Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2015 20:50
hajlend

XXX.XXX.195.11

Dobrý večer odcházejí mi holoubata, výletci ve stáří cca 2-3 měsíce.Jsou v poho, další den se naježí a poté jdou do kopru.Celý chov je odčervený a přeléčený Doxygalem.Pokuid víte poraďte Petr

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2015 21:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

hajlend napsal(a):
Dobrý večer odcházejí mi holoubata, výletci ve stáří cca 2-3 měsíce.Jsou v poho, další den se naježí a poté jdou do kopru.Celý chov je odčervený a přeléčený Doxygalem.Pokuid víte poraďte Petr

Pitvička na svúčku dělá divy.

11.10.2015 21:06
hajlend

XXX.XXX.195.11

Děkuji, pitvička se chystá na zítřek, myslel jsem nějaká praktická moudra.Pitvám až tolik nedůvěřuji i když mi je to blůízké.

11.10.2015 22:13
kouták

XXX.XXX.168.33

hajlend napsal(a):

Zdravím.Když čtu, že chov je přeléčený Doxygalem, tak mě bere sice vztek, ale to je můj problém, že nesnáším léčení antibiotiky.Zajímá mě spíše co by to mohlo být za nemoc, pokud takový driák jako je Doxygal nezabral.Napadá mě pouze ADENOVIROZA o které vím, že se léčí Ronidazolem a marně na netu pátrám, zda Doxygal by jí zničil.Prosím tedy až zjistíte pitvou co to bylo o uveřejnění.Děkuji Kouťák.

11.10.2015 23:41
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím, také se přikláním k trichomoniáze, na tu doxygal není, to chce nějaký azol.

12.10.2015 07:34
Olánek

XXX.XXX.65.99

Příteli v takových případech prohlížím zob a také okolí kloaky, Zcela lajcky rozlišuji trichošku zjevnou, prohlídkou zobu a vnitřní prohlídkou okolí kloaky.Pokud je peří v těchto místech od trusu, šup s marodem do pece.Poté podám všem dle návodu metrozol s tím vědomím, že v budoucnu ho musím preventivně, tedy po dva dny v menším množství opakovat.Se záchranou již zjevně nemocných výletků asi tolik, vyjímečně se léčení zdařilo, následující sezonu se bičíkovec objevil u holoubátek zachráněných holubů.Několikrat jsem se pokoušel o Kouťákovu bylinou metodu s důsledným vyřazováním marodů ale zatím jsem nevydřžel, když výletek tak nadějně vypadal.

12.10.2015 08:49
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.129.7

Pokud přeléčíte antibiotiky, tak se poté musí vždy dát i probiotika, jinak jsou zničené všechny bakterie ve střevech (i ty potřebné "hodné") a pak se tam může lépe namnožit třeba ta trichomoniáza.

12.10.2015 09:33
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím, před asi třemi lety jsem přešel na nejlepší léčebnou metodu a tou je vyřazování nemocných jedinců. Jakmile mi něco prskne, kýchne a nebo sedí v noci nahrbený na obou nohou, tak šup s ním prasatům. Ty to vyléčí jedna dvě. Často je to krutý, když je to pěknej kousek, ale co je do toho, když se to v něm bude mlátit a dál ten moribundus přenášet na holoubata. Je to v podstatě uměle vytvořený přirozenej výběr. Zdraví St. Toman.

12.10.2015 10:42
Cejka

XXX.XXX.208.54

Tipuju také adenovirózu. Potýkám se s tím už 3.-4. rok. V prvním roce hynula holoubata bez zjevných známek onemocnění a to ta, která byla těsně před vylétnutím. V dalším roce výletci většinou létající 3 týdny až dva měsíce a pak při pelichání. Příznaky: posedávání, načepýření, průjem, u některých zvracení. Bez léčby úhyn do týdne. Vloni jsem podával koloidní stříbro a tinkturu lichořeřišnice. Tak 30% z výletků, kteří měli příznaky nemoci se vyléčilo, v dalším chovu u nich žádné problémy ani s tricho (podávám přes sezónu dva dny v týdnu trichokoxan). Ostatní léčení buď uhynuli nebo jsem je ve většině vyřadil, když se stav spíš zhoršoval.
Letos to má onemocnění průběh velice rychlý, výletci večerní krmení přijímají s plnou chutí, ráno sedí na sedáku nebo střeše a už ke krmení nejdou. Prudký průjem, málokdy zvracení, netráví. Úhyn do dvou až tří dnů. Zjara jsem používal výše uvedenou léčbu, výsledek jak kdy. Jednalo se o ojedinělé kusy. V pozdním létě epidemie, která přešla skoro 1/3 výletků, a to i starší. Většina byla v pelichání. Nasadil jsem 4v1 (podával jsem individuálně 2x denně), přesto uhynulo a vyřadil jsem skoro 1/4 všech výletků. Zjišťuji, že se ani nevyplatí léčit, pokud se stav nezlepšil do 2. dne po nasazení léku, holoubě se jen trápilo a musel jsem ho vyřadit, pokud neuhynulo. U vyléčených zatím v pořádku.
Cejka.

13.10.2015 06:03
jenca

XXX.XXX.161.27

Olánek napsal(a):
Příteli v takových případech prohlížím zob a také okolí kloaky, Zcela lajcky rozlišuji trichošku zjevnou, prohlídkou zobu a vnitřní prohlídkou okolí kloaky.Pokud je peří v těchto místech od trusu, šup s marodem do pece.Poté podám všem dle návodu metrozol s tím vědomím, že v budoucnu ho musím preventivně, tedy po dva dny v menším množství opakovat.Se záchranou již zjevně nemocných výletků asi tolik, vyjímečně se léčení zdařilo, následující sezonu se bičíkovec objevil u holoubátek zachráněných holubů.Několikrat jsem se pokoušel o Kouťákovu bylinou metodu s důsledným vyřazováním marodů ale zatím jsem nevydřžel, když výletek tak nadějně vypadal.

Já už neselektuju, není co, nechávám holuby(MP) celoročně na volno. Takže i když něco přehlédnu nic se neděje, holub který není ve 100% kondici většinou nepřežije ani září nejpozději padne do konce října. V listopadu je přírodní selekce ukončena, zbytek hejna většinou vydrží celou zimu. Neříkám, že někdy nepadne dravcům i zdravý holub, ale u víceletých je to spíš výjimka. Neléčím ničím(nepočítám česnek, cibuli,...). Letos z 22 dvou ponechaných holubů padlo za dva první týdny v září 8. Od té doby do dnes 0. Jestřáb mi proletí přes zahradu každý den.

13.10.2015 06:06
jo012810

XXX.XXX.32.78

jenca napsal(a):
Já už neselektuju, není co, nechávám holuby(MP) celoročně na volno. Takže i když něco přehlédnu nic se neděje, holub který není ve 100% kondici většinou nepřežije ani září nejpozději padne do konce října. V listopadu je přírodní selekce ukončena, zbytek hejna většinou vydrží celou zimu. Neříkám, že někdy nepadne dravcům i zdravý holub, ale u víceletých je to spíš výjimka. Neléčím ničím(nepočítám česnek, cibuli,...). Letos z 22 dvou ponechaných holubů padlo za dva první týdny v září 8. Od té doby do dnes 0. Jestřáb mi proletí přes zahradu každý den.

Tleskám, jen víc takovýchto chovatelů, kteří chtějí přirozené zdraví...a nebudou potíže v odchovech.

13.10.2015 09:41
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. taky tipuju adenovirozu veškerá léčiva jako 4-1, různá antibiotika jsou spíše na škodu, vyléčený kus je zdravý jen zdánlivě, stačí sebemenší zhoršení třeba ve výživě a vypukne to znovu, jen si zaléčíte odolné kmeny virů.taky to znám, když se chovatel snaží zachránit holuba, za kterého dal 3000 kč, a zbytečně, když vám léčivo podané stříkačkou přímo do zobáku po pár minutách vyzvrátí.měl jsem to před lety také, odstavená holoubata, stačil jediný den na střeše na čumendě a druhý den ráno již nakrčené, zájem o potravu žádný, ručně nakrmené zůstává ve voleti a do tří dnů je konec.můj názor je že tuto nemoc roznášejí hlavně straky s tím jejich řídkým trusem letos je jich méně, a taky jsem letos stímto onemocněním problémy neměl.veškeré tyto různé léky dnes považuji za drahé neúčinné placebo, nebo ještě lépe přípravky na léčení virů, ne holubů, v každým případě jim imunitu těmito přípravky nevytvoříte. nejlepší lék je kudla a pak kamna.to jsou slova starých holubářů, dnes již nebožtíků, a měli pravdu.a pak, kdo ví, co v tom hezkém stříbrném pytlíku vlastně je víte to, no, nějaký prášek, on třeba hroznový cukr je taky prášek.

20.10.2015 19:25
laba

XXX.XXX.172.200

Mal som v chove tiež podobný problém - mladé holuby či už v hniezde alebo po vyletení riadne nakŕmené, niekedy až "prepchaté) a doslova im prestalo tráviť...Takže v priebehu pár dní vychudli až "na kosť"(priebežne som ich utrácal). A teraz "bábo raď".. .

Přidejte reakci

Přidat smajlík