Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2016 08:30
geronimo

XXX.XXX.201.251

Pri výstave Náš chovatel v Lysej nad Labem sa uskutočnila celoštátna klubová výstava brnenských hrvoliakov.

17.1.2016 17:35
chov.

XXX.XXX.79.4

- tak jsem koukal v Lysé na ty rysy - bože co vám ti holubi provedli, že jste se jim tak pomstili ?

17.1.2016 18:31
majowec

XXX.XXX.85.91

Zdravim,

me se hodne libili barvne razy u gigantu.)

neco fotek zde (vyfocena pouze cast vystavy i trhu): http://www.chov-strukturovych-holubu.cz/fotogalerie/vystavy-trhy/15.-17.1.2016-nas-chovatel-2016-lysa-nad-labem/

MP.

17.1.2016 18:38
mysak

XXX.XXX.54.2

Sl. bar. žlutý, PRS vlašťovák, voliera klubu strukturových holubů, jeptiška, dánský rejdič žlutý, rakovnický kotrlák pštrosík červený a černý a nejlepší jedinec z bílých, PRK červený, kapucín.

17.1.2016 18:45
mysak

XXX.XXX.54.2

geronimo napsal(a):
Pri výstave Náš chovatel v Lysej nad Labem sa uskutočnila celoštátna klubová výstava brnenských hrvoliakov.

Škoda, že jste si nedal práci to pootáčet...

17.1.2016 18:53
st.toman

XXX.XXX.32.219

mysak napsal(a):
MP v Lysé.

Zdravím, po delší době se mi pštrosi, tedy ti moravští pštrosi líbili. Je vidět, že se cesta "šlechtění" asi trošičku vrací. Bohužel u rysů na to ještě asi nepřišli.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2016 19:27

chov. napsal(a):
- tak jsem koukal v Lysé na ty rysy - bože co vám ti holubi provedli, že jste se jim tak pomstili ?

smajlík v Lyse sem sice nebyl ale jestli tam byli rysi v takovych postavach jak je prezentovano ve vlaknu Sobotiste tak se vasemu udiveni nedivim smajlík

17.1.2016 19:27
mysak

XXX.XXX.54.2

Stando a tenhle to vyhrál smajlík nojo, kde jsou ty časy, kdy rys po odpáření zatleskal a udělal dvě tři kola aspoň nade dvorem a do roka 7 x dvě holoubata. A masa měl na sobě dost.

17.1.2016 19:32
geronimo

XXX.XXX.149.131

mysak napsal(a):
Škoda, že jste si nedal práci to pootáčet...

Sorry...volajako sa nepodarilo.

17.1.2016 19:38
geronimo

XXX.XXX.149.131

Pekná výstava ako každý rok, pekné prostredie, krásny holuby i počasie bolo fajn, akurát nám holubiarom kazil chovateľský zážitok hluk a krik od kohútov a gunárov...nezbedníci

17.1.2016 19:53
st.toman

XXX.XXX.32.219

mysak napsal(a):
Stando a tenhle to vyhrál smajlík nojo, kde jsou ty časy, kdy rys po odpáření zatleskal a udělal dvě tři kola aspoň nade dvorem a do roka 7 x dvě holoubata. A masa měl na sobě dost.

Já vím, mněl jsem dost času a tak jsem to všechno docela dobře prošel. Jak jsem již řekl, že mně mile překvapili ti moravští pštrosi. Zarazilo mně tam ale třeba namátkou "červená barva a nebo spíše lesk u rakovnických kotrláků, zarazilo mně posouzení některých pražských rejdičů krátkozobých, jak exteriéru, tak i zdr. stavu, zarazilo mně posouzení u českých staváků s písemným vyjádřením na posuzováku, no a u rysů to je kapitola sama pro sebe. Prostě modrý šupinatý rys je podle mně samostatné plemeno a nebo nový barevný a kresebný ráz u mondéna.

17.1.2016 19:55
st.toman

XXX.XXX.32.219

geronimo napsal(a):
Pekná výstava ako každý rok, pekné prostredie, krásny holuby i počasie bolo fajn, akurát nám holubiarom kazil chovateľský zážitok hluk a krik od kohútov a gunárov...nezbedníci

Mně tam zase kazil krásný dojem z výstavy jeden pán, nebo vlastně soudruh na galerii.

17.1.2016 19:56
mysak

XXX.XXX.54.2

geronimo napsal(a):

No hlavně když tam poletoval ten norimberáček, to byla atrakce výstavy smajlík toho budou chytat ještě příští tejden smajlík

18.1.2016 00:43
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.171

Děkuji Lydie, už se těším a jdu se kochat

18.1.2016 02:01
jarda.b.valassko

XXX.XXX.199.253

Přátelé, dám tady foto mondéna k tomu, abyste teda konečně měli možnost srovnat se současným rysem, jak to někteří rádi děláte. Snad pro příšte přestanete urážet mondény.

18.1.2016 06:50
st.toman

XXX.XXX.32.219

jarda.b.valassko napsal(a):
Přátelé, dám tady foto mondéna k tomu, abyste teda konečně měli možnost srovnat se současným rysem, jak to někteří rádi děláte. Snad pro příšte přestanete urážet mondény.

Jardo, to bylo na mně, né, já mondény neurážím, teda nechci je urážet, já rejpam do rysů a tam ta podoba je příliš nápadná. Když vezmeš průměrnýho mondéna a nebo chceš-li podprůměrnýho mondéna a "vyšlechtěnýho" rysa, tak v postavě je to stejný. Chápu, že při šlechtění a nebo prošlechťování různých plemen holubů se používají jiná plemena, ale jen jako v začátcích, v pracovní verzi by se měl vzniklý jedinec podobat svému rodiči a pak v dalších generací už né.

18.1.2016 07:19

st.toman napsal(a):
Jardo, to bylo na mně, né, já mondény neurážím, teda nechci je urážet, já rejpam do rysů a tam ta podoba je příliš nápadná. Když vezmeš průměrnýho mondéna a nebo chceš-li podprůměrnýho mondéna a "vyšlechtěnýho" rysa, tak v postavě je to stejný. Chápu, že při šlechtění a nebo prošlechťování různých plemen holubů se používají jiná plemena, ale jen jako v začátcích, v pracovní verzi by se měl vzniklý jedinec podobat svému rodiči a pak v dalších generací už né.

Pane Tomane mozna to bylo i na me ale jak pisete je to v rysech hodne videt staci kdyz se podivate na ty dve fotky rysu ve vlaknu Sobotiste...

18.1.2016 07:33
morlor

XXX.XXX.198.143

geronimo napsal(a):

Mně se naopak ten křik hus, kohoutu a krocanu líbil.Dodávalo to zvláštní atmosférusmajlík.Spíš mi vadil smrad u vchodu od králíku.Normálně mi to voní, ale tady to byla rychta.Mělo by se vyřešit odvetrani.

18.1.2016 12:08
jarda.b.valassko

XXX.XXX.199.253

st.toman napsal(a):

Ahoj Stando. Vůbec to nebylo na nikoho. Snažil jsem se o "vtipnou" reakci na reakce některých, již třeba i dřívější. Zjevně se mi to nepovedlo. .
No, ale k věci. Nic jiného jsem ve svém chovatelském životě na holubníku postupně neměl, než nejdříve rysy, se kterými jsem kdysi, v minulém století začínal a nyní, již druhou desítku let se věnuji výhradně mondénům.
Je nutno říct, že je pravdou, že v období cca před 15. - 20ti lety se k nám začali tahat rysi (tehdy ještě s názvem polští) z německa, na kterých byly zřejmé znaky přikřížení mondéna. To prý kvůli zlepšení postavy. To se taky částečně stalo, ale...? v touze po co největších rysech nám přestali vadit (nebo nás alespoň přestaly zajímat) jiné pozice, charakteristické pro tehdejšího plského rysa. Přestalo nám vadit to, že tito rysi již nem, ěli chrakteristické rybízové oko, nevadil už dokonce ani černý dráp, který byl výlukovou vadou, zašedlá barva a jiné, mnohdy ne nepodstatné charakteristické znaky. No a protože takovíto rysi se hodně začali objevovat na holubnících chovatelů, kteří měli možnosti (zejména ekonomické) dovozu těchto, do té doby u nás málo viděných rysů, tak se tyto vady zlegalizovaly prostřednictvím vzorníku a závažné, či dokonce výlukové vady přestaly být vadami. Paráda. A tuto a podobnou snahu některých chovatelů v současnosti zaznamenávám i u jiných plemen, co je nejsmutnější i u plemen národních, např slezský barevnohlávek (do toho se ale nepouštím, protože moje znalosti sl. byrevnohlávka nejsou nijak valné).
Vrátím se ještě krátce ke srovnání rys - mondén. Ano, souhlasím s těmi, kteří mají možnost srovnání pouze s mondény, kteří se chovají, případně vystavují ve většině u nás. Tvar a typ se hodně v čase a z důvodů, které jsem lehce popsal, přiblížily a když se k tomu přidá ještě náš vzorník holubů, který ve zcela zásadních věcech nerespektuje stadard mondéna, uvedeného v zemi jeho původu (Francie), tak je "dílo" na světě a skutečně při letmém pohledu na vystavovaného rysa, můžu nabýt dojmu, že se hodně podobá mondénovy. Byl jsem svědkem toho, že ti z kvalitnějších mondénů, na CV výstavě v Lysé (ne v letošním roce), byly hodnoceni výrazně hůře, než ti, kteří byly svojí kvalitou daleko horší, hraničící mnohdy s výlukovými vadami. A to se mohlo stát jedině tím, že posuzovatel posuzoval striktně z otevřeného našeho vzorníku. Stačí však vyjet na Slovensko, nejlépe však ještě dále (do Maďarska, Francie - země původu mondéna, či Itálie) a zjistíte, že mondén a rys (i ten "degenerovaný" rys) mondénem) jsou dva zcela rozdílní holubi ve všech pozicích od hlavy až po...
Takže tolik jen v krátkosti moje reakce, nevím zda srozumitelná, ale zcela jistě upřímná k některým příspěvkům i z minulosti, srovnávající současného rysa s mondénem. Jsem přesvědčen, že přikřižování rysa mondénem byla pro toto plemeno veskrze negativní záležitost, ale s tím se musí poprat do budoucna rysaři (nejsem si jistý že k tomu bude vůle), přes posuzovatele až po standardovou komisi UOK holubů. Zároveň jsem silně přesvědčen, že kvalitě našeho mondéna může výrazně pomoct "překopání" současného standardu mondénu v našem vzorníku v intencích standardu země původu - Francie. Jiná cesta není a dokud toto nepochopíme a neuskutečníme, do té doby budeme obecně v mondenářké Evropě pouze chudí příbuzní.

Hodně dlouhé, že ? No a to by šlo, na toto téma, diskutovat ještě další... možná hodiny, ne-li dny.
Mějte se všichni fajn.

18.1.2016 13:03

jarda.b.valassko napsal(a):
Ahoj Stando. Vůbec to nebylo na nikoho. Snažil jsem se o "vtipnou" reakci na reakce některých, již třeba i dřívější. Zjevně se mi to nepovedlo. .
No, ale k věci. Nic jiného jsem ve svém chovatelském životě na holubníku postupně neměl, než nejdříve rysy, se kterými jsem kdysi, v minulém století začínal a nyní, již druhou desítku let se věnuji výhradně mondénům.
Je nutno říct, že je pravdou, že v období cca před 15. - 20ti lety se k nám začali tahat rysi (tehdy ještě s názvem polští) z německa, na kterých byly zřejmé znaky přikřížení mondéna. To prý kvůli zlepšení postavy. To se taky částečně stalo, ale...? v touze po co největších rysech nám přestali vadit (nebo nás alespoň přestaly zajímat) jiné pozice, charakteristické pro tehdejšího plského rysa. Přestalo nám vadit to, že tito rysi již nem, ěli chrakteristické rybízové oko, nevadil už dokonce ani černý dráp, který byl výlukovou vadou, zašedlá barva a jiné, mnohdy ne nepodstatné charakteristické znaky. No a protože takovíto rysi se hodně začali objevovat na holubnících chovatelů, kteří měli možnosti (zejména ekonomické) dovozu těchto, do té doby u nás málo viděných rysů, tak se tyto vady zlegalizovaly prostřednictvím vzorníku a závažné, či dokonce výlukové vady přestaly být vadami. Paráda. A tuto a podobnou snahu některých chovatelů v současnosti zaznamenávám i u jiných plemen, co je nejsmutnější i u plemen národních, např slezský barevnohlávek (do toho se ale nepouštím, protože moje znalosti sl. byrevnohlávka nejsou nijak valné).
Vrátím se ještě krátce ke srovnání rys - mondén. Ano, souhlasím s těmi, kteří mají možnost srovnání pouze s mondény, kteří se chovají, případně vystavují ve většině u nás. Tvar a typ se hodně v čase a z důvodů, které jsem lehce popsal, přiblížily a když se k tomu přidá ještě náš vzorník holubů, který ve zcela zásadních věcech nerespektuje stadard mondéna, uvedeného v zemi jeho původu (Francie), tak je "dílo" na světě a skutečně při letmém pohledu na vystavovaného rysa, můžu nabýt dojmu, že se hodně podobá mondénovy. Byl jsem svědkem toho, že ti z kvalitnějších mondénů, na CV výstavě v Lysé (ne v letošním roce), byly hodnoceni výrazně hůře, než ti, kteří byly svojí kvalitou daleko horší, hraničící mnohdy s výlukovými vadami. A to se mohlo stát jedině tím, že posuzovatel posuzoval striktně z otevřeného našeho vzorníku. Stačí však vyjet na Slovensko, nejlépe však ještě dále (do Maďarska, Francie - země původu mondéna, či Itálie) a zjistíte, že mondén a rys (i ten "degenerovaný" rys) mondénem) jsou dva zcela rozdílní holubi ve všech pozicích od hlavy až po...
Takže tolik jen v krátkosti moje reakce, nevím zda srozumitelná, ale zcela jistě upřímná k některým příspěvkům i z minulosti, srovnávající současného rysa s mondénem. Jsem přesvědčen, že přikřižování rysa mondénem byla pro toto plemeno veskrze negativní záležitost, ale s tím se musí poprat do budoucna rysaři (nejsem si jistý že k tomu bude vůle), přes posuzovatele až po standardovou komisi UOK holubů. Zároveň jsem silně přesvědčen, že kvalitě našeho mondéna může výrazně pomoct "překopání" současného standardu mondénu v našem vzorníku v intencích standardu země původu - Francie. Jiná cesta není a dokud toto nepochopíme a neuskutečníme, do té doby budeme obecně v mondenářké Evropě pouze chudí příbuzní.

Hodně dlouhé, že ? No a to by šlo, na toto téma, diskutovat ještě další... možná hodiny, ne-li dny.
Mějte se všichni fajn.

18.1.2016 13:41
st.toman

XXX.XXX.32.219

Pěkně jsi to Jardo napsal. Je vidět, že si srdcem mondenář a to je správný. Já zase mám rád a taky chovám holuby letu. Jenomže mně holubařina baví a zajímám se o ní přes 50 let a tak jsem něco choval, něco zažil, něco viděl, na něco si vzpomínám a jak jsem v postpubertálním věku, tak si myslím, že můžu do všeho kecat. Jo a ještě něco, já se nedokážu urazit, naštvat to jo, to bouchnu, upustim ventil a zase dobrý. Takže vše v pohodě.

18.1.2016 17:23
mysak

XXX.XXX.50.166

st.toman napsal(a):
Pěkně jsi to Jardo napsal. Je vidět, že si srdcem mondenář a to je správný. Já zase mám rád a taky chovám holuby letu. Jenomže mně holubařina baví a zajímám se o ní přes 50 let a tak jsem něco choval, něco zažil, něco viděl, na něco si vzpomínám a jak jsem v postpubertálním věku, tak si myslím, že můžu do všeho kecat. Jo a ještě něco, já se nedokážu urazit, naštvat to jo, to bouchnu, upustim ventil a zase dobrý. Takže vše v pohodě.

Stando asi ty rysy budem muset začít chovat a přesvědčit je, že mohou být zdraví i plodní, temperamentní a létaví. Jako jsem se já přesvědčil o ostravačkách prý původně odkázaných na krmení střkačkou? Možná nezbude než tam přikřížit zpět nějaké pravidelně kapraté věžáky a tím se to peří zase utahne, přičemž prsa zůstanou. Oko zoranžoví. Přátelé, neví někdo o zdroji původních pravých polských rysů? Jak to v jejich historii stojí psáno - z Krakova a Lvova?

18.1.2016 19:28
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj, něco málo vám přispěji do fotogalerie.

18.1.2016 19:36
poty76

XXX.XXX.145.250

Šampionka klubu ČVS.

0,1 kapratá bělohrotá 96b.

18.1.2016 19:37
poty76

XXX.XXX.145.250

Další úžasný sivák. Celá klubová výstava byla na velmi vysoké úrovni, kluci děkuji vám za ní

18.1.2016 19:38
poty76

XXX.XXX.145.250

18.1.2016 19:40
poty76

XXX.XXX.145.250

Průkazné fotografie. Na levo šampion a na pravo šampionka ČVS.

18.1.2016 19:44
poty76

XXX.XXX.145.250

Další upoutávky klubů

Krásné výročí oslavil klub Brněnského voláče, od založení uteklo 80 let. Gratuluji, výstavu jste měli velmi hezkou

18.1.2016 19:46
poty76

XXX.XXX.145.250

Velmi hezká 0,1 Slezského voláče červeného bělouše oceněna 96b

18.1.2016 19:50
poty76

XXX.XXX.145.250

No a jako chovatel českého staváka, dám i nějakou jeho fotografii

18.1.2016 20:31
st.toman

XXX.XXX.32.219

Krása, lehkost, elegance, ale při tom všem skromnost. To umí jen ČS.
Obě fotky nádhera.

18.1.2016 21:07
poty76

XXX.XXX.145.250

st.toman napsal(a):
Krása, lehkost, elegance, ale při tom všem skromnost. To umí jen ČS.
Obě fotky nádhera.

Díky Stando, souhlasím

18.1.2016 23:09
geronimo

XXX.XXX.149.131

poty76 napsal(a):

Dík

18.1.2016 23:13
geronimo

XXX.XXX.149.131

poty76 napsal(a):
Další upoutávky klubů

Krásné výročí oslavil klub Brněnského voláče, od založení uteklo 80 let. Gratuluji, výstavu jste měli velmi hezkou

Len na upresnenie, Klub chovatelů Brněnských voláčů bol založený v roku 1924 v Prahe, v tomto roku to bude už 92 rokov existencie klubu.

19.1.2016 07:46
poty76

XXX.XXX.232.228

Máte pravdu. Už máme 2016! Důležitá reakce, nějak jsem se zasekl v čase. Snad to všichni vydýchali. Díky

19.1.2016 09:09
touzetin

XXX.XXX.59.92

poty76 napsal(a):

Díky za pěkné fotky . Ahoj M.

19.1.2016 16:16
geronimo

XXX.XXX.241.253

poty76 napsal(a):
Další upoutávky klubů

V roku 2016 Klub chovatelů Brněnských voláčů usporiada celoštátnu klubovú výstavu s medzinárodnou účasťou v termíne 5.-6.11.2016 vo Veľkých Pavloviciach vo výstavnej hale miestnej ZO ČSCH.

19.1.2016 17:03
mirafer

XXX.XXX.52.46

poty76 napsal(a):
No a jako chovatel českého staváka, dám i nějakou jeho fotografii

Pane Bohoušku, máte nádherné staváky, dobrý fotoaparát, ale hlavně cit pro focení daného plemene, to jsem si všiml již dávno a vždy se těším na další fotky..

Bylo mi 9-10 let a na Štěpána jsme pravidelně jezdili k příbuzným do Polabce-místní čtvrť Poděbrad. Tam v protějším domku na zděném ploťě a přilehlé kůlničce, snad holubníku, sedělo a poletovalo na 50 modrých, i červených kamzlů, nejspíš to v té době byla novinka, nevím. Snad bratři Bekové by věděli čí to bylo, dnes je tam pusto a prázdno..je to již pětapadesát let, ale ta vzpomínka se mi stále vrací..a tak pro potěchu mi denně z holubníku na kůlu startuje pár červených bělopruhých staváků a snaží se přetleskat to nekonečné bublání...

Míra F.

19.1.2016 21:33
poty76

XXX.XXX.145.250

mirafer napsal(a):
Pane Bohoušku, máte nádherné staváky, dobrý fotoaparát, ale hlavně cit pro focení daného plemene, to jsem si všiml již dávno a vždy se těším na další fotky..

Bylo mi 9-10 let a na Štěpána jsme pravidelně jezdili k příbuzným do Polabce-místní čtvrť Poděbrad. Tam v protějším domku na zděném ploťě a přilehlé kůlničce, snad holubníku, sedělo a poletovalo na 50 modrých, i červených kamzlů, nejspíš to v té době byla novinka, nevím. Snad bratři Bekové by věděli čí to bylo, dnes je tam pusto a prázdno..je to již pětapadesát let, ale ta vzpomínka se mi stále vrací..a tak pro potěchu mi denně z holubníku na kůlu startuje pár červených bělopruhých staváků a snaží se přetleskat to nekonečné bublání...

Míra F.

Moc vám děkuji za slova chvály. Velmi to potěší a nabíjí mě to stále novou energií. Jak jste již zachytil, líbí se mi všechna holubí plemena, ale pro české se snažím dýchat. Mám rád skupinu voláčů, stejně tak mne velmi zaujala PRK a již delší dobu obdivuji jak Českou čejku, tak Českého Bubláka s RK. Česká bagdeta má své kouzlo, Ostravská též, Moravský pštros mi není cizí a silně hltám České voláče sivé a ČVSR s Hanáky. Na nic jsem nezapomněl, jen záměrně nejmenuji všechny! Výčet by byl dlouhý. Snad neurazím.

Ano, mám červené sedlaté a je to srdcová záležitost. Rád bych i něco s ostatních plemen, ale to by můj malý dvůr musel být nafukovací. Ale jak se říká. Nikdy neříkej nikdy. Děkuji a moc vás pozdravuji Bohouš Potůček.

Přidám dvě fotky z již starší Lysé. Vím, že ten druhý už prý není, byla o tom zmíňka v časopise Svět holubů z vašeho setkání chovatelů Českého bubláka.

19.1.2016 22:03
poty76

XXX.XXX.145.250

Přidejte reakci

Přidat smajlík