Vakcína proti salmonele se jmenuje Salgen.
Ovšem salmonelózu je potřeba nejprve vyléčit. Většina antibiotik už bohužel není účinná.
Mě se osvědčilo chemoterapeutikum Enrogal (popř. Enrobioflox); 1ml / l vody; 1 týden; holubi uzavřít a sebrat jim grit (kvůli vstřebávání účinné látky); pak nějaké probiotikum + vitamíny pak teprv za týden - salgen, nebo salmovir.
Pokud budete aplikovat Salgen nemocným holubům, tak to nemá smysl. JN.
No řekl bych že je to neco jiného jury. měl sem to samé v loni u vetšiny holoubat po doporučení starších holubářů sem namíchal koktejl metrozol sulfakox doxigal a dvakrát v tejdnu sem čistil a vápnil holubníky. a najednou holoubata přežila.Jeto jen moje skušenost ( taky sem ten hlen nebo jak to nazvat skoušel setrit tyčinkou do uší). Potom sem všechny holuby nechal naočkovat v puli prosince pharmavak columbi 2 a dnes uz nevim kam holoubata odstavit. Mam 5 holubníků 6 druhu holubu. Ale jinak sem pro zbytečně holuby necpat lečivem. Závěrem ti pro zasmaní řeknu co by řekl můj děda - chovej pořádný holuby a né nějaký z výstav (děda měl poštáky a zavodil ) bohužel než sem se mohl přiučit tak děda zemřel a ja začínal od nuly. Dokud si tím člověk neprojde tak to nepochopí.Jarda.