Poštovní holubi standard

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karel,

4.12.2015 14:35
Karel,

XXX.XXX.103.85

Dobrý den vloží někdo fotky poštovních holubů standart?
děkujI.

4.12.2015 16:45
bohumil62

XXX.XXX.236.144

Pokusím se smajlík
Je standard a standard...
Tohle je poštovní holub standard - výběr ze závodních holubů a pak je také větší, těžší plemeno standard, to nemám, to vloží někdo jiný.
pěkný den přeji
Jiří Zloch Kroměříž.

kamil h

4.12.2015 20:04
kamil h

XXX.XXX.157.121

Zdravím všetkých nadšencov týchto holubov.Prikladám pár foto z môjho chovu.

kamil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2015 22:48

kamil h napsal(a):
Zdravím všetkých nadšencov týchto holubov.Prikladám pár foto z môjho chovu.

kamil.

Tohleto jsou standarti jak je znam...

6.12.2015 13:43
kamil h

XXX.XXX.121.80

Zdravím všetkých chovateľov, pridávam zbytok mojích PH štandard, len tak pre potešenie.

6.12.2015 15:18
peparazak

XXX.XXX.162.50

Krasni holuby s moc peknym ozobim, peparazak.

6.12.2015 18:29

kamil h napsal(a):
Zdravím všetkých chovateľov, pridávam zbytok mojích PH štandard, len tak pre potešenie.

Mohl bych se zeptat odkud jste?

6.12.2015 21:01
rudla

XXX.XXX.61.125

kamil h napsal(a):

Zdravím, vedia tieto standard postaky kruzit nad holubnikom aspon tak do pol hodinky?

6.12.2015 22:13
Zaho Rak

XXX.XXX.19.185

Čo je tam primiešané? Inak krásne.

6.12.2015 22:22
kamil h

XXX.XXX.116.59

Zdravím všetkých, tieto holuby chovám 15 rokov, úmyselne som ja do nich nič neprimiešaval.
Určite tie holuby nelietajú nejako super, ale dokážu krúžiť nad domom.
Som od Košíc.
kamilh.

6.12.2015 22:53

kamil h napsal(a):
Zdravím všetkých, tieto holuby chovám 15 rokov, úmyselne som ja do nich nič neprimiešaval.
Určite tie holuby nelietajú nejako super, ale dokážu krúžiť nad domom.
Som od Košíc.
kamilh.

Jezdite na nejake burzy tady do cr?mel bych zajem o vase holuby kdybyste mel neco na prodej.

7.12.2015 07:07
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Takto vypadaly dnešní giganti v začátcích. Obzvlášť na první fotce ten fál a vedle modrý a i jiní. Nejsem pošťáčkář, ale chodívával jsem za mlada k jednomu starému chovateli, který "lítal" a choval i standard a i s těmi lítával. Tito by to určitě nedali.

7.12.2015 07:48
jo012810

XXX.XXX.32.78

st.toman napsal(a):
Zdravím. Takto vypadaly dnešní giganti v začátcích. Obzvlášť na první fotce ten fál a vedle modrý a i jiní. Nejsem pošťáčkář, ale chodívával jsem za mlada k jednomu starému chovateli, který "lítal" a choval i standard a i s těmi lítával. Tito by to určitě nedali.

Souhlasím s př. Tomanem. Rozhodně se nejedná o poštovní holuby, ale o nějaké, zatím nepojmenovaný směr šlechtění na bázi poštovního holuba. Třeba časem z toho vznikne český - československý výstavní holub?

7.12.2015 08:32
holis

XXX.XXX.28.72

st.toman napsal(a):

Podle mého názoru tam je Americký výstavní.
Holis.

7.12.2015 10:54
Zaho Rak

XXX.XXX.19.185

holis napsal(a):
Podle mého názoru tam je Americký výstavní.
Holis.

A ešte nejaký bradavičnatý (dragúň?).

7.12.2015 16:59
zdebari

XXX.XXX.96.17

9.12.2015 12:25
ščugla

XXX.XXX.192.97

Dobrý den nechce se mi zakládat nové téma a pokud by to zadavateli nevadilo, mám otázku. Koupil jsem dva ph standard do holubníku mezi již usazene holubi. Kdy nejdřív je můžu pustit? Jsou to letošní holubi a prodejce bydlí 50km ode mě. Díky.

9.12.2015 16:22

Pokud to jsou letosaci kteri jeste nebyli venku staci tyden deset dni stim ze budou mit na vletu(vyletu)danou okoukavaci klec.v holubniku kde jsou uz usazeni holubi se nove jedince usazuje lepe.

9.12.2015 18:23
jo012810

XXX.XXX.32.78

Pokud by to byli skuteční poštovní holuby, pak je vůbec nepouštějte, uletí. Pokud jde o nějaké křížence na bázi PH, kterým se dnes říká standard, pak klidně usazujte podle shora uvedeného.

9.12.2015 18:54

jo012810 napsal(a):
Pokud by to byli skuteční poštovní holuby, pak je vůbec nepouštějte, uletí. Pokud jde o nějaké křížence na bázi PH, kterým se dnes říká standard, pak klidně usazujte podle shora uvedeného.

Nevim sice kde berete tu jistotu ze uleti ale pokud to jsou treba pozdni holoubata ktera jeste nebyla venku tudiz nevidela okoli holubniku tak nikam neuleti jelikoz nevi kam, pokud uz venku byli jasne ze nepoustet vemou drahu okamzite.soused se kdysi venoval vyhradne jenom standartum byli o neco kratsi a siroci v hrudi na stredni a dlouhe trate moc nebyli ale na kratkych excelovali.

10.12.2015 07:29
jo012810

XXX.XXX.32.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevim sice kde berete tu jistotu ze uleti ale pokud to jsou treba pozdni holoubata ktera jeste nebyla venku tudiz nevidela okoli holubniku tak nikam neuleti jelikoz nevi kam, pokud uz venku byli jasne ze nepoustet vemou drahu okamzite.soused se kdysi venoval vyhradne jenom standartum byli o neco kratsi a siroci v hrudi na stredni a dlouhe trate moc nebyli ale na kratkych excelovali.

Tazatel píše: " Jsou to letošní holubi a prodejce bydlí 50km ode mě." Pokud by napsal, že jde o nevylétlá pískající holoubata, pak bych určitě reagoval jinak...

10.12.2015 11:00
ščugla

XXX.XXX.98.234

Možná jsem to nenapsal přesně. Jsou to holuby letošní, jak staří jsou nevim, ale teď teprve mění letky za "dospělácké". U původního majitele již venku byli, ale říkal s úsměvem, že jsou to blbci a neuletí. Jen si ověřuji jaká je praxe. Teď je to 20 dní od koupě a jsou v 5ti metrové voliéře z které vidí okolí, ale nebaví mě je pokaždé chytat a zavírat do budníků, když chci zbytek osazenstva pustit na prolet. Koupil jsem je jen tak jestli se zadaří a spíš mě zajímala pravděpodobnost úletu kdybych je se zbytkem pustil cca půl hodiny před setměním. Jinak díky za reakce

11.12.2015 09:15
ščugla

XXX.XXX.98.234

Tak mi to nedalo a včera jsem je cca hodinu před setměním pustil. Bývalý majitel měl asi pravdu neuletěli. Uvidíme co se bude dít když je pustím během dne.

11.12.2015 17:25
jo012810

XXX.XXX.32.78

Už máte jistotu, že se nejedná o poštovní holuby, ale něco co vychází z PH a je vším možným prokříženo. Pokud se vám líbí, pak určitě se s nimi lépe seznamte a mějte radost z chovu.

11.12.2015 18:00
bohumil62

XXX.XXX.236.144

Poštovní holubi se dají také usadit, ale ideální je, aby byli v době prvního vypuštění zapáření, krmili holoubata a měli už další snůšku. Pak je to snažší a pokud se u nového majitele cítí dobře, tak je vyhráno. Dnes jsem byl na CVPH v Hluku a tam jsou vystavovaní nejlepší závodní šampioni, ...no nevím, jezdím tam pravidelně, ale zdá se mi, že je to čím dál smutnější pohled, nevybral bych si. Tam ale samozřejmě jde o výkon, nikoliv o to jak holoubek vypadá. Jiří Zloch.

30.1.2016 22:34
zdenek85

XXX.XXX.245.14

Dobrý večer, podle mého názoru existují v současné době v ČR 4 typy standartů :
1, výstavní - krátcí, silnější holubi bez ozobí, s utaženým peřím, moc pěkní holubi, ale moc toho nenalétaji (2 inzeráty na 1. stránce ifauny)
2, letoví - podle toho, co jsem viděl na výstavách, jsou to v podstatě o trochu větší sporti, delší postava, dlouhý zobák, široký ocas, bez ozobí, ale lítaj (to jsou v podstatě holubi pana bohumila 62)
3, silní - velcí, těžcí holubi, dost často s pěkným ozobím, ale téměř nelétaví (např. holubi kamila h)
4, standart ze 60.-70.let - krátcí, širší, ale drobnější holubi utaženého peří, s výraznějším ozobím, velmi dobře létaví (škoda, že tyhle holuby, kromě několika starších chovatelů, už dneska skoro nikdo nechová)

Vždycky jsem se snažil chovat takový PH, kteří budou lítat, budou mít ozobí, kratší postavu, utaženější peří a pokud možno se přiblížit co nejvíc 4.typu, protože takový jsem si je pamatoval z dětství. Zdenek Pýcha.

30.1.2016 23:11
rudla

XXX.XXX.60.83

Tak toto je paráda!

31.1.2016 10:08
jo012810

XXX.XXX.32.78

Poštovní holub je ten, který se umí vracet na domovský holubník z různých vzdáleností. A u něho je axteriér až druhým kritériem. Vše ostatní jsou jen "okrasní" holubi, kteří jsou na bázi PH. Skoro v každé zemi se z PH šlechtilo na exteriér. Nejdříve to byli Němci a dnes z toho je NVH. Jen u nás stále ti, kteří chtějí chovat PH a šlechtit jeho exteriér, bez testace doletu z vypuštění, se zatím neodhodlali dát tomuto "šlechtěnci" nové jméno a stále mluví o standardním PH.

31.1.2016 11:26
mysak

XXX.XXX.54.2

Karel, napsal(a):
Dobrý den vloží někdo fotky poštovních holubů standart?
děkujI.

Na prvním snímku mléčná kapratá holubice nehotový výletek v přepeřování z juvenilního do adultního opeření, následují mléčné pruhové,

a na posledním snímku modrý výkoňák a žlutá standartka, létali spolu po okolí, polařili, sedali na rameno - to byli nejinteligentnější holubi, co jsem kdy měl.

31.1.2016 22:25
zdenek85

XXX.XXX.245.14

Dobrý večer, přidávám 3 nejzajímavěji zbarvené holubice.Zleva podle mě 1. žlutě popelavá plnobarevná,2. žlutohnědě kapratá (khaki) a 3. úplně nevím, podle všeho asi nějaká mozaika s bronzem? Co vy na to pane Kafka? Jo a všechny 3 můj odchov, žádný nákupy!

1.2.2016 00:03
mysak

XXX.XXX.54.2

zdenek85 napsal(a):
Dobrý večer, přidávám 3 nejzajímavěji zbarvené holubice.Zleva podle mě 1. žlutě popelavá plnobarevná,2. žlutohnědě kapratá (khaki) a 3. úplně nevím, podle všeho asi nějaká mozaika s bronzem? Co vy na to pane Kafka? Jo a všechny 3 můj odchov, žádný nákupy!

První je zcela jistě pop. žlutá spread, a za ní je pěkná hnědě plavá, žádná khaki, to třetí netuším.

1.2.2016 18:25
hodann

XXX.XXX.208.135

Ta třetí je modrá s bronzovým vzorkem. v raménkou je kresba spíš kapratá a dál ve štítu spíš šupinatá jako třeba u plemene košoa. Takže bych kresbu nazval modrá bronzovo šupinatá, ale s hodně nedokonalou kresbou.

3.2.2016 21:56
zdenek85

XXX.XXX.245.14

hodann napsal(a):
Ta třetí je modrá s bronzovým vzorkem. v raménkou je kresba spíš kapratá a dál ve štítu spíš šupinatá jako třeba u plemene košoa. Takže bych kresbu nazval modrá bronzovo šupinatá, ale s hodně nedokonalou kresbou.

No jo, jenže ona má ještě na každým štítě jinou kresbu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík