Holubí industriál hnízdo čistě z drátů a strach vůbec žádnej a je jich tam (v chemičce) pořád víc
Taky něco přidám.Sleduji párek hřivnáčů už tři týdny z okna.Hnízdili v javoru u chodníku a dnes ráno po bouřce jsem je šel zkontrolovat a hnízdo rozpadlé.Nedaleko však jedeno pískle sedělo na zemi.Je to dobré staří ho chodí krmit.Snad ho nic nesežere.Kouťák.
Zase se tu objevil inzerát na hřivnáče za 500 proti gustu žádný dišputát ale zdá se mi to neuvěřitelný, každé zboží má svého kupce! Jen škoda že to zboží je něco co by měl být divoký pták! V divoké chemičce další úlovek v lovu bezezbraní Ty vajíčka jsou ve výšce asi 80m.
Malej hřivnáč už odletěl, fotit se nenechal, tak jinou krásu přírody.Srnče bylo fotogenické, černý čáp také a zajímavá kachna také i když nevím co je to za kachnu.Zdraví Kouťák.
kouták
napsal(a):
Malej hřivnáč už odletěl, fotit se nenechal, tak jinou krásu přírody.Srnče bylo fotogenické, černý čáp také a zajímavá kachna také i když nevím co je to za kachnu.Zdraví Kouťák.
Tak už vím co je to za kachnu co jsem nafotil.Beďa odborník poznal okamžitě, že jsou to Husice liščí.Jsou na malém rybníčku daleko od lidí, ale dle mého pochází z domácího chovu.Jsou tam 3 je krásné je pozorovat.Kouťák.
Tento mladý "myšiarik" si včera u nás poletoval po pozemku, medzi holubmi a psíkmi. Chutila mu aj kuracinka
Tak poslední tři dny pozoruju hřivnáče, jak si staví hnízdo na NEJRUŠNĚJŠÍ ulici v Písku (Kollárova) na spoji římsy s okapní rourou - těsně pod střechou. Už to má pomalu jako papoušek mniší. Kam se hrabou věžáci...
Na chodníku nastláno březovými proutky...proto jsem si toho všimnul. Přitom za tím barákem jsou zahrady se vzrostlými stromy.
Jsem zvědav, jestli holoubata tam vydrží až do vylétnutí, či vypadaj na ulici...
Tak hřivnáčci nebudou. Dnes ráno hromádka peří pod hnízdem . Samec seděl smutně cca 3m od hnízda na lampě a už neměl koho střídat... Asi kuna, ale z ulice 8m po fasádě...ne že by to nezvládla, ale jak by o nich věděla?
Tak spíš asi z půdy - jestli už začali mladí pípat...? I když to mi přijde brzo, (na pípání).
Záhada.
lupus4
napsal(a):
Tak hřivnáčci nebudou. Dnes ráno hromádka peří pod hnízdem . Samec seděl smutně cca 3m od hnízda na lampě a už neměl koho střídat... Asi kuna, ale z ulice 8m po fasádě...ne že by to nezvládla, ale jak by o nich věděla?
Tak spíš asi z půdy - jestli už začali mladí pípat...? I když to mi přijde brzo, (na pípání).
Záhada.
Václave, je to škoda, ale hřivnáčů je ve městě letos nebývalé množství.Horší je to, kde jsou vlaštovky?Když vidím jednu za týden, tak je to moc.Asi nám je cestou k nám někdo sežral.Tak alespoň jedna fotka bílého daňka u lesa.Kouťák.
Tak už i straky objevily kouzlo industrialu, průmyslu ale jsou tu ještě docela opatrné tak je, je obtížné nafotit.
Straky u nás také už staví hnízdo, hřivnáči už sedí, ale těch dravců je letos nějak hodně.Kouťák.