Serval – chov, koupě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2016 15:29
brika

XXX.XXX.168.43

Dobrý den, jsem začínajícím chovatelem šelem a měl bych zájem o párek servalů. Chtěl bych se seznámit s nějakým chovatelem tady v čechách a zda by bylo možné se zajet podívat a inspirovat se ohledně výběhu a vytápění boudy pro servaly. Ďekuji za odpověď.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2016 01:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Dobrý den,
bydlíme mezi Louny a Rakovníkem. Máme párek servalů a jednu samici rysa ostrovida. Chováme je společně. Není s tím žádný problém i když kontrola ze SVS se tomu divila. Hlavně obě kočky se hodně kamarádí. Samec servala je trochu stranou, jen občas lehá vedle své družky. Také jsem je už několikrát viděla se pářit, ale, bohužel, žádná koťátka zatím nemáme. Serval se také pokoušel o rysici, ale ta je na něj velká, tak se to, samozřejmě, nemůže podařit. Máme hodně velké venkovní i vntřní voliery, uvnitř dvě vytápěné boudy. Nicméně do boudy téměř nechodí, mám pocit, že s českými zimami posledních let nemají servalové žádný problém. Ani před deštěm se nijak zvlášť neschovávají. Samice servala je zcela kontaktní, je to zlatíčko, je mazlivá a hladit se nechá od každého. Občas jí i bereme do bytu, ale je to tam demoliční četa. Rysici jsme získali v 8 týdnech a do té doby ochočovaná nebyla. I když jsme se hodně znažili a měli jí v bytě tak jsme se dostali pouze k tomu, že nás toleruje, nesyčí a chodí těsně kolem nás. Když se krmí nechá se i pohladit, protože je zaujatá potravou. Když si toho ale všimne, tak uskočí, není jí kontakt příjemný. Samec servala ochočený není, ale nebojí se.
Podívat by jste se určitě mohl, nejste-li zdaleka. Tel.: 603949475 Nechte, prosím, SMS.

7.7.2016 10:46
Petr150

XXX.XXX.6.181

Dobry den,
take uvazuji o zakoupeni servalu a chtel jsem se zeptat jak to je s povolenim chovu techto selmicek. A teke s cenou nasel jsem 4 inzeraty a cena se pohybovala od 40.000 do 125.000kc tak abych kdyztak nenalitnul nejakemu podvodnikovi :) (jednalo se o kotata ve vsech inzeratek kolem pul roku stari)
Predem dekuji za odpoved.

26.7.2016 20:59
panek

XXX.XXX.164.19

Zdravím,

Serval je Cites II, k chovu potřebujete povolení od veterinární správy. Dále musíte zvíře registrovat na Ministerstvu životního prostředí jako majitel do registru cites.

Cena servala se pohybuje od 4000-7000 eur... i Více. Levnější je podvod.

Jinak serval je svojí povahou trochu nervák. Karakal je klidnější.

Mám pár servalů ale nenechají se pohladit od nikoho jiného než ode mě, mojí ženy a dětí... Na cizí syčí a utíkají.

Takhle to vypadá, když si kotě u Vás zvykne smajlík - Muj dnes už statný kocour Houdini..

27.7.2016 07:42
selmicka

XXX.XXX.248.241

panek napsal(a):
Zdravím,

Serval je Cites II, k chovu potřebujete povolení od veterinární správy. Dále musíte zvíře registrovat na Ministerstvu životního prostředí jako majitel do registru cites.

Mám pár servalů ale nenechají se pohladit od nikoho jiného než ode mě, mojí ženy a dětí... Na cizí syčí a utíkají.

Takhle to vypadá, když si kotě u Vás zvykne smajlík - Muj dnes už statný kocour Houdini..

Konečně pro ty, co by chtěli snad omylem uvěřit i anonymum o ceně 1000 Euro, a že se množí a množí i vícekrát do roka.

Cenu tu uvadí chovatel šelem, profilovaný na FB články a fotografiemi, svých kontaktních šelem. Tygr, serval, puma.

Ano, jak jsem se zmínil jinde.

Vyrustá nová, mladá generace chovatelu šelem s materiálním zázemím.

28.7.2016 13:23
chondro

XXX.XXX.18.197

Nikdy jsem se k absolutní ceně zvířat nevyjadřoval.Podle mne je reálná cena průsečíkem nabídky a poptávky a jako taková může být různá. a krom danového do toho víceméně nikomu nic není.
Nicméně zbytečné zvyšování ceny marží překupníka je neodůvoditelné. Vyjímky se najdou snad při realizaci obchodu ze zámoří...
Zdejší negramota využíva neznalosti uplných začátečníků a metodou nevratné zálohy se na prodeji obohacuje.Přidaná hodnota žádná nebo zanedbatelná.Toto vše ovšem pod pláštíkem osvěty a rad (za všechny drobné).

28.7.2016 16:12
chondro

XXX.XXX.18.197

Při pořizování zvířete přes překupníka místní úrovně se vystavujete jistému riziku nákupu nekvalitních zvířat.
Většina dobrých chovatelů si svých zvířat cenní a tito sami vybírají kupce svých odchovů.
Je to pro ně důležité a taky nemají potřebu zvyšovat cenu svých odchovů marží překupáka.
Toto je u kvalitních malochovů naprosto běžné.
Obecně je však zprostředkovatelská činnost v některých chovatelsých oborech žádoucí
a není v silách chovatel pokrýt časovou náročnost prodeje.

28.7.2016 16:14
chondro

XXX.XXX.18.197

Doplnění "jistému" = určitému či potencionálnímu.

28.7.2016 16:40
selmicka

XXX.XXX.248.241

Při zprostředkování si odvážíte zvíře přímo od chovatele nebo chovatel přijede k nám se zvířetem.

Prostě jako u chovatele, plus ceny chovatele.

28.7.2016 16:46
chondro

XXX.XXX.18.197

Důležité je že se dotyčný vždy v textu pozná!

28.7.2016 16:52
selmicka

XXX.XXX.248.241

DULEŽITÉ JE, aby KUPUJICÍ B Y L V Ž D Y S P O K O J E N :!

MÁ VŽDY VÍCE MOŽNOSTÍ K ZÍSKÁNÍ KÝŽENÉHO ZVÍŘETE - VÍCE CHOVATELU, CO JEJ UMÍ TAKTÉŽ ZAJISTIT A PRODAT MU JEJ.

29.7.2016 08:55
chondro

XXX.XXX.18.197

Mnohem po všech stránkách lepší je kontaktovat přímo chovatele.

Dobrý chovatel si budoucí vlastníky svých zvířat vybírá, neprodá je každému.
Na rozdíl od překupníka místního formátu mu na zvířatech záleží a tudíž
i zájemce projde selekcí, získá potřebný feedback

Zvířata nabízena překupníky mohou být problematická a jejich majitel se
tak chce z prodeje alespon morálně vyvinit.
Není dobré dávat peníze předem aniž by jste zvíře vůbec viděl a už vůbec ne někomu kdo zvíře nevlastní!

PŔEKUPNIK MISTNIHO FORMÁTU NIKDY NEŘEŚI KVALITU.TENTO POJEM NEZNÁ
A V JEHO SLOVNIKU ZCELA CHYBÍ.ŘEŠÍ VŚAK NEVRATNOU ZÁLOHU

Spokojenost zákazníka je pojem který překupník míst.for.nezná.

29.7.2016 10:14
selmicka

XXX.XXX.248.241

selmicka napsal(a):
DULEŽITÉ JE, aby KUPUJICÍ B Y L V Ž D Y S P O K O J E N :!

MÁ VŽDY VÍCE MOŽNOSTÍ K ZÍSKÁNÍ KÝŽENÉHO ZVÍŘETE - VÍCE CHOVATELU, CO JEJ UMÍ TAKTÉŽ ZAJISTIT A PRODAT MU JEJ.

Opomenul jsem dodatek:

1. Smlouva nebo protokol o předání jsou uzavřeny mezi kupujicím a chovatelem.

Nově i ze zahraničí.

2.Majitel zodpovídá za zdraví zvířete.

Pozn: vše je jasné,

NENÍ POTŘEBA Z MÉ STRANY JIŽ REAGOVAT NA STÁLÁ, LŽIVÁ TVRZENÍ ZDEJŠÍHO TOP ANYMOUŠE!

RN

16.8.2016 13:32
selmicka

XXX.XXX.248.241

Pro zajimavost.

Jedna chovatelka si od nás bude brát jedno zvířátko.
Má servala.Dovezla jej z Anglie, kotě na lahvi.

Byla i na Slovensku, ale tam jej nevzala, at chovatel chtěl pouze 4000 Euro.

Z Anglie ji vyšel na 6700 Euro bez dopravy.

Možno ji prý i potkat se servalkou v Praze, kde bydlí.

Pokud to tu i čte. Zdravím.

16.8.2016 14:06
selmicka

XXX.XXX.248.241

panek napsal(a):
Zdravím,

Zde je chovatel servala, co píše cenu servala. plus, co stále jsem psal já víše, plus nyní info o Anglii.6700 Euro.

Ti co psali 40000 Kč CENU, PONĚVADŽ SE DLE jejich tvrzení MNOŽÍ A MNOŽÍ JAKO DOMÁCÍ PRÝ KOČKA I NĚKOLIKRÁTE DO ROKA, byli bud neznalí věci a záměrně klamali veřejnost nebo psali a nevěděli co...

To pro budoucí zájemce, aby se uměli orientovat, jak žádají zde i mne telefonicky.

Pěkný den

RN

16.8.2016 14:23
selmicka

XXX.XXX.248.241

panek napsal(a):
Zdravím,

Cituji panka :

Cena servala se pohybuje od 4000 - 7000 eur...i více.LEVNĚJŠÍ JE PODVOD.

Ano tak to je.
On zájemce na to sice přijde sám, ale ti přispívající co tvrdily, že cena je 40000 Kč nebo 1000 Euro s takovou jistotou, že utočily na moji osobu v nepěkných výrazech, podporovali záměrně ty podvodníky?

Jak panek poukázal?

Vlastně oblbovali zdejší čtenáře s cílem je navnadit na velmi nízké a neexistujicí ceny za servaly?

No jo, tak to tu stále chodí.

Avšak skutečný zájemce se pravdy VŽDY dopátrá.

RN

21.8.2016 12:30
raduz

XXX.XXX.117.39

Zajímavá debata jako pokaždé ..No tak jsem se dnes dopoledne dopátral pravdy na ifauně - cena za 1,0 servala 75.000kč o třicet víc než Cherry o 112.000 kč víc než z Anglie..to jen aby diskuze nevázla. Jinak mě tedy víc zaujal inzerát na tamandui.

Doufám, že slovo ironie a nadsázka Vám není cizí jinak pěknou neděli přátelé.

21.8.2016 13:18
selmicka

XXX.XXX.248.241

Nutno dodat k nabídce zmíněné, nějak se v euforii opomenulo

Nabízený samec je 4 letý, neochočený.

Ne kotě.

Jedna vlaštovka jaro nedělá.

Zájemce bude stále pátrat dále.

Tentokrát seriozně a bez ironie.Ironie není nikdy rádcem.

21.8.2016 13:27
chondro

XXX.XXX.18.197

Analfabete přečti si co na co se ptá zakladající vlákna.

21.8.2016 13:39
raduz

XXX.XXX.117.39

selmicka napsal(a):
Nutno dodat k nabídce zmíněné, nějak se v euforii opomenulo

Nabízený samec je 4 letý, neochočený.

Ne kotě.

Jedna vlaštovka jaro nedělá.

Zájemce bude stále pátrat dále.

Tentokrát seriozně a bez ironie.Ironie není nikdy rádcem.

A co je na zadaném inzerátu tak neseriozního? Počítám, že číst umí každý sám. Vložil jsem to pouze jako info o možné ceně za servala stepního. Vidím, že význam slova Ironie a nadsázka Vám opět uniká.

21.8.2016 14:55
selmicka

XXX.XXX.248.241

Je pravdou zřejmě, že za 7 let zdejších debat se objevila i nabídka v dané částce.

Nejpravděpodobněji zemřela samice a samce prodává. ( domnívám se tak - píše chovný, tudíž byl vyzkoušen v chovu a zplodil koťata )

Jak jsem se stále zminoval během řečích o nejen servalech jinde na vláknech ifauny, dospělí jedinci šelem a neochočení jsou takřka neprodejní.
Koupí je pouze chovatel a těch je v republice poskrovnu.Poptávka zanedbatelná o samce až nulová.
Věřím však, že nabízejicí i toho samce za tak nízkou cenu prodá a že on to ví také a tomu uzpusobil cenu.

Jinak stačí si opět přečíst příspěvek a jasně vyjádřený názor na cenu servala, přispívajícího v tomto vlákně, p. panka.

Avšak až osobní zkušenost vnese do případných pochybností o ceně zájemci J A S N O.

RN
.

21.8.2016 15:02
raduz

XXX.XXX.117.39

Najednou je pravda, že se taková částka může objevit? Ale výše píšete, že to možné není a všichni kdo něco takového tvrdí jsou lháři? koukám, že se tady toho moc nezměnilo..No nic hezký den.

21.8.2016 15:11
selmicka

XXX.XXX.248.241

raduz napsal(a):
Najednou je pravda, že se taková částka může objevit? Ale výše píšete, že to možné není a všichni kdo něco takového tvrdí jsou lháři? koukám, že se tady toho moc nezměnilo..No nic hezký den.

Nejste dobrý diskuter, ale manipulační provokater ano.
Ale vím, že i dítko škoulou povinné pochopilo, že odkazuji čtenáře i na příspěvky p. panka.
Který ve svém příspěvku zminuje, že cena pod 4000 Euro je podvod.
Vy ani nevíte co píšete a o čem.
Měl by jste zadusit tu trávu.
A ten p. panek ví o čem mluví- není anonym- je osoba dohledatelná a nemusí se taktéž stydět za to - co napíše.
A já se s ním pouze plně ztotožnuji.
Vaš tendeční a překroucený příspěvek je hoden pousmání.

Hezký den
RN

21.8.2016 15:24
raduz

XXX.XXX.117.39

Nejsem anonym, jsem osoba dohledatelná v tomhle máte bohužel smůlu...pouze jsem poukázal na možnost úplně odlišné ceny, za kterou je možné servala koupit. Je úplně pochopitelné, že se toto zvíře dá koupit za rozdílné ceny, to platí u každého nabízeného zboží záleží pouze na kupujícím kolik je za zvíře ochoten dát, samozřejmě s přihlédnutím k ostatním okolnostem (kvalita, přirozený odchov, flaškáč, liché zvíře apod...) tohle jsou, ale snad naprosto běžné věci s kterými musí každý zájemce počítat. Můj "tendenční" příspěvek se Vám opět pouze nehodí do mlýna.
Cena v inzerci je jasně daná a té kterou jste uvedl Vy se ani zdaleka nepřibližuje, to je holý fakt. A kvality mé osoby jakožto diskutujícího bych být Vámi raději nechal v klidu být. Ono přečíst po Vás Vaše smysluplné výlevy, často vyžaduje opravdu poctivou dávku trpělivosti. Alespoň, že ty smajlíky jste se konečně naučil dávat za slovo a ne mezi písmena. Pozdravujte ode mě Robina a oběma Vám přeji příjemný den

21.8.2016 15:34
chondro

XXX.XXX.18.197

Myslím si že o cenách nemá moc význam diskutovat.Cena za servala není cena komodity ani vyhlašovaný měnový kurz.
Prodejní cena je střet nabídky a poptávky a je věcí jmenovaných stran a to je asi vše.

Že se tu jeden tajtrlík příštipkář neustále snaží oblbovat nejvyššíma cenama je evidentní a proč- to je evidentní taky.
Jen letmo zalovím v paměti kdy tento exponát v době kdy si dělal iluze že bude nabízet své odchovy rysů oblboval jejich vzácností udajně posledních 70ks a nesehnatelností a dalšíma
extra blbostma.

Každopádně je třeba zopakovat že serval není vhodný pro chov v bytě a každý kdo této hlouposti uvěří po krátké dobětoto stejně přehodnotí.

21.8.2016 15:46
selmicka

XXX.XXX.248.241

Vy jste nepoukázal pouze na možnost ceny ( to je zbytečné, inzerce je jasná zpráva, tudíž jste směšný s tvrzením : nehodí se mi to DO mlýna.. Každý umí snad číst, cenu vidí ) jak tvrdíte, ale vaše prupovidky a zmínky k mé osobě sledují stále to samé a o to vám kráčí, jak je patrné.

Ale střelil jste vedle, jak jsem se vyjádřil s připomenutím p. panka.

Zejména však jde o to, že cenu pozná ten, co si servala koupí.

A o to tu stále kráčí.

Já za celou dobu jen za svoji maličkost NIKDY NEDAL ZMÍNKU, že servala prodávám za tolik či tolik, ale vždy odkaz, jak činní kolegové v cenách od - do.
Nanejvíš se udal zmínku, že jsem v zprostředkování servala i výrazně pod zmíněné ceny.

Takže podsouvání mi tvrzení vaše vymyšlená jsou nejen neseriozní, ale i k zamyšlení, proč diskutujete a co tím neustále sledujete.
Vaše výlevy, jak píšete, k mé osobě, jsou vaše a nikdo vám je nebere, takže příště si je prosím laskavě ponechte pro sebe.

Nejde o to, přesvědčit, že cena je taková a to tvrdí šelmička a PŘEZ NÍ VLAK NEJEDE, jak se tu nejen vy stále znažíte mi podsouvat tuto myšlenku, ale jde o to, aby zájemce měl určitou představu o ceně a skutečnou cenu zjistí, až koupí.
Opakovat se se, že má volby obrátit se na více nabízejících by bylo i nudné.

A o to mi celou dobu jde a tak se stále vyjadřuji.

Je zejména potěšitelné, že to pochopili ti, co již servali koupili. A jeden přispívajicí tu je a vyjádřil se.
Koupil s moji pomocí, jak je z
jeho příspěvku patrné.

Závěrem dodám.

Ti co sháníte servaly, respektive budete za roka až i za 10 let, si potvrdíte ´mé zmínky na těchto forech.

S pozdravem a pěkný den

RN

21.8.2016 17:03
raduz

XXX.XXX.117.39

Znáte to pořekadlo o té potrefené huse?

Kde jsem já napsal něco o tom, že Vy nabízíte servala za tolik a za tolik, člověk sem pro info vloží cenu z inzerce a Vy ze mě uděláte manipulátora, který ostatním něco podsouvá? Inzerce je jasná zpráva, ale hlavně že, Vy na mnou vložený příspěvek hned píšete něco o euforii a nezapomenete upřesnit co je v inzerátu přesně napsáno..

Nikam vedle jsem nestřelil, cenu si vždy určí prodejce a je na kupujícím jestli na ní přistoupí..více k tomu není co říkat smyslem mého příspěvku bylo pouze to, že se i v naší inzerci serval čas od času objeví byť jde o lichý kus za cenu která je uvedená...Vaše reakce se dala samozřejmě čekat. A tu ubohou narážku s trávu si pro příště můžete odpustit! Stejně jako to věčně omýlaná slova anonymouše apod...

22.8.2016 11:10
selmicka

XXX.XXX.248.241

REKAPITULACE S E R V A L :

Pokusím se na základě diskusí serval, provést rekapitulaci s tím, že pomuže zájemcum o tohoto predátora k snadnější orientaci.

Má snaha také vyplývá z mnoha telefonických a meilových dotazu na dané téma s tím, že zájemce prvotně odkáži na zdejší diskuse a pokud jeho zájem bude přetrvávat v podobě dalších informací telefonických, neobsažených v zdejších vláknech, odpovím.

Dotazy bývají stejné a opakujicí se.

Toto mé řešení napomůže jak zájemcum v shrnutí informaci, tak zejména mně ulehčí v telefonických, opakujících se dotazech, které lze získat na zdejších diskuzích.

1. CENA:

4 - 7000 Euro

VYJIMEČNĚ 8000 Euro

Kotě.

Možnost ověření u chovatelu v EU, popřípadě u p. panka ( který se zučastnil diskuze a zminuje cenu 4 - 7000 Euro s dodatkem: pod 4000 Euro se jedná o podvod, tvrdí p. panek )
Nebo u přispívajicí, která získala servala s mojí pomocí ( podepsala se i s tel. číslem )

FB je nástrojem taktéž informací o ceně napříč nejen EU.

2. SERVAL NA MILÁČKA

Ano, toto přání nových majitelu stále přetrvává a je celosvětovým hitem.
Serval, jako kočkovitá šelma "vede" u zájemcu o šelmu.
Je snadno ochočitelný, "akorát" veliký. krásný a bezproblémový.Není snad znám případ utoku na člověka.

3. CHOV

Dle KVS

Pokud je chov v bytě, tak za podmínek, které stále a opakovaně tvrdím.
Alespon vstup na balkon.

Ideál je vstup z obytné místnosti do výběhu.
Toto řešení mají někteří chovatelé, které jsem i navštívil.

Na případná řešení chovu v bytě se mohou zájemci podívat na FB - u zahraničních chovatelu.

Šelma serval, ochočené kotě je stále žádané, ale nedostatkové zvířátko.

Ač několik soukromých chovatelu koč. šelem v ČR se pokoušelo tyto predátory pravidelně odchovávat, avšak pouze snad jednomu se to daří,1 x za rok odchovat cca 2 koťata.
Ostatním se vůbec nedařilo nebo nedaří nebo chov opustili.

Pouze v Polsku kolegyně buduje větší chov servalu s několika samcemi a samicemi, několik let tak, jako je tomu v Německu

A začíná se jí dařit a požaduje další samice do svého chovu.
Vzhledem její urputnosti, vytrvání, píli a zejména materiálnímu zajištění, které nemusí řešit, se ji to určitě podaří, tak, jak si ona představuje.

A kotat by v budoucnu mohlo býti více, díky jejímu chovu nejen pro Evropu.

Vybudovat takový chov a dospět k pravidelným odchovum je nejen velmi tvrdá práce a nějaký tem milion investic, ale i štěstí. Štěstí se jde vstříc, pokud jsou ty miliony, mládí a vytrvalost přez veškeré neuspéchy a ztráty nemalých investic.
Bez těchto tří věcí to nejde.
Čeští chovatelé se snažili s jedním párem.
V této podobě chovu převažuje výrazně potom to štěstí, poněvadž chovatelská základna je velmi uzká - pouze pár.
Proto v ČR asi ty neuspěchy. s ojedinělým uspěchem odchovu.

Zahraniční chovatelé mají v chovech několik kocouru a koček, proto naděje na odchovy se několikráte zvyšuje a proto se jim daří.

Všem budoucím chovatelum a majitelum servalu popřeji mnoho radosti z těchto nádherných šelem a případné uspěchy i v odchovu.

Pěkný den
přeje

RN.

22.8.2016 12:59
chondro

XXX.XXX.18.197

Upozornění pro všechny co si chtějí chovat servala:

SERVAL NENÍ VHODNÝ PRO CHOV V BYTĚ.NĚJAKÝ BALKON NIC NEŘEŚÍ.

Tyto informace jsou zcela závadné a zcela v tradici autora.

22.8.2016 13:37
selmicka

XXX.XXX.248.241

Aby nedošlo k nedorozumění.

bod.3 CHOV - píši: cituji

Pokud je chov v bytě, tak za podmínek...

Alespon. balkon.
Ideál...

Není to doporučení k chovu v bytě, ale zmínka, že i tak lze servaly chovat s odkazem na dané zdroje ( FB a chovatele v ČR. co takové chovy mají - je to chov kolegu v bytě a z praxe i několik let...)

Pokud by se i někdo připojil, pouze dobře pro danou diskuzi.
Zřejmě se tomu tak nestane, což nic na věci nemění.

INFORMACE JSOU RELEVANTNÍ A OVĚŘITELNÉ.

Pěkný den

RN

22.8.2016 13:53
chondro

XXX.XXX.18.197

Každý zkušený chovatel ale i každý soudný člověk ví že chov servala v bytě je nevhodný.
Pan navrátil zřejmě není ani jedno z výše uvedeného.

22.8.2016 15:32
chondro

XXX.XXX.18.197

Pro chov sarvala je vhodné rozlehlé chovné zařízení z části venkovní a z části vnitřní_ temperované suché, prosvětlené.
Venkovní číst je vhodná častečně zatřešit např.průhledným karbonátem.Pro lepší mikroklima je dobré venkovní čast krýt aspon ze severní strany.Chovné zařízení má byt tzv obohacené.
Serval je mrštný výkonný lovec a nedostatekem podnětů logicky psychicky a následně i fyzicky strádá.
Zařízení at už pro jednoho servala nebo pro skupinu je li v plánu chov má byt postaveno dle zootechnických zásad které na ifauna.cz dobře popisuje přispivatel atteam.

Pro chov jednoho ochočeného servala/lů se hodí výše popsané.Majitelé kteří chcou být se zvířaty co v nejtěsnějším kontataktu si taková zařízení často postaví přímo k rodinému domku popř část rodiného domku přestaví na chovatelské zařízení.
Tato chovatelská zařízení jsou pak často průchozí s obytným bytem chovatele a zvíře může za přítomnosti chovatele přecházet do obytné části.Toto funguje
Zvíře nebere byt jako své teritorium
TOTO VŠAK NENI CHOV SERVALA V BYTĚ

Pro oboustraně dlouhodobě bezkonfliktní a udržitelnou koexistenci servala s majitelem je nutný výběh -jakožto teritorium zvířete.
Pan Navrátil píše jako ideal výběh ale myslí to naopak.Chov v bytě s možností výběho což je špatně.Chov v bytě s balkonem je víc než špatně...

Dlohodobý chov servala v bytě byt s balkonem je nevhodný.Serval pak bere byt jako své teritorium se všemi nepříjemnými projevy.Takový byt je zapáchající a postupně zdevastován.
Kdo však po tom touží tak proč né navíc pan Navrátil radí chovat v bytě...,
-
Někde jsem četl že na slovensku někdo choval v paneláku kozu.Toš ANO jde to!

22.8.2016 16:02
selmicka

XXX.XXX.248.241

Asi musím upřesnit bod 3 CHOV.

Sice již byla zmínka v jiných vláknech, za jakých podmínek zahraniční chovatele chovají např. ty zmíněné servali v bytě, ale pro ucelení se budu opakovat.

Pokud v zahraničí, ale již i v ČR má majitel servala v bytě, tak serval má vlastní místnost k jeho bytí, zařízenou dle jeho potřeb. Za tokových to podmínek chov, já tvrdím, ten balkon, alespoň, když už takový chov vedou. Protože to zvíře má mnoho dalších podnětu, než mezi čtyřmi stěnami.
Chovatele to řeší vycházkami na vodítku.Již i v ČR se tací najdou.Dle mého názoru kočky moc vodítka a výlety nemilují.

Zmínka má další o propojení obytné místnosti do výběhu je ten ideál, jak jsem se zmínil.
Viděl jsem propojení s celým domem a výběhem cca 400 - 500 m2 pro jednoho caracala i další podobná řešení. Zvířata se mohla pohybovat po celém domě, avšak v přítomnosti majitelu.
Je samozřejmostí, že převážně trávila čas venku.

Uvedené případy v chovu servala v bytě zminuji jako fakta a ne doporučení, či vhodnost nebo nevhodnost chovu.

Je na majitelých, jak budou svá zvířata chovat, pokud chov nebude vykazovat známky týrání, je to jejich věc.

Majitele servalu, caracalu si povedou svoji a mají na to právo.

Nutno závěrem zmínit, že servala nemohu chovat jako kočku volně po bytě i bez přítomnosti majitele.Já se domnívám, že pouze za daným podmínek, co jsem zmínil a jsou ověřené majiteli v mnoha zemích i u nás.
Možná, že to i někdo zkusil a výjimka se najde a vyvrátí mi moji domněnku.

RN

22.8.2016 17:12
chondro

XXX.XXX.18.197

Bohužel pan Navrátil opět nepíše pravdu.Píše o možném chovu v bytě s tím jeho balkonem.
Možno dohledat a že dokonece bez balkonu (do velikosti rysa)

Bohužel nepochopil že napostá většina chovatelů si zvířata bere do bytu jen přechodně a CHOVA je v chovných zařízeních nikoliv v bytě.

Když chovám psa ve výběhu a beru ho na cvičák nebudu tvrdit že chovám psy na cvičáku stejně tak když mám chovné zařízení pro servala pouším je i do bytu nebudu tvrdit že chovám servala v bytě.Logika obecná ne však pro zmíněného.

22.8.2016 18:21
selmicka

XXX.XXX.248.241

Asi bude i dobré pro dané shrnutí serval, jak jsem se pokusil, opětovně zmínit a doplnit chov pouze v bytě.

Že tak činí chovatelelé - mazlíčkáři jak v EU tak napříč světem je známo všem soudným i nezkušeným chovatelum, zejména šelem a nikdo o tom vůbec nepochybuje.

Naopak, ti co se jim to nezdá nebo zejména ti, co chtějí takto také šelmu chovat si vyhledají např. na FB patřičné informace, foto, video ( omlouvám se pruměrně inteligentním lidem, vím, že to je samozřejmé, ale některé jedince musíte navést...) a mohou se inspirovat.

Zásadní je vybavení dané místnosti, tak. aby dané šelmě vyhovovala a uklid se snadno prováděl.
Já tvrdím, prosím vás, alespoň ten balkon, ( podněty, déšt, sluničko, kočka si to užívá, než 4 stěny ¨), ta šelma si to zaslouží.

Že někteří mají šelmy v té mistnosti pouze, je faktem. A to např.1 serval, caracal, majne cont atd.
Šelmy jsou samozřejmě ochočené, odchov na lahvi s tím, že si je kdykoliv pouští pod dohledem třeba do celého bytu.

Sám jsem takový chov v Německu navštívil a viděl.

To je ta pravda a CHOV POUZE V BYTĚ, jeden ze zpusobu chovu.
Druhý je s tím propojeným výběhem na zahradu, či kam.

Snad se mi již podařila rekapitulace S E R V AL uplně.

Pěkný večer

RN

22.8.2016 18:22
selmicka

XXX.XXX.248.241

Další foto chovu pouze v bytě.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2016 18:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.3

Dobrý den,
mám to podobně. Zvířata chovám hlavně venku ve vhodných a schválených prostorách. Občas je beru do bytu, ale je to sice krásná, ale vydatná demoliční četa.
Mám otázku - netušíte někdo, proč se rozmnožování servalu tak nedaří? Mám tříletou servalku dovezenou z Afriky z dudlikoveho odchovu a stejně starého samce, kterého se podařilo odchovat c Čechách. Je záměrně nekontaktní. Mají se rádi a pravidelně se páru. Jsou pohodoví a nechají se u toho zblízka pozorovat. Stejně jsme mláďata nikdy neměli. Myslíte, že třeba můžou v té velké chovce v Africe jim třeba podvazovat vajecniky, aby si nekazili odbyt?

22.8.2016 18:54
selmicka

XXX.XXX.248.241

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
mám to podobně. Zvířata chovám hlavně venku ve vhodných a schválených prostorách. Občas je beru do bytu, ale je to sice krásná, ale vydatná demoliční četa.
Mám otázku - netušíte někdo, proč se rozmnožování servalu tak nedaří? Mám tříletou servalku dovezenou z Afriky z dudlikoveho odchovu a stejně starého samce, kterého se podařilo odchovat c Čechách. Je záměrně nekontaktní. Mají se rádi a pravidelně se páru. Jsou pohodoví a nechají se u toho zblízka pozorovat. Stejně jsme mláďata nikdy neměli. Myslíte, že třeba můžou v té velké chovce v Africe jim třeba podvazovat vajecniky, aby si nekazili odbyt?

Helčo, chce to tpělivost, jak jsem říkal při Vašich návštěvách, chov není jednoduchý a stále se opakuji, chce to čas a hlavně štěstí.

Neboj se, kočku máš zdravou, brala jsi si ji jako kotě. Pochybuješ li o možnosti zásahu v Africe na kočce, veterinář by ti měl dát jasnou odpověd.

Ale nevěřím tomu, odbyt si kazit chovy v Africe nemusí.

Však jsi viděla chov chovatele, od kterého máš kocoura.
Zmíním se, že kolega, který choval pumy, měl 1 kotě až u kočky na 8 letech, celou dobu nic.Bohužel mu kočka krátce po porodu zemřela.
Kotě odchovala manželka jeho na flašce.A nechali si jej.

Taktéž rysové se mu za 9 let nepodařilo odchovat, at se pářili.

Druhý kolega u rysu 4 mláďata, avšak císař. Kočka mu po císaři na stole zemřela prý na selhání srdce.
Kotata byla udušená.

Další příklady z praxe?

Bohužel se nikdo jimi nechlubí.Je jich mnoho a mnoho. Pokud jsem ve stálém styku s chovateli, pokecáme.

Prostě chov šelem není procházka ružovou zahradou, jak se někdo domnívá.

STAČÍ SE VRÁTIT V ČASE NA vláknech ifauny serval.

Držím ti palce, at se ti podařÍ odchov.

RN

22.8.2016 19:45
selmicka

XXX.XXX.248.241

Podobně jde chovat i jiná exot. zvířata.

U mne uvidíte.

Ženetky tečkované a surikaty, CHOV V BYTĚ.Ženetky již pouze v bytě, surikaty léto venku.

VŠECHNO JDE, když se chce.

RN
,

22.8.2016 19:48
selmicka

XXX.XXX.248.241

Druhá sekce výběhu. Propojeno na 2 sekce - velikost...15 m2.

Z kuchyně chodím k surikatám. Tak asi nějak, pro ty velice zvídavé.

RN

23.8.2016 06:50
chondro

XXX.XXX.18.197

selmicka napsal(a):
Asi bude i dobré pro dané shrnutí serval, jak jsem se pokusil, opětovně zmínit a doplnit chov pouze v bytě.

Že tak činí chovatelelé - mazlíčkáři jak v EU tak napříč světem je známo všem soudným i nezkušeným chovatelum, zejména šelem a nikdo o tom vůbec nepochybuje.

Naopak, ti co se jim to nezdá nebo zejména ti, co chtějí takto také šelmu chovat si vyhledají např. na FB patřičné informace, foto, video ( omlouvám se pruměrně inteligentním lidem, vím, že to je samozřejmé, ale některé jedince musíte navést...) a mohou se inspirovat.

Zásadní je vybavení dané místnosti, tak. aby dané šelmě vyhovovala a uklid se snadno prováděl.
Já tvrdím, prosím vás, alespoň ten balkon, ( podněty, déšt, sluničko, kočka si to užívá, než 4 stěny ¨), ta šelma si to zaslouží.

Že někteří mají šelmy v té mistnosti pouze, je faktem. A to např.1 serval, caracal, majne cont atd.
Šelmy jsou samozřejmě ochočené, odchov na lahvi s tím, že si je kdykoliv pouští pod dohledem třeba do celého bytu.

Sám jsem takový chov v Německu navštívil a viděl.

To je ta pravda a CHOV POUZE V BYTĚ, jeden ze zpusobu chovu.
Druhý je s tím propojeným výběhem na zahradu, či kam.

Snad se mi již podařila rekapitulace S E R V AL uplně.

Pěkný večer

RN

Pane Navrátil bohužel to co ted píšte v prvních odstavcích je opět jen pod vlvem událostí tedy toho co se tu již psalo NĚ vámi.Velmi často takto obracíte a názory jiných v momentě kdy ty vaše jsou již neudržitelné prohlásíte za své a původního nazvete ještě hlupákem či jinak dehonestujete
Co se názoru týče nevím o žádnem seriozním který by doporučoval chov v bytě tím spíš " model" který jste tu léta razil a to CHOV ŠELEM V PANELOVĚM BYTĚ S JEJICH SEPARACÍ NA BALKON v době nepřítomnosti majitele,
Tuto zhovadilost jste zde lidem troubil v dnes neexistující sekci a prohlašoval ji za ověřenou! Dnes se již k tomuto nehlásíte ač vždy tvrdíte že si své obhájíte.Vy jooo

Balkón panelového bytu je průměrné rozlohy 5,5m2?V případě že je obrácen na jih a nejen na jih je je na takovém balkóně dost horko vidtě?
Nechávat servala či rysa půl dne v takovém prostředí vám nepřijde jako neetické?Nebo je to týrání?

Dále by vás chtěl požádat o netapetování ve vláknech.Je to hulvátsví takto rolovat příspěvky které se vám nehodí a chcete je uklidit co nejvýš a vlákno zcela znepřehlednit.
Děkuji.

23.8.2016 07:43
selmicka

XXX.XXX.248.241

Závěrem z mé strany k servalovi, ale at je to i caracal nebo i jiná malá koč šelma.

Budu se opět opakovat.

Pokud zájemce se rozhoduje začít chovat takové zvíře, je nejlepší, před začátkem chovu navštívit chovatele a to nejlépe toho zvířete o kterém uvažuji. Vidět, jak je chov veden, dát o všem řeč a pak se mohu rozhodovat.

Je potěšitelné, že takto většina zájemcu již učiní a zejména velmi dobré pro ně a budoucí zvíře.

Setkávám se již i s tím, že zájemce po tel. dohodě přijede, zhlédne chov, popovídáme.
Zajistí si povolení chovu, postaví výběh a pak si objedná zvíře.

Smyslem takového psaní tu je, že prvotní info získá zde i jinde.

Většina zájemcu čte tato fora, odkazuji je na ně, jak se několikráte opět opakuji a je to dobře.

Pozn: prý stálé spekulace jednotlivce, vymysli, urážky jiných diskutujících a pronásledování v anonimitě bez známek chovatelské zkušenosti, bez foto vlastních zvířat, či chovateského zařízení neovlivní rozhodnutí těch, co chovy navštívili.

RN

23.8.2016 12:08
chondro

XXX.XXX.227.52

selmicka napsal(a):
Závěrem z mé strany k servalovi, ale at je to i caracal nebo i jiná malá koč šelma.

Budu se opět opakovat.

Pokud zájemce se rozhoduje začít chovat takové zvíře, je nejlepší, před začátkem chovu navštívit chovatele a to nejlépe toho zvířete o kterém uvažuji. Vidět, jak je chov veden, dát o všem řeč a pak se mohu rozhodovat.

Je potěšitelné, že takto většina zájemcu již učiní a zejména velmi dobré pro ně a budoucí zvíře.

Setkávám se již i s tím, že zájemce po tel. dohodě přijede, zhlédne chov, popovídáme.
Zajistí si povolení chovu, postaví výběh a pak si objedná zvíře.

Smyslem takového psaní tu je, že prvotní info získá zde i jinde.

Většina zájemcu čte tato fora, odkazuji je na ně, jak se několikráte opět opakuji a je to dobře.

Pozn: prý stálé spekulace jednotlivce, vymysli, urážky jiných diskutujících a pronásledování v anonimitě bez známek chovatelské zkušenosti, bez foto vlastních zvířat, či chovateského zařízení neovlivní rozhodnutí těch, co chovy navštívili.

RN

Pane Navrátil,
jak mám tomu rozumět ?že si to vymýšlím?

1.9.2016 21:04
janekhok

XXX.XXX.248.218

Zdravím zdejší diskutujicí.Musím se také vyjadřít, proto že mám již druhým rokem krásného servala od pana selmicky a jsem moc spokojen.Jak se servalem tak s panem Navrátilem, který dodržel vše co slíbil.Než jsem koupil sledoval jsem tyto dikuse a hledal informace o koupení servala a jeho chovu.K tomu se vyjadřovat nebudu.Navštivil jsem ho a vše mi vysvětlil a byl jsem spokojen.Vše souhlasiilo s tím co jsem zjistil jinde.Musím mu i zde moc poděkovat.A přeju mu moc zdraví a radost z jeho velkém chovu všech zvířátek co doma má.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2016 21:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.124

Dobrý den,
Připojují se k tomu predeslemu příspěvku. Já jsem přes pana Navrátila koupila dva servaly a jednoho rysa. Udělala jsem u něj opakované návštěvy a setkala jsem se od něj s ochotou a opravdovým zájmem o zvířata. Vše vysvetlil i ukázal. Na požádání nás vzal i do bytu, kde má také chovatelské zázemí. Co slíbil to dodržel. Samozřejmě provizi z prodeje si vzal, ale mně to prijde normální. U samce servala (Romane, ruku na srdce) byla provize prehnana a Sama jsem dost přeplatila. Ale nikomu bych to nevycitala, to je přece moje věc, případně blbost. Nikdo me nenutil koupit a serval není něco co člověk musí mít. Je to luxus, tak je to. Cena je nabidnuta, kdo nechce nekoupi, kdo chce koupi. Proč ta nevraživost? Otázku myslím vážně, ne jako řečnický obrat.
Napište
Díky Helena.

2.9.2016 13:14
atteam

XXX.XXX.153.238

janekhok napsal(a):
Zdravím zdejší diskutujicí.Musím se také vyjadřít, proto že mám již druhým rokem krásného servala od pana selmicky a jsem moc spokojen.Jak se servalem tak s panem Navrátilem, který dodržel vše co slíbil.Než jsem koupil sledoval jsem tyto dikuse a hledal informace o koupení servala a jeho chovu.K tomu se vyjadřovat nebudu.Navštivil jsem ho a vše mi vysvětlil a byl jsem spokojen.Vše souhlasiilo s tím co jsem zjistil jinde.Musím mu i zde moc poděkovat.A přeju mu moc zdraví a radost z jeho velkém chovu všech zvířátek co doma má.

Dobrý deň

Chcem sa len spýtať či to bol flaškáč a ak ano, či je ešte stále mazel.

Ďakujem.

2.9.2016 13:16
atteam

XXX.XXX.153.238

Dobrý den,
Připojují se k tomu predeslemu příspěvku. Já jsem přes pana Navrátila koupila dva servaly a jednoho rysa. Udělala jsem u něj opakované návštěvy a setkala jsem se od něj s ochotou a opravdovým zájmem o zvířata. Vše vysvetlil i ukázal. Na požádání nás vzal i do bytu, kde má také chovatelské zázemí. Co slíbil to dodržel. Samozřejmě provizi z prodeje si vzal, ale mně to prijde normální. U samce servala (Romane, ruku na srdce) byla provize prehnana a Sama jsem dost přeplatila. Ale nikomu bych to nevycitala, to je přece moje věc, případně blbost. Nikdo me nenutil koupit a serval není něco co člověk musí mít. Je to luxus, tak je to. Cena je nabidnuta, kdo nechce nekoupi, kdo chce koupi. Proč ta nevraživost? Otázku myslím vážně, ne jako řečnický obrat.
Napište
Díky Helena.

Dobrý deň aj vás by som sa rád opýtal, či ste kupovali na flaške odchované zvieratá a či je ešte stále s nimi možný kontakt. Uvedte prosím aj súčasný vek zvierat.

Dakujem :).

Neregistrovaný uživatel

7.9.2016 14:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

atteam napsal(a):
Dobrý deň aj vás by som sa rád opýtal, či ste kupovali na flaške odchované zvieratá a či je ešte stále s nimi možný kontakt. Uvedte prosím aj súčasný vek zvierat.

Dakujem :).

Dobrý den,
k Vašemu dotazu - samici servala mám odchovanou na flašce, samici rysa jsem kupovala v 7 týdnech neochočenou a poctivě se do ochočování pustila a samce servala mám z odchovu v Čechách od chovatele, který záměrně neochočuje.
Všem je teď okolo tří let. Rozdíly jsou obrovské: Největší radost máme jednoznačně ze servalky Elišky. I když už to není takový aktivní mazlíček jak byla do jednoho roku (to sama na člověka dotírala, předla a chtěla se naprosto s kýmkoliv mazlit) je stále přátelská a miloučká. Ráda se hladí od nás i od návštěv. Nebojíme se k ní pustit ani malé dítě, které jí může chytit kolem krku a dát jí pusu. Fakt je to radost! Přitom neztratila přirozenost - se samcem se páří (i když ještě nezabřezla) a loví malou kořist. Nemám pocit, že tím nátiskem na člověka by něco ztratila. Je prostě v pohodě. Na kšírkách jsme to na začátku zkoušeli, ale evidentně jí to radost nepřinášelo, kočky holt nemají rády nové věci. Mámě opravdu velké voliéry a občas jí bereme do baráku, který je také hodně velký.
Samici rysa jsem od chvíle, kdy jsme jí koupili měla v bytě a byla s ní denně v kontaktu. Krmila jí z ruky, což není problém do dneška. V bytě chodila nějakou dobu na mísu s pískem, ale pak se rozhodla pro gauč, tedy přesněji kadila na písek, nebo kočkolit, ale čůrala na gauč. No, tak šla ven, kde se úžasně skamarádila se servalkou Eliškou. Těm dvěma to stále spolu svědčí, krásně si hrají a proti Elišce veliká Róza si hraje doslova něžně, aby svojí kamardce náhodou něco neudělala. Když je zkusmo odddělíme, tak na sebe pořád volají. Ještě bych chtěla dodat, že dokud byla v bytě - tak do půl roku - tak se kamarádila se stejně starým kotětem britského kocourka. Rozdíl ve velikosti byl obroský, ale nikdy se nic nestalo.
K rysyci Róze můžeme bez problémů na naprostý kontakt, tedy otře se o nohy, dá se na ní letmo sáhnout, nebo když je něčím zaujatá (třeba krmením), tak i hladit. Nicméně o to nestojí, když si toho všimne, uskočí stranou. Po známých lidech ale vůbec nesyčí a neohání se. Ale musím říct - není to ono - chtěla bych kotě odchované na flašce a moci si ho pořádně pomazlit. Já vím, že to někteří chovatelé odsuzují - jako "mazlíčkáře", ale kdo má zvířata pro radost, tak opravdu spíš ty s nátiskem na člověka.
Posledního jsme koupili samce servala. Ten vyrost v zajetí v blízkém kontaktu s člověkem, ale nebyl ochočovaný. Je to asi ta nejhorší varianta, protože on se lidí nebojí, ale zároveň není přátelský ani lhostejný. To je opravdu lepší, když už se šelma bojí a když vejdete do klece, tak syčí ale uklidí se do patřičné vzdálenosti. Náš Sam se lidí nebojí a je dost drzý, klidně jde proti Vám a chce seknout.
Za sebe můžu říct, že mě by neuspokojovalo mít šelmy, které když jdete krmit, nebo jen kolem klece tak na vás syčí.

15.9.2016 20:25
janekhok1

XXX.XXX.248.218

Dobrý den,
Napište
Díky Helena.

Dobrý večer.I my jsme to měli tak jak píšete a navštívili pána několikrát. Byl velmi ochotný a taky nám ukázal ty zvířata co má doma a zázemí pro ostatní na zimu.Je jasný, když se sním člověk baví, že pro svá zvířata žije.Všude má naprostý pořádek a hlavně ty výběhy pro všechny zvířata jsou obrovské.Rysové. výběhy to je bomba.To se nevidí snad ani v zoo.Provizi jsem neřešil, cenu co jsem platil u chovatele byla mnohem menší než jinde co jsem se ptal.Prostě cena byla daná a já byl spokojen a odvezl si servala.Jednáme již o protikusu a pokusíme se s přítelkyní o chov.
Přeji p. selmicce vše nejlepší a všem co šelmy chovají také.

janek

13.10.2016 19:11
janekhok1

XXX.XXX.248.218

Zdravím.Tak už máme celý pár servalu.Opět p.Navrátil - selmicka zabodoval a zajistil nám na dopárování.Opět maximální spokojenost a serioznost od selmicky. Má mé doporučení.Zdravím p. selmicku i všechny zde co to čtou..

janek

8.11.2016 19:11
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Čistě 2 otázky.
1. Takže Serval za 2000EU bude nejspíš podvod ? Co cena Karakala +- ?
2. Co koupě ze zemí výskytu (Afrika) ?

Neregistrovaný uživatel

9.11.2016 15:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

janekhok1 napsal(a):
Zdravím.Tak už máme celý pár servalu.Opět p.Navrátil - selmicka zabodoval a zajistil nám na dopárování.Opět maximální spokojenost a serioznost od selmicky. Má mé doporučení.Zdravím p. selmicku i všechny zde co to čtou..

janek

Tak vám držím palce a dejte vědět, jestli se vám podařil odchov. Já mám docela smůlu: pěkný párek servalů už máme dva roky. Paří se relativně často, nejsou plašší, takže se klidně u toho nechávají pozorovat. Ale, bohužel, mláďata žádná.
Nemá někdo názor, čím to může být?
Není to třeba tím, že žijí pořád spolu?
Vím, že třeba u gepardů je to velký problém. Prý se musí držet, kromě doby říje odděleně, aby na sebe ani neviděli. Jinak si prý tvoří sourozenecké vztahy a kočka pak není při aktu dost vzrušená, aby došlo k uvolnění vajíček. Jak je známo, kočky mají provokovanou ovulaci. Takže když jí samec z nějakého důvodu nesedí, nezabřezne.
Víte, někdo zkušenější, o tomto něco?

9.11.2016 15:57
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Tak vám držím palce a dejte vědět, jestli se vám podařil odchov. Já mám docela smůlu: pěkný párek servalů už máme dva roky. Paří se relativně často, nejsou plašší, takže se klidně u toho nechávají pozorovat. Ale, bohužel, mláďata žádná.
Vím, že třeba u gepardů je to velký problém. Prý se musí držet, kromě doby říje odděleně, aby na sebe ani neviděli. Jinak si prý tvoří sourozenecké vztahy a kočka pak není při aktu dost vzrušená, aby došlo k uvolnění vajíček. Jak je známo, kočky mají provokovanou ovulaci. Takže když jí samec z nějakého důvodu nesedí, nezabřezne.

Na to jsem se chtěl zeptat, Nemá někdo názor, čím to může být?,
Nemyslím si, že by to bylo tím, že žijí stále spolu.
Možná trochu blbá otázka, ale nemůže se stát, že by jeden z nich byl neplodný ?

9.11.2016 18:12
janekhok1

XXX.XXX.248.218

Biochemik napsal(a):
Čistě 2 otázky.
1. Takže Serval za 2000EU bude nejspíš podvod ? Co cena Karakala +- ?
2. Co koupě ze zemí výskytu (Afrika) ?

1. Nemusí tak být.Stalo se asi tak jednou, že starší kus zde byl nabízen za podobnou částku.To bývá velmi vyjimečně Fora a nabídky sleduji snad od začátku.Pan selmicka ceny jasně napsal a jsou pravdivé.Přidal se i panek a psal stejně jako selmicka.Ti dva jediní napsali pravdu o cenách servalu. Oba je mají nebo měli.
2.V Africe se koupit dají, ale musí se to umět a mít ověřené kontakty a mít obchodní firmu se zvířaty.Jinak servaly nedovezete.

Neregistrovaný uživatel

9.11.2016 18:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Taky už mě to napadlo. Chtěla bych je dát vyšetřit. Nevíte někdo, kde nejlépe? Muselo by se to dělat pod narkózou, čehož se dost bojím.
Mě už i napadlo, jestli třeba nenechali před prodejem kočce podvázat vaječníky, aby si netvořili konkurenci (kočka je z velké chovky servalů v Africe).

9.11.2016 18:22
janekhok1

XXX.XXX.248.218

Že nechám děkovat..Jsou chovatele co se jim daří a někomu ne.Já se domnivám, že jde hlavně o štěstí, jak si pár sedne.Ale to mi říkal opakovaně i pan Navrátil než jsem pár s jeho pomocí pořídil.Řešením je prý pořídit více koček, ale i kocoura navíc, i to zde p. selmicka myslím psal i to mi radil.Že to tak v cizině chovatele dělají.Také víme, že je chovatel v ČR, který pravidelně ročně mladé má.Je snad jediný.I to mi selmicka říkal. Tak uvidím co bude dál.Chovatele mají pár spolu a mají i mladé.Tak tomu i je.Tak se mějte a trpělivost je na místě.Omladina je sice radost, ale ne jistoto v chovu nejen servalu.U šelem to tak i ve většině případu prý bývá.

9.11.2016 18:27
janekhok1

XXX.XXX.248.218

Taky už mě to napadlo. Chtěla bych je dát vyšetřit. Nevíte někdo, kde nejlépe? Muselo by se to dělat pod narkózou, čehož se dost bojím.
Mě už i napadlo, jestli třeba nenechali před prodejem kočce podvázat vaječníky, aby si netvořili konkurenci (kočka je z velké chovky servalů v Africe).

To si nemyslím.To je asi blbost.Jinde přeci psali jiní, že selvalu je mnoho bez problemu a běžně se množí i 2 x ročně a prodávají je prý za 1000 Euro.Přečtěte si jiné vlákno zde o servalech.I to je ale blbost podle mě.O všem se člověk musí sám přesvědčit a praxe je nejlepší rádce.

15.6.2017 10:59
selmicka

XXX.XXX.248.233

selmicka napsal(a):
Podobně jde chovat i jiná exot. zvířata.

U mne uvidíte.

Ženetky tečkované a surikaty, CHOV V BYTĚ.Ženetky již pouze v bytě, surikaty léto venku.

VŠECHNO JDE, když se chce.

RN
,

Přidán i chov páru fenku v bytě s výběhem na balkon. To o čem jsem se před lety zminoval, mám nyní ve vlastním chovu a fenci si to užívají.I přez den se slunějí ve venkovním balkonovém výběhu a večer a v noci využívají obou prostor k honičkám.

15.6.2017 14:52
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den,
Napište
Díky Helena.

Ahoj Helčo,

at ostatní mají přehled a upřesní si i na vše názor.

Ti, co mají skutečný zájem o šelmy, ti co navštíví ruzné chovatele, ti co si již šelmy pořídili nebo hodlají pořídit.

Děkuji Ti za důvěru a zprostředkování mnou čtvrté šelmy pro Tebe a věřím, že budeš opět spokojena s kotětem servala, kterého jsi viděla a osobně jsi se seznámila s chovatelem šelem, který Ti dokrmuje Tebou vybrané mládě.

Hodně radosti v chovu a at se podaří kýžený odchov.
Přeje

RN

4.7.2017 20:17
janekhok1

XXX.XXX.248.237

Ano, servalové jsou už pravidelně v nabídce na ifauně Několikráte je nabízel pan ze Slovenska - ocelot - za cenu přez 4000 Euro, Pan Hadzime nabízel i tygry, caracaly, lvy.Chov kočkovitých začíná být docela normální pro ty, co by je chtěli chovat.Každý muže začít a radovat se ze svých šelem.

20.7.2020 17:14
Tanya

XXX.XXX.32.11

Dobry den shanim samicku servala nemate nekdo koťata?

Konan001

10.10.2020 12:11
Konan001

XXX.XXX.149.182

Zdravím pana Navrátila. Jediný tu psal pravdu o chovu šelem. Co napsal před mnoha lety je nyní prověřená skutecnost. Co napsal to sedělo a sedí. Prověřeno časem. Přeji vám pane n mnoho zdravíčka. Zdravím i Martina Hadince ze stejný vesnice jak p. N. Prostě to tam kluci valej s chovem šelem hlavně Martin.

Konan001

10.10.2020 18:07
Konan001

XXX.XXX.149.182

Tož to je raketa. Klobuk dolu. Píšete p. N. vždy pravdu. Co napíšete sedí jako prd.l na hrnci.

Dobrota

11.10.2020 10:36
Dobrota

XXX.XXX.96.128

selmicka napsal(a):
Přidán i chov páru fenku v bytě s výběhem na balkon. To o čem jsem se před lety zminoval, mám nyní ve vlastním chovu a fenci si to užívají.I přez den se slunějí ve venkovním balkonovém výběhu a večer a v noci využívají obou prostor k honičkám.

Zdravím. Super. Před lety jste tu psal o chovu malých šelem.v bytě. Ti co vás urazeli že to nejde., čumí na foto. Jde to.kdyz se chce.

11.10.2020 13:27
Fernando

XXX.XXX.105.175

Fenečky má Roman krásné .. Ubikaci taktéž.. Neskutečná nádhera v obýváku..
Petr

11.10.2020 17:19
rys.leo

XXX.XXX.184.129

jak si píše jeden člověk sám se sebou
Vkaždém vlákně si ted vychválí sebe i kvalitu svých příspěvků
A to tady léta psal, že hodnota anonymního příspěvku je nula!
Jak jde vidět, když pochválí sám sebe veřejně a anonymně, tak se mu asi líp usíná...

Navíc má tak čitejnej slovosled

A všichni ví, že léta se tady podepisuje jako R.N. a pak tady napíše za moraváka, že nejlepší je p. N.

Dobrota

11.10.2020 19:07
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Fernando napsal(a):
Petr

Vy jste byl u pana Navrátila.Já ano. Všechno jsem u něj viděl. Má to na 1.Vzal mě k chovatelům. Co jsem potřeboval,jsem se dozvěděl. Když se chci něco zeptat, poradit, zavolám jim, vždy poradi.Dekuji p. Navratilovi, že mě osobně seznámil s chovateli šelem.

Dobrota

11.10.2020 20:17
Dobrota

XXX.XXX.96.128

rys.leo napsal(a):
jak si píše jeden člověk sám se sebou
Vkaždém vlákně si ted vychválí sebe i kvalitu svých příspěvků
A to tady léta psal, že hodnota anonymního příspěvku je nula!
Jak jde vidět, když pochválí sám sebe veřejně a anonymně, tak se mu asi líp usíná...

Navíc má tak čitejnej slovosled

A všichni ví, že léta se tady podepisuje jako R.N. a pak tady napíše za moraváka, že nejlepší je p. N.

Vy znáte osobně p. N. Že tak vystupujete a tykate. Je asi o 40 let starší než vy. A jen VYvíte že za nejednym příspěvkem je pod jinou přezdívkou rn. Kouknu a jsou jiná lP. Pokud nevíte každý počítač má jedno IP. Tak nevím.Kdo je za blbeho.

12.10.2020 20:41
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Dobroto, jestli jsi chlap a stojíš si za svým názorem, napiš tvý občanský jméno a pošli fotku. Buď chlap!

Sleduj, jak se to dělá, když se za sebe nestydíš. Mára

16.10.2020 20:29
selmicka

XXX.XXX.248.233

Návrat k tématu. Téma - Mrkněte na začátek.
Dovolím si odpovědět.

Již není problém mládě servala na flašce získat, stačí sledovat inzerci na ifauně , je jich vzhledem k poptávce dostatek. Ceny? Jsou skoro poplatné v začátcích tohoto fora. Pokud se jedná o kotě na flašce.
Nebo si zajet do státu EU , kde se ceny více méně stále drží, které jsem tu prezentoval v minulých příspěvcích.

PĚKNÝ DEN VŠEM

RN

17.10.2020 17:29
selmicka

XXX.XXX.248.233

Fernando napsal(a):
Petr

Dobrý den.

Asi jste u mne byl, když tak přesvědčivě píšete.

No. Nádhera v obýváku, jak píšete.
Jak pro koho .Pro milovníky a zejména chovatele tak muže být.
Pro laiky udiv, když to vidí na vlastní oči. Jsou i lidé, kteří v bytě nesnesou žádné zvíře. A pro takové je to hnus a děs. I s tím jsem se setkal.
Pro většinu lidí je to mimo rámec bydlení a kamarádi mimo chov zvířat mne prohlašují za magora. Někteří i dodají , krásného.

Na každou věc je uhel pohledu.
Pěkný den všem

RN

Dobrota

25.10.2020 09:28
Dobrota

XXX.XXX.96.128

rys.leo napsal(a):
Dobroto, jestli jsi chlap a stojíš si za svým názorem, napiš tvý občanský jméno a pošli fotku. Buď chlap!

Sleduj, jak se to dělá, když se za sebe nestydíš. Mára

Chlapa dělají činy. Zde vidíme Narcise.

Dobrota

26.10.2020 05:10
Dobrota

XXX.XXX.96.128

janekhok1 napsal(a):
To si nemyslím.To je asi blbost.Jinde přeci psali jiní, že selvalu je mnoho bez problemu a běžně se množí i 2 x ročně a prodávají je prý za 1000 Euro.Přečtěte si jiné vlákno zde o servalech.I to je ale blbost podle mě.O všem se člověk musí sám přesvědčit a praxe je nejlepší rádce.

Na ifauna je inzerát na koťata česká 3000 eur samec a 3500 samice. Po asi 10. letech od dohadů o ceně na fórech zde. Jak lhali tu jako chondro a ti druzí. Kotě mám už doma.

27.10.2020 08:44
chondro

XXX.XXX.227.52

Dobrota napsal(a):
Na ifauna je inzerát na koťata česká 3000 eur samec a 3500 samice. Po asi 10. letech od dohadů o ceně na fórech zde. Jak lhali tu jako chondro a ti druzí. Kotě mám už doma.

svého času tu Navrátil jakožto náhaněč nejvyších cen snažil vnutit ceny servalů 6 - 8 tisíc euro.
Vám milý zajemci se snažil udělat vítr v peněžence.

Dobrota

27.10.2020 09:26
Dobrota

XXX.XXX.96.128

selmicka napsal(a):
REKAPITULACE S E R V A L :

Pokusím se na základě diskusí serval, provést rekapitulaci s tím, že pomuže zájemcum o tohoto predátora k snadnější orientaci.

Má snaha také vyplývá z mnoha telefonických a meilových dotazu na dané téma s tím, že zájemce prvotně odkáži na zdejší diskuse a pokud jeho zájem bude přetrvávat v podobě dalších informací telefonických, neobsažených v zdejších vláknech, odpovím.

Dotazy bývají stejné a opakujicí se.

Toto mé řešení napomůže jak zájemcum v shrnutí informaci, tak zejména mně ulehčí v telefonických, opakujících se dotazech, které lze získat na zdejších diskuzích.

1. CENA:

4 - 7000 Euro

VYJIMEČNĚ 8000 Euro

Kotě.

Možnost ověření u chovatelu v EU, popřípadě u p. panka ( který se zučastnil diskuze a zminuje cenu 4 - 7000 Euro s dodatkem: pod 4000 Euro se jedná o podvod, tvrdí p. panek )
Nebo u přispívajicí, která získala servala s mojí pomocí ( podepsala se i s tel. číslem )

FB je nástrojem taktéž informací o ceně napříč nejen EU.

2. SERVAL NA MILÁČKA

Ano, toto přání nových majitelu stále přetrvává a je celosvětovým hitem.
Serval, jako kočkovitá šelma "vede" u zájemcu o šelmu.
Je snadno ochočitelný, "akorát" veliký. krásný a bezproblémový.Není snad znám případ utoku na člověka.

3. CHOV

Dle KVS

Pokud je chov v bytě, tak za podmínek, které stále a opakovaně tvrdím.
Alespon vstup na balkon.

Ideál je vstup z obytné místnosti do výběhu.
Toto řešení mají někteří chovatelé, které jsem i navštívil.

Na případná řešení chovu v bytě se mohou zájemci podívat na FB - u zahraničních chovatelu.

Šelma serval, ochočené kotě je stále žádané, ale nedostatkové zvířátko.

Ač několik soukromých chovatelu koč. šelem v ČR se pokoušelo tyto predátory pravidelně odchovávat, avšak pouze snad jednomu se to daří,1 x za rok odchovat cca 2 koťata.
Ostatním se vůbec nedařilo nebo nedaří nebo chov opustili.

Pouze v Polsku kolegyně buduje větší chov servalu s několika samcemi a samicemi, několik let tak, jako je tomu v Německu

A začíná se jí dařit a požaduje další samice do svého chovu.
Vzhledem její urputnosti, vytrvání, píli a zejména materiálnímu zajištění, které nemusí řešit, se ji to určitě podaří, tak, jak si ona představuje.

A kotat by v budoucnu mohlo býti více, díky jejímu chovu nejen pro Evropu.

Vybudovat takový chov a dospět k pravidelným odchovum je nejen velmi tvrdá práce a nějaký tem milion investic, ale i štěstí. Štěstí se jde vstříc, pokud jsou ty miliony, mládí a vytrvalost přez veškeré neuspéchy a ztráty nemalých investic.
Bez těchto tří věcí to nejde.
Čeští chovatelé se snažili s jedním párem.
V této podobě chovu převažuje výrazně potom to štěstí, poněvadž chovatelská základna je velmi uzká - pouze pár.
Proto v ČR asi ty neuspěchy. s ojedinělým uspěchem odchovu.

Zahraniční chovatelé mají v chovech několik kocouru a koček, proto naděje na odchovy se několikráte zvyšuje a proto se jim daří.

Všem budoucím chovatelum a majitelum servalu popřeji mnoho radosti z těchto nádherných šelem a případné uspěchy i v odchovu.

Pěkný den
přeje

RN.

To tvrdí tvrdil p Navrátil vždy. Stačí číst a ne lhát, vymyslet p. Coviny, urážet. U pana jsem byl, napište telefon, rádi s manželkou přijedeme k vám.

27.10.2020 12:15
chondro

XXX.XXX.227.52

Navráátile, alias Dobroto píšeš že někdo nabízí za 3 - 3,5 tisíc E jako důkaz že se tu ten vychcánek (TY) snažil naroubovat ceny 8 tisíc E? To nemá logiku že? Jinak víme že jsi to ty NAVRATIL co se nestydí vydávat se za někoho jiného.

Dobrota

27.10.2020 13:46
Dobrota

XXX.XXX.96.128

chondro napsal(a):
Navráátile, alias Dobroto píšeš že někdo nabízí za 3 - 3,5 tisíc E jako důkaz že se tu ten vychcánek (TY) snažil naroubovat ceny 8 tisíc E? To nemá logiku že? Jinak víme že jsi to ty NAVRATIL co se nestydí vydávat se za někoho jiného.

Pane chondro. Jste chory na p. Navrátila. To znamená.ze ho vidíte všudy. A že vy víte všechno a o všem, víte jen vy. Nejsem ten pán. Vy jste určitě marod na hlavu. Zdravím pana Navrátila.

27.10.2020 19:21
selmicka

XXX.XXX.248.233

Pane pod nickem Dobrota.

Děkuji za Vaše příspěvky.
Píšete, že jste u mě byl a uvedl jsem Vás do světa šelmařů s návštěvou u nich. Tak tomu asi bude. Těch zájemců v mužské podobě bylo více. Netuším, který z nich jste .Není to podstatné. Ale vím, že příspívajicí pod níckou chondo sem řadu let psal a bude psát své výtvory v negativitě a urážkách směřujících na moji osobu..( dovolím si poznámku, ke mě muže kdokoliv přijet, poznat mne, vidět chov, poznat mé kolegy a přátelé v chovu a včlenit se do naší komunity.

Chondro?

Kecal, stálý a vytrvalý ,válečný štváč bez kontaktu.

Nelze jej navštívit. Takže jaká důvěra ??? Od zájemců o chov nulová a jemu podobných : vrána k vráně sedá se pár vždy najde v hluboké anonymitě. / Již Zapomíná, že snad většina čtenářu jsou minimálně gramontní, aby si uměli vyhodnotit fakta.
Nepůjdu daleko.
Poslední jeho výtvor o ceně 8 tis E , na který jste zareagoval, hovoří sám za sebe. Ale přeci jenom.
Omlouvám se všem gramotným lidem o následné řádky:

chondro cituji: ... snažil se naroubovat ceny 8 tis. E.....vítr v peněžence...

Každý již v dnešní době školák ZDŠ ví, jak se nabízí cokoliv k prodeji s cenou. Ví jak to funguje. Chondro to asi neví, jinak by tu nepsal blbosti. Co napsal nefunguje.
Každý, komu jsem zprostředkoval nejen šelmu, se snažil získat to co chtěl i u jiných prodejců nabízenou v té době. A , že koupili s mojí pomocí hluboko pod ceny v zahraničí ,bylo jejich rozhodnutí a jejich spokojenost.

Opět si dovolím připomenout, že chov kočkovitých jsem zrušil, ale stále spolupracuji se všemi kolegy a kamarády, kteří mne chtějí ještě vidět nebo pokecat v telefonu i ten obchod nějaký udělat. I s jedním zdejším příspívajícím před cca 9 lety. Který šel velmi tvrdě proti mně. Prostě jsme se osobně oba poznali. Čo bolo, bolo..a současnost je nám oboum přínosem. Tak to má být u slušných lidí.
Zdravím tě Petře.
Srdce šelmaře bude být stále to samé ,ač již šelmy nemá.

Takže pane již kolego Dobroto ,myslím si, že by jste ztrácel svůj čas v reakcích na toho chondrouše. Ale vím, že máte svoji hlavu a nemohu někomu něco podsouvat, vnucovat , lhát, tak jako ten chondro. Sice psal, že na mé zvratky JIŽ reagovat už nebude.

Ale to by NEBYL CHONDRO....dovolím si zde úsměv...

++Závěrem Vám již pane kolego Dobroto popřeji mnoho radosti s Vašimi šelmami. Máte celý život před sebou.

Copvid 19 porazíme - CHONDRA NEE.

Pěkný večer všem skutečným šelmařům i začátečníkům v chovu šelem

RN

27.10.2020 19:42
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Krypl: Pane Dobroto vůbec nevím, kdo jste a není to podstatné...
a o pár řádků níž: přeji Vám mnoho radosti s Vasimy Šelmami. Máte celý život před sebou.

Tak on neví, kdo mu píše ale ví, že má šelmy a že je mladej

27.10.2020 19:47
rys.leo

XXX.XXX.184.129

...ke mě muže kdokoliv přijet, poznat mne, vidět chov, poznat mé kolegy a přátelé v chovu a včlenit se do naší komunity.

To je jak pozvánka na swingers Exot hledá kamaráda

27.10.2020 20:00
selmicka

XXX.XXX.248.233

rys.leo napsal(a):
Krypl: Pane Dobroto vůbec nevím, kdo jste a není to podstatné...
a o pár řádků níž: přeji Vám mnoho radosti s Vasimy Šelmami. Máte celý život před sebou.

Tak on neví, kdo mu píše ale ví, že má šelmy a že je mladej

Že tu sedím a bavím se, odpovím i tomuto hošanovi.....

Ti s kterými jsem navštívil své známé, kamarády v chovu si šelmy pořídili.

Apropo.

I ta nicka Dobrota píše, že má již doma kotě servala. Takže je již ,kolega. a vím tudíž ,že má šelmy. Zmíním se, že na cesty k chovatelům jezdí se mnou POUZE lidé do 30 let. Takže má zmínka o mládí . Co na tom je divného.....

Omlouvám se opět žákům ZDŠ , že jsem to musel vysvětlit po lopatě.

Covid 19 je potvora .

Mladí mají celý život před sebou, Covid je nesežere, ale já jsem ohrožená skupina. Než si mne vezme , tak se musím sakra pobavit. Je to tu fakt zábava,..,. smích......

Ale má pomalejší chápání , ten rys leo ,chápu....

Všem pěkný večer vinšuji

RN

27.10.2020 20:13
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Lžeš!
Před 14ti dny u mě byl kluk, kterého jsi vzal po chovatelích a řekl mi, že když slyšel ty ceny za zvíře, tak si chov rozmylel. A když jsem mu řekl, že rys stojí 50.000,- tak se mě zeptal, jestli mu něco je, že pan Navrátil má mnohem dražší koťata ale, že mu slíbíl, že ceny nebude nikde ventylovat....pěkně vymytou hlavu měl tímto!

A kdyby jsi chtěl zpochybnovat verohodnost.... tak mi říkal, že nejvíc se mu líbilo u Vládi Krákory.

No ještě mám nějaké pikantnosti od něho na Tebe ale..... nejlepší je moment překvapení

A pomalejší chápání..... máma mi říkala: Vždy Tě zmlátí jen hlupák

27.10.2020 20:27
selmicka

XXX.XXX.248.233

Ale stále se bavím...
Lež a výmysl. ...

Nikdo u něj nebyl aby tvrdil hovadinu... Ten hošan rys leo - jak si říká - zaspal dobu

. Rys je již cca 2 roky za 40000 Kč a níže. I lze zadarmo do deponace. Mohu zajistit nejet rysy. Ale většinu šelem kočkovitých.

Život se mění.

Nová DOBA.

( tak nechápu , jak by se někdo divil před 14 dni ,že za bura je rys divnej ...chacha ... .. Směji se a trocha i vínka jsem si lízl , se přiznám. Omluva není na místě. Kdo si nedá a hlavně v coviniádě 19 . Že ano.. Život je jen eden. Věk není problémem a Covid 19 také néé...

Takže ten hošík v plandavém saku líbající lva za mřížemi v pohorkách je skutečný hrdina dnešní doby.
A chce všem prý ukázat, jak se to dělá...

27.10.2020 20:48
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Ty nejsi šelmička ale exot Vládu jsem si asi vycucal z prstu, ne???
Já se bavil za 50.000,- o koteti na flasce a ne pod mámou. A do osobního vlastnictví a ne do deponace

Ty jsi dobře pošahanej covidem
A ten hrdina dnešní doby v plandavém saku a kanadách byl na odjezdu do práce. Pracuje na diskotéce a i tam je už jiná doba Romčo. Už vyhazovači nestojí v šusťákách a pantoflích jak tomu bejvávalo
Takže Tvá chorá poznámka k mému pracovnímu úboru byla zcela na místě a též má vysokou vypovídající hodnotu

Jsi troska! Zkončil jsi sám, bez koček, utápíš se léta v chlastu a jak uchylak nahaniš lidi a zveš je k sobe domu. Nevnucuj se! Měj nějaký lidský hodnoty a nevnucuj se pořád, že u tebe ma dvere otevrené každý a že je rád u sebe privitáš a vse jim ukazes...
Tohle ji minimálně hodně vlezlý a už trapný, jak tim koncis kazdej svuj prispevek delsí jak 170 řádků

27.10.2020 21:02
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Až pojedeš zase na výlet po chovatelích, nezapomen se zastavit na západě

Máš tady mě. Mě, toho kterýmu jsi napsal, že jeho přitelkyně je nicka...
2m kamaráda, který u Tebe nechal zálohu za rysa, kterou jsi popřel...
A друг , kterému vysíš vysvětlení, jak to bylo s tygrem

Když ne Covid, určitě vyjde západ

27.10.2020 21:06
selmicka

XXX.XXX.248.233

JEŠTĚ TU JSEM. a SMĚJI SE. naposledy dnešního večera zde .. ..

Je mi prý ten vyhazovač směšný v těch hadrech ( kdyby mu seděly nic proti ničemu ... ) , má to jako profesi , údajně, každého vyhodit nemůže, Nemá na to mentálně i fyzicky.
Ale je mimo svět šelmařů , je evidentní. Možná se zakroutí na diskotéce a to by mu asi i šlo.

Apropo opět: podotknu, že na tu diskotéku, rokové párty, koncety si skočíme s kamarády i 3 x do roka. Jako Rokeři.. Nic proti diskotékám. Naopak. Stáří je o tom co jsi. Né, že jsi starý, běž do kopru nebo do domova duchodcu.

Šak vás to všechny čeká také.

TO JE ŽIVOT .

MYSLETE.

Pěkný večer a dobrou noc přeje

RN

27.10.2020 21:24
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Romane halooooooooo
Už nepij!!!
Tak ted ja polopatě! Kdyby Ti oblek seděl jak má, při první tahanici máš na zádech díru. Veř mi! Dělám na deřích 11 let.

Ano každého vyhodit nemůžu. A ani to není přednost mé práce! Nejsem tam od vyhazování lidí z okna ale od udržování pořádku a hlídání fyzické a duševní bezpečnosti lidí, kteří se přisli bavit a šijí do nich takoví jako jsi ty

Mentálně a fyzicky na to nemam? Ty chces soudit mojí psychickou, fyzickou a taneční zdatnost? Jsi normální?? Na tohle nejde napsat nic slušnýho.
Ale jedno ti napsat muzu. Veř mi, že za tu nicku mé přitelkyni, dostaneš jednou příležitost mou fyzickou zdatnost posoudit ¨

Nejlepší je, že dělaš někde 11 let a pak přijde svatý Roman a řekne ti, že na to nemáš

A mimo svět šelmařu se svým lvem a dvěma rysy klidně budu. Nejsem komanč ani ovce a nepotřebuju se nikam zařazovat do davu
A už vůbec né do komunity ke které se přiřazuješ ty sám!!!

Más doma kolo? Jezdíš a nekamaradis s Romanem? Tak to nejsi cyklista!! Protože to Roman řekl

28.10.2020 09:09
selmicka

XXX.XXX.248.233

Opět začíná nový den.

Včera to bylo pro mne trošku náročné. Už mi není třicet...Věnovat se rodině a být v karanténě je vskutku náročné.

Tento rys leo, co píše ty roztomilé příspěvky je hošík do 30 let.

Nikdy jsme se neviděli, nikdy neviděl můj chov , ale všechno ví o mne prý a "zasvěceně" píše a tyká.

To že jsem nabídl tykání všem šelmařům, chovatelum ,bez rozdílu věku a tykáme si, nemám s tím problém, naopak, neznamená to však, že jsme se zdejším přispívajícím seznámeni osobně.

Nesoudím žádnou taneční zdatnost, psychická je evidentní, vyjádřilo se již několik přispívajicích.
On si nejen dovoluje, ale tvrdí o mých všech zdatnostech a to několik let, nejen lži a urážky,ale i výmysly.
Má problém s" hodnocením" ,které ode mne včera získal.
Píše , že do komunity šelmařů nechce, ale šířit špínu v jeho podobě je pro něj normální.
Stačí juknout, jak reaguje na nové příspěvky. Např. nedávno na Myšiši v jiném vláknu. Zmínit se, že jeho sprosté výroky na přispívajicí jsou adminem i konečně mazány, zachytili pravidelní čtenáři těchto diskusí. Psychicky zdráv nebude.

Zpět k danému tématu , serval.

Serval je stále žádaný, ale stále i platí, na té flašce. Ceny se stále v ČR drží v částkách, co jsem uváděl v začátku těchto diskuzí před 12 lety cca.

Pravdou je, že je již nabídek na servaly několik i odchovu v ČR. Zajet si do EU, kde se jim ceny drží také podobně, jak je měly před 12 lety, je drahé. Ale nevyloučitelné.
Jsou i chovatelé, kteří si osobně zaletěli pro kočkovité šelmy do Ameriky. O cenách se nemá cenu zde bavit, každý umí počítat a sčítat, co je to stálo. nelze jiného , než jim vyslovit uznání.

Proto než něco napíšu, musím něco vědět, co napíšu si skutečný zájemce ověří z více zdrojů a udělá si svůj závěr. Ano má pravdu. Pokud jsem mimo dění nějaké komunity, informace z druhé ruky atd., píšu jako bulvár.

Mediální teátr pro nezasvěcené, zustane výsledek šíření lží věcí konspiračních teorií laiku. I to je v demokratické společnosti normální. I takové šíření informací má své rysy lea.

Pěkný den všem

RN

Dobrota

1.11.2020 20:06
Dobrota

XXX.XXX.96.128

selmicka napsal(a):
Opět začíná nový den.

Včera to bylo pro mne trošku náročné. Už mi není třicet...Věnovat se rodině a být v karanténě je vskutku náročné.

Tento rys leo, co píše ty roztomilé příspěvky je hošík do 30 let.

Nikdy jsme se neviděli, nikdy neviděl můj chov , ale všechno ví o mne prý a "zasvěceně" píše a tyká.

To že jsem nabídl tykání všem šelmařům, chovatelum ,bez rozdílu věku a tykáme si, nemám s tím problém, naopak, neznamená to však, že jsme se zdejším přispívajícím seznámeni osobně.

Nesoudím žádnou taneční zdatnost, psychická je evidentní, vyjádřilo se již několik přispívajicích.
On si nejen dovoluje, ale tvrdí o mých všech zdatnostech a to několik let, nejen lži a urážky,ale i výmysly.
Má problém s" hodnocením" ,které ode mne včera získal.
Píše , že do komunity šelmařů nechce, ale šířit špínu v jeho podobě je pro něj normální.
Stačí juknout, jak reaguje na nové příspěvky. Např. nedávno na Myšiši v jiném vláknu. Zmínit se, že jeho sprosté výroky na přispívajicí jsou adminem i konečně mazány, zachytili pravidelní čtenáři těchto diskusí. Psychicky zdráv nebude.

Zpět k danému tématu , serval.

Serval je stále žádaný, ale stále i platí, na té flašce. Ceny se stále v ČR drží v částkách, co jsem uváděl v začátku těchto diskuzí před 12 lety cca.

Pravdou je, že je již nabídek na servaly několik i odchovu v ČR. Zajet si do EU, kde se jim ceny drží také podobně, jak je měly před 12 lety, je drahé. Ale nevyloučitelné.
Jsou i chovatelé, kteří si osobně zaletěli pro kočkovité šelmy do Ameriky. O cenách se nemá cenu zde bavit, každý umí počítat a sčítat, co je to stálo. nelze jiného , než jim vyslovit uznání.

Proto než něco napíšu, musím něco vědět, co napíšu si skutečný zájemce ověří z více zdrojů a udělá si svůj závěr. Ano má pravdu. Pokud jsem mimo dění nějaké komunity, informace z druhé ruky atd., píšu jako bulvár.

Mediální teátr pro nezasvěcené, zustane výsledek šíření lží věcí konspiračních teorií laiku. I to je v demokratické společnosti normální. I takové šíření informací má své rysy lea.

Pěkný den všem

RN

A zdravím vás i všechny slušné lidi.

10.11.2020 10:41
selmicka

XXX.XXX.248.233

Fernando napsal(a):
Petr

Nějak mi uniklo, že jsi to ty. Až jsme spolu včera mluvili, jsi se zmínil, že to ty. Dík.

RN

10.11.2020 13:03
Fernando

XXX.XXX.105.175

selmicka napsal(a):
Nějak mi uniklo, že jsi to ty. Až jsme spolu včera mluvili, jsi se zmínil, že to ty. Dík.

RN

Nemáš zač

11.11.2020 11:43
selmicka

XXX.XXX.248.233

U nás doma byla servalí holka z Afriky.

11.11.2020 11:46
rys.leo

XXX.XXX.40.153

8 fotek 5 let dokola 🤦🏻‍♂️

12.11.2020 04:36
selmicka

XXX.XXX.248.233

Zdravím.

Dovolím si odkaz na příspěvek : Ocelot nebo serval ze dne 12.12.2013 na diskuzním foru ifauny.
Určitě pro začátečníky bude přínosem .

Každého, kdo mi zavolá ,žádá informace o servalovi , odkazuji na toto téma, aby si mohl přečíst i názory jiných .

Doba jde dopředu a rád bych se zmínil o mladé ženě v Praze, která miluje kočky a propadla jim takovým způsobem, že jim koupila barák ( jak se sama vyjadřuje ) a vše zařídila ku prospěchu a žití jejích miláčku ve velkém stylu. Má servali i jiné šelmy.
To se snad nikde nevidí. Nejezdí již na dovolenou. Věnuje se plně svým kočkám.

Stojí se na to podívat, úžasné, fantastické, dokonalé.
Doporučuji na YouTube zhlédnout

Pro milovníky šelem dám i odkaz na azbukou mluvící zemi na You Tube, kde má něco podobného mladý pár v dokonalosti pro pumu a geparda.

Není problémem se na tento kanál připojit a koukat, jak se to dělá ve světě.
Čím více info, tím lépe.
Člověk se učí stále a celý život.

Nikdo nejsme dokonalý.

Pěkný začátek dnešního dne.

RN

12.11.2020 12:31
selmicka

XXX.XXX.248.233

Nabídky servalu na ifauna k dnešnímu dni.

1. vloženo 4.1. 2020 ... Ostrava - kočka ...cena. dohodu

2. vloženo 9.11.2020 ...Praha - východ p. Pánek, zdejší přispívající , Cena : kočka 3500 Euro, kocour 3000 Euro

3. vloženo 10.11.2020 ..Karlovy Vary .kočka i kocour , Cena: 4000 Euro

Ano, každý si to umí najít.

Umí si i přečíst toto forum a zejmena forum , OCELOT NEBO SERVAL .

Posoudit co psali před cca 9 ti lety ostatní a co já a HLAVNĚ , jaká je cenová nabídka přímo od chovatele v zdejší inzerci ifauny , korespondující s mými příspěvky v té dávné době. Jsem se zmínil
v minulosti i to, že cena půjde v ČR dolu, zatím tomu tak výrazně není a drží se stále v relaci, kterou zde zmínil chovatel pánek i já , těch 9 let.

Dnes má zájemce mnohem více možností než v začátcích těchto for a muže se rozhodnout snáze , odkud si servala odveze z ČR. Již nemusí ani do světa, pokud nechce zařídit exluzivní chov .Tak, jako to udělali někteří, kteří si sjeli do Anglie nebo zaletěli osobně do USA. Nebo využili mé nabídky.

Pěkný den všem
RN

Dobrota

14.11.2020 18:03
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Dobře a přesně napsaný.

10.12.2020 19:54
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý večer.

Možná sentiment, nadcházející svátky ?

Rekapitulace zdejších příspěvku?

Stáří mé?

Guláš všeho.

Asi.

Před cca 12 lety jsem jako zprostředkovatel mimo jiné šelmy , zprostředkoval Rysce bažinného z nejmenované ZOO v ČR. zájemci k jeho spokojenosti.
Jeho důvěra ke mně vyústila k další akci a to jízdy do Německa pro Rysa ostrovida ,kterého si sám zajistil ( poprosil mně, abych s ním jel a byl mu konsultantem ). Rysici jsme dovezli. Byla odchována na flašce u známého chovatele v ČR. Německý chovatel prodával z důvodu zákazu chovu rysů v dané zemi Německa.

Proč to píšu?

Je tomu již 10 let. Rysici je 11,.5 roku je stálý mazel. Zdravá. Chovatel dopároval samcem od rodičů. Bez problému denně chodí k obou rysům. Kočka na láhvi je úžasný mazel stále i po 11,5 letech ,kocour přijde prý asistovat na půl m. a sedne. Pohladit nee. Sekne packou na odpověd .
Již 12 let jsme s chovatelem výborní kamarádí, voláme si, navštěvujeme i obchod se nějaký zadaří i mimo zvířata..

Douška: čtenář si muže přečíst názory na flaškáče jiných přispívajících, kteří však nikdy flaškáče nechovali ,ale ví vše.

PS.: pochybovači mohou být, zájemci, kteří však chtějí vše vidět na vlastní oči, mají tu možnost, když mi zavolají.

Jojo , je to vše o lidech.

Pěkné svátky a nový rok 2021 přeje

RN

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2020 13:39

Muzu se zeptat, co je mineno tim obohacenym chovnym zarizenim? Ukryty apod bych povazoval za samozrejmost... Diky

Dobrota

19.12.2020 16:24
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Taky by mě to zajímalo. Co za chytrolina v yzvedavá to co by mělo být samozřejmě.

19.12.2020 16:54
Fernando

XXX.XXX.25.88

selmicka napsal(a):
Dobrý večer.

Možná sentiment, nadcházející svátky ?

Rekapitulace zdejších příspěvku?

Stáří mé?

Guláš všeho.

Asi.

Před cca 12 lety jsem jako zprostředkovatel mimo jiné šelmy , zprostředkoval Rysce bažinného z nejmenované ZOO v ČR. zájemci k jeho spokojenosti.
Jeho důvěra ke mně vyústila k další akci a to jízdy do Německa pro Rysa ostrovida ,kterého si sám zajistil ( poprosil mně, abych s ním jel a byl mu konsultantem ). Rysici jsme dovezli. Byla odchována na flašce u známého chovatele v ČR. Německý chovatel prodával z důvodu zákazu chovu rysů v dané zemi Německa.

Proč to píšu?

Je tomu již 10 let. Rysici je 11,.5 roku je stálý mazel. Zdravá. Chovatel dopároval samcem od rodičů. Bez problému denně chodí k obou rysům. Kočka na láhvi je úžasný mazel stále i po 11,5 letech ,kocour přijde prý asistovat na půl m. a sedne. Pohladit nee. Sekne packou na odpověd .
Již 12 let jsme s chovatelem výborní kamarádí, voláme si, navštěvujeme i obchod se nějaký zadaří i mimo zvířata..

Douška: čtenář si muže přečíst názory na flaškáče jiných přispívajících, kteří však nikdy flaškáče nechovali ,ale ví vše.

PS.: pochybovači mohou být, zájemci, kteří však chtějí vše vidět na vlastní oči, mají tu možnost, když mi zavolají.

Jojo , je to vše o lidech.

Pěkné svátky a nový rok 2021 přeje

RN

Přeji též pěkné svátky a hlavně to zdravíčko

Dobrota

19.12.2020 20:13
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Fernando napsal(a):

Přidávám se taky s přáním všeho dobrého v R 2021

21.12.2020 18:12
selmicka

XXX.XXX.248.233

Fernando napsal(a):

Ahoj Péto.

Díky a nápodobně.
Věřím, že naše okružní jízda k chovatelům koč. šelem Ti byla přínosem a správně jsi se rozhodl pro chov savanah, jak jsme o tom mluvili.

Novela zákona o chovu koč. šelem v soukromí je k nelibosti soukromých chovatelů. Čas ukáže, co bude dál.
Chov plemen s podílem krve šelmy je náhradní cestou pro milovníky koček. Savanah jsou úžasné kočky, zejména v prvních F . Cesta pro chovatele se otvírá. Je v ČR zkušená chovatelka savanah paní R.S. od Náchoda, která věci rozumí a má špičkové kočky s PP TICA , ale i malé šelmy , původce vzniku nejen plemene savanah.

Pěkné svátky ještě jednou i Tvé přítelkyni přeje

RN

21.12.2020 19:52

Fernando napsal(a):
Ahoj. Hezky řečeno

To je prosim kocka? A z vetsi vzdalenosti nebo potme to vyfotit neslo? 🤔

Savanah90

1.2.2021 21:37
Savanah90

XXX.XXX.161.169

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je prosim kocka? A z vetsi vzdalenosti nebo potme to vyfotit neslo? 🤔

Blbý keci prudila a blba.To umíš. Je to krásný plemeno

1.2.2021 21:44

Savanah90 napsal(a):
Blbý keci prudila a blba.To umíš. Je to krásný plemeno

Fakt? A jaky?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík