Každou třetí neděli. Areál bývalého cukrovaru v centru města. Více na webu OO Břeclav, www.ovcschbv.ic.cz.
Celkově se musím smát, protože plakat kvuli takovým věčným rýpalům je škoda. Jezdil sem roky na burzy do Hodonína, všeci kafrali, jak je to na prd a jak budou jezdit do Přerova/ Nitry. Začali jsme na okrese dělat burzy v Břeclavi, zaráz se Hodonín přesunul a lidi kafraj, jak budou jezdit do Hodonína nebo Přerova nebo Kroměříže či Nitry... Zvláštní, že návštěvnost má spíš naopak stále stoupající tendenci, Rakušáci si u nás nestěžují, ti sou rádi, protože maj doma jednou za rok Wels a nazdar. V Přerově sem byl akorát na výstavy, a tedy nevím kde tady berete to bahno. Velmi slušný areál. Jestli někde je, tak na podzim jsem byl poprvé v "novém" Hodoníně a auto vedle nás zapadlo na té louce jak parkují. Ano, ani my to nemáme ideální, ač na parkovišti tu nezapadnete. Ještě není hotový příjezd a když tam člověk vjede jako prase, tak si pak koleduje o problém, ale jeden pás příjezdu z panelů tam máme OK (že nevede přímo a tak jej lidi ignorují, je už jejich rybíz), a na únorovou burzu už bychom to měli mít dorovnané. Jasně, chovatelé, kteří si děláme burzy sami pro sebe (Bv, Hodonín...) a ještě musíme platit nájem nemůžeme konkurovat profi výstavišti, které má fungl nové luxus zázemí a burzama si jen rozšiřuje činnost. Ti asi nájem těžko platí... Až tam budou i všeobecné výstavy, rád se zajedu podívat (burzu nedávám, neb třetí neděli stojím většinou na pokladně v Bv), ale mám zlé tušení, že výstavy tolik nesypou a museli by pro ně udělat něco víc než jen otevřít bránu, tak se jich nedočkáme. Zato chovatelé si v tom "blátě" udělaj i výstavu, ztrátovou, na to musí být ušetřené korunky za trhy.
Jirko, máš jistě pravdu, že o trzích a výstavách v cizině nejsem tak dobře informovaný jako ty. Škoda, že se s námi o své znalosti nepodělíš. Potom dojde k tomu, že tu píšu o věcech "o kterých nic nevím". Napiš a budeme vědět všichni. Nicméně můj příspěvek nebyl směřován na zahraničí. Spíš jsem tím chtěl říct, že když jsem v prosinci dělal průzkum mezi návštěvníky, zda jsou spokojeni, tak Rakušáci byli.