Očkování proti salmonele?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2015 10:58
jury

XXX.XXX.113.230

Dobrý den, mám prosbu. Máme holuby ve voliéře, ale pořád se nějak pereme se salmonelou, vždycky to přeléčíme, snažíme se o prevenci, ale pořád se to vrací. Prý existuje očkování, ale nějak se mi nedaří dohledat jaký by to měl být přípravek. Dá se to takto pořešit?

5.7.2015 14:42
jirinovak

XXX.XXX.180.214

Vakcína proti salmonele se jmenuje Salgen.
Ovšem salmonelózu je potřeba nejprve vyléčit. Většina antibiotik už bohužel není účinná.
Mě se osvědčilo chemoterapeutikum Enrogal (popř. Enrobioflox); 1ml / l vody; 1 týden; holubi uzavřít a sebrat jim grit (kvůli vstřebávání účinné látky); pak nějaké probiotikum + vitamíny pak teprv za týden - salgen, nebo salmovir.
Pokud budete aplikovat Salgen nemocným holubům, tak to nemá smysl. JN.

5.7.2015 14:47
jury

XXX.XXX.113.230

Děkuji moc, my je léčíme, ale jaksi pořád dokola, vždycky se to ztratí a pak zase vyleze. Pak nám kdosi řekl o očkování, jenže název nevěděl. Takže se zařídíme, jak radíte

5.7.2015 20:22
jarda87

XXX.XXX.238.233

Dobrý den jen by mě zajímalo jak ste přišly na tu salmonelu. Mohly byste mi to napsat jestly to neni tajný. Budu to chápat jestly napíšete veterinář a nebo rozbor. Nezlobte se na mne ale jen se ptám.

6.7.2015 15:05
pajars

XXX.XXX.230.168

Asi tak jedině rozbor.pokud bude pozitivní.za me vytlouct.vydezinfikovat a po case nový. Chov.jinak se toho nezbavite.

6.7.2015 20:37
jury

XXX.XXX.113.230

Objevuje se nám to jen u mláďat, mají v krku cosi co jim brání přijímat potravu, objevily se i kloubní potíže. Staří jsou v pohodě. Jak jsme na to přišli...knížky smajlík.

6.7.2015 20:38
jury

XXX.XXX.113.230

Když přeléčíme je chvíli klid a pak se to objeví, jako třeba teď.

6.7.2015 21:26
jarda87

XXX.XXX.238.233

No řekl bych že je to neco jiného jury. měl sem to samé v loni u vetšiny holoubat po doporučení starších holubářů sem namíchal koktejl metrozol sulfakox doxigal a dvakrát v tejdnu sem čistil a vápnil holubníky. a najednou holoubata přežila.Jeto jen moje skušenost ( taky sem ten hlen nebo jak to nazvat skoušel setrit tyčinkou do uší). Potom sem všechny holuby nechal naočkovat v puli prosince pharmavak columbi 2 a dnes uz nevim kam holoubata odstavit. Mam 5 holubníků 6 druhu holubu. Ale jinak sem pro zbytečně holuby necpat lečivem. Závěrem ti pro zasmaní řeknu co by řekl můj děda - chovej pořádný holuby a né nějaký z výstav (děda měl poštáky a zavodil ) bohužel než sem se mohl přiučit tak děda zemřel a ja začínal od nuly. Dokud si tím člověk neprojde tak to nepochopí.Jarda.

6.7.2015 21:26
pajars

XXX.XXX.230.168

Co trichomoniada, salmonela je vodnatý prujem, nechutenství, pak ty kloubní problémy, yačněte rozborem trusu nebo pitva mladěte.Zaklad je čistota, očkování, a kondice, a sucho.

10.7.2015 21:42
jury

XXX.XXX.0.0

Tak tedy jedeme příští týden k vetovi. Děkuji ale i tak za typy. Podle toho, co vyjde se zařídíme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík