Dobrý den přátelé,
Rok se s rokem sešel a už se zase blíží Výstava Vysočiny v Bohdalově. Tímto zveme všechny příznivce chovatelství k návštěvě. Tradičně bude bohatý doprovodný program, výborné občerstvení a především velké množství zvířat mnoha plemen. Pro více informací a online katalog navštivte http://www.cschbohdalov.cz/
Srdečně zvou pořadatelé.
Ahoj, jen tak mimochodem na plakátu inzerujete i nutrie (Myocastor coypus) a ta je na seznamu zakázaných invazních druhů pro které platí
:http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R1141&from=EN
jen výběr článek7
1. Invazní nepůvodní druhy s významným dopadem na Unii se nesmějí záměrně:
a) přivážet na území Unie, a to včetně převozu přes toto území pod celním dohledem;
b) držet, a to ani v případě, že jsou drženy v oddělených prostorách;
c) chovat, a to ani v případě, že jsou drženy v oddělených prostorách;
d) přepravovat do, z nebo v rámci Unie, s výjimkou přepravy druhů do zařízení v souvislosti s eradikací;
e) uvádět na trh;
f) využívat či vyměňovat;
g) nechat rozmnožovat, pěstovat nebo kultivovat, a to ani v případě držení v oddělených prostorách;
h) uvolňovat do životního prostředí.
pak
Článek 31
Přechodná opatření pro nekomerční vlastníky
1. Odchylně od čl.7 odst.1 písm. b) a d) je vlastníkům zvířat v zájmovém chovu, která nejsou držena pro komerční účely a patří mezi invazní nepůvodní druhy zařazené na unijní seznam, povoleno mít tato zvířata v držení do konce jejich přirozeného života, pokud jsou splněny tyto podmínky:
a) zvířata byla v držení ještě před tím, než byla zařazena na unijní seznam;
b) zvířata jsou držena v oddělených prostorách a jsou zavedena veškerá vhodná opatření, aby se zaručilo, že se nemohou rozmnožovat nebo uniknout.
2. Příslušné orgány přijímají veškeré uvážlivé kroky, aby prostřednictvím programů pro zvyšování informovanosti a vzdělávacích programů organizovaných členskými státy informovaly nekomerční vlastníky o rizicích, která jsou s držením zvířat uvedených v odstavci 1 spojena, a o opatřeních, která je třeba přijmout, aby se minimalizovalo riziko, že se jedinci rozmnoží nebo uniknou.
3. Nekomerčním vlastníkům, kteří nemohou zaručit splnění podmínek stanovených v odstavci 1, nesmí být dovoleno ponechat si dotčená zvířata. Členské státy mohou těmto vlastníkům nabídnout možnost převzetí jejich zvířat. V takovém případě se náležitě zohledňují dobré životní podmínky zvířat.
4. Zvířata uvedená v odstavci 3 tohoto článku mohou být držena v zařízeních uvedených v článku 8 nebo v zařízeních zřízených členskými státy přímo k tomuto účelu.
atd...atd... je to na palici
platí to od 3.8 2016.
Promberger

XXX.XXX.226.179
Nutrie již vystavovány nebudou...
Tak vstup do ilegality, taky mám "undrgraundový" želvy
je to poměrně "čersvé" od 3.8.2016
jinak jsem neměl sílu to úplně podrobně nastudovat, snad ji někdy najdu...páč "nařízení stíhá další nařízení" atd...
o nějaké prováděcí vyhlášce zatím nevím (to ale neznamená, že už neexistuje)
99%ouřadů ví o tom zatím h..., (nic)
jen je neinzeruj a bacha na udání od "přátel" či sousedů...
Uživatel s deaktivovaným účtem

lupus4
napsal(a):
Tak vstup do ilegality, taky mám "undrgraundový" želvy
je to poměrně "čersvé" od 3.8.2016
jinak jsem neměl sílu to úplně podrobně nastudovat, snad ji někdy najdu...páč "nařízení stíhá další nařízení" atd...
o nějaké prováděcí vyhlášce zatím nevím (to ale neznamená, že už neexistuje)
99%ouřadů ví o tom zatím h..., (nic)
jen je neinzeruj a bacha na udání od "přátel" či sousedů...
Véno nenašel jsem v tom seznamu invazivních druhů sumečka amerického. Přehlédl jsem se, nebo jej soudruzi v Bruselu opomněli? U nás v rybnících je to neuvěřitelný průšvih. Jinak podle mne ty nutrie, to je vrchol hlouposti, tedy zařadit je tam. Apropo u nás na rybníku Barbora v centru Duchcova se již několikátým rokem veleůspěšně množí husice jihoafrické. Ty tam také nevidím.
Ahoj, asi jej soudruzi z EU opoměli. Ale není zdaleka sám. Jako si myslivecká loby vyboxovala
opomenutí mnoha "lovecky využitelných" druhů (muflon, sika, bažant atd...atd...), tak i rybářská
Je tam třeba střevlička východní, ale nikomu už nevadí amur, tolstolobik, karas stříbřitý atd..atd
Je to prostě opět polotovar jak říká můj kamarád - na 3 věci - na nic, nahovno a nashledanou.
Takže ahoj a jak napsal Sláva, nestahuju kalhoty, brod je v nedohlednu
Uživatel s deaktivovaným účtem

kouták
napsal(a):
Ještě, že jsou to jen zvířata a nějakej plevel.Když se zadívám na svůj rodokmen z roku 1607, tak nevím, nevím.U Martina a Václava bych s jejich příjmením, také přemýšlel co bude za pár let.Zdraví Kouťák.
Ahoj, vždy jsem si pral aby Sudety zustali v Nemecke drzave.
A hoši, co až "soudruzi" v Bruselu zjistí, že vlastně i holub je nepůvodní druh v..., třeba u nás? Možná jej zařadí do stejné škatulky, jako nutrii a možná i krocana a další, včetně nepůvodních květin a obilovin. Možná do toho seznamu spíše patří všechny instituce EU, pro jejich, mnohdy, škodlivou činnost u nás...