Alexandr rudohlavý - hlučnost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Niky882

22.4.2020 16:36
Niky882

XXX.XXX.134.71

Ahoj, chci se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s papouškem Alexandrem Rudohlavým?Zajímá mě jestli je hlučny? Jestli se dá ochočit a jestli může být v kleci sám? Předem děkuji za odpověď.

26.4.2020 11:15
JoPe

XXX.XXX.82.6

Niky882 napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s papouškem Alexandrem Rudohlavým?Zajímá mě jestli je hlučny? Jestli se dá ochočit a jestli může být v kleci sám? Předem děkuji za odpověď.

Nikdo nereaguje na váš dotaz,tak já než několik malých postřehů, protože máme než jeden pár teprve druhým rokem. Zatím jsem vysledoval , že jsou velmi snášenliví vůči jiným druhům, velmi zvídaví a ze všech Alexandrů bych řekl nejtišší. Velmi důvěryhodně samec napodobuje hlasy jiných ptáků.Mají velmi rádi ovoce a zeleninu a k okusování větve ovocných stromů,ale voliéru nijak neničí. Přes zimu byli v zámrazu v menší kleci a dřevěná konstrukce není ohlodaná.
K vašemu dotazu ohledně ochočení by se měl vyjádřit někdo, kdo s tím má praktickou a hlavně víceletou zkušenost, ale skoro každý živočich se nechá ochočit a záleží než na postupu a taktice majitele. Já osobně nejsem zastáncem přílišného ochočování a vytváření osobních závisláků na celý život. Lehce ochočení ptáci ve velkých voliérách, kteří berou krmení z ruky a neblázní při úklidu,kontrole budek a odchovávají nornáně bez pomoci mládata mám rád. Dobře si rozmyslete, než něco pořídíte, kolik času trvale můžete vašemu chovanci věnovat, protože to není záležitost týdnů, ale let.

26.4.2020 11:18
skrobisko96

XXX.XXX.91.242

nechovam ale hodlám si je pořídit jsou nejtišší alexi

26.4.2020 13:07
alex66

XXX.XXX.32.159

Rudohlavé chovám víc jak 10 let a musím potvrdit, že jsou to moc příjemní ptáci. Kromě toho že se mi hodně líbí jejich vzhled (zvlášť samci), jsou to nejtišší papoušci které jsem kdy měl a odchov se také daří.
Jen bych se zastavil nad otázkou jestli může být sám v kleci. Když ho tak budete chovat tak nemá na výběr ale pokud by byla možnost se toho jedince na to zeptat je více než jasné co by odpověděl. Podle mě je to nepřirozené. Přirozené je naopak u všech zvířat žít v hejnu nebo v páru a plodit potomstvo.

26.4.2020 17:23
vegh

XXX.XXX.124.36

alex66 napsal(a):
Rudohlavé chovám víc jak 10 let a musím potvrdit, že jsou to moc příjemní ptáci. Kromě toho že se mi hodně líbí jejich vzhled (zvlášť samci), jsou to nejtišší papoušci které jsem kdy měl a odchov se také daří.
Jen bych se zastavil nad otázkou jestli může být sám v kleci. Když ho tak budete chovat tak nemá na výběr ale pokud by byla možnost se toho jedince na to zeptat je více než jasné co by odpověděl. Podle mě je to nepřirozené. Přirozené je naopak u všech zvířat žít v hejnu nebo v páru a plodit potomstvo.

Dobry.možem sa spítať či možu byť spolu aj 3-4páre aj pri odchove?

26.4.2020 17:40
alex66

XXX.XXX.32.159

Sám nemám s chovem v hejnu zkušenosti, ale viděl jsem fotky kde měl pán 3 páry spolu a odchovával. A měl je spolu už od mláďat aby byli na sebe zvyklí.

26.4.2020 19:08
malejmira

XXX.XXX.148.11

všechno je možné, foto je tuším z loňska

Přidejte reakci

Přidat smajlík