Večery jsou ještě dlouhé, tak si třídím staré papíry a našel jsem "poklady". Alespoň pro mě. Nedá mi to, tak se s vámi podělím. Autor pro mě nejlepšího holubářského vzorníku, PAN posuzovatel Jaroslav Čermák, nám často posuzoval speciálku ve Velvarech. Občas jsme si psali o maltézech, když jsem lačnil po informacích...
Kdysi dávno, bohužel nemám datováno, jsem nakupoval vitamíny firmy Fabry od pošťáčkáře Štefana Pinčáka zo Žiliny. Přikládám část katalogu...
Mám tu i několik psaní od dědy Kožíška, po němž má náš současný Klub pojmenován Memoriál kolekce výletků.
Moje první holuby (polský rys, moravský pštros, český stavák) mi přivezl Vláďa Šíla od Laco Baláže z Kozince někdy v roce 1972. Od něj vlastně pocházeli i předkové mých maltézáků. Po dlouhých letech jsem mu je mohl vrátit.
No a nakonec jsem zjistil, že už toho taky dost pamatuju. Jedním z mých přátel, kteří už nejsou mezi námi, byl František Šíp z Opatovic. Narodil se 3.5.1894, několik let jsme si psali, jezdil jsem za ním a chodil pěšky s přepravkou holubů asi 11km z Hradce. Vyprávěl o holubaření za 1. republiky, výstavách v Lipsku, o svých psech. Dal mi toho spoustu. Když mi psal naposledy, bylo mu více než 95 let.
Jardo krásný věci hlavně pro milovníka holubů a historie, mám hodně věcí ve svém skromném muzejíčku ale rád se k nim vracím..postesknu si jen nad jedním, když vidím jak mizí tyto věci po zemřelých kamarádech, kdy to rodina hodí do koše a spálí.je to moc škoda pro ně zbytečný odpad pro nás pro mnohé zázrak..Roman.
12345ž

XXX.XXX.249.244
12345ž

XXX.XXX.249.244