Lipsia - Bundesschau...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2015 20:45
chov.

XXX.XXX.79.4

- tak již jsme opět doma a snad poprvé co jsme se vrátili domů s prázdnou
- dole máte hlavní důvod /ceník/ a dodám, když již bylo něco i cenově zajímavého, tak z počítače vylezlo-prodáno/!
- Jirka koukal do klecí skrz foťák a tak se s vámi podělíme:
- ovšem i tak to stálo za to! 30 000 holubů se pohromadě jen tak nevidí...

Soběslavští holubáři... jo a pěkné svátky Vánoční B.

http://farachov.rajce.idnes.cz/119.LIPSIA-BUNDESSCHAU_a_64._VDT-Schau/

http://www.lipsia-rassegefluegel.de/#!tierverkaufsbersicht-one/c1lz.

6.12.2015 21:41
chov.

XXX.XXX.79.4

- dnes jsem koukal u nás na trhu v Soběslavi na prodej a koupi holubů - ano, prodávalo se a kupovalo, ale šli holubi 50, - 100, - a vyjímečně i 150, - a když odečtu kroužek tak...
V noci jsme se vrátili z Lipska, tam jste se při koupi nedostali pod 1000, - /viz. ceník/!
Já potřeboval něco do rejdičů do krve, ale cena 250 €...
Již dávno není pravda, že se v Polsku či v Monoru nakoupí levně - ceny jsou již stejné jako u Němců.
Mám dojem, že bychom se měli nad tím i u nás zamyslet? Prodávat dráže, ale opravdu kvalitu!
Musel bych přitlačit i jako kupující, leč odnesl bych si do chovu opravdu kvalitu a né laciný brak ke krmení.
Je to pouze jen taková moje myšlenka, ale říkám jí i jako důchodce s opravdu nic moc důchodem! Mám dojem, že by to bylo pro naše chovy přínosem a chovalo a krmilo by se asi méně holubů, ale za to kvalitnějších?
B.

6.12.2015 21:51
rudla

XXX.XXX.61.125

Zdravím, urcite mate pravdu, ale v reale by to iba odradilo zacinajucich chovatelov, ktorych je uz aj tak minimum.

6.12.2015 23:09
kouták

XXX.XXX.168.33

chov. napsal(a):
- dnes jsem koukal u nás na trhu v Soběslavi na prodej a koupi holubů - ano, prodávalo se a kupovalo, ale šli holubi 50, - 100, - a vyjímečně i 150, - a když odečtu kroužek tak...
V noci jsme se vrátili z Lipska, tam jste se při koupi nedostali pod 1000, - /viz. ceník/!
Já potřeboval něco do rejdičů do krve, ale cena 250 €...
Již dávno není pravda, že se v Polsku či v Monoru nakoupí levně - ceny jsou již stejné jako u Němců.
Mám dojem, že bychom se měli nad tím i u nás zamyslet? Prodávat dráže, ale opravdu kvalitu!
Musel bych přitlačit i jako kupující, leč odnesl bych si do chovu opravdu kvalitu a né laciný brak ke krmení.
Je to pouze jen taková moje myšlenka, ale říkám jí i jako důchodce s opravdu nic moc důchodem! Mám dojem, že by to bylo pro naše chovy přínosem a chovalo a krmilo by se asi méně holubů, ale za to kvalitnějších?
B.

Myšlenka to není špatná, ale u nás asi nerealizovatelná.Nakupujem holuby v SRN za 100 €. a když se do chovu nehodí z jakéhokoliv důvodu prodáme ho u nás za 100, -Kč.Český názor je- prodělek je taky kšeft.Někde to sice už neplatí, protože jsem si v sobotu přivezl ze speciálky holuba za 800, -Kč s českým kroužkem a ještě jsem musel smlouvat, ale myslím si také jako B., že kvalita by se měla zaplatit.Odchovat kvalitu není lehké.Dá to mnoho přemýšlení atd. a každá kvalitní práce by se měla dobře zaplatit.Muselo by samozřejmně dojít i k tomu, že bude trochu větší evidence jako u poštovních, nebo králíků, ale i to by byl přínos, protože koupit holuba v trhu jsou např.pro mě vyhozené peníze.Neznám původ, nemohu pracovat podle genetiky a jak říkám:Dost bylo laciných nekvalitních holubů.Ten, kdo chce chovat nekvalitní holuby jen pro radost, tak by žádnou evidenci dělat nemusel, rovněž tak začínající chovatel a mohl si koupit kroužky např. u Šestáka.Je toho moc co by se v chovu holubů mělo změnit.Zdraví Kouťák.

7.12.2015 07:04
Olánek

XXX.XXX.144.235

Prodávejte tam, kde je poptávka, kolik jste prodali v Lipsku?

7.12.2015 10:06
chov.

XXX.XXX.79.4

Olánek napsal(a):

Olánku, byl jsi již někdy na nějaké takové výstavě ?

7.12.2015 12:06
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

rudla napsal(a):
Zdravím, urcite mate pravdu, ale v reale by to iba odradilo zacinajucich chovatelov, ktorych je uz aj tak minimum.

Zvláštní že u králíků je vždy nejvíc mladých lidí u "plemen" a novinek co stojí nejvíc peněz... Že by proto, že mladí ví, že když odchovaj to "dražší" tak jim to vrátí náklady na chov, narozdíl od těch za stovku? Taky mám texany a mondeny mmj. proto že nejsou za kilo... Já k těm mladým stále ještě snad patřím
P.S. možná je to i proto, že lidi co chtěj prodávat dráž, se snaží propagovat. Za propagaci neberu vystavení na našich výstavách, ale systémovou reklamu na internetu. Ta nekončí tím, že se udělají webovky. Ty webovky se musí propagovat, nestačí plošný inzerát v chovateli, ale ve všech novinách... to jen k tomu, kolik se skutečně dělá pro naše plemena a získání nových chovatelů z NECHOVATELSKÝCH řad.

7.12.2015 13:43
efulin

XXX.XXX.166.40

Promluvím za začínající chovatele. smajlík Cena zvířete by mne neodradila a vím, že naopak mnohé mladé lidi dokáže vyšší cena vyhecovat k preciznosti a profesionalitě. Proč nemít jako jednu z motivací představu, že přebytky v dobré kvalitě prodám za takový peníz? V jiných chovatelských odvětvích to funguje. Podívejte na pejskaře, kočkaře, koňáky, teraristy, chovatele exotů... jako teraristka o to vím své. Teď v lednu mi přijede gekon za 2700 Kč. A já si ho budu hýčkat jako klenot, protože mi může dát s vhodnou samicí úžasně zbarvená mláďata. A to je v okolí možné koupit zvířata téhož druhu v řádu stovek, občas i zadarmo. Je to zcela normální, za kvalitu si člověk připlatí.

U holoubků je pak akorát hloupé, když vám toho drahého frajera vezme dravec. To ale chovatelé v Německu neřeší, neb holoubky mají zřejmě zavřené. Proto jsou ty rozdíly tak velké ve všem, včetně té kvality a ceny.

7.12.2015 17:20
rudla

XXX.XXX.61.125

chovatelpodluzi napsal(a):
Zvláštní že u králíků je vždy nejvíc mladých lidí u "plemen" a novinek co stojí nejvíc peněz... Že by proto, že mladí ví, že když odchovaj to "dražší" tak jim to vrátí náklady na chov, narozdíl od těch za stovku? Taky mám texany a mondeny mmj. proto že nejsou za kilo... Já k těm mladým stále ještě snad patřím
P.S. možná je to i proto, že lidi co chtěj prodávat dráž, se snaží propagovat. Za propagaci neberu vystavení na našich výstavách, ale systémovou reklamu na internetu. Ta nekončí tím, že se udělají webovky. Ty webovky se musí propagovat, nestačí plošný inzerát v chovateli, ale ve všech novinách... to jen k tomu, kolik se skutečně dělá pro naše plemena a získání nových chovatelů z NECHOVATELSKÝCH řad.

To som si nejak nevsimol, ze u kralikov je vzdy nejvic mladych lidi. Asi preto, ze na vystave sa zdrzim max.tak 2-3 hod. Mozno na tom kralicom hope je nejaka mladez.Kraliky som mal ako chlapec Nb, papierovy, tetovany samec sa dal kupit za vtedy ešte 1000sk od pana co mal na ne plemenny chov. To sa dalo, ale dat za holuba 250€ /ks - to by som musel mat nemecky plat, keby som si chcel kupit tri pary pre zaciatok.
Predpokladam, že mladez skor zlomi rodicov nechovatelov na apple nez na par holubov za taku cenu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.12.2015 18:22

Pokud nejakeho holuba ci holubici do chovu chci o cene nesmlouvam tak samo jako kdyz prodavam ja taky s kupujicim nesmlouvam cena je pevna a budto ber nebo nech byt takhle to praktikuju oboustrane cely muj chovatelsky zivot(u mladeze obcas delam vyjimky ale zadarmo ne sem toho nazoru ze pokud aspon neco malo da vic si toho bude vazit ja to mel kdysi taky tak)bouzel nebo spis bohudik venuji se plemenu o ktere u nas neni moc velky zajem coz je velka skoda-Slezsky volac straka.

7.12.2015 19:07
Strouhy

XXX.XXX.116.253

kouták napsal(a):
Myšlenka to není špatná, ale u nás asi nerealizovatelná.Nakupujem holuby v SRN za 100 €. a když se do chovu nehodí z jakéhokoliv důvodu prodáme ho u nás za 100, -Kč.Český názor je- prodělek je taky kšeft.Někde to sice už neplatí, protože jsem si v sobotu přivezl ze speciálky holuba za 800, -Kč s českým kroužkem a ještě jsem musel smlouvat, ale myslím si také jako B., že kvalita by se měla zaplatit.Odchovat kvalitu není lehké.Dá to mnoho přemýšlení atd. a každá kvalitní práce by se měla dobře zaplatit.Muselo by samozřejmně dojít i k tomu, že bude trochu větší evidence jako u poštovních, nebo králíků, ale i to by byl přínos, protože koupit holuba v trhu jsou např.pro mě vyhozené peníze.Neznám původ, nemohu pracovat podle genetiky a jak říkám:Dost bylo laciných nekvalitních holubů.Ten, kdo chce chovat nekvalitní holuby jen pro radost, tak by žádnou evidenci dělat nemusel, rovněž tak začínající chovatel a mohl si koupit kroužky např. u Šestáka.Je toho moc co by se v chovu holubů mělo změnit.Zdraví Kouťák.

Až budeme mít plat jako v Německu, tak vám někdo dá i těch 100 euro za holuba. Nicméně s váma souhlasím. Kvalitní letce bych nenechal levně, a ty nekvalitní nehodlám nikde prodávat po stovce. Radši jim utrhnu hlavu. Těch kvalitních tolik neodchováte a to nepočítám co nepřežije útoků dravců. Takže, radši si holuby nechám než je levně dávat pryč.

7.12.2015 20:02
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Až budeme mít takové hospodářství, takovou demokracii a vládu jako Němci (myslím dlouhodobě, od války), tak snad dojde i na ty naše platy, ovšem nedohoníme je nikdy.
Naopak holuby nezřídka máme lepší. Oni zase mají špičkovou kondici.
Já holuby nakupuji draho i dostávám zadarmo, prostě podle potřeby. Buď se mi holub líbí a mám na něj, nebo na něj nemám. S prodejem holubů to mám tak: než abych holuba zabil, radši ho nechám někomu levně nebo zadarmo s pocitem, že když budu v nouzi, snad mi vyjde někdo vstříc s mým materiálem. Pravda, zatím se ti kamarádi, co něco pustí zpět, dají spočítat na prstech jedné ruky, ale svět se mění i k lepšímu.

7.12.2015 20:16
poty76

XXX.XXX.145.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud nejakeho holuba ci holubici do chovu chci o cene nesmlouvam tak samo jako kdyz prodavam ja taky s kupujicim nesmlouvam cena je pevna a budto ber nebo nech byt takhle to praktikuju oboustrane cely muj chovatelsky zivot(u mladeze obcas delam vyjimky ale zadarmo ne sem toho nazoru ze pokud aspon neco malo da vic si toho bude vazit ja to mel kdysi taky tak)bouzel nebo spis bohudik venuji se plemenu o ktere u nas neni moc velky zajem coz je velka skoda-Slezsky volac straka.

Ahoj Martine, naprosto s tebou souhlasím! Máš mé + ! K tvé poslední větě. Máš velkou pradvu. Slezský voláč straka je velmi líbivé plemeno, bohužel a to bych podtrhl, není o něj až takový zájem. Což je ve finále opravdu na škodu. Černé, které máš ty, má velmi kvalitní př. Wieder. Pokud jsou v Lysé, vždy je obdivuji a musím říci, že bych jim také rád pomohl. Ovšem to už bych choval vše a prakticky nedělal nic na plno. To nelze. Možná do budoucna. Já chci teď pomoci chebským strakám a dostat je do více částí naší malé zemičky. To je úkol č.1 a chci ještě více zlepšit svůj chov č. staváků červených sedlatých. Zdravím tě, ahoj Bohouš.

7.12.2015 23:20
chov.

XXX.XXX.79.4

- tak ještě něco pro chovatele rejdičů :
- marně jsem hledal v Lipsku postavové rejdiče špičkového chovatele Alexandra Neuwirta
a až dnes jsem se dozvěděl, že tam měl návštěvu a byl totálně vybrán - hrozné a neuvěřitelnéř!
Leč i to zřejmě k chovatelství patří...

https://www.youtube.com/watch?v=amNHU8ld6wg.

7.12.2015 23:25
chov.

XXX.XXX.79.4

chov. napsal(a):
- tak ještě něco pro chovatele rejdičů :
- marně jsem hledal v Lipsku postavové rejdiče špičkového chovatele Alexandra Neuwirta
a až dnes jsem se dozvěděl, že tam měl návštěvu a byl totálně vybrán - hrozné a neuvěřitelnéř!
Leč i to zřejmě k chovatelství patří...

https://www.youtube.com/watch?v=amNHU8ld6wg.

.Alexander Neuwirt /v Ulmu/:.

8.12.2015 00:02
klop.p

XXX.XXX.202.18

Olánek napsal(a):

Twl pak si jedno nedej..to by němej neřek kdyby jsi mu hubu rozbil

8.12.2015 07:07

poty76 napsal(a):
Ahoj Martine, naprosto s tebou souhlasím! Máš mé + ! K tvé poslední větě. Máš velkou pradvu. Slezský voláč straka je velmi líbivé plemeno, bohužel a to bych podtrhl, není o něj až takový zájem. Což je ve finále opravdu na škodu. Černé, které máš ty, má velmi kvalitní př. Wieder. Pokud jsou v Lysé, vždy je obdivuji a musím říci, že bych jim také rád pomohl. Ovšem to už bych choval vše a prakticky nedělal nic na plno. To nelze. Možná do budoucna. Já chci teď pomoci chebským strakám a dostat je do více částí naší malé zemičky. To je úkol č.1 a chci ještě více zlepšit svůj chov č. staváků červených sedlatých. Zdravím tě, ahoj Bohouš.

Ahoj Bohousi, muj chov je vlastne zalozeny na holubech s linie pr.Wiedera takze kvalita v chovu je ale je nas malo...pro pristi sezonu to pokryju jeste ze svojich odchovu ale tu dalsi budu muset uz shanet neco noveho do krve jelikoz uz by to bylo vse pribuzne. Chebske straky jsou taky velice libive obzvlast kresbou, pokud jsem dobre cetl tak je nedavno uznali jako plemeno takze to je obrovsky uspech a verim ze sve chovatele si urcite najde.Bohousi at se dari s pozdravem Martin.

Bez přezdívky

8.12.2015 08:44
Bez přezdívky

XXX.XXX.117.14

Při pohledu na ceník holubů v Německu jsem se musel pousmát. Minulý víkend totiž probíhala speciálka klubu benešovských holubů v Bystřici u Benešova, dá se říci, že v samém epicentru chovu těchto holubů, přehlídku lepších benešáků nikde jinde nenajdete. Přijeli také Němci, nehleděli na to, co je na prodej a co není, jen ukazovali, toto chci, tohle taky beru, samozřejmě si vybírali velmi kvalitní kusy. Naši chlapi už jsou ale také v obraze a tak po otázce vifíl padla cena 40 euro. Naši, / dnes bratři ve zbrani / se prohli jak luky a to že najn, dají tak 20 nejvíc.
A tak se teď jen usmívám při pohledu na německý ceník, kde většina holubů byla za těch 40 a prý se vesele obchodovalo a sám sebe se ptám, kdo vlastně prohrál válku ?

8.12.2015 13:26
holubi

XXX.XXX.252.167

8.12.2015 13:29
holubi

XXX.XXX.252.167

Bez přezdívky napsal(a):
Při pohledu na ceník holubů v Německu jsem se musel pousmát. Minulý víkend totiž probíhala speciálka klubu benešovských holubů v Bystřici u Benešova, dá se říci, že v samém epicentru chovu těchto holubů, přehlídku lepších benešáků nikde jinde nenajdete. Přijeli také Němci, nehleděli na to, co je na prodej a co není, jen ukazovali, toto chci, tohle taky beru, samozřejmě si vybírali velmi kvalitní kusy. Naši chlapi už jsou ale také v obraze a tak po otázce vifíl padla cena 40 euro. Naši, / dnes bratři ve zbrani / se prohli jak luky a to že najn, dají tak 20 nejvíc.
A tak se teď jen usmívám při pohledu na německý ceník, kde většina holubů byla za těch 40 a prý se vesele obchodovalo a sám sebe se ptám, kdo vlastně prohrál válku ?

O to jim přesně jde zmocnit se nejlepšího od nás a pak diktovat pravidla ale o tom chovatelství není už na můj holubník nesmí.

8.12.2015 13:34
holubi

XXX.XXX.252.167

Pokud naše plemena přivezou na naše speciálky schoří jako papír.

8.12.2015 15:50
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Bohousi, muj chov je vlastne zalozeny na holubech s linie pr.Wiedera takze kvalita v chovu je ale je nas malo...pro pristi sezonu to pokryju jeste ze svojich odchovu ale tu dalsi budu muset uz shanet neco noveho do krve jelikoz uz by to bylo vse pribuzne. Chebske straky jsou taky velice libive obzvlast kresbou, pokud jsem dobre cetl tak je nedavno uznali jako plemeno takze to je obrovsky uspech a verim ze sve chovatele si urcite najde.Bohousi at se dari s pozdravem Martin.

Ahoj, ano chebská straka by měla být uznaná jako samostatné plemeno. Vše bylo pravděpodobně dotaženo při listopadové Lysé. V časopise chovatel by měl teď vyjít její standart a předpokládám, že i nějaký průvodní článek. Holubi jsme měli oceněné už podle nového posouzení. Ze srdce mi spadla skála, ne kámen. Je třeba poděkovat především Pepíkovi Zemanovi, ten byl základním kamenem v různých požadavcích ÚOKCHH, dále Miloši Lukášovi, př. Slepičkovi byť už straky nemá, já je dal u nás na okresní holubů a do Lysé s Pepíkem abychom splnili požadavek 12ks na národní. Jinak je ukazuji na netu, plním propagační část a začínám s nimi 5 rok. Dále nás podporují př. Řetovský a př. Šustr svými chovy. No a jak vím, jsou další, ale nemají potřebu se zapojovat. Výzev už jsem zadával zde na fauně i mých stránkách až dost. Věřím, že se to rozjede. Je na nich hodně práce a je třeba je rozmnožit na takové množství abychom je mohli rozšířit. Jsou to opravdu zajímavý holubi
Díky Martine

8.12.2015 17:13
chov.

XXX.XXX.79.4

Bobánku, bobánku - toto vlákno bylo otevřeno na úplně jiné téma a ty sis z toho klidně udělal dopisovnu s Martinem o chebských strakách
Pošli mně tvůj email a já ti ochotně napíši, jak lze založit na Fauně nové téma - třeba i o těch vašich strakách - rádi si to pak přečteme, pokud to není určeno pouze pro Martina?
Pokud to ovšem je pouze pro Martina zaplatím ti SMS.
Tak se měj a ať se ti voláči vedou.
B.

8.12.2015 17:29
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

rudla napsal(a):
To som si nejak nevsimol, ze u kralikov je vzdy nejvic mladych lidi. Asi preto, ze na vystave sa zdrzim max.tak 2-3 hod. Mozno na tom kralicom hope je nejaka mladez.Kraliky som mal ako chlapec Nb, papierovy, tetovany samec sa dal kupit za vtedy ešte 1000sk od pana co mal na ne plemenny chov. To sa dalo, ale dat za holuba 250€ /ks - to by som musel mat nemecky plat, keby som si chcel kupit tri pary pre zaciatok.
Predpokladam, že mladez skor zlomi rodicov nechovatelov na apple nez na par holubov za taku cenu.

Špatně jste mne pochopil. Uvedl jsem králíky jako příklad, ale podstatou bylo toto "nejvíc mladých lidí je u "plemen" a novinek co stojí víc peněz". Když to vezmu kolem a kolem, sám jsem začal s holuby na stejném principu. Vybral jsem si taková plemena, která mi ideálně pokryjí náklady na chov (krmení). Samozřejmě nešlo o primární faktor, ale to že nejsou za 50kč hrálo taky plusovou roli v rozhodování.

8.12.2015 17:39
rudla

XXX.XXX.61.125

chovatelpodluzi napsal(a):
Špatně jste mne pochopil. Uvedl jsem králíky jako příklad, ale podstatou bylo toto "nejvíc mladých lidí je u "plemen" a novinek co stojí víc peněz". Když to vezmu kolem a kolem, sám jsem začal s holuby na stejném principu. Vybral jsem si taková plemena, která mi ideálně pokryjí náklady na chov (krmení). Samozřejmě nešlo o primární faktor, ale to že nejsou za 50kč hrálo taky plusovou roli v rozhodování.

Rozumiem. Ja si holuby vyberam hlavne kvoli tomu, ze nejako chytia za srdce, tá ekonomicka stranka ide u mna bokom, to ja som vzdy v mínuse. Ale ako sa vravi "kto chce mat opicu, musi mat aj na banan"
Chovu zdar!

8.12.2015 17:49

chov. napsal(a):
Bobánku, bobánku - toto vlákno bylo otevřeno na úplně jiné téma a ty sis z toho klidně udělal dopisovnu s Martinem o chebských strakách
Pošli mně tvůj email a já ti ochotně napíši, jak lze založit na Fauně nové téma - třeba i o těch vašich strakách - rádi si to pak přečteme, pokud to není určeno pouze pro Martina?
B.

Pane Autrato muj puvodni prispevek(jakozto i odpoved Bohouse)byly primo k tematu ktere ste zalozil ano trochu sme s Bohousem odbocili ale myslim ze kvuli tomu se svet nezbori ale i tak se Vam hluboce omlouvam ze sem si dovolil odbocit od tematu.S chovatelskym pozdravem Martin Szczotka Ps:Bohousi prisli ti ty fotky?kdyz tak napis do soukromych zprav.

8.12.2015 17:58

rudla napsal(a):
Rozumiem. Ja si holuby vyberam hlavne kvoli tomu, ze nejako chytia za srdce, tá ekonomicka stranka ide u mna bokom, to ja som vzdy v mínuse. Ale ako sa vravi "kto chce mat opicu, musi mat aj na banan"
Chovu zdar!

Nebo na flasku

8.12.2015 18:30
poty76

XXX.XXX.145.250

chov. napsal(a):
B.

Vážený Bédo, nikdo od vás nepotřebuje platit sms. Martinovi bych rovnou zavolal, mám pro takové náležitosti neomezené volání do všech sítí, tak si to ušetřete. Jak se zakládá na fauně téma, jste vtipný! Opravdu jste mě rozesmál . Jinak o strakách toho bylo napsáno už dost. Asi tak stejně jako o vás v minulosti. Tak že, chci věřit, že ty mé dva příspěvky vydýcháte a nezabije vás to. Vydýchal jste horší věci. Kolikrát jsem až nechápal s jakou averzí na vás byli psány příspěvky některých přispěvatelů. Kolikrát to bylo trapné a nemístné jak vás napadali. U mě jste chovatel a respektuji to. Děkuji a promiňte, že jsem sem vůbec lezl a mimo téma. Také si užívejte své rejdiče. Ať se vám daří. Bohouš P.

8.12.2015 18:34
chov.

XXX.XXX.79.4

OK -chlapi /když nejde o život, tak...
- Martine, mám dojem, že svět se asi i když z jiných důvodů zboří...
čau B.

8.12.2015 19:18

chov. napsal(a):
OK -chlapi /když nejde o život, tak...
- Martine, mám dojem, že svět se asi i když z jiných důvodů zboří...
čau B.

No to asi jo momentalne to ktomu speje...ale doufam ze jeste se nejaky cas budem zdravit dobry den a ne salam alajku

9.12.2015 06:03
štítník

XXX.XXX.117.43

No to asi jo momentalne to ktomu speje...ale doufam ze jeste se nejaky cas budem zdravit dobry den a ne salam alajku

No pánové.Tady už taky trochu ujíždíte.Ale spátky.Cena holubů mne trápí dlouhodobě. Samozřejmě že taky rád nakoupím levně ale o kvalitě je to opravdu vímečné. Ne myslím si že mladé chovatele může odradit od chovatelství vysoká cena neboť za nabídku jiné zábavy jim dnes rodiče vydávají mnohem vyšší částky.Je to prostě o možnostech a těch má dnešní mládež mnohem víc než jsme měli mi.Stěžujme si že jinde si to mohou dovolit protože berou víc peněz ale tak špatné na tom zdaleka nejsme a když se nad tím zamyslíme tak zjistíme že ten levnej holub nás vyšel o moc dráž. Když si odmyslím karanténu s přeléčením a nesmyslné kmeni holuba s kterého stejně nic nebude tak zjistíme že levnější je ten drahej.Nemyslím si že se touhle diskusí něco změní ale je dobré o tom mluvit. K.Řetovský.

9.12.2015 12:24
majowec

XXX.XXX.85.91

Ceny v Lipsku jsou premrstene standartne i kdyz to vypada, ze rok od roku vic a vic. S kvalitou prodejnych zvirat to neni prilis valne a malokdy je "pomer cena/vykon" adekvatni. Jak zde jiz nekdo psal, kdyz koupim holuba za 60euro, mam u nas problem udat ho za stovku :D (nehlede na to, ze kolikrat to jsou neplodni jedinci apod.) Ale za navstevu to tam rozhodne stoji, jedna z mych TOP vystav vubec

9.12.2015 15:11
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.129.7

Nemyslím, že by ceny byly přemrštěné. Tito maltézáci stáli po 150, - Eurech. Posila do kteréhokoliv českého chovu. Sice žádná mimořádná kvalita, ale slušná cizí krev do chovu. První dva jsou v Čechách. Modrý po vystátí dlooouhé fronty, ale jen 20 minut. Žlutý na konci výstavy levněji. Modrý se zaplatil prodejem 4 výletků podobné kvality, podobně oceněných.

9.12.2015 18:35
chov.

XXX.XXX.79.4

Jardo, kolik jsi již z těch tvojich parádních prodal za 150 € / asi 4000 Kč/ a to píšeš žádná mimořádná kvalita!
Já se také někdy přesvědčím, že to potřebuji a nelituji peněz a udělám si radost!
Ale píši to pouze proto a otevřel jsem proto i toto vlákno, že ceny dnes již téměř všude, jsou o něčem jiném...
B.

9.12.2015 21:58
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Bédo, já asi nikdy neprodal za víc než 100 €, obvykle za max.50 €. Podle kvality. Lepší holuby si nechávám. Letos jsem kamarádům zatím dal svých 9 a prodal 12 maltézů po 20-30 €. Dostal jsem jich 9 (většinou šli dál), jednoho jsem si koupil v Lipsku. Když někdo prodává předražené holuby, tak je většinou nikdo nekoupí, což je jeho problém. Ovšem když má někdo kvalitu a chce prodat, tak by si taky měl umět říci cenu. A to my v Čechách obvykle buď neumíme nebo nedostaneme. Vše je otázka poptávky a nabídky, když nelze prodat v Čechách, musí se to zkusit venku. Tenhle velký bílý maltézák byl v Lipsku nejlépe oceněn, stál 200 €, ale není to ono (skloněná záda), takže bych si ho do chovu nedal ani kdybych ho dostal zadarmo.

19.12.2015 15:21
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. já ani na burze pod 100 korun za holuba nejdu, když ho dotyčný skutečně potřebuje, koupí ho.pokud nekoupí, pak ho nepotřeboval.pokud se výletek nepovede, což u mne je otázka výkonu, tak ho ani nenabízím, zabiju ho, ani ho nekuchám, uvařím ho, nabodnu na dva hřebíky bez hlaviček na sloupku v kurníku, a slepice si ho krásně oberou.takto jim kryju bílkoviny živočišného původu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík