- ptáte se na zkušenosti?
- odpovím:... můj syn má auto na chatě, kde je ráj kun! Všechny auta mají již vyžranou autoelektriku - jeho né! Má tam tento plašič na myšky. Jednou mu došla baterka a byl líný si zajet pro novou a byla tam! Potom dal opět "plašič" dohromady a má pokoj!
Tak já honem nakoupil asi 8 plašičů a dal do holubníků a do kurníků!
Jednou v noci jsem šel na kontrolu a myšky tam měly mejdan, spíše je to přitahovalo! Dnes mám "plašiče" někde v šuplíku!
Jinou zkušenost žel nemám!
B.
Jo myš v holubníku je to nejhorší co v holubaření znám.Podělím se o jednu zkušenost, ale zda mám pravdu nevím.Vždy jsem trávil kolem holubníku, protože myš je potvora a v holubníku by určitě nástrahu vytahala ven a mohlo by dojít k otravě holubů.Vždy pečlivě prohledávám podlahu holubníku, zda někde v rohu není nadrcené zrno od myší a vždy když jsem jej nalezl, tak jsem ihned přidal nástrahy někde venku.
V loňském roce jsem zde někde psal, že moji kolegové exotáři používají VRATIČ na odčervení exotů.I já jsem vratič vyzkoušel, ale dle následného vyšetření neměl účinku.Zjistil jsem však, že působí na vnější parazity a tak jsem jej v době kvetení natrhal svazky a dal na půdu.Po vyčistění holubníku jej vždy nadrtím a dávám do všech hnízd a i na podlahu holubníku.Od té doby jsem nenašel uvnitř holubníku ani jednou známku, že by holubník navštívila nějaká myš.Známky po myších jsem nacházel kolem voliery, ale uvnitř nic.Jednou náhodně na PC jsem si četl o vratiči a zjistil jsem, že také odpuzuje myši a teprve tehdy jsem si uvědomil, že vratič je to co myši vyhnalo z holubníku.No možná, že je právě vratič přírodní plašič myší a zadarmo.Zdraví Kouťák.
Několik let mám v holubníku elektronický plašič myší a kun. Spolehlivě funguje - vydává léta své zvuky, ale myším nevadil. Mě se osvědčilo ořechové listí. Na podzim dám 3-4 kolečka do holubníku a vcelku i ne 100% to funguje. Nevypadá to sice vábně - holubi si to nosí i do hnízdních misek, ale funguje to a navíc se v holubníku nevyskytují ani mušky. Jirka T.