13072006

XXX.XXX.246.235
Vložiť sem jeden oficiálny propagačno - pozývací plagát, to sa manažéri CV Nitra 2015 asi nikdy nenaučia. Ani na Facebooku žiadna zmienka a to chcú zvýšiť návštevnosť a spopularizovať chovateľstvo...Rovnako informovať iné krajiny o CV sa stále nekoná.
Presne tak, manažment CV v Nitre je asi spokojný, že rok od roku je počet vystavených zvierat menší a naopak nerobia výstave žiadnu alebo pramálu reklamu. Veď dnes sú neobmedzené možnosti spropagovať výstavu prostredníctvom internetu, na chovateľských burzách a výstavách, v televízii, rozhlase.
Pred hodinkou som dorazil z Nitry domov
Slovenské hrvoliaky Ing. Mareka Vražbu
Neskôr aj viac.
Celoštátna výstava SZCH, konaná v pavilónoch Agrokomplexu Nitra splnila svoje očakávania. Nie ale v takom rozsahu ako bývala v minulosti. Keď vysoká návštevnosť a veľa chovateľov sa tešilo s pohľadu na krásne plemená holubov, hydiny, králikov a exótov.
Súčasnosť je triezvejšia a návštevnosť oveľa nižšia. Na obdiv toho bolo ale veľa. Najnovšie expozícia morčiat, doplnila túto atrakciu. Vo vedlajších pavilónoch bola burza zvierat, aj so zahraničnými účastníkmi. To všetko spestrili vianočné trhy, s množstvom rozličného tovaru a poživatín.
Prinášame niekoľko fotografii vystavovaných holubov i keď nie všetky tie najkrajšie sa chceli dať do obrazu. Kto neprišiel, môže len ľutovať...snáď nabudúce.
I přesto, že počet vystavených holubů nedosahoval úrovně minulých let, tak CV výstava SR v Nitře si svojí celkovou kvalitou nijak nezadala s ročníky předešlými. Všude čisto, pořádek, vzorná péče o vystavená zvířata a také vstřícnost pořadatelů a velmi dobré zajištění zázemí pro vystavovatele a návštěvníky po všech stránkách. Kvitoval jsem i to, že ČSCH se na této akci prezentoval svojím propagačním stánkem.
Pravidelně navštěvuji tuto akci slovenských přátel a v letošním roce (po delší době od r.2009 - EV) jsem přispěl svojí "troškou do mlýna".
Jednoznačne Nitra prebehla k spokojnosti s organizáciou. Zvýšiť počet vystavených zvierat musíme my chovatelia a taktiež oslovovať svojich priateľov-chovateľov nech taktiež vystavia svojich zverencov na CV a prezentujú svoje chovy. CV zvierat v Nitre je najväčším chovateľským sviatkom na Slovensku a tak by sa mal k tomu postaviť každý chovateľ.
lubes
napsal(a):
Mne tam chýbali komarňanské kotrmeliaky a je to naše národné plemeno ale s počtom holubov som bol sklamaný je to slabé na národnú vystavu.
Každý národ je hodnotený do takej výšky, ako sa stará o národné plemená holubov o ich prezentáciu doma a v zahraničí. Rovnako ako v tomto smere o terajšiu alebo minulú históriu. Úsudok si musí urobiť každý sám... obzvlášť ak vo funkciách niektorých klubov sú nezodpovední ľudia.
Pridám sa i ja k tématu Národnej výstavy v prvom rade je treba hladať príčiny v počte vystavených zvierat v poplatkoch na tejto výstave. Ako sa tu máme možnosť presvedčiť počet vystavených zvierat každým rokom upadá o určité množstvá. Nech sa na mňa nikto nehnevá ale poplatky za vystavené zvieratá ako aj poplatky celkovo sú hlavnou príčinou úpadku zvierat a i kvality na tejto výstave. Poznám veľmi veľa chovateľov čo si nemôžu dovoliť z tohoto dôvodu vystavovať hoci majú velmi kvalitné zvieratá na svojich holubníkoch a dvoroch a všetci dobre vieme že platy sú také aké sú a to nevravím o chovateľoch v dôchodcovskom veku s minimálnym príjmom. Ale ako je vidieť to našich funkcionárov zväzu akosi netrápi povinnosť uskutočniť národnú výstavu je splnená či tam nejaké zvieratá budú alebo nebudú alebo koľko ich tam bude. Keby stanovili jednotný výstavný poplatok a nie od vystavovaných kusov bolo by zvierat neúrekom ako aj vystavovateľov a nakoniec by možno zistili že ešte s väčším ziskom. Národná výstava je prezentáciou všetkých chovateľov našho zväzu a nie len tých čo na to majú finančné prostriedky. Je čas kedy s tým začať niečo robiť a zamyslieť sa nad tým na výročných schôdzach urobiť zapisy odoslať na Oblastné výboru a pri zasadaní Republikovej rady nech to kompetentný funkcionáry zastupujúci naše ZO prednesú a riešia a uroveň a počty zvierat na národnej výstave budú určite narastať.
Poprosím í ostatných chovateľov aby sa tiež vyjadrili k tejto problematike. Prajem krasne vianočné sviaty všetkým chovateľom.
palop
napsal(a):
Pridám sa i ja k tématu Národnej výstavy v prvom rade je treba hladať príčiny v počte vystavených zvierat v poplatkoch na tejto výstave. Ako sa tu máme možnosť presvedčiť počet vystavených zvierat každým rokom upadá o určité množstvá. Nech sa na mňa nikto nehnevá ale poplatky za vystavené zvieratá ako aj poplatky celkovo sú hlavnou príčinou úpadku zvierat a i kvality na tejto výstave. Poznám veľmi veľa chovateľov čo si nemôžu dovoliť z tohoto dôvodu vystavovať hoci majú velmi kvalitné zvieratá na svojich holubníkoch a dvoroch a všetci dobre vieme že platy sú také aké sú a to nevravím o chovateľoch v dôchodcovskom veku s minimálnym príjmom. Ale ako je vidieť to našich funkcionárov zväzu akosi netrápi povinnosť uskutočniť národnú výstavu je splnená či tam nejaké zvieratá budú alebo nebudú alebo koľko ich tam bude. Keby stanovili jednotný výstavný poplatok a nie od vystavovaných kusov bolo by zvierat neúrekom ako aj vystavovateľov a nakoniec by možno zistili že ešte s väčším ziskom. Národná výstava je prezentáciou všetkých chovateľov našho zväzu a nie len tých čo na to majú finančné prostriedky. Je čas kedy s tým začať niečo robiť a zamyslieť sa nad tým na výročných schôdzach urobiť zapisy odoslať na Oblastné výboru a pri zasadaní Republikovej rady nech to kompetentný funkcionáry zastupujúci naše ZO prednesú a riešia a uroveň a počty zvierat na národnej výstave budú určite narastať.
Poprosím í ostatných chovateľov aby sa tiež vyjadrili k tejto problematike. Prajem krasne vianočné sviaty všetkým chovateľom.
Je to na prehodnotenie ako určiť výšku výstavným poplatkov. Riešením by mohlo byť aj odstupňovanie, napr. každá tretia kolekcia by bola oslobodená od výstavných poplatkov, kto vystavý viac druhov zvierat (holuby, hydina, králiky) alebo plemien, farebných rázov tiež by mohol mať úľavy na poplatkoch, je to na dlhšiu debatu, no stálo by zato nájsť také riešenie, aby bolo výhodné nie len pre organizátorov ale i dostupné pre vystavovateľov.
Krásne a pohodové Vianoce prajem.
CVZ 2015 Nitra
Zvierata pekne, expozicia kvalitna nie vdaka (ale navzdory) vedeniu SZCH, ktore z roka na rok razi filozofiu za viacej penazi menej muziky. Vysvetlenie, ze vystava je stratova je pre mna z ekonomickeho hladiska neprijatelne (lebo kazdy vystavovatel si vsetko hradi, cize naklady maju byt vykryte+samozrejme navstevnici a stanky).
Ako klub sme tento rok nedostali miestnost na schodzu ani propagacnu volierku. Ceresnicka na torte bola ked ma pri vstupe na vratnici skasirovali v sobotu aj v nedelu, lebo "mila pani" odmietala pochopit, ze mam vnutri zvierata a vopred zaplatenych 60 € (nepomohla ani vystavna navratka a vypis z bankoveho prevodu).
O tom, ze vystava bola dokonale utajena pred nechovatelskou verejnostou, ze som mal v katalogu skomolene meno a neuvedene telefonne cislo, uz ani nejdem pisat...
Skratka neda sa ubranit pocitu, ze okrem diletantskeho vedenia existuje aj "trativod penazi" na trase SZCH - Vystavisko Agrokomplex (statny podnik) - Ministerstvo podohospodarstva...vysledok je taky, ze ministerstvo potom musi z penazi danovych poplatnikov velkodusne vykryt stratu vystavy a zachranit chovatelstvo na SVK...
Do kedy im to bude takto dalej fungovat a prechadzat...?...netusim...
Dobry vecer pan B ja som takisto nemal v katalógu cislo, napriek tomu, ze som ho ako asi kazdy na prihlaske uviedol... Ale staci si ho prelistovat a kontakty maju ti ktori ich tam maju mat... A takisto som sa dozvedel, ze problem byvaju aj CZ kruzky na mojich holuboch
) vraj to ten Blecha nema zo svojho chovu, kupuje v Cechach a tu potom vystavuje...preto mi tam ten Mirek Z. vzdy napise to iste...slaba hrvolatost
) nechce sa mi vysvetlovat, ze som v ceskom klube ČVS a klubove kruzky boli doteraz podmienkou k ucasti v klubových sutaziach na specialkach klubu ČVS. Takze buduca Nitra bude prvdepodobne bez mojich holubov a je smutne, ze ani mne samému to asi ani nebude luto. Tak neviem, ci je toto spravna cesta, ako prilakat vystavovatelov. Alebo mam kvôli tomu, aby som mohol byt uspesny, zacat chovat niektore slovenske narodne plemeno? Mne sa paci plemeno, ktore chovam teraz a moje hlouby sa musia pacit hlavne mne. Z toho mam radost a to je pri chovatelstve to najdolezitejsie. A myslim, ze rocne absolvujem dostatocne mnozstvo kvalitných vystav. Takze dovodov stale nizsieho poctu vystavovaných zvierat je asi viacej.
Prajem Vam krásne vianocne sviatky a dufam, ze sa coskoro stretneme na nejakej vystave. Drzte sa.
BB.
Priatelia, mám taký pocit, že z nás čo tu o CV Nitra píšeme mám do Nitry najďalej, ale CV bola a je pre mňa veľkým sviatkom. Bolo to tak aj keď sme posielali holuby do Brna a s nadšením sme tam cestovali. Niet nič horšie ani škodlivejšie ako "prispievať" k tomu, že CV raz nebudú. Potom nám nebude potrebný ani zväz. Takže - hľadajme cesty pre zlepšenie. Výstavisko Agrokomplex je štátne a je tu stále šanca organizovať pekné výstavy. Sťažnosti je potrebné adresovať k tým kompetentným, nech ich riešia! Peter.