Návštěvu v holubníku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2016 05:59
hlinik

XXX.XXX.14.160

V pátek jsem pozoroval na zahradě šelmičky velikosti lasičky, ale neměli bílý spodek byli celý hnědý nebyli vůbec plachý a klidně se procházeli po zahradě, ve voliéře zaútočili a usmrtili dva holuby za mé přítomnosti, mě napadlo jest-li to někdo nevypustil, pravděpodobně se jednalo o mláďata, nevíte někdo o co se jednalo nesetkal jste se někdo s něčím podobným?

19.9.2016 08:26
incas

XXX.XXX.13.59

hlinik napsal(a):
V pátek jsem pozoroval na zahradě šelmičky velikosti lasičky, ale neměli bílý spodek byli celý hnědý nebyli vůbec plachý a klidně se procházeli po zahradě, ve voliéře zaútočili a usmrtili dva holuby za mé přítomnosti, mě napadlo jest-li to někdo nevypustil, pravděpodobně se jednalo o mláďata, nevíte někdo o co se jednalo nesetkal jste se někdo s něčím podobným?

Dobrý den,
byl to u nás nepůvodní druh NOREK AMERICKÝ. Je to bohužel naprosto běžný predátor v naší přírodě rozšířený především díky "záchranným" akcím našich "ochránců" přírody. Neuvážené vypouštění zvířat z kožešinových farem bylo jeden čas velkým hitem. S pozdravem J.S.

19.9.2016 08:36
hlinik

XXX.XXX.14.160

Uvažoval jsem o tom, že by to mohl být norek americký, ale měl jsem za to, že je větší, jak se jim bránit?

19.9.2016 08:37
lupus4

XXX.XXX.152.223

incas napsal(a):
Dobrý den,
byl to u nás nepůvodní druh NOREK AMERICKÝ. Je to bohužel naprosto běžný predátor v naší přírodě rozšířený především díky "záchranným" akcím našich "ochránců" přírody. Neuvážené vypouštění zvířat z kožešinových farem bylo jeden čas velkým hitem. S pozdravem J.S.

Popis je docela matoucí "velikost lasičky", jestli myslíte hranostaje, tak pak snad ano a mohlo jít o mladé norky, spíš bych to ale viděl na zdrhlé mladé fretky...kterė by respekt z člověka měli daleko menší, než divocí norci...

19.9.2016 17:19
Sivok

XXX.XXX.159.15

Norek americký má velikost jako naše kuna, podle popisu je to lasička hranostaj která má letni kožich hnědý a v zimě bílý.

19.9.2016 17:59
incas

XXX.XXX.13.59

Sivok napsal(a):
Norek americký má velikost jako naše kuna, podle popisu je to lasička hranostaj která má letni kožich hnědý a v zimě bílý.

Dobrý den,
norek je podstatně menší a drobnější než kuna. A zadavatel upozorňuje na absenci bílé náprsenky, kterou by hranostaj v každém případě měl. Mláďata fretky to také mohla být, ale pokud byla zatím tak malá jako lasička, do holuba by se zrovna nepouštěla. Také pomalé a klidné chování ukazuje na norka. Zvláště, pokud má zadavatel v sousedství nějaký potok, nebo strouhu. Potom by to bylo jasné. J.S.

19.9.2016 18:28
Sivok

XXX.XXX.159.15

Ale norek je černý né hnědý jak zadavatel píše.

19.9.2016 20:41
chov.

XXX.XXX.79.4

- bych to viděl na mláďata :.

20.9.2016 06:27
hlinik

XXX.XXX.14.160

Přikláněl bych se k Jirkovi Sudovi, že to byla mláďata norka amerického, byli celý tmavěhnědý a nedaleko je lom plný vody. Neskutečný šelmičky, když Vám řeknu, že jsem se s nima přetahoval o holuba brňáka, kterýho zatahovali pod prkno, nebude věřit, jejich krotkost byla neuvěřitelná, klidně se před tím procházeli po zahrádce, být tam v tu chvíli kočka tak by asi měli smůlu.Celý víkend jsem zabezpečoval voliéry protože škvírou co se protáhli, to je neskutečný.Jelikož jsem to zjistil brzo odnesli to jen dva holuby, ráno by to byl asi masakr. Díky a přeji Všem kamarádům holubářského sportu a by se jim podobné šelmičky vyhýbali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík