- již týden sháním nějaký silný jed do vajíčka pro kuny! A nevede se! Potřebuji pro souseda, kterému berou vajíčka / když posvítíme do hromady dřeva - neměla by tam být/, vidíme ty vejce a za nim svítí očíčka mladých kun! Já nevěřím na sklopce, pasti, trojháčky a dinosauří lejna, ale sežeňte pořádný jed?
Minulý týden mně volal jeden z nás, co zde píše, že přišel o všechny vajíčka mandarinek!
A dnes mně přišel email od kamaráda z Moravy:
Katastrofa- končím a já hned věděl oč asi jde...
B.
- já jsem si to již také zažil...
- přijdete po ránu do holubníku - sednete si na zadek a jen zíráte...
/ koupím pancerfaust - nabídněte !
Uživatel s deaktivovaným účtem

Letos taky zkusenost...holubice slezske straky zakousnuta vejce tri dny pred lihnutim sezrane kousek od holubniku.
Lupus4 - neboj se, že nemají exotáři také ztráty a neshání jed!
- já letos přišel již o krém. mandarinku i s vejci a to tam mám el. ohradník, ale ochránit papouška v kleci je přeci jen o něčem jiném, než chovné zařízení pro kačeny nebo pro holuby!
A že jsou ty šmejdi přemnoženi o tom není pochyby! A chovat kačeny či holuby v bungrech - ale snad by se i tam dostaly!
Takže ty ochránče přírody - lepší, než s jedem do... je s jedem na ty přemnožené šmejdy!
Ano, kuny jsou drzé.U nás běhá jedna už k večeru, ještě pomalu za světla.Mně zakousla slepici, sousedovi totálně vybílila holubník.Ty holuby zvládla za jediný večer!Pak šla do sklopce a odvezli jsme ji asi 40 km k Sázavě.Rok byl pokoj a už je tu nastěhovaná nová.A to jsme ve městě v zástavbě.
To by muselo být chovatelské zařízení nejméně celé z plechu a na zámek.
Do pevných voliér taky tenhle prevítek vleze.U školy maji bažanty v pevné voliéře a o dvě slípky přišli-navštívila je kuna.
chov.
napsal(a):
Lupus4 - neboj se, že nemají exotáři také ztráty a neshání jed!
- já letos přišel již o krém. mandarinku i s vejci a to tam mám el. ohradník, ale ochránit papouška v kleci je přeci jen o něčem jiném, než chovné zařízení pro kačeny nebo pro holuby!
A že jsou ty šmejdi přemnoženi o tom není pochyby! A chovat kačeny či holuby v bungrech - ale snad by se i tam dostaly!
Takže ty ochránče přírody - lepší, než s jedem do... je s jedem na ty přemnožené šmejdy!
Ahoj Beďo, skoč do predajne záhradnických potrieb a pýtaj si "karate"Nebudem tu rozmazávať, ako "ochrancovia prírody"ničia prírodu viac ako atomová bomba.Stačí sa prejsť po lesoch a lúkach a mať otvorené oči.
U mňa si kuna poradila s elektrickou ochranou veľmi ľahko, v čase silnej nočnej búrky, keď blesk zrušil dedinsky transformátor odniesla 10 vajíčok morčáka chocholatého a nanosila si ich do susedovej felicie, ukazal mi ich po 3 dňoch.
Palo SK.