Speciální výstava benešovských holubů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2015 21:05
beny44

XXX.XXX.36.101

Přidám jen několik málo fotografií.

9.12.2015 21:49
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. To jsme ale "šlechtitelé", có ? Byla to výstava už jako hotových benešovských a nebo jen "pracovních" holubů ? Nevím, jak byli holubi oceněni, ale každej je v typu pomalu jinej. Ale chovatelé benešovských nezoufejte, ono je to i u jiných plemen.

9.12.2015 21:49
havok

XXX.XXX.212.101

Mohu se zeptat nejake info nebo katalog ma chovatele cernych tygru a cernych dekuji muj mail Martin.kajnar@seznam.cz.

9.12.2015 22:08
zoofarma

XXX.XXX.110.114

Posuzoval jsem bílé benešáky na speciální výstavě v Bystřici.Celkem jich bylo vystaveno 70 kusů.Expozice byla vyrovnaná.Benešáci byli pěkní v typu, měli červené obočnice a měli slušnou strukturu peří.Nejlepší pětičlenná kolekce obdržela 3 x 96 bodů.Přehlídka mě mile překvapila. Aleš Bukovský

26.12.2015 18:20
pajce

XXX.XXX.109.102

Velkým pestření této povedené speciálky byla pro mnohé i návštěva našich sousedů ze SRN. Tedy německých chovatelů Benešovských holubů. Musím říci, že někteří vystavovatelé měli velikou starost, aby jim ve voliérách něco zbylo. Příště si ale budou muset přivézt tlumočníka, obchody se vedly rukama, nohama. Pavel.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2015 20:00

Priteli podobna diskuze na tohle tema uz tady probehla v jinem vlakne..."pratele" z nemecka za levno nakoupit a pak v nemecku za draho prodavat!podotykam ne jen benesaky...

1.1.2016 20:36
pajce

XXX.XXX.109.102

Tak to si myslím, že tito kupci ze SRN holuby platili celkem solidně. Smlouvali, zkoušeli, snažili se koupit co nejlevněji. Jen je pravda, že je vůbec nezajímalo, zda je daný holub prodejný či nikoliv, oni ho prostě chtěli a tak se dohadovala cena. Pavel.

2.1.2016 14:13

pajce napsal(a):
Tak to si myslím, že tito kupci ze SRN holuby platili celkem solidně. Smlouvali, zkoušeli, snažili se koupit co nejlevněji. Jen je pravda, že je vůbec nezajímalo, zda je daný holub prodejný či nikoliv, oni ho prostě chtěli a tak se dohadovala cena. Pavel.

Priteli nevim jaka je solidni cena u benesaku nikdy sem se o ne moc nezajmal ale berte to tak ze kdyz vy prijedete do SRN tak svama nikdo smlouvat nebude a nemluve otom ze tam se holubi prodavaji minimalne dvakrat drahz nez u nas a kolikrat jde o holuby nevalne.hodnekrat se mi uz stalo ze na me lidi koukali jak na blazna kdyz sem si rekl za kvalitniho holuba 500kc a pak mi rekne dam ti 150 max 200 to je podle me vysmech chovateli primo do oci ale bouzel je to i o lidech jak prodavajicich tak kupujicich jedni si neumi sve holuby cenit a druzi zase kvalitu ocenit coz se mi zda prinejmensim smutne.jen pro zamysleni...u postackaru se znecim podobnym nesetkate poradaji se internetove drazby kde je dana minimalni cena ktera se navysuje tak samo se poradaji drazby primo u chovatele nebo na vystavach PH a nikdo si nedovoli smlouvat ale je pravda ze tohle je trochu jine odvetvi holubaratvi.

2.1.2016 19:21
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

pajce napsal(a):

Tak, když holuba prostě chci, a jsem na klubovce kde jsou i ostatní chovatelé, tak se na něj zeptám přece taky, i když není hlášenej prodejnej, ne? V tom nevidím vůbec problém, že chtěli i zvířata co nebyla hlášena prodejná... Já když sem byl posledně na klubovce mojich králíků v Německu, taky sem se nedíval co je prodejné dle katalogu. Vytipoval sem si, sedl s chovatelem ke stolu a po pár "šnapsech" sme se domluvili... Neříkám, že to jde vždy, ale mám tuto formu nákupu raději :).

4.1.2016 00:37
pajce

XXX.XXX.124.37

Prosím, nechci zde diskutovat o cenách. Osobně posiluji svůj chov o jedince, kteří se mi líbí a kteří mi mohou do chovu přinést nějakou přednost. Nemám problém holuba zaplatit, když se mě líbí a nemám ani problém oslovit chovatele zda by holuba, který není prodejný, neprodal. Pamatuji si ale také, když jsem cca před 6 lety začínal holubařit, jak mně mnozí holubáři pomohli a prodali své holuby doslova za pár kaček. Bylo to příjemné a jsem jim moc vděčný. Příspěvek jsem sem vložil jen z toho důvodu, že je dobře, že si Benešáci našli své obdivovatele i za hranicemi. Až dosud jsem totiž Benešáka považoval spíše za plemeno s českou působností. Nikdy jsem nebyl na výstavách ve Straubingu, Métách, apod. a tak nedokážu posoudit, jak je oblíbené v zahraničí. Pavel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík