Pokorný54

XXX.XXX.126.95
Dobrý den, s čeho si staví holubi hnízda co jim připravit?
Já jsem s březovými větvičkami přestal a už dávám jen slámu. Březové větvičky jsou tvrdé a nepruží, takže docházelo k promačkávání vajec. Mám papírová hnízda, do nich jako základ dám drť ze sušeného konopí a v holubníku poházím krátkou slámu, ze které staví. Někteří tam mají pár slámek, jiní třeba 10 cm na výšku a musím jim ubírat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Brezove vetvicky sem taky kdysi daval holubi ztoho radi staveli ale jak pise p.Pokorny jsou tvrde a neforemne lehce taky muze dojit k propichnuti vajicka ostrou hranou s vetvicky.slama je idealni stavebni material sena se vyvarujte...pokud pouzivate hnizdni misky dopurucuji dat pod vylihla holoubata drevene hobliny.

holubička
napsal(a):
Smím se zeptat, proč se má vyvarovat sena?
Zdejší divocí holubi nosí krom březových větviček suchou trávu, likvidují staré uschlé drny.
V sene se drzi hodne breberek ktere holubum i holoubatum nedelaji dobre.

peparazak
napsal(a):
To se ale muzou drzet i ve slame, je duta a maji misto pro ukryt.
Ale jiste jenze neni to tak obvykle jelikoz slama jim moc nevoni zato seno naramne navic seno je vcelku dost prasne takze opet dalsi minus...pod slamu davam list z oresaku neveril by ste jake to vuci breberkam dela divy
napsal(a):
Ale jiste jenze neni to tak obvykle jelikoz slama jim moc nevoni zato seno naramne navic seno je vcelku dost prasne takze opet dalsi minus...pod slamu davam list z oresaku neveril by ste jake to vuci breberkam dela divy
Listi oresaku je super stavebni material, to mate pravdu.dnes jsem hned rano vylezl na holubnik kde chovam spaniery a stekavy bublaky kumru, celkem asi 30 paru.i kdyz holuby maji pristup k senu i slame v hnizdech jsou na 90 procent vetvicky z okrasne vrby zbytek je seno, peri.ve volierach mam karieri a postu ty stavi ze slamy kterou dodavam.tyto holuby nepoustim ven.peparazak.