Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli máte zkušenost anebo jestli je pravda,že kunu vyžene spolehlivě trus nějakého většího exotického predátora?(není prý problém jej získat,v nějaké Naší Zoo).Vždyť kuna se nemůže u Nás potkat třeba se lvem,tygrem nebo s levhartem?Je tedy rozmístění trusu těchto šelem po půdě domu kde se kuna zabydlela,dobré a spolehlivě kunu vystrnadí?zkoušeli jsme na radu i vlastní moč ale ta evidentně nezabrala.Děkuji za rady a info Milan
Dobrý den, před časem jsem to také slyšel. Jelikož bydlim uplně u lesa , tak jsem např. trus od ocelotů i s močí dával k plotu hraničícím s lesem, prý tam nejde ani liška, no nevim. Dokud jsem měl psa , který mi mordoval zvířata tudíž se nemohl volně pohybovat bez dozoru , chodila si ke mě v zimě liška kdy chtěla trus netrus. Nyní mam psy skoro porád puštěné , maji označkovanou celou zahradu a myslim, že si nedovolí přijít i kyby bylizrovna v kotci . S tou kunou je to problem, pohybuje se po stromech, trámech , prostě v mýstech , kde tu pachovou nástrahu beztak neumístíte
Dobrý den, před lety se nám kuny nastěhovaly v hojném počtu pod střechu domu, každý večer, když jsem šla spát, na mě kuna koukala drze přes okno z parapetu ve 2. !! patře domu, když jsem se přiblížila, utekla po stěně na vedlejší parapet. Kunu bych nezabila, ale bylo třeba s tím něco dělat. Vyřešila jsem to tak, že jsem do podkroví nastěhovala své kočky a čekala. Za dva dny byly kuny pryč a už se nikdy nevrátily. Nemáme je ani v zahradě, protože tam jsou ve výbězích naše šelmy, neodváží se tam žádné zvíře. Soused od té doby na své zahradě neměl ani lišky, které mu likvidovaly pravidelně slepice. Známý si od nás odvezl celý kyblík trusu od gepardů a kuny se z jeho chalupy odstěhovaly. Osobně tuto zkušenost nemám, ale pravda je, že si k nám lidé jezdí pro trus od šelem a zatím nikdo neříkal, že by to nefungovalo. Za zkoušku člověk nic nedá...