Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2015 14:26
michael281

XXX.XXX.211.194

Dobrý den, nedopatřením mi do holubníku vlezla kuna a odnesla si 2 holuby. Bohužel si odnesla oba rodiče od holuběte vylíhlého 13.8.2015. Potřeboval bych poradit jestli holoubě už přijímá pevnou stravu a jestli je nějaká šance, aby přežilo? Popř. co mám dělat? Jak mu mám pomoci? M.P.

x

8.9.2015 15:58
  x

XXX.XXX.87.253

Jestli máte chuť, inspirujte se diskusí nahoře

x

8.9.2015 16:00
  x

XXX.XXX.87.253

*dole.

9.9.2015 18:44
akela

XXX.XXX.32.228

Pokud s krmením se stříkačkou nemáte zkušenost, tak ji nepoužívejte. Hrozí zranění měkkého zobáčku holoubátka a navíc to pro něj není přirozené. Takhle se krmí mláďata hmyzožravých ptáků. Vezměte si raději panáka - "štamprle" - myslím tím skleničku a ne něco na posilněnou, to až potom. Z igelitového pytlíku ustřihněte čtverec a pomocí gumičky ho připevněte přes hrdlo skleničky. Nejdříve dejte dovnitř buď ty rozmíchané granule s vodou o takové konzistenci, aby směs byla polotekutá, nebo 24hodin namočenou pšenici nebo při nejhorším rozměklé piškoty (opět polotekuté) s troškou pšeničného šrotu. Do igelitu udělejte malou dírku akorát na zobáček holoubátka. Nyní mu do dírky zobáček vsuňte a dohlídněte, aby mu směs stekla k zobáčku. V 99% začne holoubátko samo otevřeným zobáčkem potravu přijímat. Stejně tak mu můžete podat i vodu. Jen dohlídněte, aby nozdry mělo holoubátko mimo nádobu s krmením, aby mohlo dobře dýchat. Je to snadné a přirozené. Pokud budete chtít více informací, ozvěte se na andilcivkozisku@seznam.cz

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.9.2015 20:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

akela napsal(a):
Pokud s krmením se stříkačkou nemáte zkušenost, tak ji nepoužívejte. Hrozí zranění měkkého zobáčku holoubátka a navíc to pro něj není přirozené. Takhle se krmí mláďata hmyzožravých ptáků. Vezměte si raději panáka - "štamprle" - myslím tím skleničku a ne něco na posilněnou, to až potom. Z igelitového pytlíku ustřihněte čtverec a pomocí gumičky ho připevněte přes hrdlo skleničky. Nejdříve dejte dovnitř buď ty rozmíchané granule s vodou o takové konzistenci, aby směs byla polotekutá, nebo 24hodin namočenou pšenici nebo při nejhorším rozměklé piškoty (opět polotekuté) s troškou pšeničného šrotu. Do igelitu udělejte malou dírku akorát na zobáček holoubátka. Nyní mu do dírky zobáček vsuňte a dohlídněte, aby mu směs stekla k zobáčku. V 99% začne holoubátko samo otevřeným zobáčkem potravu přijímat. Stejně tak mu můžete podat i vodu. Jen dohlídněte, aby nozdry mělo holoubátko mimo nádobu s krmením, aby mohlo dobře dýchat. Je to snadné a přirozené. Pokud budete chtít více informací, ozvěte se na andilcivkozisku@seznam.cz

Nechtel bych se vas nejak dotknout ale to co ste poradila je trochu mimo misu...holoube ktere je bezmala mesic stare nemuzete krmit nejakou kasi z granuli

l!? Holoube v tomhle stari prijma pevnou stravu jako stari jen stim rozdilem ze zrni je zmekle pusobenim vody ve voleti rodicu.urcite ste si vsimla ze se holubi kteri krmi holoubata nazerou pak napijou a pak teprv jdou krmit holoubata.

9.9.2015 21:08
michael281

XXX.XXX.211.118

Takže mu tedy stačí dát rozmočené zrní, vodu, písek a na prášek rozdrcené skořápky? A naučí se samo létat?

A ještě jsem se chtěl zeptat: Po řádění kun přežilo pouze to holoubě a jeden mladý pár. Ten pár před týdnem snesl svoji první snůšku. Mám je ještě nechat, nebo už vajíčka vyhodit? A můžu je přes zimu nechat spolu když jsou jen 3, nebo je musím rozdělit podle pohlaví?

10.9.2015 17:18
akela

XXX.XXX.32.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechtel bych se vas nejak dotknout ale to co ste poradila je trochu mimo misu...holoube ktere je bezmala mesic stare nemuzete krmit nejakou kasi z granuli

l!? Holoube v tomhle stari prijma pevnou stravu jako stari jen stim rozdilem ze zrni je zmekle pusobenim vody ve voleti rodicu.urcite ste si vsimla ze se holubi kteri krmi holoubata nazerou pak napijou a pak teprv jdou krmit holoubata.

Ano, máte pravdu, reagovala jsem na podobný příspěvek - níže v diskuzi . Samozřejmě v tomto věku bez problémů stačí dát namočené zrní (alespoň 12 ideálně 24hodin). Když se směs zrní - já používám pšenici smíchá s vodou tak, aby zrní snadno padalo holouběti do zobáčku, holoubě se při krmení i napije. Máme na kontě ve stanici desítky takto odchovaných volně žijících i domácích holubů - je to mnohem lepší než krmit stříkačkou - viz diskuze níže.
Písek a vitamíny dáváme až když holoubata sama žerou z krmítek. Krmítka se stejným zrním dáváme do blízkosti holouběte již během krmení ze štamprlete. Holoubě postupně samo ochutnává.

Přidejte reakci

Přidat smajlík