Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2015 22:44
zdebari

XXX.XXX.96.10

Zdravím, vkládám pár fotek samců mých pošťáků, jsou asi již důchodového věku.Červený kapratý se vylihnul ještě v minulém stoleti, v roce 1999, zbylí dva jsou o rok mladší, z roku 2000.Zažili semnou 3x stěhování, v letech 2001, 2003 a 2006, po delší době si všude zvykli si, volně lítali.V loňské sezoně každý odchoval 4x holoubata, statečne polařili.Přežili útoky dravců a taky ataky nemocí, holuby neléčím.

4.2.2015 12:44
janstrouhal

XXX.XXX.176.3

Dobrý den moc pěkní holubi
jen se zeptám jakou formou ste je vždy usazoval
jak dlouho byli zavření zda až po vejcích mládatech nebo jen tak a vzdálenosti mezi stěhováním díky za info

4.2.2015 21:18
zdebari

XXX.XXX.96.10

Zdravím, holubi byli zavřeni vždy okolo půl roku, stěhování vycházelo pokaždé koncem podzimu, takže zimu trávili v holubníku.Pouštěl jsem je po odchování druhých holoubat.Počítal jsem se ztrátami tak abych měl dostatečnou náhradu.Ztráty se pohybovaly okolo 50 %.Největší vzdálenost stěhování bylo cca 220 km, paradoxně tam se mi vrátilo nejvíc holubů-dovezl jsem si odtud zpět asi 10 holubů.Chovám stabilně asi 25 párů, volný chov.V sezoně polaří, občas se některý vrátí s půlkou ocasu nebo krvavým šrámem, občas se některý nevrátí vůbec.Je to nutné zlo s kterým se při volném chovu musí počítat.

4.2.2015 21:28
janstrouhal

XXX.XXX.93.222

Dobrý večer vy máte ji stříbrné poštovní holuby? a ti vám taky polaří? a jak jste docílil toho aby polařili a jak vypadá vaše chovné zařízení pokud budete chtít můžete mi poslat na vás tel na můj meil a případně vám zavolám zajímá mě každý způsob chovu. Díky

janstrouhal@seznam.cz

5.2.2015 05:57
jenca

XXX.XXX.161.27

Jsou nádherní, hlavně ty ozobí, možná se budete smát ale mám podobného pštrosa(pštrosaře by asi nepotěšil, je to holubice a tak vylétaná, že nejde poznat od pošťáka) taky chovám celoročně navolno při špatné zimě jsou ztráty tak 50 % při dobré, ani ne třetina ale vesměs většina mezi podzimními holoubaty. Skoro všichni staří mají zahojené šrámy na boku a na hlavě. Tento podzim se jeden vrátil se strhlou kůží i s peřím z temena hlavy a na boku byly ve šrámu obnažené střeva naštěstí žádné protrhlé, dostal vodu s glukopurem desinfekci a šel do tepla dnes na něm zranění nepoznáte. Zajímavé že bratr chová stejným způsobem a také pštrosy ale ztráty má menší ale taky je pravda(a tím je to nejspíš způsobeno), že jeho pštrosi nepolaří.

5.2.2015 11:06
janstrouhal

XXX.XXX.176.3

Dobrý den ale jak docílíte toho aby vaši holubi polařili? teda totok a jak probíhá rok na vašem holubníku? usadíte holuby a pak je nacháte aby začali hledat potravu přes sezonu a v zimě krmíte a jak moc ? je to zajímavé téma

5.2.2015 17:24
jenca

XXX.XXX.161.32

janstrouhal napsal(a):
Dobrý den ale jak docílíte toho aby vaši holubi polařili? teda totok a jak probíhá rok na vašem holubníku? usadíte holuby a pak je nacháte aby začali hledat potravu přes sezonu a v zimě krmíte a jak moc ? je to zajímavé téma

Dobrý den,
nevím jestli je to otázka na mě nebo na pana Zdebariho. Já jsem holuby prostě usadil (koupil jsem si starší páry, na burzu do Hodonína jezdí pořád ještě chovatelé co chovají navolno, ale některé páry byly i z voliérových chovů). Mezi těmito holuby byl pár modrých kapratých běloocasých a ti polařit uměli hned od začátku, od nich se to naučili ostatní ale ne všichni, mám pár co je pořád u holubníku. Několik holubů(myslím že cca 3) vzala do týdne po usazení nejspíš kuna, protože se večer pozdě vraceli do holubníku a někdy zůstali spát na krmné plošině. Zbytek mezi nimi i ti voliéroví se postupně rozlétal tak, že při okružním letu po ránu mi občas mizeli za obzorem(nemám to bohužel nijak zdokumentováno). Do polaření jsem holuby nenutil, mám rád, když si dělají co je baví a já je jen pozoruju. Krmení, nejlepší jaké jsem schopný vymyslet(spíš okopírovat od zkušenějších) a dostatek gritu mají celoročně k dispozici ale když není zima vždycky se část dne pasou nebo vyvalují na sluníčku u husího jezírka. Krmení myslím že krmím podobně jako ostatní když mají holoubata je ve směsi dost pelušky a mimo chovnou sezonu zase ječmen, tritikale dám vždy když ho mám protože mi to připadá jako ideální krmivo občas jim vařím čaj a krmnou směs celoročně míchám s pastou(česnek, med, dobromysl, cibule, řepkový olej, trochu soli) to je tu ale popsáno a nebo na stránkách chovatelů tiplerů mnohem lépe, než bych to popsal já. Jestli vás to zajímá přečtěte si: https://www.ifauna.cz/holubi/forum/r/detail/771387/lichorerisnice-vetsi
a chtěl jsem vám dát odkaz na články chovatele tipplerů pana Tluchoře ale asi zmizely z netu, což je obrovská škoda, protože o výživě holubů a bylinkách tam toho bylo hodně. Zkuste si je dohledat já je mám stáhnuté, ale pokud je autor odstranil nebudu je dál rozšiřovat.

5.2.2015 19:26
rudla

XXX.XXX.102.21

janstrouhal napsal(a):

Máte pravdu je to zaujímavé téma. Dávam link na zaujímavú diskusiu tu na ifaune.

https://www.ifauna.cz/holubi/nemodforum/r/detail/943469/naucit-holubu-polareni.

8.2.2015 22:38
zdebari

XXX.XXX.96.10

janstrouhal napsal(a):
Dobrý večer vy máte ji stříbrné poštovní holuby? a ti vám taky polaří? a jak jste docílil toho aby polařili a jak vypadá vaše chovné zařízení pokud budete chtít můžete mi poslat na vás tel na můj meil a případně vám zavolám zajímá mě každý způsob chovu. Díky

janstrouhal@seznam.cz

Zdravím a omlouvám se za mlčení, nějak jsem nestíhal.Ano, mám tady několik stříbrných holubů, téměř před 20 lety jsem koupil několik kousků od chovatele z Nové Včelnice v Jižních Čechách.Dnes mi stříbrňácí můžou vylést téměř po každém holubovi.Polaří mi všichni holubi, ale jen v sezoně.Nijak jsem je to neučil, naučili se to sami.A to mají doma stále zasypáno, moc je nerozmazluju, krmím hlavně pšenicí, pokud jsou holoubata tak občas přidám kukuřici a nadrobím chleba.Ten milují.Jakmile přestanou sedět, přestanou i polařit.

můj email:zdebari@centrum.cz.

8.2.2015 23:41
janstrouhal

XXX.XXX.93.222

Děkuji za info určitě se se svámi spojím pokud by vám to nevadilo a chtěl jste se dát vaše chovatelské zařízení tak mě moc zajímá ta voliera zda má ještě holubník nebo jak to uděláno případně můžete na email. Díky

9.2.2015 21:08
zdebari

XXX.XXX.96.10

Zítra skusím nafotit a dát sem par fotek voliery.

10.2.2015 20:45
zdebari

XXX.XXX.96.10

Tak jsem skusil udělat pár fotek jak jsem slíbil, je to jen letní sídlo pro výletky, plechová bouda a k tomu pridělaná voliéra.Holubi jsou samozřejmě na volno, mužou se past na zahradě nebo slétnout přes plot na pole...

10.2.2015 23:37
janstrouhal

XXX.XXX.93.222

Dobrý večer moc děkuji za fotky je to zajímavé jak to každý holubář máme jinak a přitom všichni holubi jsou tak přizpůsobivý svému chovanému prostředí.
jinak ještě bych se zeptat tento holubník máte na zahradě nebo někde na samotě a nemáte problém s vypleněním holubů dravcem?

já to kdysi zkoušel krátce taky a jednou jsem přišel a byli už všichni pryč asi nevydrželi nápor dravců bylo na na samotě 500 m od zastavěné plochy.

11.2.2015 21:14
zdebari

XXX.XXX.96.10

Zdravim opět, tato voliera je na konci zahrady, asi 100 m od domu, ale se značným převýšením. Konec zahrady je nad úrovní střechy baráku. Jednou jsem byl přímým svědkem útoku dravce na sedící holoubata na kříži vedle voliery, naštěstí neuspěšného, holoubata se stačila rozletět a uletět, jednou jsem zachránil holoube přímo ze spárů dravce, přišel jsem nahoru do zahrady a od sousedů vyletěl z trávy dravec. Musel jsem přeskočit plot abych se dostal k holouběti, nebylo potrhané, ale pařaty asi udělali své, vypadalo na smrt, ale dostalo se z toho. Jinak ztráty nejsou až tak velké,2 možná 3 holoubata za sezonu. Aspoň se naučí být ostražití!

12.2.2015 23:08
janstrouhal

XXX.XXX.93.222

Dobrý večer tak to je zajímavé tak hlavně at se vám daří můžete mi na mail poslat foto chovného Holubníku pokud chcete. díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík