Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2016 20:28
mysak

XXX.XXX.54.2

Tak se těšíte?

29.9.2016 16:38
chov.

XXX.XXX.79.4

- těšíme /již aby bylo pondělí...

30.9.2016 08:56
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dobry den, hlavne nezapomente fotit, at my co se nedostaneme na burzu vidime o co jsme prisli.zdravi Pepa

30.9.2016 10:40
st toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím přátelé, právě jsem se vrátil ze Soběslavi z nádherné výstavy. Opravdu se bylo na co dívat, klece plné pěkných zvířat a to jak u holubů, tak drůbeže, králíků i u ptactva. Bohužel tento krásný zážitek mi pokazila odměřená nekomunikace jednoho místního chovatele, když sem se chtěl informovat na určité plemeno zvířat, které chovám a které je v tom rázu u nás velice málo zastoupeno. Měl jsem zájem o jeho původ a zároveň jsem nabízel svůj odchov po importech. Ať už prodej - nákup a nebo výměna. Je to určitě škoda, protože spojením několika nepříbuzných chovů by se mohly u nás vést nepříbuzné linie pro další chovy. Né, nebudu si kazit krásný prosluněný den a ani krásnou vzpomínku na nádhernou výstavu u vás v Soběslavi.

30.9.2016 17:19
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

Taky já se připojuji. Po letech čtení pozvánek do Sobíku od Bédy, jsem podlehl a vyrazil z jižní Moravy. Výstava úžasná, závidím. Fotky ze čvrtka jsem jako vždy nahrál a dal k shlédnutí na
http://hellingerovi.rajce.idnes.cz/ zatím jsou jen fotky z foťáku, bohužel mi brzy klekla baterka, čili zbytek je focen mobilem a to teď budu teprve tahat do počítače. Takže ještě přibude tak 200 fotek A opravdu všem doporučuji navštívit. Moc se mi tam líbilo! Tak třeba se ještě někdy ukážu

30.9.2016 18:50
mysak

XXX.XXX.41.73

chovatelpodluzi napsal(a):
Taky já se připojuji. Po letech čtení pozvánek do Sobíku od Bédy, jsem podlehl a vyrazil z jižní Moravy. Výstava úžasná, závidím. Fotky ze čvrtka jsem jako vždy nahrál a dal k shlédnutí na
http://hellingerovi.rajce.idnes.cz/ zatím jsou jen fotky z foťáku, bohužel mi brzy klekla baterka, čili zbytek je focen mobilem a to teď budu teprve tahat do počítače. Takže ještě přibude tak 200 fotek A opravdu všem doporučuji navštívit. Moc se mi tam líbilo! Tak třeba se ještě někdy ukážu

No tak to jste vážil cestu až z Ladné... smajlík

30.9.2016 21:06
chov.

XXX.XXX.79.4

- dám vám sem pár fotek z výstavy/ale upozorňuji, že jsem si je pořídil pro sebe a tak tam jsou spíše zvířata co vystavuji, nebo jsou moji srd. záležitostí/ přesto vám je sem dám, i když ty ostatní byli asi lepší.
- snad jsem nefotil sám?
- bylo celý den sluníčko a tak se vše vyvedlo !
- poslední fotku berte jako pozvánku na sobotu a neděli /to vás zve Honza K od expozice MP/.
- //a pro Slávu /nenech si to otrávit, vždyť jde pouze o slepičky a né o život //
- tak zítra ahoj Béda.

30.9.2016 21:08
chov.

XXX.XXX.79.4

- tady je ta slíbená poslední fotka:

30.9.2016 21:31
st toman

XXX.XXX.32.219

V pohodě, fakt o nic nejde, už jsem si zvyknul. Jedu si svojí cestou i když je to škoda. Hlavně, že je výstava supr, že se líbí a určitě se bude o ní dlouho povídat. Ono totiž v dnešní době dát dohromady takovou sílu zvířat není jednoduchý. Vím o čem mluvím a o to to více oceňuji.

1.10.2016 16:34
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

Do fotalba jsem doplnil i "zbývajících" 150 fotek. Jak jsem psal, jsou pak už jen z mobilu, ale kdo to má daleko...

2.10.2016 12:01
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím všechny.Výstava Soběslav nádherná.Letos jsem obdivoval, nejen holuby, ale při prohlídce králíků, tak to byla bomba.Všechny klece nové, takže byla radost se podívat na zářící halu.U slepic jsem chtěl bojovat s BOJOVNICÍ TUZO, ale ona nechtěla.Juro blahopřeji k ocenění.Jezírko kachniček bylo nádherné a litoval jsem, že v mém predátorově je nemohu také chovat.Prošel jsem tedy vše nejméně 3x, koupil med, pozdravil OSLA a už se těším za měsíc na trh.Kouťák.

2.10.2016 14:35
mysak

XXX.XXX.54.2

kouták napsal(a):
Zdravím všechny.Výstava Soběslav nádherná.Letos jsem obdivoval, nejen holuby, ale při prohlídce králíků, tak to byla bomba.Všechny klece nové, takže byla radost se podívat na zářící halu.U slepic jsem chtěl bojovat s BOJOVNICÍ TUZO, ale ona nechtěla.Juro blahopřeji k ocenění.Jezírko kachniček bylo nádherné a litoval jsem, že v mém predátorově je nemohu také chovat.Prošel jsem tedy vše nejméně 3x, koupil med, pozdravil OSLA a už se těším za měsíc na trh.Kouťák.

Kerýho osla? :-D... jo, byla to opět nádherná a početná výstava, jak jsem byl z předchozích let zvyklý, jen ti postavoví rejdiči nám nějak vyrostli do krocaní podoby... ale i to je pozitivum, že se i tato velká drůbež objevila a měla ten náležitý a suchý prostor. Ale zpátky k holubům, staváci, mp, tradiční bagdety ve třech proveniencí včetně mých milovaných šeredek - ostravaček, bubláci, barevní, čilici, praha, maďarští voláči! a spoustu dalších. Vyrovnaná presentace klubu MP.
Dík za gratulaci, bojoval jsem já, a nejspíš se tam příště již účastnit nebudu, využil jsem totiž volnou středu k přejímce do 18. hodiny. A ta možnost svátku příští rok už nebude.
J. Kafka.

2.10.2016 14:45
kouták

XXX.XXX.168.33

mysak napsal(a):
Kerýho osla? :-D... jo, byla to opět nádherná a početná výstava, jak jsem byl z předchozích let zvyklý, jen ti postavoví rejdiči nám nějak vyrostli do krocaní podoby... ale i to je pozitivum, že se i tato velká drůbež objevila a měla ten náležitý a suchý prostor. Ale zpátky k holubům, staváci, mp, tradiční bagdety ve třech proveniencí včetně mých milovaných šeredek - ostravaček, bubláci, barevní, čilici, praha, maďarští voláči! a spoustu dalších. Vyrovnaná presentace klubu MP.
Dík za gratulaci, bojoval jsem já, a nejspíš se tam příště již účastnit nebudu, využil jsem totiž volnou středu k přejímce do 18. hodiny. A ta možnost svátku příští rok už nebude.
J. Kafka.

Tenhle osel patřil mezi lichokopytníky a byl moc hezkej, což se o některých " oslech" říct nedá.

2.10.2016 19:53
mysak

XXX.XXX.54.2

Omlouvám se za nekvalitu focení, ale chtěl jsem poukázat na typický příklad modré kouřové, lesk těchto kouřových holubů je až opalizující. Připomíná tak trochu lesk staršího exempláře akv. ryby tetry konžské. Průvodním znakem je samozřejmě světlý zob (někdy i narůžovělá obočnice) ať už s jehlou nebo bez a tažená záda. Chybějící bílé krajáky v ocase a výrazný lem ocasního pruhu v původní barvě. Na snímku maďarští voláči kouřově modří poprvé v Sobíku.

2.10.2016 21:50
hrabal1

XXX.XXX.244.48

Pozdravujem a ďakujem za fotky z výstavy. Zaujímalo by ma, prečo je pri štekavých bublákoch uvedený pôvod Jemen. Ja som bol doteraz presvedčený, že ich pôvod je v Kuvajte. A tak ich všade na výstavách uvádzam. Aspoň tak boli kade-tade prezentované. Pan Kafka má vynikajúci postreh / i znalosti/. Zaujímalo by ma, aký farebný ráz napísal posudzovateľ na oceňovák. J.Hrabal.

3.10.2016 00:32
mysak

XXX.XXX.54.2

hrabal1 napsal(a):
Pozdravujem a ďakujem za fotky z výstavy. Zaujímalo by ma, prečo je pri štekavých bublákoch uvedený pôvod Jemen. Ja som bol doteraz presvedčený, že ich pôvod je v Kuvajte. A tak ich všade na výstavách uvádzam. Aspoň tak boli kade-tade prezentované. Pan Kafka má vynikajúci postreh / i znalosti/. Zaujímalo by ma, aký farebný ráz napísal posudzovateľ na oceňovák. J.Hrabal.

Modrý smajlík což je v podstatě pravda.. ale mě by se líbilo uvádět kouřově modrý. Něco jako přívlastek.

3.10.2016 00:33
mysak

XXX.XXX.54.2

hrabal1 napsal(a):

Děkuji, ten Vámi vyobrazený holub v levém obrázku je také kouřově modrý.. viz světlá báze zobáku.

3.10.2016 00:51
mysak

XXX.XXX.54.2

Tak tady je pár fotek, toho co jsem stihnul. včetně několika snímků ze speciálky MP jihočeské pobočky klubu.

3.10.2016 19:28
chov.

XXX.XXX.79.4

hrabal1 napsal(a):

- "štěkavého bubláka" jsme přivezli z naší poslední návštěvy u holubářů na Arabském polostrově z Jemenu!
Štěkavého mají v Jemenu i ve svém státním znaku.

3.10.2016 22:09
hrabal1

XXX.XXX.236.39

Pozdravujem a ďakujem obom za odpovede. Áno, i ta holubička je dýmová. Dostal som sa k nej náhodou. Lebo som 2 roky držal iba "nevyužitých" samčekov. Mal to byť pár, ale nebol! Doprial som im potešenia a dal volné holubice nikolajevských,.Z nich vzišla strakotina F1, ktorá stratila štekavé hrkútanie. Samičky z F1/dcery/ som napáril na samčekov/otcov/ a tretina potomstva už mala zasa štekavý hlasový prejav. Dokonca lepší, ako homozygotný pár/ v hlase/ vyše na fotke.Držím ich vo voliére pre exoty, lebo na holubníku sú bitkári.
Čo sa týka Jemenu, vedel som o holúbkovi v znaku. Ale, ako to pr. Béďa poznal, že ide o štekavého bubláka, to neviem.Takto poučený sa v prihláškách na výstavu polepším. Vďaka priatelia. S pozdravom J.Hrabal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík