Fosulo

XXX.XXX.65.18
Holubari množí nekvalitní jedince s cílem prodat za každou cenu a cena je bohužel vysoká _ nekvalitní chovy. Zkuste prosím v Česku koupit kvalitního Moravského pštrosa černého šupinatého. Objedete celou zemicku a takového holuba nekoupite ani u holubáře, který vyhrává na vsech výstavách.Pricinou je zneužívání předpisů o možnosti upravovat holuba před výstavou, kdy s cílem prodat špatného holuba o 50Kc dráž, holubáři vyskubou holuba jako slepici, vy holuba koupite do chovu (lepší na trhu není ), za čas vám obroste a máte holuba flekateho jako kozu. Vážení kolegové, množte výhradně jen kvalitního holuba, neustále provádějte přísný výběr a nekvalitní prosím na talíř. Na holubech nikdy nikdo nezbohatne !
Uživatel s deaktivovaným účtem

Priteli je treba se taky divat na genotyp ne jen na fenotyp i holub se spatnou nebo nedokonalou kresbou muze davat spickove jedince jen je treba ho spravne naparit na protejsek.
Zdravím.prošlechtěný chov je dlouhodobá mravenčí práce trvající i desítku let, a právě toto hodně začínajících chovatelů odradí.žijí v domění, že když nakoupí po výstavách napohled špičkové jedince, budou mít hned první sezonu špičkový odchov.opak je pravdou.a pokud nakoupí jednotlivé kusy od více chovatelů, získá jen genetický guláš, a za dva, tři roky končí.žije prostě v představách, že když draho nakoupil, bude hned příští sezonu taky draho prodávat.já jsem naposledy koupil jediný kus před 8 lety a do chovu používám jen jeho potomky již s mým polovičním genofondem.a to mám jen 8 párů, a jen zřídka se objeví do chovu nepoužitelné holoubě, které ani nekroužkuji a skončí hned po dokrmení v kuchyni.tak je to spravne, takto ma byt.ale tohle právě začínajícím holubářům nikdo neřekne, každý se snaží jen prodat, ati začínající dobře míněné rady neberou v potaz, myslí si, že on je přece chytřejší rozumí tomu líp než prodávající se 40 letými zkušenostmi, a pak dochází k rozčarování a očernování prodávajícího a likvidaci chovu
holubisemerad
napsal(a):
Fosulo-nekupujte holuby na trhu.Kvalitní špičkové holuby si musí každý vychovat sám. Tady ani peníze nepomůžou.
Tak pod to se podepíši. Sám jsem si tím prošel, a dnes vím, že cesta ke kvalitě vede hlavně přes vlastní práci. Která nikdy nekončí, to zdůrazňuji, protože i v dobře vedeném chovu se vlivem genetiky populace v některých letech daří a nebo nedaří, tedy v lepším případě lépe daří a jindy méně. Je to jako sinusoida. A práce je s tím pořád stejná. Stejná jako s vinohradem, musíte o něj pečovat i když se nic neurodí stejně jako kdyby se urodilo mnoho. A pak také platí, že hledáš - li pomocnou ruku, najdeš ji nejspíše na konci své paže. No dost již mouder... Nemyslím si, že chovatelé záměrně odchovávají brak, spíš to pramení z lenosti a z neznalosti. Vemte si indické běžce, kdo z těch inzerentů zná standard této svižné kachny? Nakupovat na trhu tedy s vidinou levného pořízení to se musí opatrně, líp je navštívit konkrétního chovatele a vidět rodiče výletků. Že opravdoví chovatelé neprodají kvalitního jedince nebo ani brko... ani se na druhou stranu nedivím, když je pak někdo stejně pomluví...
Juraj Kafka.