Tak už nasedli, holoubata budou březnem zocelelený , mám s tím dobrou zkušenost.
Jikot

XXX.XXX.112.7
Krásní, třetí v pořadí (první řada zleva) je skoro jako můj .
Paráda, i u mě je už 9 holoubat a ostatní vše sedí.Neznám krásnější dobu pro holubáře, než tento čas.Příroda se začíná probouzet, tisíce hus velkých hledá vodu bez ledu, holub hřivnáč přiletěl, špačci snad vůbec neodlétli a tak nevím kam dříve, zda do holubníku, nebo do přírody.Přeji krásný odchov. Zdraví Kouťák.
Já teprv spárovávám mladé a holuby co vlivem dravců přišli o partnery a staří se začali pářit tento víkend. Už se i pěkně pasou na první trávě. Začíná nejlepší část roku ještě chybí aby vykoukly první podběly.
Když mám k dispozici volného staršího holuba a mladou holubičku funguje to skoro vždycky výborně.
Muj lonský samec na podzim už měl ve stejném roce co se vyklubal vlastní holoubě a neutrpěl jako jeden z mála žádné šrámy od jestřába. Shodou okolností se sám spároval se stejně obratnou starší holubicí(přežila zimu bez zranění) takže je nechávám pohromadě i když je holubice červená.
jenca
napsal(a):
Když mám k dispozici volného staršího holuba a mladou holubičku funguje to skoro vždycky výborně.
Tímto příspěvkem jste mi udělal radost...
Chováme na užitek, máme texany, u toho je jeden holub košoa, jedna holubice polského rysa a můj vysněný king. Je to dvouletý holub, ale o holubice nejevil zájem. Pořídili jsme mu mladou kalifornskou holubici, ale neměli se k sobě. Ona okukovala a otravovala ostatní páry a on nic. Nezájem. Už je víc než týden párujeme, tak snad si dají říct.
Jinak jsme k té holubici přibrali i jeden čistý pár kaliforňáků, jsou u nás ani né 3 měsíce, okamžitě se zabydleli a mají jako první na hnízde již 14ti denní holoubata. Těm to jde prostě samo. Ostatním vajíčka zastydla, ale již sedí znovu, tak snad bude hezky.
jikot

XXX.XXX.112.7
No Bohumile...musím uznat, že holoubata se vám letos opravdu vydařila, určitě budou zítra brzy u nových majitelů