Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosim mohl by ste mi objasnit co ma tento holub spolecneho s pavikem?

Aha tak tet uz to chapu...znamy kdysi takhle sparoval pavika se stavakem a ten krizenec nebyl za letu schopny rozevrit ocas ale i tak lital vcelku pekne.ja sem pred dvema lety s nouze sparoval stavaka se staroholandskym kapucinem a vysledek me taky vcelku prekvapil.
Taky to byla nouze, neměl jsem dostatek protějšků k spárování.Navíc se tu nedávno řešilo, jak odlišit pávika, aby se dal prohlásit za českého.Ze srandy jsem je teda nechal sedět a výsledek se mi líbí víc jak pávik.Budu s tím experimentovat, je to zábavný.Překvapila mě i barva u toho jednoho.Má hnědej krk a po hřbetě přechází v modrou a ocas už je modrý či popelavý.I kresbu má skoro sedlatou, až na tu hlavu.Je mi jasný, že bez genetických základů produkuji pouze křížence, takže je dál šířit nebudu, kdyby měl někdo námitky.;-).
Je to blbě vidět, nechce se nechat fotit.Mám je na volno, tak jsou celkem plachý.
morlor
napsal(a):
Pokusím je pak zpětně párovat s pávikem, jestli se jim ocas zvedne do vějíře a zůstane něco z rejdivého letu.Jsou jak stíhačky.Nedělaj kotrmelce, ale prudké manévry do stran, nahor i dolu.Taky zvláštně plachtěj.Dají křídla do V a kloužou dolů.
- tady narazíte /ocas - vějíř - nezvednete - neuděláte/!
- pár let jsem se s něčím podobným trápil !
B.
- to ano... ale...
- snažil jsem se pomocí "králováků" o širší čelo a zkrácení zobáku u omských
- vše se dařilo, ale svěšený ocas odolával všemu /ať jsem to vracel jak vracel/!
B.
Asi tam bude teda náký zádrhel.Zkusím něco načíst o genetice ocasu;-).Jen tak laicky tuším, že to nepůjde ani v tom mém případě.Kotrlák ho má moc krátkej.Ještě se chci zeptat.Co děláte s přebytkem holubů.Nikdo to nechce ani zadarmo a na jídlo mi to přijde malinký, když to nejsou masňáci.Nemám problém tomu zakroutit krkem, ale nikdy jsem to nejedl.Už teď jim sbírám vejce.Začli snášet i letošní výletky.S tím jsem nepočítal.Všude píšou, že holubice je dospělá až v roce.
Zdravím, možno ste mohli do toho použit kotrmeliaka, ktorý má sam o sebe zvihnutý chvost. Orientálny, perský, debrecínsky, východoslovenský...posledný na foto.
rudla
napsal(a):
Zdravím, možno ste mohli do toho použit kotrmeliaka, ktorý má sam o sebe zvihnutý chvost. Orientálny, perský, debrecínsky, východoslovenský...posledný na foto.
To by asi bylo jednodušší.Ale původně to záměr nebyl.Prostě se mi zkřížil pávik s kotrlačkou, tak teď vymejšlím, co s tím dál.Ale díky za upozornění, ani jsem nevěděl, že jsou kotrláci s ocasem nahoru.
Válivý pávík je nesmysl. Kvalitní pávík má problém s normálním letem, je to dnes spíše voliérový holub, který je rád, že vyletí kousek nad zem. Kdyby měl pávík s jeho tělesnými tvary a širokým ocasem udělat aspoň jeden přemet, tak se přinejmenším zabije. Pávíka bud do voliéry, nebo někam, kde nemusí moc lítat. A jestli chcete pávíka nějak odlišit od standartu, stačí chovat starý typ, ten vám však asi nikdo jako plemeno neuzná. jinak existuje ještě pávík indický a trochu se pávíkům přibližují někteří postavoví rejdiči. Ti však nemají takové vějíře jako pávíci.
Asi jste pavika lítat neviděl. Litá úplně normálně, i když trochu tezkopadneji. Nemá problém vyletět na 15 m střechu. Létá mi i texan.Pravda, sice trochu zhubnul od ledna, co jsem ho koupil, ale létá.
S těmi paviky to fakt byla jen recese, letos je zlikviduji. Přeci jen neuletí tak jako kotrlak a tím je nutí k malému výkonu, když držej hejno. Nemůžu nikde sehnat samce kotrlaka, loni se mi vylihly samé holubice.
Zdravím, mám jen tak pro potěchu v hejnu staváků, kotrláků, káníků a pošťáků jeden pár bílých pávíků. Celý chov mám po celý rok na volno, neboť plemena, která chovám, jsou plemena letu. Ti pávíci normálně lítají se střechy na střechu, tlučou křídly a i se v letu prohýbají, jako by se chtěli točit. Samozřejmě jen tak píchnou na ocas. Je to pár "normálních" skutečně ještě anglických pávíků, kterým jsem již před lety dal tzv. pracovní název Lítací zahradní pávík. Ti dnešní vyšlechtěnci, ti by to samozřejmě nedali. Zdraví St. Toman.

hanácký voláč
napsal(a):
Tak jasné, já psal o těch dnešních tzv. moderních pávících.
Bouzel chlapci(chlapi) o tech tzv.modernich pavicich asi toho vite malo...jsou schopni letu podobne jako stary typ pavika...jen ktomu nemaji moznost.v dnesni dobe se pavik slechti na male kulate telo s srirokym vejirem(ideal je 34 az 40 cm v prumeru) ale to uz jsou spicky..a jelikoz let prodluzuje telo snazime se to eliminovat volierovym chovem.
Tak jasně, že nějaký ten přelet by pávík zvládl, já jsem jen chtěl říct to, že je nesmysl pávíka šlechtit na válivý let, když k tomu nemá ani tělesné předpoklady. Pávík je prostě strukturové plemeno holuba jedno z nejstarších. Na pávících chovatelé obdivují především exteriér, než jejich let. Kdo se chce kochat válivým letem holubů, at chová některé z válivých plemen rejdičů. Výběr je docela pestrý. Ale proč tímhle směrem vést pávíka? To mi přijde jako velikej nesmysl.