Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2015 06:23
holubi

XXX.XXX.252.167

Jak léčíte před sezonou? Co říkáte na nový lék General Cure?

6.1.2015 08:57
jarda.b.valassko

XXX.XXX.192.99

holubi napsal(a):
Jak léčíte před sezonou? Co říkáte na nový lék General Cure?

Na akvarijní ryby - výborná věc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2015 17:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,

general cure není až tak novým přípravkem. V Čechách o něm vím zhruba 5 let. Momentálně ho podávám. Dle pokynů výrobce podávat 12dní s ohledem k doléčení salmonel. Výrobce uvádí 5gr na litr vody. Tato dávka je příliš silná. Holubi přípravek odmítají pít. Dále z praxe bylo zjištěno možné ochrnutí holubů při dávce 5gr na litr pitné vody.

Na doporučení mého distributora ředím přípravek 5gr na 1, 5l pitné vody bez jakýchkoliv obtíží v chovu.

Důležité je dodržet 12denní cyklus.

Pokud by měl kdokoliv o mém tvrzení pochybnosti, obraťte se prosím na sl. Bezecnou, která Vám všem jistě ráda poradí jak s přípravkem zacházet a jaké s ním má zkušenosti.

www.krmivabezecna.cz.

8.1.2015 19:07
danielbratislava

XXX.XXX.97.19

Dostal sa mi do rúk jeden zaujímaví leták.

8.1.2015 19:50
efulin

XXX.XXX.166.123

Prosím, povíte mi, jak se vakcinují holubi? Provádí si to chovatel sám anebo si zve lékaře? Kde nakupujete léčiva? a co byste doporučili nakoupit do "holubí lékárničky", když začínáme s chovem?

8.1.2015 21:50
pajars

XXX.XXX.230.168

Na salmoneli a e coly používám colistyn, nebo se dá i sutricol-pak podám probiotika, na trichošku metrozol holoubatum co si chci nechat entizol.

8.1.2015 22:18
kouták

XXX.XXX.168.33

efulin napsal(a):
Prosím, povíte mi, jak se vakcinují holubi? Provádí si to chovatel sám anebo si zve lékaře? Kde nakupujete léčiva? a co byste doporučili nakoupit do "holubí lékárničky", když začínáme s chovem?

Pokud začínáte s chovem, tak odpovím rád.Pokud hodláte vystavovat, tak je očkování proti pseudomoru holubů povinné.Používám Pharmavac columbi 2, dá se zakoupit u každého veterináře a záleží na vás, zda dokážete vládnout inje Kční stříkačkou, nebo ještě existuje očkovací automat.Poslední možnost je, že vám holuby oočkuje sám veterinář, ukáže jak a jistě další očkování už zvládnete.Tím jsem odpověděl na první dvě otázky.Na další otázky odpovídám takto.Ve svém chovu nechávám dvakrát ročně vyšetřit trus ve Státní veterinárním ústavu a s výsledkem zajdu za veterinářem a on už příslušné léky prodá, pokud jsou nutné.Jinak holuby neničím laickou prevencí, ale to už jsem sem napsal mnohokrát.Používám ve svém chovu částečně přírodní léčiva a hlavně tvrdou selekci.Přeji ať se daří a zdraví Kouťák.

9.1.2015 09:24
efulin

XXX.XXX.166.123

kouták napsal(a):
Pokud začínáte s chovem, tak odpovím rád.Pokud hodláte vystavovat, tak je očkování proti pseudomoru holubů povinné.Používám Pharmavac columbi 2, dá se zakoupit u každého veterináře a záleží na vás, zda dokážete vládnout inje Kční stříkačkou, nebo ještě existuje očkovací automat.Poslední možnost je, že vám holuby oočkuje sám veterinář, ukáže jak a jistě další očkování už zvládnete.Tím jsem odpověděl na první dvě otázky.Na další otázky odpovídám takto.Ve svém chovu nechávám dvakrát ročně vyšetřit trus ve Státní veterinárním ústavu a s výsledkem zajdu za veterinářem a on už příslušné léky prodá, pokud jsou nutné.Jinak holuby neničím laickou prevencí, ale to už jsem sem napsal mnohokrát.Používám ve svém chovu částečně přírodní léčiva a hlavně tvrdou selekci.Přeji ať se daří a zdraví Kouťák.

Moc vám děkuji za odpovědi. Přesně něco takového jsem potřebovala slyšet/číst. :) Výstavy letos asi těžko budou na programu, když si teď teprve pořizuji první ptáky. Ale kdo ví, třeba to příští rok už bude jinak. Moc jste mi pomohl! Díky! Je velmi zajímavé, jak to každý chovatel dělá jinak. Ale pro někoho, kdo začíná a nemá holubáře ve svém okolí nebo v příbuzenstvu je to velmi matoucí.

12.1.2015 06:03
holubi

XXX.XXX.252.167

Je třeba jim trošku vyčistit trubky. Bez léčení to nejde to Vám řekne každý chovatel ph. Momentálně holubi mam v téhle kondici

12.1.2015 09:05
rudla

XXX.XXX.102.21

12.1.2015 09:07
rudla

XXX.XXX.102.21

rudla napsal(a):
Každý má na to iný grif

https://sites.google.com/site/wwwdtholuby/jakubec.

Je to len reportáž o tom, že to občas ide aj prirodzene.

19.1.2015 19:25
vachulčík

XXX.XXX.147.254

holubi napsal(a):
Je třeba jim trošku vyčistit trubky. Bez léčení to nejde to Vám řekne každý chovatel ph. Momentálně holubi mam v téhle kondici

Takže přímo v raketové. Nebo spíše 50/50

20.1.2015 13:29
holubi

XXX.XXX.252.167

vachulčík napsal(a):
Takže přímo v raketové. Nebo spíše 50/50

50/50 takže ani pářit nebudu.

21.1.2015 15:06
k1k2k

XXX.XXX.168.41

Klucí to je keců kolem všeho beztak chodíte s botama od hnoje

21.1.2015 15:38
k1k2k

XXX.XXX.168.41

k1k2k napsal(a):
Klucí to je keců kolem všeho beztak chodíte s botama od hnoje

To je věc to líbí nelíbí kdyby radši každý řekl nějaký rozumný názor.

21.1.2015 16:24
peparazak

XXX.XXX.162.50

k1k2k napsal(a):
To je věc to líbí nelíbí kdyby radši každý řekl nějaký rozumný názor.

Tak zacni.

26.1.2015 01:08
zdenek85

XXX.XXX.245.14

Chtěl bych se zeptat, jestli jste General Qure sehnal v Čechách nebo jste si ho nechával posílat ze zahraničí? Díky za odpověď.

26.1.2015 01:09
zdenek85

XXX.XXX.245.14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,

general cure není až tak novým přípravkem. V Čechách o něm vím zhruba 5 let. Momentálně ho podávám. Dle pokynů výrobce podávat 12dní s ohledem k doléčení salmonel. Výrobce uvádí 5gr na litr vody. Tato dávka je příliš silná. Holubi přípravek odmítají pít. Dále z praxe bylo zjištěno možné ochrnutí holubů při dávce 5gr na litr pitné vody.

Na doporučení mého distributora ředím přípravek 5gr na 1, 5l pitné vody bez jakýchkoliv obtíží v chovu.

Pokud by měl kdokoliv o mém tvrzení pochybnosti, obraťte se prosím na sl. Bezecnou, která Vám všem jistě ráda poradí jak s přípravkem zacházet a jaké s ním má zkušenosti.

www.krmivabezecna.cz.

Chtěl bych se zeptat, jestli jste General Qure sehnal v Čechách nebo jste si ho nechával posílat ze zahraničí? Díky za odpověď.

27.1.2015 12:30
holubi

XXX.XXX.252.167

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,

www.krmivabezecna.cz.

Ochrnutí je možné ale podle mého soudu to postihne právě bacilonosiče.

Přidejte reakci

Přidat smajlík