Výstava Sobotište 2016

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2015 22:25
geronimo

XXX.XXX.201.251

Oblastná výstava holubov a miestna výstava hydiny a králikov
v Sobotišti 9.-10.január 2016 počty prihlásených zvierat:
holuby - 380 ks
hydina - 130 ks
králiky - 90 ks
Výstavný výbor srdečne pozýva chovateľov na návštevu výstavy.

29.12.2015 01:16
palop

XXX.XXX.110.206

Dovolte mi popriať všetkým vela úspechov do nového roku 2016 odporúčam návštevu tejto výstavy nakoľko chovatelia zo Sobotišťa sa vedia postarať pravidelne začiatkom kalendárneho roka o kvalitnú výstavu či už na počet zvierat alebo jej prípravu je to partia perfektných ludí

PF 2016.

29.12.2015 13:49
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.244

I já mohu výstavu jen doporučit. Pokud nám vyjde čas i tentorktá se přijedeme rádi podívat. Pár fotek z minulého ročníku mužete najít i na naší fotogalerii pod odkazem http://hellingerovi.rajce.idnes.cz/2015_OV_holubu%2C_Sobotiste%2C_SK/.

8.1.2016 15:58
palop

XXX.XXX.219.120

Dovoľte mi pripomenúť že tento víkend 9.-10.januára 2016 sa koná v Sobotišti okres Senica kvalitná a veľmi dobre ako každým rokom oboslana výstava zvierat v miestnom Kultúrnom dome tak ako spomínajú Helingerovi určite budete z tejto výstavy odchádzať obohatený a veľmi dobre naladený preto si nenechajte ujsť k videniu krásnych zvierat a občerstvenie sa na vystave.

9.1.2016 17:10
rudla

XXX.XXX.62.148

Takže výstava to bola veľmi pekná a prijemná. A ešte sa koná aj zajtra, tak snaď foto poteší..

9.1.2016 17:17
rudla

XXX.XXX.62.148

Drobotina : berlínsky postavový
- PRK
-rakovnický kotrmeliak
- gumbinský bielohlávok
- nemecká mníška.

9.1.2016 17:22
rudla

XXX.XXX.62.148

Štruktúrové : indický pávik
- staroholandský kapucín
- parochniak
- anglický pávik
- brčkáň
- smalkaldský farebnohlávok.

9.1.2016 17:40
rudla

XXX.XXX.62.148

Niečo nozdratého...
- Nemecký výstavný
- anglický kariér.

9.1.2016 17:44
rudla

XXX.XXX.62.148

...a veľa, veľa hrvoliakov...
- Slovenský hrvoliak.

9.1.2016 17:48
rudla

XXX.XXX.62.148

Český sedlatý papučatý
- malý anglický
- saský hrvoliak.

9.1.2016 17:53
rudla

XXX.XXX.62.148

Moravský sedlatý
- Český sivý
- Sliezsky hrvoliak
- Hesenský hrvoliak biely.

9.1.2016 17:58
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím, tleskám Rudlo, jak si dokázal oddělit polského rysa od rysa. Ano, jsou to dvě odlišná plemena holubů se shodnou barvou a kresbou. St. Toman.

9.1.2016 18:06
rudla

XXX.XXX.62.148

Niečo zmäsilého
- Mondén čierny
- Texan
- Štraser.

9.1.2016 18:12
rudla

XXX.XXX.62.148

st.toman napsal(a):
Zdravím, tleskám Rudlo, jak si dokázal oddělit polského rysa od rysa. Ano, jsou to dvě odlišná plemena holubů se shodnou barvou a kresbou. St. Toman.

Pozdravujem pán Toman, áno ten polský je podľa mňa ľúbivejší.
Pán čo zopár rysov vystavoval, len tak v debate vravel, že tie obyčajné ryse (myslel polské), sa množia furt, furt ani zima im nevadí...

9.1.2016 18:21
rudla

XXX.XXX.62.148

Týchto som nechal naposledy.
Vizuálny rozdiel farieb vidím, ale čo tá genetika, vedel by mi niekto vysvetliť?
Na prvých sú dva červené dominanty, ale každý je iný a ten tretí červenoplavý, tiež mi príde tá červenoplavá iná...

9.1.2016 22:58
tibort

XXX.XXX.229.208

Zdravim vsetkych, vystava v Sobotisti je superrr! Vyborna organizacia, velmi prijemne prostredie a krasne holuby. Velka vdaka organizatorom. Tesim sa na dalsi rocnik.

10.1.2016 09:13
geronimo

XXX.XXX.201.251

rudla napsal(a):
Pozdravujem pán Toman, áno ten polský je podľa mňa ľúbivejší.
Pán čo zopár rysov vystavoval, len tak v debate vravel, že tie obyčajné ryse (myslel polské), sa množia furt, furt ani zima im nevadí...

Len na upresnenie, žiadne obyčajné ryse-poľské nie sú, rys je plemeno len jedno, už dávnejšie sa nepoužíva prídavok poľský. V podstate je to už plemeno nemecké, štandard určujú nemci.To znamená, že sa nejedná o dve plemená - poľské rysy a rysy, ale je to iba jedno plemeno a názvoslov je rys.

10.1.2016 13:04
rudla

XXX.XXX.62.148

geronimo napsal(a):
Len na upresnenie, žiadne obyčajné ryse-poľské nie sú, rys je plemeno len jedno, už dávnejšie sa nepoužíva prídavok poľský. V podstate je to už plemeno nemecké, štandard určujú nemci.To znamená, že sa nejedná o dve plemená - poľské rysy a rysy, ale je to iba jedno plemeno a názvoslov je rys.

Samozrejme máte pravdu, standard je to čo udáva smer šlachtenia. Ja som si len dovolil nazvať poľským rysom toho dnes už podľa vzorníka menej štandardného s bodovým ohodnotením 90- max.92 bodov. Ktorý sa aspoň trochu ešte podobá tým úžitkovým a zároveň okrasným starým Poľským rysom.

10.1.2016 22:14
jastr

XXX.XXX.59.222

Dnes jsem tuto výstavu navštívil poprvé a musím říct, že tahle výstava má opravdu vysoký standart, jak co do počtu zvířat, tak i do rozmanitosti plemen a v neposlední řadě i do celkového zázemí výstavy. Zvláště se mi líbily rozměrné klece, ve kterých se holub mohl volně prezentovat, což především platilo u volatých plemen. Opravdu zdařilá akce

11.1.2016 17:49
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.88

Taky jsme výstavu navštívili v neděli. Tentokrát o něco méně fotek než v předchozím ročníku, přesto se můžete mrknout na http://hellingerovi.rajce.idnes.cz/2016_OV_Sobotiste, _SK.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2016 19:04

Zdravim priteli, uz jsme to tady jednou probirali ale neda mi to nereagovat na tech dvou fotkach rysu jde videt kam to smeruje hlavne na te druhe fotce uz mi to prijde hodne do mondena a ne rysa.

11.1.2016 19:05

Prispevek pro geronima.

11.1.2016 19:38
geronimo

XXX.XXX.201.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravim priteli, uz jsme to tady jednou probirali ale neda mi to nereagovat na tech dvou fotkach rysu jde videt kam to smeruje hlavne na te druhe fotce uz mi to prijde hodne do mondena a ne rysa.

Tak to chcu asi chovatelia rysov...

20.1.2016 17:37
blechab.

XXX.XXX.174.201

Nechcem nikoho urazit, ale na fotografiách je naozaj LEN Český sivý... smajlík).

20.1.2016 17:39
blechab.

XXX.XXX.174.201

rudla napsal(a):
Moravský sedlatý
- Český sivý
- Sliezsky hrvoliak
- Hesenský hrvoliak biely.

Nechcem nikoho urazit, ale na fotografiách je naozaj LEN Český sivý...

20.1.2016 19:37
sivak

XXX.XXX.249.186

Pán Blecha ale ten český sivý to je holubok od vás.

20.1.2016 19:38
sivak

XXX.XXX.249.186

A nakoniec na CV v Nitre ste to mali ako ten v Sobotišti.

20.1.2016 20:04
tono

XXX.XXX.23.24

sivak napsal(a):
Pán Blecha ale ten český sivý to je holubok od vás.

Myslím, že jste příspěvek od "blechab" asi špatně pochopil. =to=.

20.1.2016 20:32
blechab.

XXX.XXX.174.201

sivak napsal(a):

...ak je to vas holub a je odomna (napiste mi č kruzku), tak ho prosim prineste, vymenim vam ho, to je naozaj bieda, tak to vyzerat nesmie. Budem rad, ked to plemeno niekto chce chovat a rad pomozem.
...nehnevajte sa, ale tie co vyzerali ako tie v sobotisti neboli moje nevystavoval som tam sam a tiez som tam nieco podobne videl a to vyzeralo, presne takto, ako su na fotkách. A tak moje holuby nevyzeraju, to snad uznate, alebo nechcete? A rad by som vedel komu pisem.

20.1.2016 20:41
blechab.

XXX.XXX.174.201

sivak napsal(a):

...no neviem to ze to tak nieje, ako pisete, priznal aj ten, co v nitre tie sivaky posudzoval a do Sobotista prisiel sklamany. Tesil sa, ze tam kupi vyssiu kvalitu sivakov, po tom, co som mu ja odkazal . Ked nieco potrebujete prebrat, tak zavolajte, cislo na mna je v profile.

20.1.2016 21:05
mysak

XXX.XXX.49.132

geronimo napsal(a):

Http://www.bogdangontarczyk.cba.pl/index.php/galeria/category/55-rys-polski

Ryś polski
Ryś polski – polska rasą gołębia należąca do grupy uformowanych. Podobnie jak inne rasy pochodzi od gołębia skalnego (Columba livia). Jest to jedna z najstarszych ras hodowanych na terenie Polski.

Historia

Znane prawdopodobnie już w XVIII wieku, jednak szczególny rozkwit rasy nastąpił w początkach XIX wieku, dzięki hodowcom z Krakowa, okolicznych miejscowości oraz całego Podkarpacia. W obecnym kształcie rasa ta hodowana jest przez miłośników gołębi w całym kraju i poza nim. W Europejskiej Federacji zarejestrowany jest jako rasa niemiecka.

Opis

Ryś polski jest dużą rasą gołębia, jego masa nie powinna być mniejsza niż 500g. Najbardziej typową wagą jest 800g i więcej. Rasa cechuję się czerwonym kolorem oczu oraz obwódką oka zlewającą się kolorem upierzenia. Najbardziej udoskonalonymi odmianami koloru są niebieskie łuskowane i niebieskie z białymi pasami. Obecnie są hodowane 2 typy tej rasy: stary typ (gołąb mniej masywny i budowie mniej zwartej, żwawszy, ze słynnym "temperamentem" tych ptaków), która jest nieuznawana obecnie przez zrzeszenia hodowców oraz gołąb nowego typu (o wyglądzie kinga lub mondaina), który jest zgodny z obecnym wzorcem rasy.

20.1.2016 21:16
blechab.

XXX.XXX.174.201

tono napsal(a):
Myslím, že jste příspěvek od "blechab" asi špatně pochopil. =to=.

Pán to pochopil spravne netajím, ze som to tak myslel. Asi sa ho nieco dotklo. Ale ako som mu napisal, ma moznost ozvat sa mi, budem mu napomocny. Ak ma zaujem, budem s nim aj spolupracovat. Kedze neviem aspon zatial kto to je, tak musim cakat. Len to nesmie byt ten ...

20.1.2016 22:29
geronimo

XXX.XXX.241.253

mysak napsal(a):
Http://www.bogdangontarczyk.cba.pl/index.php/galeria/category/55-rys-polski

Ryś polski
Ryś polski – polska rasą gołębia należąca do grupy uformowanych. Podobnie jak inne rasy pochodzi od gołębia skalnego (Columba livia). Jest to jedna z najstarszych ras hodowanych na terenie Polski.

Historia

Znane prawdopodobnie już w XVIII wieku, jednak szczególny rozkwit rasy nastąpił w początkach XIX wieku, dzięki hodowcom z Krakowa, okolicznych miejscowości oraz całego Podkarpacia. W obecnym kształcie rasa ta hodowana jest przez miłośników gołębi w całym kraju i poza nim. W Europejskiej Federacji zarejestrowany jest jako rasa niemiecka.

Opis

Ryś polski jest dużą rasą gołębia, jego masa nie powinna być mniejsza niż 500g. Najbardziej typową wagą jest 800g i więcej. Rasa cechuję się czerwonym kolorem oczu oraz obwódką oka zlewającą się kolorem upierzenia. Najbardziej udoskonalonymi odmianami koloru są niebieskie łuskowane i niebieskie z białymi pasami. Obecnie są hodowane 2 typy tej rasy: stary typ (gołąb mniej masywny i budowie mniej zwartej, żwawszy, ze słynnym "temperamentem" tych ptaków), która jest nieuznawana obecnie przez zrzeszenia hodowców oraz gołąb nowego typu (o wyglądzie kinga lub mondaina), który jest zgodny z obecnym wzorcem rasy.

V súčastnosti už trend šlachtenia rysa určujú nemci, poliaci už dávno nie...

22.1.2016 19:10
pekol

XXX.XXX.95.170

Znova rys, v Amerike sa stým ne..., tam je asi rys stále poľský.

22.1.2016 19:33
mysak

XXX.XXX.54.2

pekol napsal(a):
Znova rys, v Amerike sa stým ne..., tam je asi rys stále poľský.

Ale mondézní.

23.1.2016 16:31

geronimo napsal(a):
V súčastnosti už trend šlachtenia rysa určujú nemci, poliaci už dávno nie...

Coz je mozna chyba...viz. foto pritele ze slovenska a dve foto nahore

25.1.2016 19:42
mysak

XXX.XXX.54.2

Už jsem to sem jednou kdysi dával. Když mě bylo 10 let, tak se chovali polští rysi na černobílém snímku vpravo. Lítací, plodní a přitom velcí a zmasilí. Váha kolem 500 - 600 g.

25.1.2016 21:02
st.toman

XXX.XXX.32.219

mysak napsal(a):
Už jsem to sem jednou kdysi dával. Když mě bylo 10 let, tak se chovali polští rysi na černobílém snímku vpravo. Lítací, plodní a přitom velcí a zmasilí. Váha kolem 500 - 600 g.

Přidejte reakci

Přidat smajlík