Milí přátelé, ještě na prahu nového roku vám přejeme vše jen to dobré, hodně zdraví, klidu, pohody a lásky v rodinách, na holubnících jen samé dobré odchovy.
klub chovatelů holubů českých bubláků.
Srdečně vás zveme opět do Lysé nad Labem, kde se při výstavě náš Chovatel 2016, ve dnech 15.1. - 17.1. uskuteční již tradiční Speciální výstava českých bubláků. Vystaveno bude na 170 bubláků a to nejen českých.
..na přátelská setkání u klecí, nejen bubláků, se těší a za výbor klubu zve,
Fér Miroslav,
jednatel klubu ČB.
..věřím, že jste se všichni v pořádku z Lysé vrátili a tak pro ty, kteří se nemohli z jakéhokoliv důvodu zůčastnit, pár fotek bublákůn z naší Speciálky.
Myslím, že se výstava zdařila, jak početně, zvláště však kvalitou. Jsme menší klub a tak pokud by někdo chtěl vstoupit mezi nás, tak jako v loňském roce přítelkyně Mesteková, která toto vše nafotila, budeme velice rádi.
Na závěr ukázky modrá holubička, oceněna čestnou cenou, autorky fotografií př. Mestekové..
Zdravím vám Míro. Jelikož jsem velkým fanouškem českých plemen, velmi rád podpořím vaše vlákno pár fotkami. Možná patříte mezi menší kluby, ale pracujete kvalitně, což se odráží na expozici čekého bubláka. Snahu, resp. práci vašeho klubu sleduji každým rokem na výstavšti v Lysé. Díky za hezkou podívanou Bohouš P.
ondřej1986
napsal(a):
Úžasný holubi p.Fér a velká granulace k mistrovy ale i k červeným šťítníkům kteří byli úžasný. I expozice byla pěkná.
j

XXX.XXX.202.26
j

XXX.XXX.202.23
j

XXX.XXX.202.23
j

XXX.XXX.202.23
j

XXX.XXX.202.23
j

XXX.XXX.202.23
j

XXX.XXX.202.23
Chovatelé bubláků, podpořte si vlákno a nenechte ho zapadnout do podpalubí
Dáme si starší fotku z Lysé.
Chlapi bubláčkáři, pochlapte se. Zapojte se do propagace vašeho plemene. Nenechte to jen na vašich klubových stránkách.
http://bublaci.webnode.cz.
poty76
napsal(a):
Chovatelé bubláků, podpořte si vlákno a nenechte ho zapadnout do podpalubí
Dáme si starší fotku z Lysé.
..výzva je výzva.
V současné době je málo času a budu rád, když se přidají i jiní, jako třeba zapálený chovatel franckých bubláků přítel Ervín Šlauer, který nám představil svůj chov franckých bílých a černých..
Já přidávám krasavce německého jednovrkočatého...
mysak
napsal(a):
Přátelé, krásné fotky ještě krásnějších holubů... a co soutěž v bublání? Je v nedohlednu? Nebo v dohlednu? Stejně tak jak si považujete arabských bubláků a altenburských? Zkoušel to někdo přenést ty vlastnosti do českých? Třeba hlasitost araba?
Zdravím vás, příteli. Měl jsem altenburské-mistři v bublání, mám 3 páry žlutých arabů-kdykoliv jdu kolem tunelu (italská hala na výkrm králíků) nyní snad poslední sezona pro bubláky, nekonečné bublání. Když však začnou modří, hlavně však tygři, je to jiné, řekl bych kultivovanější, rozmanivější a hrozně lahodné.Není to tak jednotvárné. Určitě ne všechny barvy stejně. Žlutým se moc nechce, možná je to tím, že jsem si kdysi pomohl žlutým jednovrkočatým, potřeboval jsem rousy-něco za něco. Mám druhý rok 2 páry červených štítníků, ti se na výstavě přidali k modrým. Škoda, že jsme se v Lysé nepotkali. Je to zvláštní. Doma je při párování a zabydlení na budníku různě chytám, když to řeknu jemně, nežerou mi z ruky...když však přijdu na výstavu, hned mě poznají podle hlasu a začnou se předvádět a začnou bublat.
Trochu stárnu-jen malinko- a budem se stěhovat z patra dolů, okno v pokoji vedle zahr. holubníku..už jsme tam jeden rok spali. Od rozbřesku za to bubláci berou, nádhera, manželka ? : tady se nedá spát...
j

XXX.XXX.202.23
Ahol Míro, musím ti dát za pravdu, mám taky altenburáky a turecké štěkavce oboji bublají supr nahlas zvláště ti turci mají zajímavý hlasový projev, ale kdyš to rozjedou NAŠI BUBLÁCI tak to je koncert jako od JANÁČKA a za teplých a měsíčných nocí se jejich vaření-bublání ozývá široko daleko do noci
j
napsal(a):
Ahol Míro, musím ti dát za pravdu, mám taky altenburáky a turecké štěkavce oboji bublají supr nahlas zvláště ti turci mají zajímavý hlasový projev, ale kdyš to rozjedou NAŠI BUBLÁCI tak to je koncert jako od JANÁČKA a za teplých a měsíčných nocí se jejich vaření-bublání ozývá široko daleko do noci
Což je jenom dobře
mirafer
napsal(a):
Zdravím vás, příteli. Měl jsem altenburské-mistři v bublání, mám 3 páry žlutých arabů-kdykoliv jdu kolem tunelu (italská hala na výkrm králíků) nyní snad poslední sezona pro bubláky, nekonečné bublání. Když však začnou modří, hlavně však tygři, je to jiné, řekl bych kultivovanější, rozmanivější a hrozně lahodné.Není to tak jednotvárné. Určitě ne všechny barvy stejně. Žlutým se moc nechce, možná je to tím, že jsem si kdysi pomohl žlutým jednovrkočatým, potřeboval jsem rousy-něco za něco. Mám druhý rok 2 páry červených štítníků, ti se na výstavě přidali k modrým. Škoda, že jsme se v Lysé nepotkali. Je to zvláštní. Doma je při párování a zabydlení na budníku různě chytám, když to řeknu jemně, nežerou mi z ruky...když však přijdu na výstavu, hned mě poznají podle hlasu a začnou se předvádět a začnou bublat.
Trochu stárnu-jen malinko- a budem se stěhovat z patra dolů, okno v pokoji vedle zahr. holubníku..už jsme tam jeden rok spali. Od rozbřesku za to bubláci berou, nádhera, manželka ? : tady se nedá spát...
Reagoval jsem právě na někdejší Váš inzerát zde ifauně a byli tam nabízeni žlutí arabi. Tak jsem si říkal, že asi se neosvědčili - moc bublají já měl jednoho bílýho a když bylo v kuchyni otevřené okno, tak jsem měl pořád tiky, jestli k nám někdo nejde. Ten blábolil furt.
mysak
napsal(a):
Přátelé, krásné fotky ještě krásnějších holubů... a co soutěž v bublání? Je v nedohlednu? Nebo v dohlednu? Stejně tak jak si považujete arabských bubláků a altenburských? Zkoušel to někdo přenést ty vlastnosti do českých? Třeba hlasitost araba?
Nějak jsem se rozpovídal a vlastně neodpověděl na otázku. Ano, traduje se, že staří bubláčkáři měli v holubníku volné klece, kam dávali bubláky a trénovali je v bublání. Nevím, nemohu potvrdit. Také jsem to jednou zkoušel, ale spíše zmlkli a nejspíš byli naštvaní..naopak, když si vydobijí svůj budník ( byť jim byl přidělen), začnou machrovat a krásně, někdy velice dlouho bublají. Milé je to, když bublají holubičky, je to jemnější a takových si vážím.
V současné době se blýská na lepší časy a objevují se noví zájemci o bubláky i vstup do klubu. Alespoň za to jsem rád a soutěž v bublání se zatím neplánuje.
Jak jsme si spolu dopisovali, váš plán na regeneraci žlutých žlutopruhých (rozpisem) byl neomylný, děkuji, již v první generaci jsem výběrem nádherné a rousné stříbřité pruhové x žlutopruhý-s malým rousem dostal 100 % žlutopruhých a takto rousné potomky. Rousy již nejsou problém, ale je ještě hodně práce na dalším..zamodralá hlava atd. Sehnal jsem však zapáleného chovatele, který jde do sezony s 20-ti páry, a vo tom to je...
mirafer
napsal(a):
Nějak jsem se rozpovídal a vlastně neodpověděl na otázku. Ano, traduje se, že staří bubláčkáři měli v holubníku volné klece, kam dávali bubláky a trénovali je v bublání. Nevím, nemohu potvrdit. Také jsem to jednou zkoušel, ale spíše zmlkli a nejspíš byli naštvaní..naopak, když si vydobijí svůj budník ( byť jim byl přidělen), začnou machrovat a krásně, někdy velice dlouho bublají. Milé je to, když bublají holubičky, je to jemnější a takových si vážím.
V současné době se blýská na lepší časy a objevují se noví zájemci o bubláky i vstup do klubu. Alespoň za to jsem rád a soutěž v bublání se zatím neplánuje.
Jak jsme si spolu dopisovali, váš plán na regeneraci žlutých žlutopruhých (rozpisem) byl neomylný, děkuji, již v první generaci jsem výběrem nádherné a rousné stříbřité pruhové x žlutopruhý-s malým rousem dostal 100 % žlutopruhých a takto rousné potomky. Rousy již nejsou problém, ale je ještě hodně práce na dalším..zamodralá hlava atd. Sehnal jsem však zapáleného chovatele, který jde do sezony s 20-ti páry, a vo tom to je...
Míro držím vám palce, ať máte co nejvíc zájemců o chov bubláků a vstup do klubu. Mě osobně se také líbí a u klecí s fotoaparátem než ho vyfotím, vnímám, jestli bublají. Jsou to krásní a ušlechtilí holoubci.
Ondro, tví bubláci také paráda. Máš toho požehnaně.
poty76
napsal(a):
Míro držím vám palce, ať máte co nejvíc zájemců o chov bubláků a vstup do klubu. Mě osobně se také líbí a u klecí s fotoaparátem než ho vyfotím, vnímám, jestli bublají. Jsou to krásní a ušlechtilí holoubci.
Jen 12 párů
..jak říká mysak..no celkově tomu říkám kuchyně, či dílna genetická..tak takovou dílnu má u bubláků přítel Milan Škudla z Koutů na Šumavě..
mirafer
napsal(a):
Na Speciálce poprvé..černý bělopruhý..
..tady bych se chtěl omluvit Martinovi Bombalovi, napsal jsem, že černí bělopruzím poprvé na Speciálce..byla doba, kdy jsem z klubu odešel, neb jsem jako vedoucí farmy drůbeže, vzhledem k velkému nárůstu salmonely v lidské populaci, musel podepsat dodatek smlouvy, že nebudu držet drůbež, ani jiné ptáky..já s tím problém neměl, ale ošetřovatelky to z neznámých důvodů nechtěly podepsat...Martin je v té době vystavoval a já o tom neměl ani ponětí..to jen pro ty žalovníčky, kteří mu to donesli..ale dobrý, my jsme s Martinem kamarádi..
poty76
napsal(a):
..Bohoušku, k té tygřičce na snímku..letos jde do 10-té sezony, je to Evropská Šampionka z Nitry ( 97b.) asi notorický známá fotka.. jako výletek mě nezaujala, její sestra z hnízda byla famózní, ale uhynula, tak zůstala. Víte co je na ní zvláštní, ještě v minulém roce vyvedla 6 hnízd po 2 holoubatech..jak je pěkná, tak je plodná..další zajímavost je, že až do 6-stého hnízdění mě žádný odchov od ní nezaujal..vždy vybírám dle typu a kresby a pak se teprve dívám na kroužek..pak se to teprve zlomilo..
mirafer
napsal(a):
..Bohoušku, k té tygřičce na snímku..letos jde do 10-té sezony, je to Evropská Šampionka z Nitry ( 97b.) asi notorický známá fotka.. jako výletek mě nezaujala, její sestra z hnízda byla famózní, ale uhynula, tak zůstala. Víte co je na ní zvláštní, ještě v minulém roce vyvedla 6 hnízd po 2 holoubatech..jak je pěkná, tak je plodná..další zajímavost je, že až do 6-stého hnízdění mě žádný odchov od ní nezaujal..vždy vybírám dle typu a kresby a pak se teprve dívám na kroužek..pak se to teprve zlomilo..
Mě se velmi líbí, možná je notoricky známá, ale jak píšete, usuzuji že velmi kvalitní. Také jsme tady měli pár, kdy 1,0 byl 12 letý a 0,1 měla 11 let a byl to jeden z nejplodnějších a vůbec nejlepších chovných párů a nepřijít o ně, kdo ví, jak dlouho by tady byli? Mile rád bych vás někdy navštívil a udělal si fotečky na stránky. Lysá je i vlakem na pohodu. Měl bych tam kolem 4-5 hod. čas, jsem takový chovatelský, možná až fanatik. Baví mě to.
Poprvé jsem černé bělopruhé zaregistroval na listopadové Lysé v roce 2014 a to díky Standovi Kopeckému, který mě na ně upozornil. Tím to tě Stando zdravím.
Ondro, koukal jsem, že ještě nefiguruješ na klubových stránkách bubláků. Není to škoda? Proč to nedělat na té nejvyšší úrovni a to KLUBOVÉ.
poty76
napsal(a):
Mě se velmi líbí, možná je notoricky známá, ale jak píšete, usuzuji že velmi kvalitní. Také jsme tady měli pár, kdy 1,0 byl 12 letý a 0,1 měla 11 let a byl to jeden z nejplodnějších a vůbec nejlepších chovných párů a nepřijít o ně, kdo ví, jak dlouho by tady byli? Mile rád bych vás někdy navštívil a udělal si fotečky na stránky. Lysá je i vlakem na pohodu. Měl bych tam kolem 4-5 hod. čas, jsem takový chovatelský, možná až fanatik. Baví mě to.
Poprvé jsem černé bělopruhé zaregistroval na listopadové Lysé v roce 2014 a to díky Standovi Kopeckému, který mě na ně upozornil. Tím to tě Stando zdravím.
Ondro, koukal jsem, že ještě nefiguruješ na klubových stránkách bubláků. Není to škoda? Proč to nedělat na té nejvyšší úrovni a to KLUBOVÉ.
Jsem v klubu Velkých voláčů (chovám 6 let), letos v klubu PRK (chovám 15 let) klub holandských králíků (chovám 12 let) tzn. Klubová aktivita mi nevadí ale když mám plemeno 3 roky nic sem s ním pořádně nedokázal i když ho mám komplet od takového PANA chovatele jako je p.Fér na vstoupení do klubu nemám ještě výsledky chovatelské abych vstoupil do klubu.
ondřej1986
napsal(a):
Jsem v klubu Velkých voláčů (chovám 6 let), letos v klubu PRK (chovám 15 let) klub holandských králíků (chovám 12 let) tzn. Klubová aktivita mi nevadí ale když mám plemeno 3 roky nic sem s ním pořádně nedokázal i když ho mám komplet od takového PANA chovatele jako je p.Fér na vstoupení do klubu nemám ještě výsledky chovatelské abych vstoupil do klubu.
..jé Ondro, už se na tebe těšíme.. a víš to první- výročka je v Lysé 12.3. v 9,30 hod a jsi srdečně zván i bez nátlaku..
ondřej1986
napsal(a):
Ano vím, sleduji tvé stránky. Máš to hezky rozpracované. Asi bych dal skromnost stranou, nejde o to, jestli jsi něco dokázal za 3 roky nebo ne, ale o to, že právě mezi takovými chovateli jako je Mireček F. a další, získáš velmi cenné zkušenosti a též můžeš přijít snáze k slušným holubům pro doplnění chovů. Ano, doplníš i bez klubové příslušnosti, ale ty zkušenosti ze společných debat, setkání, a výměn názorů jsou k nezaplacení což už sice asi dávno víš, nejsi žádný zajíc. Děláš totiž samá těžká, kreslená plemena. Ale občas je třeba si tohle připomenout. No a PRK? Ty už delší dobu obdivuji, stejně jako holanďany. To je asi jediný králík, kterého bych rád dělal při českém strakáči. U mě jasná volba havana. Jinak se omlouvám, že jsem v těch posledních větách šel mimo téma.
poty76
napsal(a):
Tak to je to správné. Aspoň jako host, nasát tu atmosféru a udělat si obrázek o dění a malinko i lidech v klubu
..tam jsou všichni vysmátí...vždyť se na ně koukni..
mirafer
napsal(a):
..tam jsou všichni vysmátí...vždyť se na ně koukni..
Tak to má být
Jak píši, přehodnotil bych to a snažil bych se zůčastnit.
Tihle byli předvedeni u nás na výstavě v Podbořanech.
poty76
napsal(a):
Ano vím, sleduji tvé stránky. Máš to hezky rozpracované. Asi bych dal skromnost stranou, nejde o to, jestli jsi něco dokázal za 3 roky nebo ne, ale o to, že právě mezi takovými chovateli jako je Mireček F. a další, získáš velmi cenné zkušenosti a též můžeš přijít snáze k slušným holubům pro doplnění chovů. Ano, doplníš i bez klubové příslušnosti, ale ty zkušenosti ze společných debat, setkání, a výměn názorů jsou k nezaplacení což už sice asi dávno víš, nejsi žádný zajíc. Děláš totiž samá těžká, kreslená plemena. Ale občas je třeba si tohle připomenout. No a PRK? Ty už delší dobu obdivuji, stejně jako holanďany. To je asi jediný králík, kterého bych rád dělal při českém strakáči. U mě jasná volba havana. Jinak se omlouvám, že jsem v těch posledních větách šel mimo téma.
Stránky mám stále rozpracované furt v průběhu roku dodávám fotky a různé úpravy. U holubů mě baví složitost takže kresby složitější, barvy málo chované. U králíků je to stejné holandská kresba složitá já nejvíce japanovité ( letos mistr ČR) novošlechtění japanovité modré dnes už se objevují i japanovité havany a marburský. Když budete chtít Hohav není problém mám tu taky a myslím že kvalitní celkem Ho 9 samců a 19 samic a rád každému pomohu. taky se omlouvám za odbočení
jinak www.kabelac.websnadno.cz upozorňují stále jsou rozdělané.
..dnes už to v Polabí opět připomínalo jaro, tak než to opravdu vypukne, tak pár starších fotek.
..takto to vždy začíná..první holoubata..
..nakonec však dostala žlutoplavého žlutopruhého samce a založila rodinu..
.. a pak se musí ještě najít čas na IMG_5555..., už vím, proč má AVE.COM v názvu..5555..já mám pod číslem tuto fotku..
mysak
napsal(a):
Ne kresebných, ale barevných ;-).
..ano, ale už to nešlo vzít zpět..
..stříbrní..
mysak
napsal(a):
Povedlo se Vám taky odchovat bez okru na hrudi?
..to ne, holubička šla do páru s tím žlutoplavým..no a ti kapratí se skř. kresbou ?, nedočkal jsem se přepeření.. putovali dál..
mysak
napsal(a):
Mno a jak pak ti běloštítí černí? Je nějaká naděje?
vidím tam ty rejdiče...
..začátek byl slibný, ale samí holoubci..a já to nevydržel. Je ale chovatel, který touto cestou jde a už jsem u něj viděl přední i zadní vrkoče...strašně mu držím palce !
Ahoj, tak sem dám ještě něco z naší výstavy, moc tam toho není a ty modří tygříci? Těm by to tam slušelo
Koukám, že vám vlákno malinko zapadlo, tak ho pošleme do popředí Míro. Díky časopisu Svět holubů už vím jak vypadáte, no a to je super. Příště si vás v Lysé vyhledám, sice to tam mám vždy na pres. Protože fotit je časově náročné a výstavu vidím hlavně přes objektiv. Sem tam nějaká debata a 5h vám uteče rychleji než rychle
poty76
napsal(a):
Koukám, že vám vlákno malinko zapadlo, tak ho pošleme do popředí Míro. Díky časopisu Svět holubů už vím jak vypadáte, no a to je super. Příště si vás v Lysé vyhledám, sice to tam mám vždy na pres. Protože fotit je časově náročné a výstavu vidím hlavně přes objektiv. Sem tam nějaká debata a 5h vám uteče rychleji než rychle
..tak trochu jsem to od tebe čekal...myslím, že hezká propagace českého bubláka se v poslední době sešla v obou časopisech..jsme za to rádi a je třeba využít zvýšeného zájmu o české bubláky a hlavně se neuspokojit. Abych řekl pravdu, mám velkou radost z našich členů, kteří se v poslední době dali do šlechtění, možná se také o něco pokusím, no a taky se připravujeme na výročku a po večerech i v holubnících bubláme...
ilustrační foto z výročky..
mirafer
napsal(a):
..tak trochu jsem to od tebe čekal...myslím, že hezká propagace českého bubláka se v poslední době sešla v obou časopisech..jsme za to rádi a je třeba využít zvýšeného zájmu o české bubláky a hlavně se neuspokojit. Abych řekl pravdu, mám velkou radost z našich členů, kteří se v poslední době dali do šlechtění, možná se také o něco pokusím, no a taky se připravujeme na výročku a po večerech i v holubnících bubláme...
ilustrační foto z výročky..
Máš pravdu, propagace je potřebná a vyšli vám tam opravdu krásné a výživné články. Jsem za to moc rád, tak bublejte, ale nezapomeňte, sem tam něco přenést sem do tohoto vlákna. Budou odchovy atd. ….. však víš co myslím?
Dám sem ještě dvě fotky bubláků, kteří byli vystaveni na naší výstavě v Podbořanech
U nás v Podbořanech, se sem tam zadaří, no a sejdou se nám tady pěkní bubláci.
..začátek března patří vždy u bubláčkářů k sejití a zhodnocení minulého roku. Také tentokráte jsme se sešli na Výroční členské schůzi a to v sobotu 12.3.2016, tradičně v Lysé nad Labem. Bylo co hodnotit, nálada jako vždy dobrá. Po zprávách které k tomu patří jsme vzpomenuli na ty, kteří nás v loňském roce opustili, přijali nové členy do klubu..po dobrém obědě, netradiční guláš z kuřecího masa, všem chutnalo, se rozproudila věcná diskuze s nástinem šlechtitelské práce do budoucna..
..nemohlo chybět vyhodnocení soutěží, tak jen pár fotek..přítel Blaháček, pravidelný účastník výstav i VČS až z Litovle a pohár Jiřího Míky na bucharského bubláka..
..jednatel Miroslav Fér a předseda Miroslav Červený předávají pohár Memoriál Františka Bálka na české bubláky bílé Janu Vaníkovi..jinak dlouholetému chovateli a zároveň pokladníkovi klubu..
..nemohl chybět ani pohár MISTR KLUBU pro Miroslava Féra na české bubláky modré tygry..
..vše pod bedlivým dozorem revizní komise, dlouholetých a úspěšných chovatelů, Jirků Šulce a Schauera..
..pozvání na naší VČS přijal také přítel Erlich, který posuzoval bubláky jak na Celostátní, tak na naší Speciální výstavě. Ve velice obšírném zhodnocení fundovaně rozebral klady i nedostatky vystavených holubů na těchto výstavách a nabídl nám uskutečnit společné sezení a probrat problematiku i cíle v současném směru šlechtění...
mirafer
napsal(a):
..pozvání na naší VČS přijal také přítel Erlich, který posuzoval bubláky jak na Celostátní, tak na naší Speciální výstavě. Ve velice obšírném zhodnocení fundovaně rozebral klady i nedostatky vystavených holubů na těchto výstavách a nabídl nám uskutečnit společné sezení a probrat problematiku i cíle v současném směru šlechtění...
Ahoj Míro, díky za hezké fotky a přiblížení vaší výroční schůze, formou momentek z této akce. Gratulace k MK v modrých tygrech. Mně osobně se líbí nejvíc. Př. Erlich je výborný člověk, posuzovatel a debaty s ním jsou velmi výživné. Velmi si ho vážím a rád s ním vedu debaty o holubech, u nás na výstavě jsme probírali chebskou straku....
Ilustrační foto z naší výstavy, posouzení PK.
..Klub chovatelů holubů českých bubláků není vymezen jen pro chovatele českých bubláků. Členy klubu jsou i chovatelé bubláků ostatních. To, že na ně nezapomínáme byla i pěkná reportáž z jedné německé výstavy bubláků, kde bylo na 1500 vystavených bubláků..tu nám na monitoru zprostředkovali a okomentovali její účastníci, př. Červený Miroslav a Erlich Josef..
..a jeden arabský bílý. Výrazný lalůček pod zobákem, u našich, myšleno u nás chovaných to moc vidět není..
..poslední foto z prezentace. Víte proč se tak potutelně usmívají ? Při závěrečném focení před poutačem výstavy, tam předseda Míra Červený, nepozorovaně, mezi loga německých klubů, právě vlepil logo Klubu chovatelů českých bubláků..
Díky vedení klubu ČB za perfektně připravenou VČS vládla přátelská atmosféra velice zajínavý a poučný program a přitom super občerstvení které nemělo chybu .Tak abychom se těšili na letní setkání do Osinalic.Do nastávající sezony mnoho chovatelských ůspěechů a pevné zdraví přeje JP