Dobrý den
včera se mi nevrátily domů moji poštovní holubi asi je sežral nějaký dravec ale pořád doufám že se jen někam zatoulaly
kdyby se u vás objevili 3 nekroužkovaní poštovní holubi napište mi prosím do zpráv.Jeden je bílý s šedým flíčkem u oka a další dva jsou kapratí(každý má trošku jinou kresbu)
moc vám děkuji.
helena.
napsal(a):
Dobrý den je jim tak 10 měsíců a jedná se o moje odchovy asi před hodinou se jeden vrátil a všeho se lekal tak je asi vážně něco napadlo.
To nasvědčuje útoku nějakého pernatého dravce. Možná, že jednoho ulovil a zbylí se postupně vrátí. A nebo nebyl při lovu úspěšný a časem budou doma všichni a nebo si vyberou domov jinde...
Dobrý den,
s chovem holubů teprve začínáme, máme 20 kousků pošťáků - chci se zeptat, nemáte prosím někdo představu, proč se nám nevracejí do holubníku? Máme je přibližně půl roku, poprvé vyletěli ven až u nás a až donedávna nebyl problém s jejich návratem - poslední zhruba tři týdny se po puštění nevracejí do holubníku, ale sedí na asi 20m vzdálené vysoké bříze. Dovedou se tam zdržet i několk dní a nocí, domů je vyžene až hlad. Dovnitř se pravidleně vracejí tak 3-4 holubi, ti ostatní prostě sedí nedaleko, ale domů nejdou. Můžete mi někdo prosím poradit? Děkuji, S.
Stanice
napsal(a):
Aha, děkuji, budeme to muset prohlédnout. Kočky by se tam dostat neměly, máme tam psa (toho se holubi nebojí, chodí kolem něj jako nejlepší kámoši ). Ale od sousedů se k nám na zahradu dostávají myši, teď na podzim to je docela děs. Mohly by holubům vadit i obyčejné myši?
Myši jsem v holubníku měl. Holubům nevadily, mně ano. Do pastiček jsem dával mrkev (obilí kradly holubům), pastičky do míst, kam holubi nemohli. Ale byl to věčný boj. Myš vyleze po kolmé stěně i několik metrů. Jediné řešení voliéra ze svařovaného pletiva 5x5mm a zapuštěné do 1/2m. Nebo se s nimi smířt nebo skončit s holuby.
Pavel.