Jak se zbavit městských holubů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2016 12:45
lodenka333

XXX.XXX.230.79

Dobrý den, než založím diskuzi jak se zbavit holubů na střeše tak se chci zeptat, zda se sem tohle téma hodí, vidím ze, se spis zabýváte chovem atd., tak bych někoho nerada urazila. Děkuji.

15.7.2016 13:13
jo012810

XXX.XXX.32.78

Nekontrolovaný chov "zdivočelých" městkých holubů trápí i chovatele, kteří se zabývají chovem čistokrevných zvířat. Mnohé radnice vydávají velké částky na zasíťování, nabodlinkování a vysazením sokolů v městech. Podle mne, to jsou vyhozené peníze a nepostihují podstatu problému. Úplně jednoduchý způsob, k zredukování počtu holubů tkví v jejich usměrněném odchytu. O co jde. Místo velkých nákladů postačí uzavřený prostor-místnost, velká bedna, chcete-li, obecní holubník s možností umožnit vstup do vnitř, ale ven ne. Když v takovéto místnosti bude krmit, pak ze širokého okolí se vám budou stahovat holubi a můžete je odchytávat a redukovat s minimálními náklady a efektivně. Sousedovic holubi na vlastní střeše je také řešitelný problém. Holubář se musí snažit naučit holuby dosedat a pobývat jen na střeše holubníku. Musí se domluvit se sousedem o možnosti plašení holubů a to jak jím, tak sousedem. Chce to vzájemné pochopení a delší čas a trpělivost. Holub není, bohužel, na dálkové ovládání a stejně tak jako jiný pták, vyhledává si k dosedu svá místa bez ohledu na zájmy člověka. Proto je jej třeba trpělivě naučit, kam nesmí. Věřím, že najdete společnou řeč se sousedem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2016 17:19

P.Berane vase moudra jsou opravdu nekdy k smichu neli k placi muzete mi vysvetlit pojem nekontrolovany chov zdivocelych mestskych holubu?druhe vase moudro holub BOUZEL neni na dalkove ovladani...delate si srandu?vy o sobe chcete tvrdit ze jste byl holubar? jsem rad ze sem vas potkal jen jednou v zivote a doufam ze uz se to nikdy opakovat nebude.navic vite o tom ze chovatele akrobatickych plemen holubu umi na dalku sve sverence ovladat skvele?...pro zadavatelku: neuvedla jste jestli bydlite na okraji mesta v rodinem baraku nebo primo ve meste v nejake bytovce a hlavni vec co presne vam vadi.se vsim jde poradit...

15.7.2016 18:23
lodenka333

XXX.XXX.230.79

Ano, upřesnim informace. Bydlím na kraji města v bytovém domě, v podkroví. Co mě obtěžuje nejvíce je vrkani holubů, hlavně po ránu, kdy nas to budí. Obecně si myslím ze jsou u nás dost přemnožení, líbílo by se mi kdyby s tím obec něco údělala ale je mi jasné že má důležitější věci na práci. Na balkon ani moc nelezou, dali jsme tam nějaké zábrany, mne nejvíce obtěžuje to vrkani, může se to dat směšné ale když vás vzbudí každý den v pět ráno, tak člověk přemýšlí o řešení. Kolem našich oken tolik nejsou, ale hodně u sousedů, kteří mají balkon hned vedle, tam se dost zdržují, nemaji tam žádné zábrany a není s nimi moc řeč. Takže mi jde o nějaké plosnejsi řešeni. Občas slyším venku nějakého dravce, a to je chvíli hrobové ticho. Nevím zda je dravec opravdový nebo ho jen někdo pouští - zvuk. Přijde mi to jako fajn nápad, jen bych ráda slyšela váš názor než budu do něčeho investovat. Stejně tak jsem slyšela o různých pachových odpuzovačich atd. Nejde o žádný chov, proste jen přemnožení holubi kteří nás obtěžují, chytat je nějak do kleci je pro mě nemyslitelné. Děkuji za každou reakci.

15.7.2016 19:23
jo012810

XXX.XXX.32.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
P.Berane vase moudra jsou opravdu nekdy k smichu neli k placi muzete mi vysvetlit pojem nekontrolovany chov zdivocelych mestskych holubu?druhe vase moudro holub BOUZEL neni na dalkove ovladani...delate si srandu?vy o sobe chcete tvrdit ze jste byl holubar? jsem rad ze sem vas potkal jen jednou v zivote a doufam ze uz se to nikdy opakovat nebude.navic vite o tom ze chovatele akrobatickych plemen holubu umi na dalku sve sverence ovladat skvele?...pro zadavatelku: neuvedla jste jestli bydlite na okraji mesta v rodinem baraku nebo primo ve meste v nejake bytovce a hlavni vec co presne vam vadi.se vsim jde poradit...

Myslím si, že jsem o nic nepřišel, když si nemapatuji na naše setkání. Jeden, dnes již nežijící významný chovatel říkával: Kdybych věděl vše co věděli ti před námi a mohl porovnávat, byl bych velmi šťasný a vyhnul bych se mnoha omylům. A jak praví klasik: Ten kdo nezná minulost, neorientuje se v přítomnosti a nemá vlastně budoucnost. Nejen pro vás, ale pro širší veřejnost a to i nechovatelskou. Nekontrolovaný chov zdivočelých městkých holubů je popis stavu, kdy se ve městě, kromně holubů, kteří chovají holubáři, vyskytují volně žijící holuby na věžích, na půdách a v jiných prostorách a nejsou nikoho-zdivočeli. Jsou to mnohdy potomci zalétlých pošťáků a jsou odkázáni plně sami na sebe. Nikdo jim nepředkládá krmení a často se jim říká věžáci, kurťáci a pod. A pravděpodobně zadavatelce vadí právě tito "věžáci", takže nemá souseda holubáře, s nímž by se pokusila obtěžování vyřešit. To, že žádný živý tvor, tedy ani holub, není na dálkové ovládání ví snad každý. Možná jsou čestné výjimky.Na základě tréninku lze u zvířat vypěstovat podmíněný reflex. To již dáno dokázal a popsal I.P. Pavlov. Takže akrobatičtí holubi nejsou na dálkové ovládání, ale jsou trénováni, s využitím obecného poznatku a na vydaný signál (dropper, krmivo, píšťalka aj.) dosednou na klícku. Podobně je to s tipplery, poštovními holuby a nebo i u jiných plemen.

15.7.2016 20:03
lodenka333

XXX.XXX.87.39

Ano, mám na mysli tyhle holuby, které nikdo nevlastní a žijí poblíž lidí protože z toho těží. Upřímně se jich potřebuju zbavit a ne učit je létat do klece...

15.7.2016 20:31

jo012810 napsal(a):
Myslím si, že jsem o nic nepřišel, když si nemapatuji na naše setkání. Jeden, dnes již nežijící významný chovatel říkával: Kdybych věděl vše co věděli ti před námi a mohl porovnávat, byl bych velmi šťasný a vyhnul bych se mnoha omylům. A jak praví klasik: Ten kdo nezná minulost, neorientuje se v přítomnosti a nemá vlastně budoucnost. Nejen pro vás, ale pro širší veřejnost a to i nechovatelskou. Nekontrolovaný chov zdivočelých městkých holubů je popis stavu, kdy se ve městě, kromně holubů, kteří chovají holubáři, vyskytují volně žijící holuby na věžích, na půdách a v jiných prostorách a nejsou nikoho-zdivočeli. Jsou to mnohdy potomci zalétlých pošťáků a jsou odkázáni plně sami na sebe. Nikdo jim nepředkládá krmení a často se jim říká věžáci, kurťáci a pod. A pravděpodobně zadavatelce vadí právě tito "věžáci", takže nemá souseda holubáře, s nímž by se pokusila obtěžování vyřešit. To, že žádný živý tvor, tedy ani holub, není na dálkové ovládání ví snad každý. Možná jsou čestné výjimky.Na základě tréninku lze u zvířat vypěstovat podmíněný reflex. To již dáno dokázal a popsal I.P. Pavlov. Takže akrobatičtí holubi nejsou na dálkové ovládání, ale jsou trénováni, s využitím obecného poznatku a na vydaný signál (dropper, krmivo, píšťalka aj.) dosednou na klícku. Podobně je to s tipplery, poštovními holuby a nebo i u jiných plemen.

Heureka konecne ste odpovedel vecne a primo a ne tim vasim prvnim nic nerikajicim prispevkem...divim se ze mate odvahu o tipplerech vubec mluvit...urcite vite o cem mluvim.

16.7.2016 02:16
holubička

XXX.XXX.26.3

Téma se sem opravdu nehodí.
Pojem "čistokrevný holub" je opravdu k popukání, vezmeme-li v úvahu, že jsou tím myšleni jedinci totálně zdegerovaní nepřirozeným křížením pod taktovkou člověka.
A co se týká paní tazatelky, tak nejlepším řešením by bylo zapracovat na svém vlastním problému, protože zdravého klidného člověka nemůže vyrušit ze spaní holub vrkající ze sousedovic balkónu. Vím velmi dobře, o čem mluvím, protože holuby mám na vlastním balkóně, neruší mě, a neruší mě ani čermáček, když ve tři vyzpěvuje hned vedle otevřeného okna. Zato si živě pamatuju, jak jsem před pár lety šílela z ranních popelářů. Nebyl to problém popelářů, ale můj, a dnes už o něm chválabohu nevím.
Ale chápu, že vyvraždit nicnetušící slabší zvířata je jednodušší a pro někoho schůdnější "řešení".

16.7.2016 07:15
lodenka333

XXX.XXX.87.39

Ano s tím, že nejlépe je pracovat sám se sebou rozhodne souhlasím a pracuji na tom, uz je to lepší než při přestěhování, nicméně ráda bych si nějak pomohla- ale žádným vyvraždovanim, o tom jsem nikde nepsala a ani to nemam v planu. Diskuzi jsem založila proto, že jsem předpokládala, ze milovníci holubů budou vědět i to, co holubi nemají rádi. O vraždění jsem neříkala absolutně nic, i když jako praktik si myslím ze zredukovat počty těchto holubů, kteří už skoro nemají přirozené nepřátele, kteří by je zredukovali, by vůbec nebyl na škodu, ale to není něco co bych brala do vlastních rukou ani co by se dalo vyřešit rychle a jednoduše. Děkuji.

16.7.2016 15:40
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Bohužel, s tím nic nenaděláte.Pokud sousedi nepomůžou.
Třeba nezbyde, než si zvyknout.Naši sousedi taky "mlátili čelistma", že nám každé ráno ve 4 hod kokrhá kohout.A zvykli si.

Lubor

22.7.2016 22:32
Lubor

XXX.XXX.184.161

Vy máte ale problémy... co vám bude vadit příště? Kosáci po ránu taky pěkně řvou.. Budte ráda, že vám před barákem nevybudovali fabriku jako u nás. Až by vás v noci budili nastartovaná auta ze kterých drnčí okna. Možná že hluk od vás vadí holubům a taky si nikde nestěžují

22.7.2016 23:10
pošťák

XXX.XXX.66.18

Nebo se k vám do baráku nastěhují naši milý spoluobčané potom na holoubky budete ještě v dobrém vspomínat

23.7.2016 18:02
lodenka333

XXX.XXX.87.39

A to je zajímavé, že když jsem divná ze mi vadí holubi když se přitom prodává a vymýšlí hromady odpuzovaču, sítí na balkony, plasickya dalších věcí na odhaneni holubů...nebo že by to nebylo tak divné?

Jonatán

24.7.2016 00:42
Jonatán

XXX.XXX.5.101

Používa sa aj antikoncepcia, ale s tým sú spojené náklady.

Dravcov v ZOO tiež treba kŕmiť, ale tam je relatívne nízka spotreba a ZOO potrebuje hygienu. Najprv treba karanténu... Zasa náklady

Najčistejšie a najhumánnejšie bude asi naložiť s ODCHYTOM ako s ktorýmkoľvek chorým zvieraťom. Humánne usmrtenie bez trýznenia a spálenie. Ale aj to treba zaplatiť.

Opravy a ochrana budov tiež niečo stojí. Platíme dane, mesto by malo takéto veci riešiť a hlavne to zbytočne nemedializovať!

24.7.2016 19:31
pošťák

XXX.XXX.66.18

lodenka333 napsal(a):
A to je zajímavé, že když jsem divná ze mi vadí holubi když se přitom prodává a vymýšlí hromady odpuzovaču, sítí na balkony, plasickya dalších věcí na odhaneni holubů...nebo že by to nebylo tak divné?

Tak si ty odpuzovače, plašičky a další věci co se vymýšlí a prodává kupte a méte po problému

26.7.2016 12:17
manbea

XXX.XXX.70.116

Náš soused měl chov poštovních holubů, přistupoval k nim laxně, takže neměli vodu k pití. Naučili se chodit k nám na střechu, v okapu hledali vodu, skoro pořád na něm poposedávali až ho pronesli, zůstávala v něm stát voda až nakonec proreznul a musel se vyměnit. Měnili jsme ho na své náklady 2x, nakonec jsem holubům na našem dvoře v rohu vyrobila pítko, které uvítali (a nejen oni, ale i hrdličky a vrabci) a okap je od té doby (několik let) netknutý a v pořádku. Stačí málo, jen trochu tolerance a přemýšlení. Toto řešení je nám příjemnější než dohadování se se sousedem či likvidace holubů, kteří za nic nemohou.
Určitě také něco vymyslíte i když vrkání holubů není nic nepříjemného, je to příroda, které jste i vy součástí.

28.8.2016 20:24
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

manbea napsal(a):
Náš soused měl chov poštovních holubů, přistupoval k nim laxně, takže neměli vodu k pití. Naučili se chodit k nám na střechu, v okapu hledali vodu, skoro pořád na něm poposedávali až ho pronesli, zůstávala v něm stát voda až nakonec proreznul a musel se vyměnit. Měnili jsme ho na své náklady 2x, nakonec jsem holubům na našem dvoře v rohu vyrobila pítko, které uvítali (a nejen oni, ale i hrdličky a vrabci) a okap je od té doby (několik let) netknutý a v pořádku. Stačí málo, jen trochu tolerance a přemýšlení. Toto řešení je nám příjemnější než dohadování se se sousedem či likvidace holubů, kteří za nic nemohou.
Určitě také něco vymyslíte i když vrkání holubů není nic nepříjemného, je to příroda, které jste i vy součástí.

Problém zdivočelých holubů má mnoho měst.
Nejde o vrkání ráno. Jde o znečisťování památek, ničení fafád, atd. Uváděné nebezpečí šíření chorob a roztočů vzhledem k lidem je směšná argumentace. Jde o to, že takto početné populace městských holubů zde nikdy nebyly a lidé je ještě podporují krmením. Legislativa je tomuto přemnožení bohužel nápomocná.
Když to nedokáže vyřešit stát nabo města, musí to dokázat schopní jednotlivci. A to jsem chovatel holubů.

29.8.2016 17:32

Moudivláček napsal(a):
Problém zdivočelých holubů má mnoho měst.
Nejde o vrkání ráno. Jde o znečisťování památek, ničení fafád, atd. Uváděné nebezpečí šíření chorob a roztočů vzhledem k lidem je směšná argumentace. Jde o to, že takto početné populace městských holubů zde nikdy nebyly a lidé je ještě podporují krmením. Legislativa je tomuto přemnožení bohužel nápomocná.
Když to nedokáže vyřešit stát nabo města, musí to dokázat schopní jednotlivci. A to jsem chovatel holubů.

Dobrý den,

dle mého názoru je zdivočelých holubů oproti 80tým a 90tým letům drasticky méně. Vychází to především z logiky věci, kdy nemovitosti nepatří všem, ale vždy někomu a spousta majitelů se o ně dobře stará. Tito holubi tudíž nemají moc kde hnízdit.

Taktéž dostupnost potravy se rapidně snížila. Roztoči mohou být pro jisté slabší lidské kusy nebezpečné, ale jinak holub domácí toho na člověka moc přenést nemůže. i proti viru H5N1 je naprosto imunní, tož asi tak.

M.N.

Přidejte reakci

Přidat smajlík