Tak jsem dostal na naší výroční schůzi ZO návrch nových stanov. Přiznám se, že jsem ještě neměl čas je celé přečíst, protože je to poněkud obsáhlý materiál. Toto vlákno zakládám spíše jako námět na úvahu a nechci tady vyvolávat nějaké spory. Nedá mi ale okomentovat pár věcí, které jsem měl možnost v posledním čase užít. Většina z vás ví, že jsem velkým příznivcem a obdivovatelem našeho národního klenotu- Českého staváka a holubů vůbec. Snažím se pomahat našemu klubu a po nějakém čase tápání, než jsem proniknul do stavu věci, jsem měl i nějaké, a né úmyslné úlety. Naštěstí jsem měl možnost i díky podpoře skutečných přátel, se trochu orientovat a věřím, že už nějaké velké fopá následovat nebudou. A nyní k meritu věci. Na slavnostní schůzi klubu jsme měli možnost zakusit výrok pana Krůty, když mu docházely argumenty, abychom jsme se nedivili, když nám jako klubu může být odebráno IČ. Možná to bylo v afektu, protože chtěl nějakým způsobem kontrovat. Jenže, stanovy se připravují a je na nás, jak budou vypadat. Jak jsem výše psal, berte to jako úvahu, ale různé názory nyní probíhají, mimi jiné i to, že by se měli zrušit kraje, což si myslím, že je věc správná. Podle mne dnešní svaz tvoří většina poctivých pracantů, kteří mají chovatelství rádi a pak výrazná menšina lidí, kterým pořád něco vadí a přes různé funkce se snaží otravovat té většině život. Pořád je to ale spolek, který má smysl držet, protože záliba v chovatelství je pro společmost přínosná činnost. Zkuste tedy na svých úrovních s těmi zainteresovanými jednat a vytvořme kladný konsensus. Nedávno jsem měl takovou příhodu. Bratrovi přišel anonym, že sponzoruju za jeho zády holubářství a že je to k smíchu. Oba jsme se tomu zasmáli, protože jsme věděli odkud vítr fouká, a že bohužel dotyčný pisatel ve své ubohosti se nebyl schopen ani podepsat nás nepřekvapilo, protože historie této osoby je spíše k politování a spíš přispěl k tomu, že mě bratr řekl ať v tom sponzorování pokračuji, když k tomu budeme mít prostředky a možnost. Proto zkuste se nebát závisti, upozorňujte na neřád opravdu menšiny a pokračujme v bohulibé práci našich předků, ať je co předávat dále. Přeji všem hezké odpoledne z Toužetína. Lukáš. M.
Ahoj Miloši, velmi zajímavé téma, které si myslím osloví mnoho chovatelů a příznivců této bohu libé činnosti. Určitě ti dám za pravdu, že v této době je většina členů v ZO těmi pravými (skalními) chovateli na správném místě. Nechci řešit že se najdou rejpalové a kritici co se má a naopak nemá dělat ti se najdou všude. Jde o ty ostatní, kteří si těchto lidí nevšímají a nedají si znechutit vše co chovatelství nabízí a umocňuje a to je krásný koníček. O to přeci jde! Sám se snažím do chovatelství dávat hodně času a také nějaké ty finance mě to také stojí, ale dělám to rád a doufám že ne jenom pro sebe, ale pro ty ostatní co mi v některých počinech ohledně chovatelství pomáhají. Bez těch skalních chovatelů by to jistě nešlo je dobře že jich je stále pořád dost a dost. Ten kůň tam musí být, který to táhne a dotáhne vše do zdárného konce. I když to někdy bere hodně sil a dá to hodně úsilí. Nenecháme si přece zkazit tak nádhernou zálibu co nás všechny dělá chovateli srdcaři. Vám všem chci popřát hodně krásných chovatelských chvil s vašimi miláčky a doufám, že nám chovatelství vydrží mnoho dalších let (století).
S upřímným pozdravem I.Ž.
Skutečně doporučuji přečíst návrh Stanov z Prahy a zamyslet se co a jak dál. U nás v ZO jsme tak učinili a předali svůj návrh na OO. Jde totiž o zásadní dokument, který buď zakonzervuje stávající stav a nebo skutečně nastaví pravidla tak, aby majetek ČSCH a nejen on, sloužil chovatelství. Pokud se bude jen diskutovat a nevytvoří se alternativní návrh(y) a na VH přijedou delegáti na "guláš", pak...
Vážení přátelé, opět zde začíná diskuse ohledně ČSCH problémů a starostí a mrzí mě, že to není na svazovém foru, kde to umřelo úplně a nemám sílu to tam rozjíždět...
V předchozích příspěvcích jste kolegové psali hezky o tom jak je to vše důležité udržet a zachovat odkaz našich dědů a o tahounech a jen s tím mohu souhlasit...Nový návrh stanov dle nového OZ nám něco komplikuje a něco hold musí být doplněno, myslím že v tomto návrhu je řada chyb, které nabude tak složité změnit a přizpůsobit většině a to například, částka přerozdělení výběru čl. Plateb, včetně jejich frekvence, kdo jedná na venek spolku, kolik hlasů kdo bude mít, co s krajskými sdruženími, úloha sekretariátu - kam jí přesunout a další drobné tiskové chyby. Ale jako zásadní vidím za prvé schvalování a doplňování programu valné hromady - nemožnost diskuse v programu a totální podřízení programu vzniklého ÚV, rozdělení hlasování některých bodů usnesení na polovinu a dvou třetinu
( jinak je zde asi špatně napsáno dle č. XXI - XXIV).
Za druhé a to hlavní odebrání právní subjektivity klubům ( IČO ) a popřípadě je stavět na úroveň specializovaných organizací, kde tím pádem může nastat odliv členské základny ze ZO a likvidace toho proč ČSCH vznikalo a to je spolkový život...některým vrcholným činitelům to prý vyhovuje a ty by měli naopak být pro opak...no prý to jinak dle NOZ nelze...uvidíme...
A dále bohužel po diskusích s řadovými členy a i s těmi, kteří nějaké funkce zastávají tak je můj dojem, že jsou hodně neinformovaní a je jim to v celku jedno...bohužel...Prosím všechny slušné chovatele, kteří mají nějaký nápad, nebo již stvořený koncept nějakých variant jak to vše slušně sloučit, aby neváhali a posílali předem všem, kteří o to mají zájem řešit, aby z OO vyplynulo co nejvíce shodného a nebylo pozdě až na VH...
Na závěr prosím diskutující nepište již o delegátech VH, že tam jezdí jen na guláš a o důchodcích...jezdím na VH již dlouho a nepřipadám si ve svých 43 letech jako důchodce a o jídlo mi opravdu nejde, myslím že jsem tam spoustě věcí pomohl a ti starší si toto nezaslouží mějte také úctu, doba je pro ně složitá a není každý odborník na vše a každý nemůže vše okamžitě vstřebávat a rychle reagovat a znám spoustu schopných a na VH mlčí...S přátelským pozdravem Kesner Lubomír ( ara.osek@seznam.cz ).
ara.osek
napsal(a):
Vážení přátelé, opět zde začíná diskuse ohledně ČSCH problémů a starostí a mrzí mě, že to není na svazovém foru, kde to umřelo úplně a nemám sílu to tam rozjíždět...
V předchozích příspěvcích jste kolegové psali hezky o tom jak je to vše důležité udržet a zachovat odkaz našich dědů a o tahounech a jen s tím mohu souhlasit...Nový návrh stanov dle nového OZ nám něco komplikuje a něco hold musí být doplněno, myslím že v tomto návrhu je řada chyb, které nabude tak složité změnit a přizpůsobit většině a to například, částka přerozdělení výběru čl. Plateb, včetně jejich frekvence, kdo jedná na venek spolku, kolik hlasů kdo bude mít, co s krajskými sdruženími, úloha sekretariátu - kam jí přesunout a další drobné tiskové chyby. Ale jako zásadní vidím za prvé schvalování a doplňování programu valné hromady - nemožnost diskuse v programu a totální podřízení programu vzniklého ÚV, rozdělení hlasování některých bodů usnesení na polovinu a dvou třetinu
( jinak je zde asi špatně napsáno dle č. XXI - XXIV).
Za druhé a to hlavní odebrání právní subjektivity klubům ( IČO ) a popřípadě je stavět na úroveň specializovaných organizací, kde tím pádem může nastat odliv členské základny ze ZO a likvidace toho proč ČSCH vznikalo a to je spolkový život...některým vrcholným činitelům to prý vyhovuje a ty by měli naopak být pro opak...no prý to jinak dle NOZ nelze...uvidíme...
A dále bohužel po diskusích s řadovými členy a i s těmi, kteří nějaké funkce zastávají tak je můj dojem, že jsou hodně neinformovaní a je jim to v celku jedno...bohužel...Prosím všechny slušné chovatele, kteří mají nějaký nápad, nebo již stvořený koncept nějakých variant jak to vše slušně sloučit, aby neváhali a posílali předem všem, kteří o to mají zájem řešit, aby z OO vyplynulo co nejvíce shodného a nebylo pozdě až na VH...
Na závěr prosím diskutující nepište již o delegátech VH, že tam jezdí jen na guláš a o důchodcích...jezdím na VH již dlouho a nepřipadám si ve svých 43 letech jako důchodce a o jídlo mi opravdu nejde, myslím že jsem tam spoustě věcí pomohl a ti starší si toto nezaslouží mějte také úctu, doba je pro ně složitá a není každý odborník na vše a každý nemůže vše okamžitě vstřebávat a rychle reagovat a znám spoustu schopných a na VH mlčí...S přátelským pozdravem Kesner Lubomír ( ara.osek@seznam.cz ).
Máte pravdu o tom guláši to není a tam bychom to směrovat neměli. Víte, jsem členem ZO Hřivčice u Loun a vstupoval jsem tam proto, že od mala jsem se těšil na naši výstavu, která byla vždy vyvrcholením celoroční práce ZO. Takže souhlasím, že pro zachování spolkového života na venkově je potřeba být členem ČSCH. Jenže klub Českého staváka Praha loni slavil 90 výročí a byl dříve než ČSCH. A nyní poraďte jak to skloubit? Jsem proti odebrání právní subjektivity klubu protože srdcem jsem propadl stavákovi a myslím a i to tak cítím, že klub by měl mít určitou autonomii aby se mohl rozvíjet a nakládat se svými prostředky jak chce. Je to i o operativě. Zároveň je mi jasné, že by to byl možný odliv členů svazu a toho nejsem samozřejmě také příznivcem, protože při současném stavu administrativy státu a EU vím, že byrokracii je lépe řešit pod větší základnou než je několik desítek či stovek členů tohoto či onoho klubu. Na druhou stranu je potřeba učinit pojistku, aby nebyl vyčerpáván organizací, která by mu měla jít naproti a pomáhat. Já vím, že je to těžké. Jenže jsem byl svědkem, jak dokáže někdo ve své sebestřednosti záměrně škodit a rozvracet poctivou práci ostatních a ještě k tomu pomalu vyhrožovat, jak jsem psal výše. To bych opravdu podporovat nechtěl. Poraďte. Opravdu bych uvítal, kdyby se nějaké náměty tady zveřejnili. Přeji hezký večer. Lukáš M. Toužetín.
touzetin
napsal(a):
Máte pravdu o tom guláši to není a tam bychom to směrovat neměli. Víte, jsem členem ZO Hřivčice u Loun a vstupoval jsem tam proto, že od mala jsem se těšil na naši výstavu, která byla vždy vyvrcholením celoroční práce ZO. Takže souhlasím, že pro zachování spolkového života na venkově je potřeba být členem ČSCH. Jenže klub Českého staváka Praha loni slavil 90 výročí a byl dříve než ČSCH. A nyní poraďte jak to skloubit? Jsem proti odebrání právní subjektivity klubu protože srdcem jsem propadl stavákovi a myslím a i to tak cítím, že klub by měl mít určitou autonomii aby se mohl rozvíjet a nakládat se svými prostředky jak chce. Je to i o operativě. Zároveň je mi jasné, že by to byl možný odliv členů svazu a toho nejsem samozřejmě také příznivcem, protože při současném stavu administrativy státu a EU vím, že byrokracii je lépe řešit pod větší základnou než je několik desítek či stovek členů tohoto či onoho klubu. Na druhou stranu je potřeba učinit pojistku, aby nebyl vyčerpáván organizací, která by mu měla jít naproti a pomáhat. Já vím, že je to těžké. Jenže jsem byl svědkem, jak dokáže někdo ve své sebestřednosti záměrně škodit a rozvracet poctivou práci ostatních a ještě k tomu pomalu vyhrožovat, jak jsem psal výše. To bych opravdu podporovat nechtěl. Poraďte. Opravdu bych uvítal, kdyby se nějaké náměty tady zveřejnili. Přeji hezký večer. Lukáš M. Toužetín.
Příteli Lukáši, asi jsem špatně napsal jednu věc a to že se obávám odlivu členů ze ZO, ale bylo myšleno do Specializovaných organizací, které mohou vzniknout z některých klubů a nepředpokládám odchod členů z ČSCH..a dále se nedomnívám, že toto forum je vhodné pro zveřejňování našich vlastních nápadů jak změnit návrh stanov a podobně, jen jsem chtěl vytvořit jakousi společnou iniciativu pro zapálené chovatele, kteří mají zájem tuto "politiku tvořit a aby se zde třeba jen zobrazili jejich emaily a byla možnost samozřejmě s jejich souhlasem vzájemného přeposlání nápadů a podkladů ostatním, pro další tvorbu stanov a tak všechny v tomto duchu prosím o toto jediné a zatím možné na celorepublikové úrovni...hezký den. LK.
ara.osek
napsal(a):
Příteli Lukáši, asi jsem špatně napsal jednu věc a to že se obávám odlivu členů ze ZO, ale bylo myšleno do Specializovaných organizací, které mohou vzniknout z některých klubů a nepředpokládám odchod členů z ČSCH..a dále se nedomnívám, že toto forum je vhodné pro zveřejňování našich vlastních nápadů jak změnit návrh stanov a podobně, jen jsem chtěl vytvořit jakousi společnou iniciativu pro zapálené chovatele, kteří mají zájem tuto "politiku tvořit a aby se zde třeba jen zobrazili jejich emaily a byla možnost samozřejmě s jejich souhlasem vzájemného přeposlání nápadů a podkladů ostatním, pro další tvorbu stanov a tak všechny v tomto duchu prosím o toto jediné a zatím možné na celorepublikové úrovni...hezký den. LK.
Hezké ráno a děkuji za odpověď. Víte, také nejsem přiznivcem praní prádla na veřejnosti, ale bohužel diskuse na oficiálních stránkách moc nefunguje, jak jste sám zmínil a ifaunu jsem měl možnost na vlastní zkušenost poznat, čte skoro každý, včetně těch, kteří tvrdí, že ji nečtou. Vezměte, drtivá většina chovatelů se spíš věnuje poctivé práci se svými svěřenci a mnoho jich je staršího věku, kteří ani internet nepoužívají. Ti tvoří tu většinu, jak jsem výše popisoval. Pak je opravdu ta výrazná menšina těch, kteří svojim přístupem škodí a když bych to měl popsat, tak je opravdu smutné, že je jim jedno co se spolkem bude, jen proto, že dostanou pár korun navíc nebo, že si ukojí svoje ego, protože v běžném životě je skoro nikdo nebere vážně. Pak mi vadí přístup rýpalů, kteří na svazu v minulosti pracovali a pořád si myslí, že oni to dělali nejlíp a nyní je vše špatně! Pak mne mrzí, že takový odborník jako je pan Dr. Chrastil se sníží k takovému komentáři jaký byl v posledním čísle časopisu Chovatel v článku Moravští voláči, který byl kvalitní, kromě poznámky aby nedopadl jak stavák či steller, kteří zůstali lokálním plemenem, jen proto aby se trefil do svého soka a plemeno ho moc nezajímá. Zkusme to vzít objektivně, napadlo by někoho vyrábět třeba v Lounech vyrábět originál Schwarzwaldskou šunku? I kdyby to zkusil, tak by se určitě Rakouský výrobce ozval a rozhodně by nebyl pro. Nezlobte se, ale mě tohle strašně vadí, protože bychom měli být hrdí na to, že spousta krásných plemen tu vznikla a naší povinností je nadále je rozvíjet a předávat dále. EU naopak obrací a začíná to multi-kulti trochu eliminovat a snáží se, aby byla zachována kultura a tradice jednotlivých národů. Jinak hrozí, že skončíme ve čtvrtek v tlačenici u supermarketu na levnej blivajs, který nám slibuje leták hozený den před tím do schránky. Víte také nemám moc času tady psát romány, ale nedá mi, když někdo zneužívá důvěru většiny, která se chce věnovat chovatelství. Proto tady reaguji a také děkuji, že jste se ozval a chcete taky pro chovatelství v dobrém pracovat. Přeji hezký den. Lukáš M. Toužetín.
fmoravec
napsal(a):
Tak se nám to rozjíždí - viz metodika pro nižší složky ČSCH
Dobré ráno. Tak se dívám, že mnou založené vlákno trochu ožilo. Musím se přiznat, že jsem v tom mezidobí od založení tohoto vlákna, které jsem zakládal v dobré víře bez postranních úmyslů někoho napadat, jak mi tu už bylo v minulosti předhozeno. Šlo mi o jediné, aby se do vedení chovatelství vrátila chuť k věcné diskusi, aby se opravdu začla cesta netolerance k neřádu a zištnosti, protože jak jsem psal ve svazu je poctivých chovatelů většina a ty rozbroje dělá jen pár lidí. Myslel jsem, že návrch stanov bude jednoduchý a jen proto aby se naplnila litera zákona. Mezitím se tu připravuje labyrint, ve kterém by se ztratil i čerstvý absolvent právnické fakulty. Nevím jestli je to neschopnost nebo úmysl, to si už musí zainteresování obhájit ve svém svědomí. Jedno je ale jisté, pokud nebude alespoň trochu snaha vrátit chovatelství k zájmovému spolku lidí, které spojuje bohulibá činnost, kterou chov našich mazlíčků je, tak se to bude nadále rozkládat. Nejhorší je, když se neupozorňuje na neetické chování některých rádoby odborníků. Já mám tu nejhoší zkušenost s člověkem, kterého jsem pokládal za kamaráda a velmi jsem mu důvěřoval, že je odborník. A výsledek, v životě by mě nenapadlo, že člověk kterému jsem se snažil nezištně pomoci, nejenom neplní své závazky, ale ještě lže a snaží se škodit. Teď si vemte, že v mém případě mě to neuškodí a mám sílu se bránit, kdyby v tom dotyčný chtěl pokračovat a říkám si každý má v životě svého Jidáše, takže se nic neděje. Ale vemte, že takový člověk má mandát dělat ve svazu důležitou činnost. Berte to jen jako takový příklad, protože se opravdu nechci pasovat do nějakého samozvaného zachránce, jak mi tu také bylo předloženo. Spíše je to k zamyšlení, aby se opravdu neznechutilo chovatelství těm mladým, protože nikdo tu nebudeme věčně. Přeji vám tedy při sestavování stanov selskou rozvahu, ať to nakonec dobře dopadne. Přeji hezký den. Lukáš M Toužetín.
Myslím, že je třeba skutečně pracovat, diskutovat a to věcně. Pokud mrknete na :http://www.cschnachod.estranky.cz/clanky/aktualne/pripominkove-rizeni-k-navrhu-stanov-csch.html uvidíte, že se někde již rozjela diskuse.
jo012810
napsal(a):
Myslím, že je třeba skutečně pracovat, diskutovat a to věcně. Pokud mrknete na :http://www.cschnachod.estranky.cz/clanky/aktualne/pripominkove-rizeni-k-navrhu-stanov-csch.html uvidíte, že se někde již rozjela diskuse.
Moc děkuji za příspěvek, je velmi zajímavé a podnětné si to přečíst. Zdraví Lukáš M. Toužetín.
12345ž

XXX.XXX.249.244
jo012810
napsal(a):
Chcete odbourat okresní organizace?
touzetin
napsal(a):
Moc děkuji za příspěvek, je velmi zajímavé a podnětné si to přečíst. Zdraví Lukáš M. Toužetín.
Místo těch Vašich příspěvků raději holubařte a ten matlákov co u vás létá vytlučte. Možná se u Vás na severu říká takovým holubům jinak třeba novošlechtění nebo kříženci, tak jestli jsem se špatně vyjádřil tak se za ten výraz omlouvám.Přeji hezký večer.
holubisemerad
napsal(a):
Místo těch Vašich příspěvků raději holubařte a ten matlákov co u vás létá vytlučte. Možná se u Vás na severu říká takovým holubům jinak třeba novošlechtění nebo kříženci, tak jestli jsem se špatně vyjádřil tak se za ten výraz omlouvám.Přeji hezký večer.
Taky názor
toužetín

XXX.XXX.59.92
holubisemerad
napsal(a):
Kdyby jste četl moje příspěvky, tak by jste věděl, že chovám holuby jen pro radost a že u mne nachází azyl holubi, kteří by jinak skončili v kotli nebo u našich asijských spoluobčanů na talíři. Létá tu už jen jedno plemeno. A to český stavák, takže když na sebe padnou barvy, které by chovatelé k sobě nedali, tak je to v typu pořád ČS. Máte pravdu s příspěvky už končím, takže jste mi jen poradil o čem jsem stejně déle přemýšlel. Děkuji a přeji hezký den. Lukáš M. Toužetín.
12345ž

XXX.XXX.249.244
toužetín
napsal(a):
Kdyby jste četl moje příspěvky, tak by jste věděl, že chovám holuby jen pro radost a že u mne nachází azyl holubi, kteří by jinak skončili v kotli nebo u našich asijských spoluobčanů na talíři. Létá tu už jen jedno plemeno. A to český stavák, takže když na sebe padnou barvy, které by chovatelé k sobě nedali, tak je to v typu pořád ČS. Máte pravdu s příspěvky už končím, takže jste mi jen poradil o čem jsem stejně déle přemýšlel. Děkuji a přeji hezký den. Lukáš M. Toužetín.
To byl jen žertík, jako s tím sluncem. Mě je jedno co chováte, ale ty Vaše husy- na ty se rád podívám na stránkách Bohouše. I Vám hezky den.S.S.
Ano, termín vypršel a je smutné, že připomínky nepodaly ani všechny OO ČSCH. Z toho je vidět, že chovatelskou základnu tkzv. "politika chovatelská" nijak nezajímá-bohužel. Na místní úrovni se mnozí snaží a to je většinou dost vyčerpává, žít spolkovým životem. Dělat výstavy, besedy či trhy. To je dobře, ale o co jde v celém ČSCH nyní? Jde o to zda zbylý majetek bude využit pro chovatele, nebo se postupně bude rozpouštět na fungování sekretariátu a na to, že se budou psát projekty a vyhodnocovat je, aby to vlastně nic chovatelům nepřinášelo. Je to obdoba Jednoty s.d., která v našem kraji existovala a platila zaměstnace, aniž by již obchodovala. A to vše v souladu se zákonem, až do doby, kdy nebylo již co prodávat a kde brát. Pokud se budou ve stanovách "proplétat" nutná ustanovení NOZ s organizačními vnitřními věcmi a strukturou ČSCH, je velmi pravděpodobné, že VH schválí stanovy, které neboudou reflektovat skutečnost a umožní i nadále schvalovat deficitní rozpočty, bez ohledu na zájmy chovatelů. Je na všech chovatelích, aby se zamysleli a na VH vyslali své delegáty s jasným mandátem. Jaký to bude mandát, ukáže až vlastní VH. Nicméně, ani ÚV, ani sekretariát nemůže nařídit něco, co si nepřála většina. To mějte na paměti a případné kritické připomínky pak směřujte na své delegáty.
Jak jsem psal, celé dění je vrukou všech chovatelů. Pokud nesledují tkzv. chovatelskou "politiku" a jen se soustředí na své dvorky a výstavy, pak mohou blahopřát sami sobě k nastoleným pravidlům. Je důležité, aby na VH jeli delegáti s jasným mandátem za okres a to dá práci se dohodnout, vše přečíst, dobře promyslet a pak jednat. Pokud takto chovatelská základna nezareaguje a počká, jak to dopadne, pak...A je si třeba uvědomit, že zabudování vnitřních předpisů a struktury do stanov, je naprosto nevhodné a hlavně, téměř všechny připomínky se soustředí právě do této oblasti. NOZ vyžaduje co nejstručnější a srozumitelnou verzi, kde je třeba nezbytně uvádět následnictví (či změnu ČSCH o.S. v ČSCH z..s.), sídlo, statutární zástupce, možnost zřizování pobočných spolků, činnost spolku, vznik a zánik členství a spolku a pobočných spolků, práva orgánů, členů, zroje financování, délka mandátu funkcionářů a jejich volba, platnost stanov. Možná jsem na něco zapomněl při tomto rychlém psaní. Ale vše ostatní může být řešeno vnitřními předpisy, chcete-li výkladem(prováděcími předpisy) stanov. A ty se určitě budou v čase měnit. Ten základní problém je oddělit schválení stanov od vnitřních předpisů a struktury. Pokud toto si delegáti neuvědomí a nebudou mít tento mandát pro VH s tímto zásadním požadavkem, pak může platit všechno, co se dá dobře ovlivnit při řízení VH. Oddělením těchto dvou problémů, se vytvoří časový rámec pro diskusi o vnitřní struktuře a předpisech.
Ne všude se dastane každá informace až do ZO a k chovatelů. Proto je třeba se informovat a diskutovat a pokusit se o skutečnou změnu v ČSCH, nejen o kosmetické úpravy. Za okres Náchod odešly připomínky, které si můžete přečíst na níže uvedeném odkaze. tím zásadním je, oddělit diskusi o stanovách od diskuse o vnitřním uspořádání ČSCH. Pokud se toto nepovede, pak stanovy budou jen popisovat stávající stav jen s kosmetickými úpravami. Navíc na vnitřní uspořádání a vnitřní předpisy nebude žádný zákonem daný časový limit. Diskutujte a opravujete.
http://www.cschnachod.estranky.cz/clanky/aktualne/ukonceni-pripominkoveho-rizeni-ke-svanovam-csch.html.
Ano, pokud se členové ČSCH nebudou zajímat o to, koho vyšlou na VH a s jakým mandátem, pak bude platit, že nás již sekretariát a někteří vrcholní představitelé nebudou potřebovat a budou využívat majetek dle svých, mnohdy osobních, zájmů. Jinak každému doporučiji si přečíst návrhy. Podle mne, nově předložené návrhy neakceptují vůbec připomínky, které došly a vlastně jen modifikují to co bylo dříve představeno. Je na chovatelích, jak se zachovají a koho a jak zaúkolují pro MVH.
To je pořád dokola a pár těch nejvyšších, nebo Ti co si na ně hrají, mají z toho jen srandu. Výsledný návrh je toho příkladem. Tihle už nic "nového" a "dobrého" nevymyslí, leda tak pro sebe. MVH by neměla být k vůli návrhu stanov (leda tak o návrhu bývalé komise s Danišovičem, Wiedrem atd.) ale kvůli volbám, ne doplňujícím, ale novým. Stálo by úvahu, zda-li neopustit starý volební systém - dát dohromady 5 - 7 lidí, kteří se "nahoře nezkazí" a hlavně budou komunikovat, je zřejmě problém. Spíše tak jak holubáři - 1 - 2 do čela volit, a ti si vyberou svůj tým.
fmoravec
napsal(a):
To je pořád dokola a pár těch nejvyšších, nebo Ti co si na ně hrají, mají z toho jen srandu. Výsledný návrh je toho příkladem. Tihle už nic "nového" a "dobrého" nevymyslí, leda tak pro sebe. MVH by neměla být k vůli návrhu stanov (leda tak o návrhu bývalé komise s Danišovičem, Wiedrem atd.) ale kvůli volbám, ne doplňujícím, ale novým. Stálo by úvahu, zda-li neopustit starý volební systém - dát dohromady 5 - 7 lidí, kteří se "nahoře nezkazí" a hlavně budou komunikovat, je zřejmě problém. Spíše tak jak holubáři - 1 - 2 do čela volit, a ti si vyberou svůj tým.
Bohužel asi máte pravdu . Toto vlákno jsem zakládal v dobré víře se snahou vyvolat konstruktivní diskusi. Jenže nyní si myslím, že tu jde opravdu o něco jiného, než v pokračování spolku, který by měl chovatele spojovat. Návrh stanov mi připomíná labyrint, jakou když vám dnes různé společnosti nabízejí návrh na uzavření smlouvy. Je to vždy o tom aby v případě sporu, jste byl nasměrován na vedlejší kolej, držel hubu a platil. Letos jsem rešil případ jednoho předsedy bývalého místního JZD, který si díky nezájmu členů a pomocí plných mocí udělal přes členské schůze takové stanovy, že členství zaniká úmrtím člena, dále, že předseda o všem rozhoduje, zrušil představenstvo a tím, že byl nejmladší, tak si v klidu nakupoval pozemky na sebe a čekal, až členové dojdou. Když jsem se do toho nabořil, tak začal šílet, ale zároveň s pomocí právníka nabídl členům z jejich peněz vyplacení mimořádné odměny a ukončení členství v družstvu. Důchdci se sešli a odsouhlasili a předseda má družstvo. Když jsem tím martyriem procházel, tak právníci mi sdělili, že když mu to schůze, jako nejvyšší orgán odsouhlasila, tak nikdo na něj nemůže. Tak jsem si z něj dostal moje pozemky a zbytek mi pak už bylo jedno. Píšu to tady proto, že stanovy jsou hrozně důležitá věc a co se jednou odsouhlasí, tak už přes to těžko pojede vlak. Mám na to svůj názor a píšu to v obecné rovině, protože nemám chuť se s někým soudit o nějaké pseudo cti. Je fakt, že místo stanov se reší dvakrát proplacené cesťáky nebo košilaté story v různých mnohoúhelnících. Nevím, ale můj názor je, že o chovatelství to už asi není. Rád bych se mýlil. Přeji vám hezký večer. Lukáš M. Toužetín.
touzetin
napsal(a):
Bohužel asi máte pravdu . Toto vlákno jsem zakládal v dobré víře se snahou vyvolat konstruktivní diskusi. Jenže nyní si myslím, že tu jde opravdu o něco jiného, než v pokračování spolku, který by měl chovatele spojovat. Návrh stanov mi připomíná labyrint, jakou když vám dnes různé společnosti nabízejí návrh na uzavření smlouvy. Je to vždy o tom aby v případě sporu, jste byl nasměrován na vedlejší kolej, držel hubu a platil. Letos jsem rešil případ jednoho předsedy bývalého místního JZD, který si díky nezájmu členů a pomocí plných mocí udělal přes členské schůze takové stanovy, že členství zaniká úmrtím člena, dále, že předseda o všem rozhoduje, zrušil představenstvo a tím, že byl nejmladší, tak si v klidu nakupoval pozemky na sebe a čekal, až členové dojdou. Když jsem se do toho nabořil, tak začal šílet, ale zároveň s pomocí právníka nabídl členům z jejich peněz vyplacení mimořádné odměny a ukončení členství v družstvu. Důchdci se sešli a odsouhlasili a předseda má družstvo. Když jsem tím martyriem procházel, tak právníci mi sdělili, že když mu to schůze, jako nejvyšší orgán odsouhlasila, tak nikdo na něj nemůže. Tak jsem si z něj dostal moje pozemky a zbytek mi pak už bylo jedno. Píšu to tady proto, že stanovy jsou hrozně důležitá věc a co se jednou odsouhlasí, tak už přes to těžko pojede vlak. Mám na to svůj názor a píšu to v obecné rovině, protože nemám chuť se s někým soudit o nějaké pseudo cti. Je fakt, že místo stanov se reší dvakrát proplacené cesťáky nebo košilaté story v různých mnohoúhelnících. Nevím, ale můj názor je, že o chovatelství to už asi není. Rád bych se mýlil. Přeji vám hezký večer. Lukáš M. Toužetín.
Bohužel Lukáši o chovatelství to už opravdu není.Konstruktivní diskuse se zde také nedočkáš a tak se také rozepisovat zde nebudu.Mohou to změnit pouze schopní lidé, kterým by šlo jen a jen o chovatelství a to v dnešní společnosti by byl zázrak.Škoda, že jsem nemohl přijet 20.8., ale určitě někdy zajedu a proberem to.Zdraví Kouťák.
rafan
napsal(a):
A tak lhostejnost a lenost zvítězí. Ruku na srdce, schopných lidí je ve Svazu dost, ale pro koho mají pracovat?
Plně souhlasím. Mlácení "prázné slámy" a stěžování si u piva nic neřeší. Vyšlete na MVH delegáty, kteří budou ochotni a schopni hájit zájmy chovatelů a ne jen přikyvovat.
jo012810
napsal(a):
Plně souhlasím. Mlácení "prázné slámy" a stěžování si u piva nic neřeší. Vyšlete na MVH delegáty, kteří budou ochotni a schopni hájit zájmy chovatelů a ne jen přikyvovat.
Souhlasíte, ale přitom mluvíte zcela o něčem jiném. I ti co by mohli být schopní a mohli by tam být, tam nebudou, protože nemají pro koho by to dělali. Pro ty dědky u piva co "to doklepou"?
Příteli, asi jste mě nepochopil. Souhlasím s tím, že většina členů (a nemusejí to nutně být penzisté, kam i já patřím), nevyšle na VH delegáty, kteří se budou snažit pro chovatelství něco udělat. T.j. mimo jiné, nasměrovat finanční prostředky pro chovatelskou činnost a ne na správu Spolku. A vlastně ještě dodám. Ono ti dědci byli někdy mladí a většinou se podíleli na činnosti a mají tak trochu zásluhu na finančních prostředcích ČSCH. Jinak máte určitě pravdu v tom, že s přibýváním let, většina již není tak aktivních...
jo012810
napsal(a):
Příteli, asi jste mě nepochopil. Souhlasím s tím, že většina členů (a nemusejí to nutně být penzisté, kam i já patřím), nevyšle na VH delegáty, kteří se budou snažit pro chovatelství něco udělat. T.j. mimo jiné, nasměrovat finanční prostředky pro chovatelskou činnost a ne na správu Spolku. A vlastně ještě dodám. Ono ti dědci byli někdy mladí a většinou se podíleli na činnosti a mají tak trochu zásluhu na finančních prostředcích ČSCH. Jinak máte určitě pravdu v tom, že s přibýváním let, většina již není tak aktivních...
Naprosto souhlasím. V naši ZO jsou členové v důchodovém věku a díky nim je vůbec nějaká ZO. Copak začínáme být všichni praštění. Vždyť oni také byli mladí a tu štafetu převzali od těch před nimi, kteří tu již dnes nejsou. My budeme taky jednou staří a také odejdem. To je Bohudík přirozený koloběh života. Pokud ztácíme úctu a pokoru ke stáří, tak přestáváme být kultivovanou společností a stáváme se všehoschopným stádem! Přeji hezký den Lukáš M. Toužetín.
chovatelpodluzi
napsal(a):
Souhlasíte, ale přitom mluvíte zcela o něčem jiném. I ti co by mohli být schopní a mohli by tam být, tam nebudou, protože nemají pro koho by to dělali. Pro ty dědky u piva co "to doklepou"?
Opravuji:
Nebo, že by chyba byla v nás? V naší lhostejnosti a lenivosti či AROGANCI?
fmoravec
napsal(a):
Kdyby dlouholetí zástupci odborností obsadili důležité pozice, sehnali k sobě do týmu ty, kterým věří mohli by sami rozhodovat. Možná je to cesta. Nahodilí kandidáti... nevím.
Nyní nastoupily ničím nepodložené ambice, kdy na sebe někteří vzali úkoly, které díky naprosté absenci i minimálního vzdělání či praxe v dané oblasti nezvládli.
Pomoc pak ze zoufalství „neplánovaně?“ našli u advokátů. Tím přispěli k tomu, že je svaz ochotně nadále platí, ačkoli způsob jejich fakturace byl…. jaký byl. Nadměrná ochota je hradit byla ….. zcela nepochopitelná.
Svého času láteřili…. jak tohle je možné ? s tím musíme něco dělat !
Bohužel …… přes všechno co bylo ….. a být mohlo…. nakonec vrána k vráně sedla, protože rovného sobě našla.
Zítra budu moc držet palce
Marcela.
Vážení, nejde o to, jak bude složen výbor, to by měly řešit vnitřní předpisy a struktura. Dnes půjde o to, zda vzniknou Stanovy bez vnitřních předpisů a vnitřní struktury pouze s hlavním Spolkem a spolky pobočnými. Pokud se budou chtít delegáti dohadovat o vnitřním uspořádání a předpuisech, pak jedu na MVH zbytečně a výsledek bude takový, jako když pejsem a kočička pekli dort...
Mrkni co stačí Rakušanům
http://www.kleintierzucht-roek.at/fileadmin/roek/drucksorten/ROeK_Statuten_2014.pdf.
A podívejte se, jak OO Náchod připomínkoval návrh Stanov z Prahy a co navrhoval...
http://www.cschnachod.estranky.cz/clanky/aktualne/ukonceni-pripominkoveho-rizeni-ke-stanovam-csch.html.
Krátké shrnutí včerejší mimořádné Valné hromady. Přesný zápis si přečtete po ověření a zveřejnění na svazových stránkách. Z pozvaných 88 delegátů se zúčastnilo 67, většina hlasů tedy byla 34, při závěrečném usnesení před 18 hodinou zůstalo jen 52 delegátů, takže většina byla 27. Řízením VH byl pověřen př. Kroft.
Vzhledem k tomu, že v jednacím řádu bylo schváleno, že jednání je uzavřené, tak 40 delegátů odsouhlasilo, že není možné, aby na jednání zůstala reportérka Českého rozhlasu. Naopak zástupci právní kanceláře, která zastupuje ČSCH byla účast odsouhlasena.
To nejpodstatnější: Stanovy navržené ÚV byly odmítnuty. Byly vypracovány advokátní kanceláří v rozsahu 39 stran za cca 30 - 90 tisíc Kč (bude zpřesněno revizní komisí). Byla tedy ustavena komise, která dále dopracuje Stanovy vypracované v roce 2013 komisí, kterou ustavila VH (tyto Stanovy měly 13 stran a byly vypracovány zdarma a advokátní kancelář je měla zrevidovat, vypracovala však úplně jiné, nesrozumitelné a složité). Nová komise pro přípravu Stanov je sedmičlenná ve složení: JUDr. Danišovič, Ing. Kroft, Ing. Krůta, MVDr. Martinec, Ing. Pavel, Petržílka, Wieder. Stanovy by se měly schvalovat v květnu 2016.
Ve zprávě předsedy Kotyzy mě zaujalo snad jen to, že prý někteří delegáti lžou. Nakonec to lhaní bylo usnesením prokázáno jemu. Jeho zpráva nebyla schválena, tak napadl počítání a úplně na konci po schválení usnesení přede zbylými delegáty prohlásil, že počítání hlasů bylo zmanipulované (počítala mandátová komise ve složení př. Hron, Nachtigal, Kučera, Ambrož, Zachrlová). Bylo též schváleno, že nebylo splněno usnesení předchozích VH a nebyly zapracovány připomínky z okresů.
fmoravec
napsal(a):
Zkrátit volební období ÚV, napomenout ÚV nebo předsedu za nedodržování usnesení VH neprošlo.
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Zkrátit volební období ÚV, napomenout ÚV nebo předsedu za nedodržování usnesení VH neprošlo.
Víš, nejhorší na tom je, že místo toho aby si spolek za vybrané peníze udělal celostátní výstavu, tak místo toho se platí různé služby a to nevadí nikomu! Těch půl milionu by stačilo na takovou přehlídku, že se nikomu o tom ani nezdá. Jenže zkus to nadnést a odpověď bude, že je to ztráta! Jenže by to byla podpora chovatelství a pozitivní prezentace před laickou veřejností. Místo toho se pozve reportér a ten, který to udělá nemá ani odvahu se přiznat. Trochu mi to nelibě zavání! Jenže je to asi o tom, že máme to, co si zasloužíme. Zdraví Miloš. Toužetín.
Doporučuji všem členům si sehnat se své OO dopis př. Uhra právě okresům. Případně ještě názor př. Resla. To se určitě v oficiálním zápise z VH nedočtete. Chování předsedy ČSCH a také generálního sekretáře, kromě toho jak blbě spolu řídí Svaz, ještě odporuje dobrým mravům.
Přestože advokátní kancelář zastupující ČSCH nám vysvětlila, že předsedu Svazu nemůžeme odvolat, tak podle mě jsou jasné stávající stanovy §24 – Valné hromadě přísluší odstavec 11:
„Řídit a kontrolovat činnost ústředního výboru a ústřední revizní komise, odvolávat jejich členy...“.
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Doporučuji všem členům si sehnat se své OO dopis př. Uhra právě okresům. Případně ještě názor př. Resla. To se určitě v oficiálním zápise z VH nedočtete. Chování předsedy ČSCH a také generálního sekretáře, kromě toho jak blbě spolu řídí Svaz, ještě odporuje dobrým mravům.
Přestože advokátní kancelář zastupující ČSCH nám vysvětlila, že předsedu Svazu nemůžeme odvolat, tak podle mě jsou jasné stávající stanovy §24 – Valné hromadě přísluší odstavec 11:
„Řídit a kontrolovat činnost ústředního výboru a ústřední revizní komise, odvolávat jejich členy...“.
Tady je:
Autor
Text
Radek. NOVOTNY
Radek Novotný, ZO ČSCH Znojmo - Přímětice
15.9.2015 4:25
S pověřením př. Milana Uhra, delegáta MVH dne 12.9.2015 za oblast Brno, vkládám sem návrh, s kterým se ztotožňuji - ing. R. Novotný, delegát okresu Znojmo :
"Vážení přátelé,
jsem zděšen s toho, co se odehrálo na MVH ČSCH tuto sobotu. Představitelé ÚV v čele s předsedou Svazu p. Kotyzou Milanem předvedli na tomto jednání chování, které mě šokovalo.
Nejprve byla vidět na jejich výrazech pohoda, jistota v prosazení stanov, jejíž některá ustanovení jsou v plném rozporu s chovatelskou činností, a které v celku působí zmatečně.
Po zahájení seděli spokojeně v čele, s oporou v Mgr. Machačkovi. V průběhu jednání jsem viděl, jak se vzrůstajícím neklidem konzultuji to, co se děje v průběhu jednání MVH a podnikají kroky, k ovlivnění kritiky na svou osobu. Nejprve přetrvávajícím neodpovídáním na otázky kladené z řad delegátů, později již s agresívním vystupováním typu mlžit a zostudit.
V dalším průběhu bylo na některých vidět, jak jim jejich arogantní a opovrhující úsměvy tuhnou, místopředseda seděl jak oukropek, zadumaně asi přemýšlel co se to děje, místy mě ho bylo až líto, ale bohužel musím říci že nebylo, sám si zato může.
Vystupováni p.Kudra jsem očekával, ale jeho suverenita dost brzy vzala za své, předsedovy poznámky typu, ať si poslouží, apod. pronesené vždy tak, aby je slyšel jen řečník, doprovázené arogantním úsměškem, ztratily jakoukoliv soudnost.
Proč jsem se rozhodnul Vám napsat, byl hlavně závěr MVH, závěr, kdy předseda Svazu, námi zvolený, našeho Svazu, měl důstojně ukončit toto jednání. Ale co se nestalo. Pronesl neskutečnou řeč, která musela urážet všechny, kteří neodešli, než začal hovořit, a já lituji, že jsem neodešel taky, tak jako ta třetina delegátů, která než začal hovořit, se zvedla a demonstrativně odešla…
Jeho slova : stupidita
stupidita
stupidní bylo zakončení MVH.
Ptám se Vás, je toto důstojné ukončení jednání valné hromady? Jednání nejvyššího orgánu Svazu?
Stálo by za úvahu změnit stávající stanovy, mám na mysli §24 – Valné hromadě přísluší
odstavec 11:
„Řídit a kontrolovat činnost ústředního výboru a ústřední revizní komise, odvolávat jejich členy“
doplnit o vyslovení nedůvěry celku nebo jednotlivci ÚV a ÚRK,
po této změně vyslovit předsedovi Svazu nedůvěru a odvolat ho z funkce. Nedovedu si představit, jak takovýto předseda může nadále řídit náš Svaz a reprezentovat jej navenek.
V Moravanech 14.9.2015
Uher Milan".
touzetin
napsal(a):
Víš, nejhorší na tom je, že místo toho aby si spolek za vybrané peníze udělal celostátní výstavu, tak místo toho se platí různé služby a to nevadí nikomu! Těch půl milionu by stačilo na takovou přehlídku, že se nikomu o tom ani nezdá. Jenže zkus to nadnést a odpověď bude, že je to ztráta! Jenže by to byla podpora chovatelství a pozitivní prezentace před laickou veřejností. Místo toho se pozve reportér a ten, který to udělá nemá ani odvahu se přiznat. Trochu mi to nelibě zavání! Jenže je to asi o tom, že máme to, co si zasloužíme. Zdraví Miloš. Toužetín.
Tak to pomalu "leze" viz svazová diskuse - strach z Danišoviče, tak si na něj pozvali rozhlas
a Kesner jim to nevědomky (nebo vědomky? pokazil)
čeho se ještě nedočkáme
Nevím, co př. Kesner nevědomky pokazil, ale MVH si v jednacím řádu schválila, že jednání bude neveřejné. Většina delegátů ani netušila, že je reportérka Českého rozhlasu přítomna. Já to věděl, protože jsem se naskytl u toho, když se přišla zeptat př. Danišoviče, zda chce dělat předsedu ČSCH. Ten jí odpověděl, že nechce ani o to nikdy neusiloval. Nikdo delegáty neinformoval, že tam slečna je. Když tedy bylo schváleno jednání jako neveřejné, tak jsem poté navrhl, že pak není možné, aby byla reportérka přítomna. Přestože tu stanici poslouchám rád a slečnu bych tam rád viděl. Ovšem nemůžeme porušovat vlastní pravidla, která jsme si před chvílí odhlasovali.
A co se týká př. Uhra, tak má asi máslo na hlavě, takže možná procitl. Nebo spíše měl jasný pokyn z Brněnska, co má prosazovat. Ještě před rokem však bouřlivě prosazoval názor předsedy a GS v kárném řízení proti předsedkyni RK a choval se jako prokurátor v 50. letech.
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Nevím, co př. Kesner nevědomky pokazil, ale MVH si v jednacím řádu schválila, že jednání bude neveřejné. Většina delegátů ani netušila, že je reportérka Českého rozhlasu přítomna. Já to věděl, protože jsem se naskytl u toho, když se přišla zeptat př. Danišoviče, zda chce dělat předsedu ČSCH. Ten jí odpověděl, že nechce ani o to nikdy neusiloval. Nikdo delegáty neinformoval, že tam slečna je. Když tedy bylo schváleno jednání jako neveřejné, tak jsem poté navrhl, že pak není možné, aby byla reportérka přítomna. Přestože tu stanici poslouchám rád a slečnu bych tam rád viděl. Ovšem nemůžeme porušovat vlastní pravidla, která jsme si před chvílí odhlasovali.
A co se týká př. Uhra, tak má asi máslo na hlavě, takže možná procitl. Nebo spíše měl jasný pokyn z Brněnska, co má prosazovat. Ještě před rokem však bouřlivě prosazoval názor předsedy a GS v kárném řízení proti předsedkyni RK a choval se jako prokurátor v 50. letech.
Zdravím, Jardo, Tobě vadí prokurátor z 50. let a JUDr né ?
Stando, JUDr. mi vadil, ovšem po tom všem, co se děje v ČSCH, mi nevadí. A vím, že tím budu vadit spoustě lidí. Člověk si ovšem musí shánět co nejširší záběr faktů a z toho si dělat svůj vlastní názor. A ten se může měnit. Takže dnes ho beru jako dobrého chovatele a ve Svazu patří jako člověk k těm nejslušnějším. A stejně jako já se snaží dodržovat daná pravidla. A teď do mě
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Stando, JUDr. mi vadil, ovšem po tom všem, co se děje v ČSCH, mi nevadí. A vím, že tím budu vadit spoustě lidí. Člověk si ovšem musí shánět co nejširší záběr faktů a z toho si dělat svůj vlastní názor. A ten se může měnit. Takže dnes ho beru jako dobrého chovatele a ve Svazu patří jako člověk k těm nejslušnějším. A stejně jako já se snaží dodržovat daná pravidla. A teď do mě
Ahoj Jardo, beru Tě jako dodrýho, možná nejlepšího chovatele maltézů, ale každý máme asi jiný světový názor. S tím se nic nenadělá a ani nechci, protože vlastně nemůžu. Měj se a ať se krky a nohy natahujou. Čau.
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Škoda jen, že takových procitnuvších, není víc
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Ahoj Jardo. Máš pravdu, já mám taky jiný světový názor, jak výše napsal přítel Toman, ale ctím pravidlo "nesuďte, aby jste nebyli souzeni" a plně s tebou souhlasím, že pan Danišovič je dobrý chovatel a určitě od svazu nechce a nic nepotřebuje, jak se mnozí snaží podsouvat. Můj děda říkal, když jsem byl malý, že nejhorší jsou ti, kteří za války křičeli sig heil a po válce měli hvězdu, že by se o ni mohli přerazit. Dnes bych k tomu dodal, že jsou modří ptáci a věřte, že těch převléknutých znám hodně! Dědovi bolševik ublížil, dnes nám ten nahoře dal možnost se znovu o sebe starat a není to jen požitek, ale i závazek. Takže přeji ať se ty nové stanovy zvládnou ku prospěchu chovatelů. Přeji z Toužetína hezký den. Miloš L.
Zápis odráží dění na MVH a ta byla taková, jaké delegáty, s hlasem rozhodujícím, na tuto MVH vyslala členská základna. Je si třeba uvědomit, že valné hromady mají za úkol řešit především otázky ekonomické a v současné době je potřeba připravit funkční jednoduché stanovy, které umožní přehledný rozpočet a financování chovatelského koníčka z výnosů majetku ČSCH. Pokud stanovy a valné hromady budou řešit otázky organizační uvnitř jednotlivých odborností, pak zápisy budou ještě smutnější...Každá odbornost má svá specifika a ty nemůže řešit žádná VH.
fmoravec
napsal(a):
Co konkrétně myslíte?
Může nastat i taováto formulace v návrhu stanov, kdy Chovatelská rada (vlastně nynejší ÚV): Je nejméně sedmičlenný statutární orgán Svazu, který zabezpečuje činnost v období mezi valnými hromadami. Řeší vztahy mezi odbornostmi v rámci Svazu a mezi odbornostmi a ÚKPMCH. Má právo jednat a zavazovat se v záležitostech společných celému Svazu v souladu se Stanovami a usneseními valné hromady. Je oprávněna jednat s nejvyššími orgány státní správy, veřejnými institucemi a zahraničními chovatelskými svazy. Ze své činnosti se odpovídá Valné hromadě Svazu. Navenek jednají z pověření CHR statutární zástupci nebo jiný pověřený funkcionář Svazu na základě plné moci ad hoc.Statutární zástupce(předsedu a místopředsedu) volí Valná hromada přímo. Dalšími členy Chovatelské rady jsou zástupci všech chovatelských odborností, kteří jsou voleni na celostátních konferencích jednotlivých odborností a následně potvrzováni Valnou hromadou. Veškerá rozhodnutí Chovatelské rady musí být schválena nadpoloviční většinou hlasů, přičemž zástupci jednotlivých odborností disponují 1 hlasem na každých započatých 500 členů, kteří jsou v dané odbornosti evidováni... Myslíte si, že takto koncipovaný poměr hlasů je v souladu se spolkem, který má mít princip členský?
Je to jen návrh, proto by se o něm mělo diskutovat, nikoli jak "s návrhem ÚV, promiňte návrhem legislativní komise", o kterém se nejenže nediskutovalo, ale neproběhlo (dle našeho delegáta, který nás takto informoval) žádné připomínkové řízení. Nevím jak jste to myslel vy, ale neexistuje právník, pracovník svazu, člen svazu, který by ušil nové stanovy na míru, aby vyhovovaly všem, To není reálné, Já jsem se jen pozastavil nad vaším konstatováním o odbornostech. Bylo nám řečeno, že byly vyzváni zástupci těch "malých", myslím početně, aby si delegovaly pro přípravu stanov své delegáty, ale oni to neučinily, a to nezmiňuji fakt, že delegát jedné nejmenované vědomně lhal o jejich "volební" konferenci, nebo máte na mysli něco jiného?
Vytvořit stanovy tak, aby vyhovovaly všem(odbornostem, či jednotlivcům), je nesplnitelný úkol. Nicméně na webu můžete najít celou řadu příkladů, které jsou inspirativní a rozhodně nemají v sobě zabudovány detaily. V případě ČSCH detailní oraganizační strukturu včetně odborností a ne jen prosté konstatování možnosti zřízení pobočných spolků atd. Můžete se přesvědčit na příkladech: http://www.caus.cz/soubor/6702
http://transformace-obcanskeho-sektoru.cz/vzorove-stanovy-spolku-podle-noz/
http://www.hokejbal-stred.cz/dokumenty/dw/2015-2016/vzorove_stanovy_spolku.pdf.
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Lidé i holubi se vyvýjí, proto mi př.D., (ani př.U.) nevadí, s jeho názory na stanovy souhlasím a do komise vysloveně patří.Spíš si myslím, že by se komise měla rozšířit (např.o některé účastníky této diskuse-to nemyslím ironicky, ale vážně).
Prosincová VH ČSCH se blíží a na ní by se měl schvalovat, mimo jiné, rozpočet na rok 2016 a snad hovořit i o čerpání rozpočtu za rok 2015. Pokud si myslíte, že finance jsou podstatnou hybnou silou a mohou ovlivnit členskou základnu, pak si přečtěte otevřený dopis na http://www.cschnachod.estranky.cz/clanky/aktualne/, kdy jde o to, aby všichni chovatelé mohli kontrolovat a své delegáty nenechali scválit deficitní rozpočet. Stav a užití financí je v přímé souvislosti s tvořením nových stanov...
Souhlasím, ale měl by jste uvést, PROČ byl schválen deficitní rozpočet, na základě jaké informace, která se v zápise neobjevila, se většina delegátů rozhodla jej schválit
a ještě jedna poznámka - není dokončeno účetnictví za rok 2013, je ticho po pěšině, přestože máme v krátkém čase již třetí RK, nedokáže "rozkličovat" za co svaz proplácí faktury, jak má pak delegát, který účetnictví a ekonomiku vůbec viděl z rychlíku, hlasovat?
Ano. XXXIII. VH má v usnesení, že bude provedena kontrola účetnictví z roku 2013 a ÚKK dává právo přizvat odborníky na účetnictví. Co se týká schválení deficitního rozpočtu pro 2015, pak to bylo většinové rozhodnutí VH a tedy vybraných delegátů, i když ne "drtivé". Právě otevřený dopis volá po zpřehlednění toků financí a účetnictví to systémově umožňuje. Je jen třeba vůle, která definuje potřeby ČSCH o přehlednosti a účelovosti a o tom je otevřený dopis, aby se neopakovala situace. Nikdo jiný nemůže nastartovat změnu a to jak Stanov, tak financování a vykazování, než VH. Proto je třeba trvat na předložení srozumitelných podkladů delegátům, aby mohli rozhodovat a zastávat většinové stanovisko těch, za které obdrželi rozhodující hlas. ÚV, ÚKK i sekretariát jsou "jen" vykonavately rozhodnutí VH. Proto je na všech dalších okresech a odbornostech s hlasem rozhodujícím, jak bude rozhodnuto na VH.
rafan
napsal(a):
Souhlasím, ale měl by jste uvést, PROČ byl schválen deficitní rozpočet, na základě jaké informace, která se v zápise neobjevila, se většina delegátů rozhodla jej schválit
a ještě jedna poznámka - není dokončeno účetnictví za rok 2013, je ticho po pěšině, přestože máme v krátkém čase již třetí RK, nedokáže "rozkličovat" za co svaz proplácí faktury, jak má pak delegát, který účetnictví a ekonomiku vůbec viděl z rychlíku, hlasovat?
Dobrý večer,
dovolím si poznámku k textu:
"není dokončeno účetnictví za rok 2013" - je pravda, že nebyla provedena kontrola celého roku 2013 ze známých důvodů.
dále pak k textu:
"přesto, že máme v krátkém čase již třetí RK, nedokáže "rozklíčovat" za co svaz proplácí faktury".
Jsem si jista, že ve zprávě ÚRK z listopadu 2013 je ZCELA JEDNOZNAČNĚ rozklíčováno za co např. Svaz zaplatil, přičemž je detailně popsáno, že je objednáváno stanovisko ke stejné věci opakovaně a není doloženo, kde to stanovisko je a proč bylo opakovaně a opakovaně objednáváno.
Přes tuto revizní zprávu nedošlo k nápravě, tj. změnám v obsazení rozhodujících pozic.
Byla jsem vždy toho názoru, že lépe je mít na Svazu ekonoma, který bude díky svému vzdělání a praxi v daném oboru vědět, co znamená slovo "hospodařit se svěřenými prostředky" a to s odpovědností za svěřenou agendu, přijatého na základně důkladného výběrového řízení s řádnými referencemi, než řešit fakturace až když jsou peníze z kont jinde. ÚRK doporučovala přijmout ekonoma na prvních jednáních ÚV v létě 2013 a to opakovaně.
Neúspěšně, cituji: "není třeba"... "byl by drahý".
Místo smysluplné debaty zda a proč ho přijmout, nastal "boj" o to, že se nesmí požadavek ÚRK na přijetí ekonoma dostat do zápisu či usnesení z jednání, protože "ÚRK NEMÁ PRÁVO žádat cokoli dát do zápisu z jednání, či žádat usnesení ÚV ve věci". Jistě to nebylo to, co ekonomika Svazu v dané chvíli potřebovala.
Je zřejmě "lepší", když jeden člověk nadále zboží a služby objednává a rozhoduje u koho, stejný člověk rozhoduje o jejich úhradě, tedy za kolik, stejný člověk faktury hradí sám osobně přes internetové bankovnictví. Stejný člověk pak chce rozhodovat i o tom, zda budou reviznímu orgánu zvolenému valnou hromadou, předloženy dokumenty ke kontrole.
Místo přípravy žádaných materiálů ke kontrole tento stejný člověk připraví na jednání statutárního orgánu písemné stanovisko, proč nemohou být materiály předloženy. Podepíše ho však opět stejný člověk, tedy on sám.
Po dotazu, kdo stanovisko zpracoval, odpoví, že jeho soukromý advokát, kterého hradil údajně ze SVÝCH SOUKROMÝCH prostředků a to v době, kdy Svaz hradí mimořádně vysoký paušál advokátní kanceláři za "interní právní záležitosti."
Jen naprostý hlupák by nepochopil, že jde o velmi smutný příběh.
Je to příběh "náš".
Když se tedy vrátím na začátek.
Ani zlatá, stříbrná či bronzová revizní komise není nic platná, když Valnou hromadu v dané věci vypovídající revizní zpráva nepřiměje k tomu, aby přemýšlela, kde jsou kořeny problému a zda nebude lepší je vykopat a zasadit nový strom.
Přeji hezký večer.
Marcela.
jo012810
napsal(a):
Ano. XXXIII. VH má v usnesení, že bude provedena kontrola účetnictví z roku 2013 a ÚKK dává právo přizvat odborníky na účetnictví. Co se týká schválení deficitního rozpočtu pro 2015, pak to bylo většinové rozhodnutí VH a tedy vybraných delegátů, i když ne "drtivé". Právě otevřený dopis volá po zpřehlednění toků financí a účetnictví to systémově umožňuje. Je jen třeba vůle, která definuje potřeby ČSCH o přehlednosti a účelovosti a o tom je otevřený dopis, aby se neopakovala situace. Nikdo jiný nemůže nastartovat změnu a to jak Stanov, tak financování a vykazování, než VH. Proto je třeba trvat na předložení srozumitelných podkladů delegátům, aby mohli rozhodovat a zastávat většinové stanovisko těch, za které obdrželi rozhodující hlas. ÚV, ÚKK i sekretariát jsou "jen" vykonavately rozhodnutí VH. Proto je na všech dalších okresech a odbornostech s hlasem rozhodujícím, jak bude rozhodnuto na VH.
Předložený deficitní rozpočet vyvolal nevoli delegátů a prostým okem bylo patrné, že jej neschválí. Situace - schválení deficitního rozpočtu pro 2015, pak to bylo většinové rozhodnutí VH a tedy vybraných delegátů, i když ne "drtivé" - byla "zapříčiněna" vystoupením předsedy svazu s tím, že plánovaný deficit bude nárokován jako dotace k účasti našich chovatelů na EV v Métách! Po této informaci "deficitní rozpočet" těsně prošel.
Omlouvám se př. Lamešové, v textu vypadla část věty: a ani ta,
mělo tedy být - přestože máme v krátkém čase již třetí RK, a ani ta nedokáže "rozkličovat" za co svaz proplácí faktury......
Jinak naprostý souhlas.
lamesova.marcela
napsal(a):
Dobrý večer,
"není dokončeno účetnictví za rok 2013" - je pravda, že nebyla provedena kontrola celého roku 2013 ze známých důvodů.
dále pak k textu:
"přesto, že máme v krátkém čase již třetí RK, nedokáže "rozklíčovat" za co svaz proplácí faktury".
Jsem si jista, že ve zprávě ÚRK z listopadu 2013 je ZCELA JEDNOZNAČNĚ rozklíčováno za co např. Svaz zaplatil, přičemž je detailně popsáno, že je objednáváno stanovisko ke stejné věci opakovaně a není doloženo, kde to stanovisko je a proč bylo opakovaně a opakovaně objednáváno.
Přes tuto revizní zprávu nedošlo k nápravě, tj. změnám v obsazení rozhodujících pozic.
Byla jsem vždy toho názoru, že lépe je mít na Svazu ekonoma, který bude díky svému vzdělání a praxi v daném oboru vědět, co znamená slovo "hospodařit se svěřenými prostředky" a to s odpovědností za svěřenou agendu, přijatého na základně důkladného výběrového řízení s řádnými referencemi, než řešit fakturace až když jsou peníze z kont jinde. ÚRK doporučovala přijmout ekonoma na prvních jednáních ÚV v létě 2013 a to opakovaně.
Místo smysluplné debaty zda a proč ho přijmout, nastal "boj" o to, že se nesmí požadavek ÚRK na přijetí ekonoma dostat do zápisu či usnesení z jednání, protože "ÚRK NEMÁ PRÁVO žádat cokoli dát do zápisu z jednání, či žádat usnesení ÚV ve věci". Jistě to nebylo to, co ekonomika Svazu v dané chvíli potřebovala.
Je zřejmě "lepší", když jeden člověk nadále zboží a služby objednává a rozhoduje u koho, stejný člověk rozhoduje o jejich úhradě, tedy za kolik, stejný člověk faktury hradí sám osobně přes internetové bankovnictví. Stejný člověk pak chce rozhodovat i o tom, zda budou reviznímu orgánu zvolenému valnou hromadou, předloženy dokumenty ke kontrole.
Místo přípravy žádaných materiálů ke kontrole tento stejný člověk připraví na jednání statutárního orgánu písemné stanovisko, proč nemohou být materiály předloženy. Podepíše ho však opět stejný člověk, tedy on sám.
Po dotazu, kdo stanovisko zpracoval, odpoví, že jeho soukromý advokát, kterého hradil údajně ze SVÝCH SOUKROMÝCH prostředků a to v době, kdy Svaz hradí mimořádně vysoký paušál advokátní kanceláři za "interní právní záležitosti."
Je to příběh "náš".
Ani zlatá, stříbrná či bronzová revizní komise není nic platná, když Valnou hromadu v dané věci vypovídající revizní zpráva nepřiměje k tomu, aby přemýšlela, kde jsou kořeny problému a zda nebude lepší je vykopat a zasadit nový strom.
Přeji hezký večer.
Marcela.
Viděla jste včera na ČT1 pořad Reportéři. Byla tam krásná reportáž o situaci v ÚAMK. Viděl jsem v tom paralelu se situcí u nás. Arogance a nic než arogance! Pak si člověk přečte úvodník a zase je mi špatně! Je smutné, že v naší společnosti je tolik individuí, kteří se nedokážou o sebe postarat poctivým způsobem a parazitují a parazitují! Pak stačí několik slovních obratů nebo pak verbálních útoků, když se někdo ozve, a jede se v klidu dál. Když už to hoří, tak se argumentuje, že je to všechno nezbytné, protože by bez organizace by nebylo zastoupení v Evropě a vše se s odpuštěním prožere! Vám bych chtěl vyjádřit dík za vaši odvahu a věřím, že se to jednou změní. Opět zdůrazňuji, že podobnost je tu čistě náhodná , protože se mi nechce někde lítat po soudech, když se potrefená husa ozve. Právníky potřebuji ke smysluplnějším věcem, než se soudit o nějakou pseudočest! Přeji hezký den. Lukáš M. Toužetín.
Dovoluji si poopravit Vaši poslední větu. Není pravda, že RK nedokáže, protože to nemůže dokázat nikdo, když ta největší žába na prameni je generální sekretář a ten jim prostě nikdy nepředloží vše. Hloupě se vymlouval na poslední MVH, že čísla jsou jinak než napsala RK. Pokud jim však předloží jenom něco, tak se nemůže divit. Razantní ukončení jeho práce by bylo spásou pro celý Svaz. A tady má máslo na hlavě ÚV, který ho stále kryje a já pořád nechápu proč.
lamesova.marcela
napsal(a):
Dobrý večer,
dále pak k textu:
Je to příběh "náš".
Přeji hezký večer.
Marcela.
Paní Marcelo, mírný posun k lepšímu byl na poslední MVH, když nebyla schválena zpráva předsedy a naopak byla schválena zpráva RK.
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Paní Marcelo, mírný posun k lepšímu byl na poslední MVH, když nebyla schválena zpráva předsedy a naopak byla schválena zpráva RK.
"Mírné posuny k lepšímu" nejsou myslím řešení.
Svaz je a bude takový, jaké "výkladní skříně" má na důležitých pozicích.
Viz revizní zpráva z listopadu 2013 a viz ukázkový aktuální úvodník v Časopisu chovatel o kterém se zmiňuje p. Lukáš.
Co se týče ÚV o kterém se píšete výše, tento orgán jako celek by samozřejmě měl mít odpovídající "ekonomické svědomí". Pokud snad je v tomto orgánu člověk, který ho má a není se stavem spokojen, určitě by pro něj neměl být problém říct to těm, kteří ho zvolili. Je tam totiž pro ně a ne pro soudržnost náhodně zvoleného orgánu.
přeji radost z našich chovů
Marcela.
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Dovoluji si poopravit Vaši poslední větu. Není pravda, že RK nedokáže, protože to nemůže dokázat nikdo, když ta největší žába na prameni je generální sekretář a ten jim prostě nikdy nepředloží vše. Hloupě se vymlouval na poslední MVH, že čísla jsou jinak než napsala RK. Pokud jim však předloží jenom něco, tak se nemůže divit. Razantní ukončení jeho práce by bylo spásou pro celý Svaz. A tady má máslo na hlavě ÚV, který ho stále kryje a já pořád nechápu proč.
Takto to bylo myšleno, nemůže dokázat, protože se stále najdou výmluvy, jednou je to ochrana osobních údajů, podruhé je to sloučení "stanov a kárný řád" a pořád dokola, jak ekonomika svazu, potažmo "našeho" svazu vypadá, když až na valné hromadě se "zjistí", že ze svazových peněz, je proplácen cesťák, patřící jiné firmě
Ano, souhlas se všemi výhradami, ale...Pokud nenastane systémová změna a na VH budou jezdit delegáti, kteří nemají ani základní ekonomické a právní povědomí, pak se nepovedou ani dílčí změny, natož pak zásadní. Proto je třeba začít u zpřehlednění financování, jak je navrženo v otevřeném dopise OO ČSCH Náchod, navázat na zásadní změnu Stanov, z nichž zbyde jen skutečně to nejnutnější, požadované zákonem 89/2012 Sb. a vše ostatní vydiskutovat a vytvořit vnitřní předpisy a to, pravděpodobně, pro každou odbornost zvlášť. Pokud se delegáti, potažmo členové ČSCH budou zabývat jednotlivostmi a nenastaví se zásadní změna, pak všichni, kteří chtějí a mají zájem, přispět a to zdarma ke změně, odpadnou...
jo012810
napsal(a):
Ano, souhlas se všemi výhradami, ale...Pokud nenastane systémová změna a na VH budou jezdit delegáti, kteří nemají ani základní ekonomické a právní povědomí, pak se nepovedou ani dílčí změny, natož pak zásadní. Proto je třeba začít u zpřehlednění financování, jak je navrženo v otevřeném dopise OO ČSCH Náchod, navázat na zásadní změnu Stanov, z nichž zbyde jen skutečně to nejnutnější, požadované zákonem 89/2012 Sb. a vše ostatní vydiskutovat a vytvořit vnitřní předpisy a to, pravděpodobně, pro každou odbornost zvlášť. Pokud se delegáti, potažmo členové ČSCH budou zabývat jednotlivostmi a nenastaví se zásadní změna, pak všichni, kteří chtějí a mají zájem, přispět a to zdarma ke změně, odpadnou...
No tak to tedy nevím?!? Na VH jezdí delegát, kterého si pošlou chovatelé na okrese, jaké bude mít vzdělání si myslím není až tak důležité, probírat financování, kolik co stálo, proč tak a ne tak přímo na VH je právě to, co VH zatěžuje, největší brzda je neinformovanost, říkejte si co chcete, po VH všechno utichne a až před další se začne šuškat a pak VH vypadá jak vypadá.
Letos je naposledy CV Lysá, zeptám se tajemníka, kde bude příští rok CV - neví, v prosinci budou volby - ptám se, kdo kandiduje - neví, mluvilo se o kontrole roku 2013 - jak dopadla - neví, jak tedy bude vypadat rozpočet na příští rok - neví? Hlavně, že v Chovateli si to vyřizují Kotyza s Uhrem, když se zeptám, proč není reklama na Krajskou výstavu - redaktorka zapomněla, hlavně, že tam má svůj sloupek,
nemluví se, nediskutuje se a pak za 10 hodin chcete udělat Svaz lepší?
Jsme spolek, dobrovolný spolek, koho to bude věčně bavit? Jakou máme vizi do budoucna? Žít z podstaty? Jak dlouho? Půl roku se na okresech mluvilo o stanovách, připomínek jako máku a výsledek? Žádný, takže žádné nemáme a předseda našel viníka, neumíme počítat, falšujeme čísla. Celý ÚV tam sedí (na VH) a po dvou měsících jsme našli viníka, hurá! Že si za půl roku nepřečetl připomínky? Proč by to dělal? Nikdo přeci na něj nemůže, takže v prosinci bude zase trochu haló a pak prý v květnu, ale to už začnou výstavy, tak to zase nějak potáhneme dál
fmoravec
napsal(a):
No tak to tedy nevím?!? Na VH jezdí delegát, kterého si pošlou chovatelé na okrese, jaké bude mít vzdělání si myslím není až tak důležité, probírat financování, kolik co stálo, proč tak a ne tak přímo na VH je právě to, co VH zatěžuje, největší brzda je neinformovanost, říkejte si co chcete, po VH všechno utichne a až před další se začne šuškat a pak VH vypadá jak vypadá.
Letos je naposledy CV Lysá, zeptám se tajemníka, kde bude příští rok CV - neví, v prosinci budou volby - ptám se, kdo kandiduje - neví, mluvilo se o kontrole roku 2013 - jak dopadla - neví, jak tedy bude vypadat rozpočet na příští rok - neví? Hlavně, že v Chovateli si to vyřizují Kotyza s Uhrem, když se zeptám, proč není reklama na Krajskou výstavu - redaktorka zapomněla, hlavně, že tam má svůj sloupek,
Jsme spolek, dobrovolný spolek, koho to bude věčně bavit? Jakou máme vizi do budoucna? Žít z podstaty? Jak dlouho? Půl roku se na okresech mluvilo o stanovách, připomínek jako máku a výsledek? Žádný, takže žádné nemáme a předseda našel viníka, neumíme počítat, falšujeme čísla. Celý ÚV tam sedí (na VH) a po dvou měsících jsme našli viníka, hurá! Že si za půl roku nepřečetl připomínky? Proč by to dělal? Nikdo přeci na něj nemůže, takže v prosinci bude zase trochu haló a pak prý v květnu, ale to už začnou výstavy, tak to zase nějak potáhneme dál
Právěže nechci udělat ČSCH za 10 hodin lepší. Proto s předstihem vyšel otevřený dopis OO Náchod, který byl poslán do Prahy, ale i na všechny adresy, kam chodí pozvánky na VH. Jde o diskusní materiál. Právě proto, že chovatelé a funkcionáři spolu nediskutují, je možné vše co kdy kdo popsal a kritizoval. Věřte, že pokud se již nyní nevivine "nátlak" na srozumitelný rozpočet a v tom samém duchu i vyúčtování, pak není o čem rozhodovat. Pokud na VH, která jedině může změnit a důsledně vyžadovat, přijedu delegáti, kteří veřejně budou prohlašovat, že předloženým číslům nerozumí a zaměří se na jednotlivosti, pak se není čemu divit, že se neví zda a kde bude CV a další a další důležitá rozhodnutí, která zajímají téměř všechny chovatele. A věřte, že předkládání přehledného hospodaření, přinese stanovy, na nichž se bude moci shodnout většina a ve svém důsledku mohou stabilizovat členskou základnu.
fmoravec
napsal(a):
jo012810
napsal(a):
Prosincová VH ČSCH se blíží a na ní by se měl schvalovat, mimo jiné, rozpočet na rok 2016 a snad hovořit i o čerpání rozpočtu za rok 2015. Pokud si myslíte, že finance jsou podstatnou hybnou silou a mohou ovlivnit členskou základnu, pak si přečtěte otevřený dopis na http://www.cschnachod.estranky.cz/clanky/aktualne/, kdy jde o to, aby všichni chovatelé mohli kontrolovat a své delegáty nenechali scválit deficitní rozpočet. Stav a užití financí je v přímé souvislosti s tvořením nových stanov...
Tak máme "daný" program na prosincovou VH, rozpočet bude schválen "jakýkoliv", protože většinový čas zabere jednak střet mezi Kotyzou a Uhrem, a nově bude pokračovat mezi předsedou KK Uličným a předsedou oblasti Brno MVDr. Martincem, takhle se dělá politika vážení, bravo!
Ještě by VH zachránilo, kdyby jižní Morava přešla pod Dolní Rakousy, ale to už asi nestihne
Nebo by je Jára Bayer mohl prodat západnímu Slovensku
A to je pozván ministr ?!
rafan
napsal(a):
Tak máme "daný" program na prosincovou VH, rozpočet bude schválen "jakýkoliv", protože většinový čas zabere jednak střet mezi Kotyzou a Uhrem, a nově bude pokračovat mezi předsedou KK Uličným a předsedou oblasti Brno MVDr. Martincem, takhle se dělá politika vážení, bravo!
Ještě by VH zachránilo, kdyby jižní Morava přešla pod Dolní Rakousy, ale to už asi nestihne
Nebo by je Jára Bayer mohl prodat západnímu Slovensku
A to je pozván ministr ?!
A pokud se skutečně chovatelé a členové nebudou starat o to podstané, pak by bylo lepší vše prodat, rozdělit veškerý majetek, rozpustit ČSCH a bavit se jen v úzkém kroužku známých a je. Z postupu, který je naznačen výše, vzejde brzy stejně nulový majetek ale získá je jen úzká skupina...
jo012810
napsal(a):
A pokud se skutečně chovatelé a členové nebudou starat o to podstané, pak by bylo lepší vše prodat, rozdělit veškerý majetek, rozpustit ČSCH a bavit se jen v úzkém kroužku známých a je. Z postupu, který je naznačen výše, vzejde brzy stejně nulový majetek ale získá je jen úzká skupina...
Ale o to celou dobu některým přeci jde, neštítí se ničeho, viz Kotyza versus Uher, nejdříve spolu "usměrňovali ÚRK" a nyní si jdou po krku? A GS se jen směje
kongoking

XXX.XXX.105.91
fmoravec
napsal(a):
Ale o to celou dobu některým přeci jde, neštítí se ničeho, viz Kotyza versus Uher, nejdříve spolu "usměrňovali ÚRK" a nyní si jdou po krku? A GS se jen směje
Již se dosmál
Zdravím,
- jedna věc je tento člověk,
- druhá věc jsou další vazby,
- třetí věc jsou lidé, kteří tam takovou osobu zuby nehty držely, proti těm, kteří chtěli jednat v zájmu všech,
- čtvrtá věc je jejich motiv,
- pátá věc schopnost si uvědomit, že ti, kteří ho tam drželi jsou spoluodpovědní za to, co prováděl poté, kdy měl být už dávno /od r.2013/ odvolán,
- šestá věc je schopnost těchto lidí zajistit konečně někoho kdo tam patří,
- sedmá věc pokud to bude někdo skutečně schopný, zda bude mít kolem sebe „vedení“, kterého si bude moci vážit a tedy tam zůstane ku prospěchu všech…
- za osmé… za deváté atd., atd.
Poučení z minulého výběrového řízení….. ten, kdo bude tuto pozici zastávat, by si neměl podmínky „výběrového řízení“ psát podle svých schopností… tedy sám na sebe.
Marcela.
???????????? ?????

XXX.XXX.229.185
Co tu plácáte za nesmysly někteří pitomci, tak bych vás nahnal makat na D1 a už by byla hotová! A vy pitomci by jste byli pod drnem a nechali mluvit konečně ty normální lidi a hlavně chovatele, kteří mají srdce pro chovatelství a lidské vztahy! Závistivce a nepřejícný lidi pryč s nimi!
???????????? ?????
napsal(a):
Co tu plácáte za nesmysly někteří pitomci, tak bych vás nahnal makat na D1 a už by byla hotová! A vy pitomci by jste byli pod drnem a nechali mluvit konečně ty normální lidi a hlavně chovatele, kteří mají srdce pro chovatelství a lidské vztahy! Závistivce a nepřejícný lidi pryč s nimi!
Dobrý večer pane anonyme,
děkujeme za pěkná oslovení a přejeme příjemný, ničím nerušený večer.
Uživatel s deaktivovaným účtem

???????????? ?????
napsal(a):
Anonyme pokud tady chces snami diskutovat chtelo by se to nejdriv naucit psat a vyjadrovat
???????????? ?????
napsal(a):
To tvé srdce bych chtěl vidět
A nebo radši ne
Hledat změnu pro ČSCH, výhradně v personálním obsazení, je sice líbivé, ale nepřinese celkovou proměnu ČSCH ve skutečně chovatelský spolek. Je si třeba uvědomit, že jak ÚV, tak GS, musí provádět to, co nařídí VH. Zástupci na VH a celková apatie chovatelů je prapříčina nynějšího stavu ČSCH. Proto kontaktujte svého zástupce pro VH a dejte mu jasný mandát, co si většina přeje...Nové stanovy by měly již konečně odrážet skutečné možnosti současné členské základny, předkládaný rozpočet by měl být pro každého srozumitelný a tak bych mohl pokračovat. Pokud dojde jen k "novelizaci" stanov a ne ke skutečně novým stanovám, pak jen v jiném obsazení, bude ČSCH pokračovat v nastoupené cestě, třeba s mírnými odchylkami. Ochotných a schopných funkcionářů je velký nedostatek, stárne členská základna, změnil se životní styl atd.
Ano, personální obsazení je důležité, ale...Pokud dáte do trabanta třeba vítěze F1, nebude schopen s ním dohonit superba...Pokud se nezmění systém(tedy za trabanta, superb), pak bude velmi pravděpodobné, že se "tam" někdo uchytí. Alespoň v současných stanovách ČSCH je přesně to, že VH má nejvyšší "moc", to není nic líbivého, to je fakt a další fakt je ten, kdo na ní přijíždí a s jakými znalostmi a mandátem...
kongoking

XXX.XXX.105.91
lamesova.marcela
napsal(a):
Ano, VH má nejvyšší moc. Otázka je, zda ji umí využít. O tom jsem psala, že to bohužel nevidím.
Ráda se nechám překvapit.
Vážená pani Lamešová, je demokracie a každý má právo říci svobodně co si myslí. Nezlobte se na mne, ale Vaše příspěvky jsou již trapné. Máte jenom samé rádoby rady a kecy, co by se mělo atd., ale pokud mrknu trochu do historie. Tak jste měla velkou možnost něco ovlivnit, ale při prvním větším problému, jste raději rezignovala místo toho, aby jste se předvedla co dokážete udělat. Proč jste tenkrát nepokračovala v činnosti, kterou začal Váš předchůdce na funkci předsedy ÚRK. Ono stačilo na Vás udělat bububu a bylo splněno. A mohla jste se jít akorát přebalit...
Musím se zastat př. Lamešové, neboť ona udělala vše, co mohla. Neměla však oporu v žádném funkcionáři ČSCH-snad až na čestné výjimky. Alespoň tak jsem to pochopil. Pokud někdo necítí podporu, pak jistě nebude svůj čas a schopnosti dávat těm, kteří o to nejeví zájem. Kongoking má jistě připravenu koncepci, kterou se bude snažit prosadit a nezalekne se ani nezájmu. Držím mu palce.
kongoking
napsal(a):
Vážená pani Lamešová, je demokracie a každý má právo říci svobodně co si myslí. Nezlobte se na mne, ale Vaše příspěvky jsou již trapné. Máte jenom samé rádoby rady a kecy, co by se mělo atd., ale pokud mrknu trochu do historie. Tak jste měla velkou možnost něco ovlivnit, ale při prvním větším problému, jste raději rezignovala místo toho, aby jste se předvedla co dokážete udělat. Proč jste tenkrát nepokračovala v činnosti, kterou začal Váš předchůdce na funkci předsedy ÚRK. Ono stačilo na Vás udělat bububu a bylo splněno. A mohla jste se jít akorát přebalit...
Tak místo toho mrkání se, si pořádně přečtěte, co se tehdy stalo, v kalhotách měli tehdy delegáti VH, kteří tehdy nechtěli slyšet o rozseknutí problému - určit kdo má pravdu. Jestli si myslíte, že 8 hodinový kárný senát bylo bububu, tak je mi Vás líto.
Smekám před odvahou pí Lamešové - GS odmítl vydávat dokumenty ke kontrole, ing. Kroft ji poučoval, co může a co ne, nesmí kopírovat "tajné dokumenty", nesmí informovat chovatele!?, předseda svazu na ni posílal kárnou komisi, kterou vedla a instruovala advokátní kancelář za naše peníze atd. Šla sama proti všem, klobouk dolů
Dneska, po té co se zase "narovnali" a přestali lézt do pr...., znenadání prozřeli, nemyslím jen Uhra atd., ale třeba i Krofta
Jen jestli už není pozdě
P.S. pokud máte jen trochu slušnosti v těle, měl by jste se př. Lamešové omluvit, obrácený kingkongu.
Cituji: Vážená pani Lamešová, je demokracie a každý má právo říci svobodně co si myslí.
ML: tedy i já.
Cituji: Nezlobte se na mne, ale Vaše příspěvky jsou již trapné.
ML: Za svými příspěvky si stojím pod svým plným jménem. A vaše jméno?
Cituji: Máte jenom samé rádoby rady a kecy, co by se mělo atd., ale pokud mrknu trochu do historie. Tak jste měla velkou možnost něco ovlivnit, ale při prvním větším problému, jste raději rezignovala místo toho, aby jste se předvedla co dokážete udělat. Proč jste tenkrát nepokračovala v činnosti, kterou začal Váš předchůdce na funkci předsedy ÚRK. Ono stačilo na Vás udělat bububu a bylo splněno. A mohla jste se jít akorát přebalit...
ML: Mají plnou pravdu ti, kteří na váš příspěvek reagovali. Od mého odstoupení v únoru 2014 do konání mimořádné VH, kdy jsme se ještě mohli vrátit, se NENAŠEL ANI JEDEN ČLEN ÚV, který by snad zvedl telefon a pokoušel se domluvit na návratu celé ÚRK, která odstoupila. Někteří členové stat.orgánu tedy „statečně“ čekali až to za ně zařídí žena. Věnovali se zákulisním jednáním. Mě se však zeptat zapomněli. Někteří si přáli, aby zůstal GS a já šla pryč. Bránili i vydání dokumentů. Ani teď nechtěli odchod GS…. Kdybych, vážený pane, potřebovala „přebalovat“, nepsala bych revizní zprávu v listopadu 2013, nenapsala v únoru 2014 okresům pravdu co se jim na „jejich svazu děje“ a nevydržela v březnu 2014 na 8hodinové kárné komisi abych dokázala zjistit, „čeho všeho“ jsou pánové schopni. Valná hromada v červnu 2014 odhlasovala setrvání GS ve funkci. Můj předpoklad byl tedy správný. Snažte se proto soudit jen to, co si umíte sám představit a co jste "odpracoval" jako já. Prospěje vám to. Rovněž si myslím, že pokud byste nebyl ve věcech „osobně zainteresován s nějakým cílem, “ nebylo by třeba se takto projevovat, jak se to stalo ve vašem příspěvku.
Přeji hezký den...
kongoking
napsal(a):
Na hrubý pytel hrubá záplata. Pokud se vyjadřujete jako k.etén a de.il a urážíte ženu, která za krátkou chvíli udělala ve Svazu viditelně víc než kongoking, tak vám s klidem demokraticky sděluji, že jste kre.én a debi.. A pokud se mi někdy představíte, řeknu vám to klidně přímo do očí. Jinak s vámi konstruktivní debata smysl nemá...
kongoking

XXX.XXX.105.91
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Na hrubý pytel hrubá záplata. Pokud se vyjadřujete jako k.etén a de.il a urážíte ženu, která za krátkou chvíli udělala ve Svazu viditelně víc než kongoking, tak vám s klidem demokraticky sděluji, že jste kre.én a debi.. A pokud se mi někdy představíte, řeknu vám to klidně přímo do očí. Jinak s vámi konstruktivní debata smysl nemá...
Vážený pane Pokorný, nechápu proč se hned vyjadřujete vulgárně. No, ono to asi souvisí s Vaši mentalitou. Jinak nikoho jsem nechtěl urazit, ale ono opravdu některé rádoby rady pani Lamešové jsou trapné. Nezastávám se práce GS ani členů ÚV.
Mohu Vám jenom napsat jedno, že jste se hezky pojmenoval kre.én a debi..
kongoking
napsal(a):
Vážený pane Pokorný, nechápu proč se hned vyjadřujete vulgárně. No, ono to asi souvisí s Vaši mentalitou. Jinak nikoho jsem nechtěl urazit, ale ono opravdu některé rádoby rady pani Lamešové jsou trapné. Nezastávám se práce GS ani členů ÚV.
Mohu Vám jenom napsat jedno, že jste se hezky pojmenoval kre.én a debi..
Pro VÁS je každá rada drahá, měl by jste lépe číst, třeba víckrát za sebou, možná by jste mohl "něco" pochopit a jinak by jste se vyjadřoval. Pak to působí tak, jak to popsal př. Pokorný.
Jinak už konečně pochopte, že př. Lamešová nedává zde rady, jak by se, co by se, kdyby se atd. Ona přímo :
a) pojmenovala
b) navrhla
c) konala
A to je diametrální rozdíl!
A VY ji tady nařknete, že se potento, aby se šla přebalit. Přání je otcem myšlenky, VY patříte k těm, kteří si to přáli a hrozně moc to chtěli. Přestože jste se zapotili, zorganizovali, neštítili se doslova ničeho, odešla jako dáma, a VÁM zůstal jen ten studený pot na čele, hanba a ponížení.
Zdravím.já si myslím, že tato debata je úplně zbytečná, protože tito funkcionáři se tam budou držet zuby nehty, zvláště na placených postech.u mne ztratili kredit, pro řadového člena v podstatě nic nedělají.když pošta i dráha zrušila přepravu zvířat, mlčky tomu přihlíželi a ani se nesnažili s nimi o tom jednat, s ochranáři kvůli škodám od dravců taky ticho po pěšině.takže po 45letech členství v ČSCHDZ silně uvažuji o výstupu.mám z toho jen ty kroužky, a ty vám dnes za ty penze udělá kdekdo.jen se tam handrkují a kšeftují se svazovým majetkem, osočují se kdo co vytuneloval, a dělají jeden na druhého podrazy podle mne, mají máslo na hlavě všichni.já nevystavuji, byl jsem na dráze nebo poště závislý, mám z toho opravdu jen ty drahé kroužky, když ještě připočtu kjejich ceně členské příspěvky.členem jsem od roku 1971
2mazutak
napsal(a):
Zdravím.já si myslím, že tato debata je úplně zbytečná, protože tito funkcionáři se tam budou držet zuby nehty, zvláště na placených postech.u mne ztratili kredit, pro řadového člena v podstatě nic nedělají.když pošta i dráha zrušila přepravu zvířat, mlčky tomu přihlíželi a ani se nesnažili s nimi o tom jednat, s ochranáři kvůli škodám od dravců taky ticho po pěšině.takže po 45letech členství v ČSCHDZ silně uvažuji o výstupu.mám z toho jen ty kroužky, a ty vám dnes za ty penze udělá kdekdo.jen se tam handrkují a kšeftují se svazovým majetkem, osočují se kdo co vytuneloval, a dělají jeden na druhého podrazy podle mne, mají máslo na hlavě všichni.já nevystavuji, byl jsem na dráze nebo poště závislý, mám z toho opravdu jen ty drahé kroužky, když ještě připočtu kjejich ceně členské příspěvky.členem jsem od roku 1971
Příteli, mluvíte mi z duše. Já jsem členem od roku 1969 a kdyby jsem v sobě neměl takovou nějakou malinkatou komůrku nostalgie, tak jdu taky pryč. Pominu-li to, že mám oficiální nárok na kroužky, tak ze členství nemám vůbec nic, než tu nostalgii. Každý týden se scházíme na trhu ve Strakonicích a první neděli v měsíci v Soběslavi. Tam mám mnoho chovatelských opravdových přátelů a k nim ještě spoustu kamarádů. Všichni si stýskají a brumlají, jak je to členství nanic. Zase jen ta nostalgie. Co nám svaz dává, myšleno fyzicky, co za nás vyjednává, když máme nějaké problémy, které jste zmínil ve svém příspěvku? Nijak. Chceš být členem, Zaplať ! Chceš kroužky? Zaplať ! Chceš vystavit zvířata? Zaplať ! Zatím na to vše mám, ale až jednou mít nebudu, jako ti dědulové, co jsou u nás ve spolku a žmoulají každou pětku, jako ti mladí, kteří taky všechno financuji z kasiček z úspor. Je mi vždycky z toho špatně a hlavně nevím, jak mám odpovědět na otázku chovatele - nečlena, kterého lákám do spolku na jeho otázku " co z toho budu mít?" Fakt neznám odpověď. Letos na zahájení Nár. výstavy v Lysé jsem chvilinku mluvil s panem Kotyzou ohledně zahajování výstavy bolševikem. Zmínil jsem se mu i o tom neprůhledným financováním. Nic konkrétního jsem se nedozvěděl, vlastně ani nekonkrétního. prostě taková klasika. Hlavně že si tam na tribuně všichni pěkně poplácali, jak to dobře dělají. Jo a pan bolševik si postýskal, jak třeba přitáhnout mládež k chovatelství. Chudák zapomněl na to, jak před 60 lety vyháněli jeho předchůdci dědečky a pradědečky z vesnic a nahnali je do měst. Nevím, jak z toho ven, ale je mi z toho smutno.
Za bolševika jsme měli nárok alespoň na tři kila holubího zobu na kus, ted není nárok na nic.také proto, když jsme zakládali před sedmi lety klub chovatelů tipplerů, tak jsme se zaregistrovali u ministerstva vnitra, úplně mimo ČSCHDZ, platím příspěvky, které zůstanou v klubu všechny a nemusíme čekat co by nám svaz milostivě smrknul, a každý máme právo do financí klubu mluvit, vše je rozhodováno nadpoloviční většinou, víme co se s našimi penězi děje, kroužky máme svoje klubový, a holubovi je jedno co na noze má, kdežto v ČSCHDZ se rozhoduje o nás bez nás, clene, plat a drž hubu, my tomu rozumíme my ty vaše, nebo už naše peníze prošustrujeme, a tobě do toho nic není.průhlednost hospodaření se svěřeným majetkem nulová.v kalných vodách se nejlépe plave, tam není vidět.dyby boží mlýny mleli, tak z našich představitelů by již dávno byla masokostní moučka, možná jen takto by byli nějak užiteční.
Přesně, takhle to vypadá ve většině spolků. Já nic, ti nahoře jsou špatní, co nám dají, co my můžeme, že?
Tak se zeptám, co jste udělali proto, aby to takhle nebylo? Jste členové svazu, platíte známku, takže co jste udělali? Vždyť ten svaz je Váš! Vy rozhodujete, právě tou většinou! Jak moc Vás zajímá hospodaření Vašeho svazu? Jak moc Vás zajímá, co svaz "udělá" pro řadové chovatele?
Víte vůbec, kdo Vaše názory předává "těm nahoře"? Jak volíte delegáta na VH? Jak hlasuje Váš delegát? A o čem hlasoval? Hlasoval tak jak jste chtěli Vy?
Kde se chcete scházet, když spolky nebudou, kdo bude dělat výstavu, kdo bude dělat burzu?
Jeden příklad za všechny, o víkendu jsem byl v Přerově, samozřejmě stejná debata jako tady, nejhalasnější chovatelé byli z Olomoucka, když jsem se jich zeptal stejně jako tady, skoro nikdo nevěděl, až pak si jeden vzpomněl, že za nás tam jezdí př. Uličný (předseda KK). To, že hlasoval vždy tak, že se při jakémkoli rozhodování zdržel - tedy 200 chovatelů Olomoucka nemají žádný názor -, nevěděli a nechtěli věřit. Původní předpoklad, že chtěli ušetřit na nákladech delegáta, vyšuměl do prázdna. Uličný, ze své fce má zaplacený cesťák a delegát Olomouce mohl jet s ním, zadarmo.
Takže pánové, v sobotu jede Váš delegát s Vašimy názory a Vaším pověřením na VH do Prahy, víte jak bude hlasovat a hlavně pro co zvedne ruku?
Náš ano!
Diskutující

XXX.XXX.241.22
jo012810
napsal(a):
Ano, tak to je. VH rozhoduje, alespoň podle stávajích stanov, o všem důležitém. ÚV a sekretariát MUSÍ vykonávat usnesení VH. Protože panuje nezájem o tkz. svazovou politiku, pak se kritizují důsledky...
Ano, tak to funguje. Poměry "nahoře" jsou důsledkem "poměrů" dole. Jenom to nikdo nechce vidět a stále je někdo rozhořčený nad tím, co zas ti "nahoře" vyvedli. Inu jenom to, co ti "dole" vymysleli.
Diskutující
napsal(a):
Ano, tak to funguje. Poměry "nahoře" jsou důsledkem "poměrů" dole. Jenom to nikdo nechce vidět a stále je někdo rozhořčený nad tím, co zas ti "nahoře" vyvedli. Inu jenom to, co ti "dole" vymysleli.
Dovolil bych si trochu oponovat. Znám spousty lidí dole, kteří by rádi něco měnili, ale když se pak s člověkem, který to myslí dobře a chce něco udělat pro věc, zamete jako s paní Lamešovou. Když si tady nějaký "kongoking léčí svoje mindráky a je zbabělý se pod svůj názor podepsat, tak opravdu nemůžeme chtít něco lepšího. Těch příčin je samozřejmě více, ale stárne členská základna, dlouholetí dříči už tolik nemůžou a místo toho aby obdrželi nějaké uznání, tak se jim plive do tváře. Už jsem nechtěl nic psát, ale tohle vlákno jsem opravdu zakládal v dobré víře, že se něco změní. Nyní tomu už bohužel moc nevěřím, protože současný stav je nereformovatelný. Vítězí závist určité mindráky těch, kteří by se nikde jinde stěží uplatnili a samozřejmě jde také o peníze a věřte tomu, že vím proč to tady píšu. Za každou pozitivní aktivitu je snaha trestat. Jak jsem psal výše vážím si těch poctivých a určitě je jich většina. Ti, kteří lžou a podvádí, tak na ně určitě jednou dojde. Jenže v našem vnímání času to bude podle mne pozdě. Přesto věřím, že když tohle shnije, tak vznikne určitě něco dobrého, protože ti naši svěřenci naštěstí kalkulovat nedovedou a radost nám budou přinášet stále. Chovu zdar. Lukáš M. Toužetín.
Diskutující

XXX.XXX.241.22
touzetin
napsal(a):
Dovolil bych si trochu oponovat. Znám spousty lidí dole, kteří by rádi něco měnili, ale když se pak s člověkem, který to myslí dobře a chce něco udělat pro věc, zamete jako s paní Lamešovou. Když si tady nějaký "kongoking léčí svoje mindráky a je zbabělý se pod svůj názor podepsat, tak opravdu nemůžeme chtít něco lepšího. Těch příčin je samozřejmě více, ale stárne členská základna, dlouholetí dříči už tolik nemůžou a místo toho aby obdrželi nějaké uznání, tak se jim plive do tváře. Už jsem nechtěl nic psát, ale tohle vlákno jsem opravdu zakládal v dobré víře, že se něco změní. Nyní tomu už bohužel moc nevěřím, protože současný stav je nereformovatelný. Vítězí závist určité mindráky těch, kteří by se nikde jinde stěží uplatnili a samozřejmě jde také o peníze a věřte tomu, že vím proč to tady píšu. Za každou pozitivní aktivitu je snaha trestat. Jak jsem psal výše vážím si těch poctivých a určitě je jich většina. Ti, kteří lžou a podvádí, tak na ně určitě jednou dojde. Jenže v našem vnímání času to bude podle mne pozdě. Přesto věřím, že když tohle shnije, tak vznikne určitě něco dobrého, protože ti naši svěřenci naštěstí kalkulovat nedovedou a radost nám budou přinášet stále. Chovu zdar. Lukáš M. Toužetín.
Dobrý den,
ti, kteří by rádi něco měnili, mají své delegáty na VH, tam se rozhoduje. A VH může reagovat na něco, co nepovažuje za správné. Jak už napsal pan jo012810, tedy Josef, převažuje nezájem o vzniklou situaci, a to má svoje následky. Apatie ničemu neprospěje (stejně jako kroky vedené ze zištných důvodů).
Diskutující
napsal(a):
Dobrý den,
ti, kteří by rádi něco měnili, mají své delegáty na VH, tam se rozhoduje. A VH může reagovat na něco, co nepovažuje za správné. Jak už napsal pan jo012810, tedy Josef, převažuje nezájem o vzniklou situaci, a to má svoje následky. Apatie ničemu neprospěje (stejně jako kroky vedené ze zištných důvodů).
Tak to by byl ideální stav, ale...OO Náchod odeslal otevřený dopis na ÚV, ale i všem složkám ČSCH. Můžete na jeho znění mrknout: http://www.cschnachod.estranky.cz/clanky/aktualne/otevreny-dopis-uv-csch.html. A neznám ani jednu složku, která by diskutovala, případně se přidala, nebo naopak vyargumentovala, že je to hloupost...? Takže asi tak budou delegáti připravení na VH. A nebo tam pojedou lidé, kteří se "obětují", aby někdo za okres byl v Praze.
Tisková zpráva na svazovém webu:
PŘED VALNOU HROMADOU
Nadcházející sobotu, dne 5. prosince 2015, se bude v Praze 8 – Kobylisích konat řádná XXIV. valná hromada Českého svazu chovatelů. Kromě dvou stěžejních zpráv a projednání návrhu novelizace stávajících Stanov ČSCH jsou důležitým bodem jednání také doplňující volby do Ústředního výboru ČSCH a Ústřední kontrolní (dříve revizní) komise ČSCH. Do těchto doplňujících voleb se celkem přihlásilo pět kandidátů, z toho čtyři do ÚV ČSCH a jeden do ÚKK ČSCH. Je zcela evidentní, že zájem chovatelů o práci v čelných svazových funkcích se v porovnání s předešlými roky výrazně snižuje.
Valná hromada ČSCH je dle Stanov ČSCH nejvyšším orgánem Českého svazu chovatelů. Účastní se jí s hlasem rozhodujícím delegáti zvolení na konferencích oblastních, okresních a městských organizací a také delegáti zvolení na ústředních konferencích těch chovatelských odborností, které jsou řízeny přímo ústřední odbornou komisí. Tito delegáti jsou uvedenými organizacemi, jež je zvolily, pověřeni, jak mají k té či oné otázce hlasovat. Přijaté usnesení z jednání Valné hromady ČSCH, a z něho plynoucí úkoly, určují další směřování našeho svazu. Hlasování delegátů je tak základem celého svazového dění.
Takže pánové a dámy delegáti - máte to v rukách, jen a jen na Vás záleží
holis
napsal(a):
Doufám, že mezi kandidáty uvidíme mimo jiné pány jaroslav69pokorny, touzetin atd. Ono kritizovat a hanit práci druhých je mnohem snazší než nějakou vytvářet. Samozřejmě bych Vám držel palce. S chovatelským pozdravem Holis
Příteli, kdybyste se více zajímal o fungování ČSCH, tak byste věděl, že kandidátky se uzavíraly už dávno, takže Vaše doufání je pozdní a my uvedení tam nejsme. Já mám jiné priority, takže bych do ústředních orgánů nekandidoval. Radši dělám práci pro ZO a samotné chovatele. Jsem rád, že se několik odvážných našlo, všichni se do ÚV dostali a držím jim palce. Pokud bude "ústředí" potřebovat využít mé zkušenosti ze stavebnictví, s dotacemi či stavebním dozorem, pak rád pomohu. Jinak stručné shrnutí dnešního jednání už můžete najít na www.cschdz.eu.
holis
napsal(a):
Doufám, že mezi kandidáty uvidíme mimo jiné pány jaroslav69pokorny, touzetin atd. Ono kritizovat a hanit práci druhých je mnohem snazší než nějakou vytvářet. Samozřejmě bych Vám držel palce. S chovatelským pozdravem Holis
Stejně jako přítel Pokorný mám jiné starosti a chovatelství se snažím pomáhat jinak a bylo by neslušné psát jak, protože pomáhat se má nezištně. Přeci nejde o to aby člověk zastával nějaké funkce. Kritizuji systém a snahu převést zájem na ty dole, že je to jejich vinou. Vždyť je to o slušnosti! Přeci neznamená, že když dostanu funkci, tak se ze mne automaticky stane darebák a začnu parazitovat. Jinak děkuji za důvěru, že by jste držel palce. S pozdravem Lukáš M. Toužetín.
touzetin
napsal(a):
Stejně jako přítel Pokorný mám jiné starosti a chovatelství se snažím pomáhat jinak a bylo by neslušné psát jak, protože pomáhat se má nezištně. Přeci nejde o to aby člověk zastával nějaké funkce. Kritizuji systém a snahu převést zájem na ty dole, že je to jejich vinou. Vždyť je to o slušnosti! Přeci neznamená, že když dostanu funkci, tak se ze mne automaticky stane darebák a začnu parazitovat. Jinak děkuji za důvěru, že by jste držel palce. S pozdravem Lukáš M. Toužetín.
Ano, ted jste uhodil hřebíček na hlavičku.znamená, dokonce si myslím, že to je cílem, aby parazitovat mohli.a proto ti dole již dávno rezignovali, darebák jako darebák.
Diskutující

XXX.XXX.241.22
Dobrý den,
zdá se, že máte jasno. Všichni nahoře jsou darebáci, všichni jenom parazitují, páchají zlo, nikdo pro nás dole nic nedělá, nikdo nám nerozumí, nikdo nás nemá rád, všechno je ztracené, marné a vůbec nic už nemá smysl, každý dole rezignoval a očekává jen to nejhorší.
S tímhle defétistickým přístupem ale nezměníte vůbec nic.
Máte recht velebnosti já jsem nepsal, že chci něco měnit.ale že se vrchnost jen uráží, intrikuje a jdou si pokrku je pravda.já ztoho mám od 71 roku členství jen ty kroužky.tak se nedivte že se ten marast přenáší dolů.nemůžu ani vystavovat nemám jak dopravit zvířata na výstavu, mlčky přihlíželi, když dráha i pošta zrušila přepravu zvířat, na čem jsem byl závislý, každý řidičák a auto nemá, můj případ.takže uznáte že je chválit nemám proč.když vy máte tolik optimismu, tak to vemte toho generálního sekretáře, já nemohu, nemám vysokou školu,.
Diskutující

XXX.XXX.241.22
Člověk musí doufat, být i trochu optimistou, jinak to nejde. Děkuji za nabídku. Tímhle směrem se moje ambice skutečně neubírají
Hezký den.
2mazutak
napsal(a):
Máte recht velebnosti já jsem nepsal, že chci něco měnit.ale že se vrchnost jen uráží, intrikuje a jdou si pokrku je pravda.já ztoho mám od 71 roku členství jen ty kroužky.tak se nedivte že se ten marast přenáší dolů.nemůžu ani vystavovat nemám jak dopravit zvířata na výstavu, mlčky přihlíželi, když dráha i pošta zrušila přepravu zvířat, na čem jsem byl závislý, každý řidičák a auto nemá, můj případ.takže uznáte že je chválit nemám proč.když vy máte tolik optimismu, tak to vemte toho generálního sekretáře, já nemohu, nemám vysokou školu,.
Příteli, pláčete hezky , ale na cizím hrobě. Zrušením přepravy zvířat Poštou, později také ČD, by nikdo z vedení Svazu, ať by tam byl kdokoliv, třeba i Vy nic nenadělal. Bylo to rozhodnutí, které vyplývalo ze zákona.
Příteli, já ale vůbec nepláču, jen konstatuji, můžou se tam třeba i postřílet, ale mohli to aspoň zkusit.oni mi za pláč nestojí nepotřebuji ani jejich kroužky, mám svoje klubové, které s těmi jejich nemají nic společného, zato oni moje příspěvky ano, a já ani nevím na co jdou, co s nimi dělají.a aby nebyla mýlka jsem i v klubu, který nemá se svazem nic společného, právě kvůli těmto jejich nešvarům.takže nepláču jsou mi spíše k smíchu.jsou tu jiní kerým to tolik leží na srdci, já to nejsem.s tím pláčem jste střelil vedle, mám
FánaMorav
napsal(a):
Na svazovém webu u drůbežářů je v zápisech uvedeno jako příloha připomínkování návrhu stanov od JUDr. M. Papouška.
Hodně zajímavé a poučné
Škoda, že JUDr. Papoušek své poznatky "nepřetavil" v samostatný alternativní návrh stanov. Bohužel, všechny dosavadní stanovy nevycházejí z potřeb současné doby a více, či méně obsahují vnitřní předpisy a strukturu. Stále zůstává a modifikuje se podoba stanov a vnitřního uspořádání z dob před rokem 1990...
Škoda, ale dá se z nich vycházet, dokonce tam "srozumitelně" vysvětluje a hlavně, na rozdíl od předkladatelů, rozděluje co mají stanovy obsahovat a co má (či může raději) být ve vnitřních předpisech! To je myslím to nejdůležitější! Stanovy zde budou na dlouho, na rozdíl od vnitřních předpisů, které se mohou postupně vyvíjet.
Možná si většina chovatelů a členů ČSCH říká, že nějaké "chovatelská politika" je nezajímá a je to chyba. To co organizují ZO a baví se na místní úrovni, žádné právní ujednání nijak zásadně neovlivní. Co je možné ovlivnit, je využití a zpřehlednění materiálních hodnot a nasměrovat je do chovatelství a vytvořit rámec, podle možností současné členské zákldny. Takový pokus a přimomínky jsou na http://www.cschnachod.estranky.cz/clanky/aktualne/navrh-oo-csch-stanovy.html.