Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pelm

22.11.2015 07:57
Pelm

XXX.XXX.240.118

Dobrý den, rád bych choval nejaké létavější plemeno holubů, mám zkušenosti se staváky kteří jen posedávali, a maximálně vylétli na střechu souseda, rys, pštros atd. jsou na tom ještě hůře ale nevím jak je na tom košoa, jestli máte někdo zkušenosti? Případně jaké jiné podobné plemeno by bylo v letu schopnější.

22.11.2015 08:04
jo012810

XXX.XXX.32.78

Pokud chcete skutečně holuby pro radost z létání, pak máte možnost si pořídit pošťáky a nebo pokud se chcete bavit jen omezeně vypouštěnými holuby s dlouhým časem letu, pak tipplery. mezi slušné letce patří barvenohlávci a české čejky, ale z volného chovu, ne z voliéry...

22.11.2015 08:09
hodann

XXX.XXX.208.90

Možná by mohl dobře létat slezský barevnohlávek, práchenský kánik, ostravská bagdeta, hladkonozí barevní holubi, čejka, lednák, hýl...napadá mě třeba i damascén Jinak samozřejmě všechna plemena VÝKONÝCH rejdičů a krásně krouží i poštovní holubi, kteří mohou být ve všech barvách a kresbách.Ale i to nejlétavější plemeno, pokud nemá podmínky lítat moc nebude. Jde o to pochopit povahu hopubů, jejich potřeby a potom můžeme čekat, že nám holubi začnou létat.

Pelm

22.11.2015 09:18
Pelm

XXX.XXX.240.118

Díky, mám holubník ve štítu v části půdy a holubi jsou puštění pořád. Kdybych chtěl chovat čejky, je velký rozdíl ve způsobu chovu mezi rousnými a hladkonohými?

22.11.2015 10:01
rgreen

XXX.XXX.86.102

Já mám Košoa pouze ve voliéře. Co jsem slyšel ale na volno max. trasa : výlet - střecha - trávník. Takže asi jako ti Vaši staváci... Jinak je to těžko, před lety jsem choval hýly od kterých když jsem si je pořídil jsem očekával že budou létaví, ve skutečnosti vylétli pouze na střechu nebo se placatili u domu po silnici a dráždili auta.. Odmítl jsem se s tím smířit a donesl jsem si od kamaráda pár pošťáků ať je strhnou.. Zpočátku když vystartovali ze střechy, přidal se k nim nějaký mladý hýl jakoby instinktivně, za chvíli jako by se lekl že se moc vzdaluje od holubníku cukl a strhl to zpět.. Tyto výlety byli ale čím dál delší a početnější.. Za čas kolo dvě, a na střechu, a víc výletků hýla s pošťáky.. Další sezonu už nebylo pošťáky třeba, obletěli celou ves.. Takže pokud pro to má plemeno předpoklady, lze je to naučit..

22.11.2015 10:05
pekol

XXX.XXX.125.145

Pelm napsal(a):
Dobrý den, rád bych choval nejaké létavější plemeno holubů, mám zkušenosti se staváky kteří jen posedávali, a maximálně vylétli na střechu souseda, rys, pštros atd. jsou na tom ještě hůře ale nevím jak je na tom košoa, jestli máte někdo zkušenosti? Případně jaké jiné podobné plemeno by bylo v letu schopnější.

Košoa nepatrí medzi letcov.Má síce dostatočne veľké krídla v dobrom pomere k telu - hmotnosti, vyletí aj na vyššie strechy a dosť aktívne preletuje z jednej na druhu.

22.11.2015 12:33
mysak

XXX.XXX.54.2

pekol napsal(a):
Košoa nepatrí medzi letcov.Má síce dostatočne veľké krídla v dobrom pomere k telu - hmotnosti, vyletí aj na vyššie strechy a dosť aktívne preletuje z jednej na druhu.

Krásné foto.

Pelm

22.11.2015 12:54
Pelm

XXX.XXX.240.118

Tak moc děkuju, s těma pošťákama je to super a asi to tak udělám...

22.11.2015 17:42
mysak

XXX.XXX.54.2

rgreen napsal(a):
Já mám Košoa pouze ve voliéře. Co jsem slyšel ale na volno max. trasa : výlet - střecha - trávník. Takže asi jako ti Vaši staváci... Jinak je to těžko, před lety jsem choval hýly od kterých když jsem si je pořídil jsem očekával že budou létaví, ve skutečnosti vylétli pouze na střechu nebo se placatili u domu po silnici a dráždili auta.. Odmítl jsem se s tím smířit a donesl jsem si od kamaráda pár pošťáků ať je strhnou.. Zpočátku když vystartovali ze střechy, přidal se k nim nějaký mladý hýl jakoby instinktivně, za chvíli jako by se lekl že se moc vzdaluje od holubníku cukl a strhl to zpět.. Tyto výlety byli ale čím dál delší a početnější.. Za čas kolo dvě, a na střechu, a víc výletků hýla s pošťáky.. Další sezonu už nebylo pošťáky třeba, obletěli celou ves.. Takže pokud pro to má plemeno předpoklady, lze je to naučit..

Ano, měl jsem něco velmi podobného, když jsem měl hýly. Jejich pohyb byl skutečně jen prkno - zem - střecha a jejich kombinace. Svou energii samci vkládali hlavně do osobních rvaček. Prali se srdnatě i s kingama. Měl jsem dva temperamentní samce a ti dělali přesně to co popisujete, naznačili svatební let s boucháním a véčka, ale jakoby se lekli, kde se to octli a téměř se zastavili na místě a rychle zpět. Hrůza byla když jsem je odnesl jen za plot za stromy na pole, nenašli cestu zpět naopak se poztráceli a posedali po nejrůznějších stromech. Jejich orientační smysl byl na nule. A přitom po zemi hýlové obešli celou zahradu a odtud s neskutečným popraskem zpět v poměrně sevřeném hejnu. Rozlétat se mi je podařilo (některé), až když jsem měl modré barevnohlávky a spojil páry. Až ti kříženci létali normálně vysoko a do polí. A pak když se spárovala jedna čistá holubice hýla s tímto F1 křížencem, tak létala s ním jako by se nic nedělo. A v jaké výšce! A pak už jsem měl páry jen z čistých hýlů, kteří se po odpáření pustili do vzduchu a docela se převáděli. Jde to ale je to pozvolné. Holubi když nemusí, nehnou brvou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík