Tak, tedy KIELCE 2015...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2015 21:14
chov.

XXX.XXX.79.4

- tak hlavně jsme opět doma a v pořádku!
Kielce - jsem přesvědčen, že odtud do Bedingu není dál než k nám do Soběslavi!
Ujeli jsme celkem více, než 1300km a to v mrazu, vánici, mlze, vichru, dešti... Vyjeli jsme /s Honzou Křiž./ v pátek večer a v sobotu v 6 hod se již tlačili do hal! Tam již to vřeloa vrkalo.
Já jel hlavně proto, že do Ruska a hlavně Ukrajiny je to již kousek a tak jsem očekával, že něco seženu do těch mojich rejdičů? Potřebuji omské, novočerasské, rostovské a volžské. Nebyl tam nikdo-nemají na holubaření čas! Nikdy bych nevěřil, že do holubaření vstoupí válka!
Poláci stejně jako Němci tyto rejdiče již zdevastovali! Ano byli tam, ale dlouhý, již dávno né postavový, různooký a o barvě /nějaká benátská - ani nemluvě! Snad nějaký ten čilik/ale 150zl x 7 Kč za kus/ a zdaleka né jako u nás.
Co jsme měli koupit pro kamarády - nebylo /norimberky, jeptišky, muky, uzbeky, jejský...
Co tam bylo polské rasy všechny a pěkné, samozřejmě všechny bradavičnaté a pěkné, velice pěkné satinety /od 400zl x 7 Kč/, pěkní berlíňáci /od 300zl/, pěkní parukáři a kudrnáči...
Zatím jsme nic nekoupili a šli na hotel a od odpoledne asi od18 hod spali do rána!
V 6 hod začalo vše znova- holubů 2x tolik, ale vše jako v sobotu! Také jsme šli na výstavu, vše velice pěkné a čisté, ale především polská plemena, ale pěkný!
Šel jsem také do haly drůbeže, nebylo nic na prodej, ale vzadu byly klece, doníval jsem se, že je to karantena, ale byl to prodej - vše bylo nemocné!
Když jsem u toho /nerad, ale musím - hodně ano moc holubů na trhu nemocných ! Hlavně výtok z oka a to je průšvih!
Co jsme tedy koupili - Honza dva motýli do krve-pěkné a já - párek mandarinek /žemláků/!
Co nás mrzí - když jsme již odcházeli, narazili jsme na berlíňáky/měděné barvy s černým ocasem/ - nádhera. Chtěl 300 zl za kus, ale když vezmeme vše tak 100zl za kus /bylo jich asi7 ks/ - no byli jsme již na odchodu, ale celou cestu jsme si to vyčítali-bývá to tak!
Moc jsme tedy nenakoupili, ale věřte mně- stálo to za to! Moc jsme si užili, chodíte mezi tisíci holuby a občas nějakého vezmete do ruky, prohlížíte prohodíte pár slov s chovatelem /i když si moc nerozumíte/- smlováte, vrátíte a zase jdete dál... Jel bych hned teď /ale asi né !
Béda A.
- něco jsem již napsal na to vlákno /jak se ptá, co je to za nemoc...
- na focení čas nebyl

29.1.2015 12:02
plecos

XXX.XXX.59.201

Dobrý den,
to se ale celkem divím. Podle všeho tam nedorazil pán, který rejdiče v Kielcích nejen vystavoval, ale i prodával. Nejvíce míval červených volžáků a řekl bych, že je měl i velmi pěkné!
A měl i jiná podobná plemena... Navíc myslím, že to míval vlastní odchovy. Tak to vypadá (doufám), že jen letos nedojel...

Říha ml.

29.1.2015 12:05
rous

XXX.XXX.252.230

Mi jeli v sobotu večer a to už dost sněžilo i u nás.

29.1.2015 12:12
rous

XXX.XXX.252.230

Na dálnici bylo 10 cm sněhu, a skoro ani živáčka. Cesta nám trvala 12 hodin, prostě se nedalo jet rychleji. Ale přesto to stálo za to.

29.1.2015 17:10
chov.

XXX.XXX.79.4

plecos napsal(a):
Dobrý den,
to se ale celkem divím. Podle všeho tam nedorazil pán, který rejdiče v Kielcích nejen vystavoval, ale i prodával. Nejvíce míval červených volžáků a řekl bych, že je měl i velmi pěkné!
A měl i jiná podobná plemena... Navíc myslím, že to míval vlastní odchovy. Tak to vypadá (doufám), že jen letos nedojel...

Říha ml.

- budu se opakovat tam kde je chovají a čekal jsem je zde, tam je válka a jiné starosti!
- ten pán tam byl a hned se ke mně hlásil /známe se pár let/ byl vždycky drahý, ale holuby měl pěkný /bral jsem od něj/! Tentokrát tam již měl hrůzy / volžáky jak jsem psal nahoře, běloprsý 4 holky spíš jako war. Motýli, když jsem mu řekl, co to tam má, pouze zakýval hlavou, že tak to je a řekl, ať se jdu raději podívat na výstavu a tam to bylo poměrně slušné!
- že to bylo vloni o něčem jiném ukáži na fotkách /ale to jsem tam nebyl/- smůla!
- ještě tam dám fotku z trhu /neboť ty pěkné fotky od "rouse" jsou z výstavy! Ale tam bych opět upozornil na tu čistotu!
B.

19.1.2016 22:51
marabel

XXX.XXX.38.211

Dobrý den,
bylo by možné sdělit, jestli je v Kielcích na trhu taky drůbež, nebo jenom holubi.
Díky.

20.1.2016 07:02
chov.

XXX.XXX.79.4

- je možno sdělit: - je tam vše!
/koupil jsem v loni mandarinky-krém a hedvábničky do krve/.

20.1.2016 09:36
geronimo

XXX.XXX.241.253

rous napsal(a):
Na dálnici bylo 10 cm sněhu, a skoro ani živáčka. Cesta nám trvala 12 hodin, prostě se nedalo jet rychleji. Ale přesto to stálo za to.

Dušan, aj si niečo priviezol do svojho chovu ?

20.1.2016 19:24
rous

XXX.XXX.252.230

geronimo napsal(a):
Dušan, aj si niečo priviezol do svojho chovu ?

Pouze zážitky a menší nadhled.

28.1.2016 21:49
arlen

XXX.XXX.150.153

Vyrážíme v sobotu večer.Už se nemohu dočkat.Jarda

29.1.2016 17:29
chov.

XXX.XXX.79.4

- Jardo, vyrážíme za chvilku /je pátek/ !
- v neděli po nás - nebude ke koupi ani hrdlička /přenosku nech doma/!
- zloty vem - dáme v neděli kafčo /já již na něj mít nebudu/!
- těším se na vás kluci "podbeskycký" !
B.

29.1.2016 22:01
tibort

XXX.XXX.129.104

Prosim Vas o info ci akcia Kielce je, nejaka forma, burzy? Su tam aj hrvoliaky? ake a kolko?

1.2.2016 05:48
chov.

XXX.XXX.79.4

-tak jsme v pořádku doma /cesta jak na jaře, ale hrozně, hrozně daleko/!
- sobota od 6 do 16 hod a neděle od 6 do 12 hod - prožito jen mezi holuby!
- na trhu nepřeberno téměř všech holubů a výstava také moc pěkná.
- ovšem dostat se pod /našich 1200, - za kus / celkem nemožné!
- avšak koupit opravdu pěknou satinetu či blondinetu téměř za tuto cenu se podaří!
- co jsme potřebovali /a pokud budou samíce opravdu samičky a sámci opravdu kluci / tak
spokojenost! Domů vezeme víc jak 20 holubů!
- aby toho nebylo málo, tak jsme se stavili ještě u chovatele v Brně /před jeho žlut. MP a čern. PRK - smekám!
- pro letošek s trhy končíme a jdeme přeléčit, párovat, usazovat a...
- nebo, že by snad ještě ta Dubaj...?
Béda.

1.2.2016 10:57
arlen

XXX.XXX.150.153

Ahoj i my jsme dorazili domu v pořádku.Holubů sposta bohužel jsem nic nekoupil (buť šílená cena nebo brak).Výstava moc pěkná lidí jako much, ale stálo to za to.Pozitivní je že jsem prodal vše co jsem prodat chtěl(vezl jsem 16 kusů vše prodáno).Takže už se můžu věnovat pouze nové sezoně.Zdraví Jarda

1.2.2016 12:24
chovatelpodluzi

XXX.XXX.212.227

Jaké bylo osazenstvo ve voliéře na obrázku číslo 5 a 6? Jinak s těma nákupama to moc nepřeháněj, aby babičku nekleplo nebo si už za ty roky zvykla?

Přidejte reakci

Přidat smajlík