Prepáčte ak tu tá téma už bola.Mám peknú červenú samičku PH.Vo februári sniesla (nespárená) vajíčka ktoré som vyhodil.Teraz som ju spáril s pekným samcom.Dostal som ich ako zalietané a chcel by som od nich odchovať potomstvo(chovám ich vo voliere, keď ich pustím na voľno-uletia).Postavili si hniezdo, striedajú sa v sedení ale bez vajíčok.Už je to viac ako týždeň.Grit, voda + ostatné - ok.
V čom je problém?
Napište, čím krmíte - pestrost + E by mohli pomoci
1) je "jalová" - ať již z důvodu nemoci (vaječníky), či několikageneračního imbreadingu, či nevím ještě čeho...
2) je "bloklá" má rozhozený cyklus,
v takovém případě (podmínkou je, že pevně sedává i na prázdném hnízdě) stačilo podložit podkladky a začal-li pár normálně sedět (střídat se) podložit po týdnu alespoň 1 příslušně nasezené vejce od jiného páru. Pokud pak pár normálně odchoval "kukačku" tak asi 3 - 4x se mi stalo, že to holubičku "nastartovalo" a pak již dál snášela jako každá...
tož zkuste a uvidíte
PS. že má pestrost a vydatnost krmení vliv "o tom žádná"
podával bych i naklíčené.
Před týdnem jsem musel likvidovát moc hezkou samičku.Měsíc seděla na hnízdě, parovala se samečkem a nic-žadne vajíčko.Asi pře 14 dny začala chřadnout, přestala žrát, jen pila a zobala holubí kámen, na hnízdo už nechodila.Nedalo mi to a rozparál jsem ji.Uvnitř byl nádor velikostí palce na ruce tmavé barvy(černé).Nepoužívám žádne chemie ani doplňky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

leo48
napsal(a):
Prepáčte ak tu tá téma už bola.Mám peknú červenú samičku PH.Vo februári sniesla (nespárená) vajíčka ktoré som vyhodil.Teraz som ju spáril s pekným samcom.Dostal som ich ako zalietané a chcel by som od nich odchovať potomstvo(chovám ich vo voliere, keď ich pustím na voľno-uletia).Postavili si hniezdo, striedajú sa v sedení ale bez vajíčok.Už je to viac ako týždeň.Grit, voda + ostatné - ok.
V čom je problém?
Odpovidate si sam v tom prispevku. Holubi obvykle nasedaji po 10dnech po zapareni, to je prvni vec. Druha vec je ta, ze zavirate a v podstate kradete ciziho holuba-holubici, s cimz se i chlubite a to je s prominutim na ho...no. Takze pokud vam ta holubice nesnese, v klidu ji vypustte. Ona rada snese doma a ne v lagru u vas, coz jiste pochopite.
Pekny den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

leo48
napsal(a):
Pre nemonvh:holuby mám po zomrelom kamarátovy - zachránil som 6 ks, ostatné išli do hrnca.Bezdôvodné osočovanie bez poznania situácie a nie rada, svedčí o úrovni diskutéra.
Omlouvam se, prehledl jsem se. Deset dni je minimum, ale nikde neni psano, ze je to maximum. Tedy kvalitni krmivo, vitaminy, grit a slunce, vse se podda.