Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.3.2006 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.18

jak lze nejlépe oškubat zabitou husu?Dík V.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2006 17:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.160

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jak lze nejlépe oškubat zabitou husu?Dík V.

tak ja si pamatam ze este aj moja babka to robil pomocou mokreho satka a zehlicky....islo to celkom fajn dole a sucasne koza zostala neporusena...No myslim ze pri opatrnosti to ide aj bez takychto pomocok

Neregistrovaný uživatel

7.3.2006 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.67

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jak lze nejlépe oškubat zabitou husu?Dík V.

Já ji škubu jako ostatní drůbež. Namočím asi na půl minuty do vody, která se předtím vařila, a pak zchladím. Jinak by se s peřím trhala i kůže.
Vašek

Neregistrovaný uživatel

8.3.2006 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já ji škubu jako ostatní drůbež. Namočím asi na půl minuty do vody, která se předtím vařila, a pak zchladím. Jinak by se s peřím trhala i kůže.
Vašek

Já si taky pamatuju, že babička husu před škubáním napařovala přes mokrou utěrku žehličkou. Ono asi není problém jestli spařit vodou nebo jen napařit žehličkou, spíš jde o to, jaké máte potom záměry s oškubaným peřím. To napařené se dalo použít na draní a pak do polštářů a peřin. To spařené horkou vodou je pro tento účel zřejmě nepoužitelné,protože je mokré a nebo by se muselo usušit.Ale v dnešní době se peří stejně asi moc nepoužívá. Každý má alergii a kupují se deky a polštáře z umělých dutých vláken. Myslím, že jiný důvod jestli použít horkou vodu nebo napařit zřejmě není. Jana

15.7.2016 17:12
Jakub.1

XXX.XXX.7.192

Husu je nutné před škubáním spařit na správnou teplotu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík