Přiletěl nemocný pošťák...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2015 21:27
zdebari

XXX.XXX.96.10

Zdravím!Chovám pošťáky pro zábavu, nezávodím.Často se stává že se u mě zastaví nějaký holub ze závodu.Odpočine si, občas přespí, občas pár dní zůstane a po odpočinku odletí, občas ale taky zůstane natrvalo.Nepatřím mezi ty, kteří by je zavírali.Mám holuby navolno, volně polaří, občas nějakého chytne dravec.Zavírám jen na noc, brzy ráno otvírám holubník, ještě za tmy.
Ale proč píšu a otvírám toto téma - včera ke mě přiletěl holub, letošní výletek, patrně ze závodu nebo aspoň z tréningu.Na tom by nebylo nic, ale co mě zarazilo, byl pohled na jeho nohy.Holub nejeví známky nemoci, je čiperný, napohled opravdu zdravý.Přikládám pár fotek s dotazem co by to asi mohlo být?Mám svůj typ na nemoc, holubařím dobrých 30 let, ale chci se zeptat zkušených co to může být.Nikde po těle to nemá, jen na nohách...

25.8.2015 07:12
peparazak

XXX.XXX.162.50

Neni to koubni salmonela?

25.8.2015 21:28
holubař PH

XXX.XXX.237.115

Neštovice. Odpadnou a má imunitu.

25.8.2015 22:02
zdebari

XXX.XXX.96.10

Taky se přikláním k těm neštovicím, moji holubi to prodělali asi před 5 lety, od té doby klid.Jen mě zarazil ten rozsah a jen na nohách, s tím jsem se nesetkal.Řekl bych ze ho chovatel léčil, některé ty zduřeniny jako by byly něčím natřeny, jsou začernalé, ale jsou tam i jako by čerstvé.No na umření ale není, dostane se z toho.

1.10.2018 20:42
gioongrosar

XXX.XXX.220.13

1.10.2018 22:46
Indigo100

XXX.XXX.121.82

Zdravým, jednoznačne diftéria, česky neštovice. To, že sú čierne je normálne. Holub ktorý prekoná toto ochorenie bude mať skutočne doživotnú imunitu proti nim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík