Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2016 04:07

Zdravim Vas pratele, nedavno sme meli s kolegou diskuzi o tzv. "Prositych letkach" zajmal by me Vas nazor a zkusenosti jake stim mate co respektive kdo to zpusobuje a jak se tomu branit.

10.12.2016 06:57
chov.

XXX.XXX.79.4

- je to jasné - "péřovci" /cizopasníci 2mm dlouhé čárky/ a zůstanou po nich dírky-prošité letky!
- pokud se s tímto objeví holubi na výstavě, pak si to na 90% přinesou všichni ostatní domů
- začne to tím, že se posuzovatelé začnou drbat a hned po nich všichni holubi
- moji přátelé posuzovatelé to již bez milosti trestají / já bych dírky netrestal-stane se a pokud tam nejsou "péřovci " přímo, tak je vidět, že holub je ošetřen/
- když nadzvednete křídlo, tak zespoda, /pokud tam "péřovci" jsou/, tak jsou jasně vidět
- každopádně doporučuji po každé výstavě holuby prostříknout /na př. Arpalitem/ a také přenosky!
B.

10.12.2016 10:50

chov. napsal(a):
- je to jasné - "péřovci" /cizopasníci 2mm dlouhé čárky/ a zůstanou po nich dírky-prošité letky!
- pokud se s tímto objeví holubi na výstavě, pak si to na 90% přinesou všichni ostatní domů
- začne to tím, že se posuzovatelé začnou drbat a hned po nich všichni holubi
- moji přátelé posuzovatelé to již bez milosti trestají / já bych dírky netrestal-stane se a pokud tam nejsou "péřovci " přímo, tak je vidět, že holub je ošetřen/
- když nadzvednete křídlo, tak zespoda, /pokud tam "péřovci" jsou/, tak jsou jasně vidět
- každopádně doporučuji po každé výstavě holuby prostříknout /na př. Arpalitem/ a také přenosky!
B.

Zdravim Vas p.Autrato a dekuji za reakci...ja sem si to myslel taky ale nebyl sem si az tak jisty...urcite svami souhlasim ze pokud je holub osetren a perovky nema tak by se to trestat nemuselo ale svym zpusobem je to vada...

11.12.2016 05:15
chov.

XXX.XXX.79.4

-ještě bych dodal:
- již dříve jsem navrhoval /a u nás i zavedl/, aby pořadatel výstavy nainvestoval ještě asi 80, - do Arpalitu a při posuzování holubů a při upozornění posuzovatelem postižené holuby prostříkl. Není to zas až tak pracné a stejně by je měl vyřadit do karantény, což je pracnější.
Samozřejmě "zablešené holuby" - přísně bodově postihnout a viditelně to poznamenat do "posuzováku". Každopádně, je to ostuda a bezohlednost chovatele k ostatním holubům a chovatelům!

11.12.2016 14:16

chov. napsal(a):
-ještě bych dodal:
- již dříve jsem navrhoval /a u nás i zavedl/, aby pořadatel výstavy nainvestoval ještě asi 80, - do Arpalitu a při posuzování holubů a při upozornění posuzovatelem postižené holuby prostříkl. Není to zas až tak pracné a stejně by je měl vyřadit do karantény, což je pracnější.
Samozřejmě "zablešené holuby" - přísně bodově postihnout a viditelně to poznamenat do "posuzováku". Každopádně, je to ostuda a bezohlednost chovatele k ostatním holubům a chovatelům!

Opet svami musim souhlasit...perovky se mi v chovu obevili letos proto sem se s kamaradem o tom bavil a otevrel tuhle diskizu samozdrejme ze nastrik arpalitem dostavaji vsichni uz pred sezonou ale i tak se mi prosite letky objevili.zavsiveneho natoz nemocneho holuba bych na vystavu nikdy nedal u me co nema 100% zdravi lecim pouze sekeromicinem.

11.12.2016 20:49
chov.

XXX.XXX.79.4

- ještě maličkost:
- víš, ono není třeba prostříkání už před sezonou, nebo jako prevence - ten Arpalit je dotykový a zahubí, když je vidíme a postříkáme!
- jako prevenci lze používat hrabanku z lesa /nesmí tě vidět hajný/, nasušené listí ořešáků, vápnění a přídavky do koupele jako např. odvar z máty, i Savo aj. - ale hlavně čistota !
/i když někteří starší chovatelé, nechávají kolem hnízd naděláno, neb ten dusík udělá také svoje, ale k tomu se nepřikláním/.
Mohu tě ujistit, že téměř na každé výstavě se najde holub, který není v pořádku a na př. ty péřovce má a již proto je dobře, že jsi sem tu disk. dal!
Ono je vůbec třeba než holuba vystavím, tak se mu věnovat a dát ho do výstavního stavu, včetně vyčistění kroužku, povolené úpravy aj.
Právě jsem se vrátil z výstavy v ČB, kde bylo vystaveno Prách. káníků jak na speciálce a opravdu pěkných, ale téměř všichni měli přerostlé horní zobáčky - žádný nebyl upraven /a to jistě již absolvovali několik výstav/! Není to škoda, i body za to měli sundané?
Ale byli tam i přepich BV - s jasnou výstavní drezurou a výstavní kondicí!
B.

18.2.2017 09:39

No jelikož to kolegovi nedalo tak trošku zapatral a výsledkem je že prosite letky má na svědomí vsenka holubi.

18.2.2017 10:02

Perovka holubi na sev.mor tomu rikame perozrout zpusobuje poskozeni peri...setkal jsem se s tim jednou v zivote a to na kratko z dovezeneho materialu, likvidace biokill..

18.2.2017 10:13

Prevence vyse popsane...koupele, orech.listi, hygiena v chovu zarizeni, vyvapneni sten, budniku, holubarska beloba a nepouzivat zbytecne pripravky na hubeni ektoparazitu...vznika rezistence...

18.2.2017 10:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Perovka holubi na sev.mor tomu rikame perozrout zpusobuje poskozeni peri...setkal jsem se s tim jednou v zivote a to na kratko z dovezeneho materialu, likvidace biokill..

Nevím zktereho severu moravy jste...já sem s Třince tudíž tomu říkáme stejne ale neplete si vsenku a péřovku(perozrouta).

18.2.2017 10:38

Perovka holubi patri mezi drobny parazitujici hmyz vsenky, zpusobuje poskozeni konecku per, vytvari chodbicky v perecch (prosite letky)lze ho spatrit v oblasti krku a kdyz profouknete spodni cast kridla...

18.2.2017 11:49

Az dorzazim domu dam vam tady kopii clanku o vsence holubi a perovce

18.2.2017 12:21

No muzete...urcite jsi to prectu.

18.2.2017 13:07

Www.postovniholub.cz>ektoparazite je to pdf ke stazeni dalsi clanek od ifauna... Paraziti holubu-ektoparazite...

18.2.2017 13:18

Je pochopitelne ze pokud chovate holuby tmavsiho barevneho razu tak je nekdy tezke to najit na nich...a pokud se budeme bavit ciste o poskozenem, prozranem a prositych letkach tak se bavime o perovce (perozrouti)uz ten nazev tomu napovida...

18.2.2017 17:52

Jde videt ze cerpame ze stejneho zdoje...oba parazite patri do stejne skupiny tzv.phthiraptera.clanek vam tady davat nebudu jelikoz ste si ho nasel

18.2.2017 19:21

Priteli ja ho hledat nemusel byl pouze doporucen vam! pricinu prositych letek, co ji zpusobuje jste tapal sam...clanek ifauny znam co byl vydan to druhe jsem pridal abych vyvratil vasi verzi..neni dulezite zda se clovek s timto ektoparazitem setkal ci ne ale domnivam se ze kazda z techto veci je soucast holubarstvi se kterou se muzem i nemusime setkat ale ja holubarim takze chci pochopit a znat vsechno, snazim se vam dat najevo pravdivou verzi kterou tady dokladam, protoze nevericne se prete ze se pletu..

19.2.2017 10:34

Priteli ja ho hledat nemusel byl pouze doporucen vam! pricinu prositych letek, co ji zpusobuje jste tapal sam...clanek ifauny znam co byl vydan to druhe jsem pridal abych vyvratil vasi verzi..neni dulezite zda se clovek s timto ektoparazitem setkal ci ne ale domnivam se ze kazda z techto veci je soucast holubarstvi se kterou se muzem i nemusime setkat ale ja holubarim takze chci pochopit a znat vsechno, snazim se vam dat najevo pravdivou verzi kterou tady dokladam, protoze nevericne se prete ze se pletu..

Priteli ja se svama nehadam...tohle tema sem zalozil na prani kamarada jelikoz oba verime ze prosite letky nezpusobuje perovka...dam vam tady jeste citaci s dila Turecek a kolektiv. Holubarstvi...Václav Tureček a kol.:Holubářství
"Všenky žijí na hostiteli trvale. Peří bývá lomivé, v praporku pera vznikají drobné otvůrky, u holubů se zhoršuje opeření.

19.2.2017 12:27

Jsem v praci takze nemam cas reagovat ale perovek je vyce druhu, a patri do radu vsenky...perovka zpusobuje prosite letky, prozranost a poskozeni peri vcetne lamavosti perovka ma negativni vliv na celkovy organizmus ci imunitu holuba, oslabuje ji a tim padem vznikaji dalsi neduhy v chovu a muze vest az k umrti v chovu...pokud chcete znat odborny nazev ci latinsky to se dozvite pouze pod mikroskopem...pokud se bavime o jakemkoliv poskozovani peri ektoparazity tak se bavime o podradu perovky a rad vsenky opakuji per ovek je vyce druhu nedelejte z toho vedu...

19.2.2017 12:46

Citace je spravna..ale pokud se bavime podrobneji...a chcete znat odpoved, jsou to perovky kterych je vyce druhu!

19.2.2017 20:16
raspic

XXX.XXX.209.30

Zdravim obdivuji! vaši trpělivost protože pan si...stale do kola přitom každy PRUMĚRNY HOLUBAŘ vi, že se jedna o PEŘOVKU nebo PEROŽROUTA!

19.2.2017 20:53
hrabal1

XXX.XXX.32.154

Pozdravujem. A nechcete aj tú moju viď taxon Brueelia hrabali. J.Hrabal.

http://www.biolib.cz/en/taxon/id103802/.

19.2.2017 22:39

Citace je spravna..ale pokud se bavime podrobneji...a chcete znat odpoved, jsou to perovky kterych je vyce druhu!

No a presne o tohle mi jde...

19.2.2017 22:42

hrabal1 napsal(a):
Pozdravujem. A nechcete aj tú moju viď taxon Brueelia hrabali. J.Hrabal.

http://www.biolib.cz/en/taxon/id103802/.

Pane Hrabal dekuji Vam za odkaz tohle sem hledal.

19.2.2017 22:50

raspic napsal(a):
Zdravim obdivuji! vaši trpělivost protože pan si...stale do kola přitom každy PRUMĚRNY HOLUBAŘ vi, že se jedna o PEŘOVKU nebo PEROŽROUTA!

Zdrejme ste nepochopil o co slo...p.Hrabal jo.

20.2.2017 08:23

To ti tak zeru !clovek ktery jsi precte celou diskusi vcetne vasich prispevku v jinych diskuzic velmi dobre pochopi, ze celou tu dobu tvrdite se ze nejedna o perozrouta a ted se snazite to zahrat do rohu, abyste se nestrapnil, neni tak tezke dohledat ze vas chov se timto potyka jak jste psal i vase holubata neustale pouzivate postriky i v dobach kdy se nic nedelo udajne preventivne...nechapu ?neni ani tak tezke dohledat v jakem marasu chovate na to ze jste holubar 20 let zopakuju 20 let!

20.2.2017 09:45

To ti tak zeru !clovek ktery jsi precte celou diskusi vcetne vasich prispevku v jinych diskuzic velmi dobre pochopi, ze celou tu dobu tvrdite se ze nejedna o perozrouta a ted se snazite to zahrat do rohu, abyste se nestrapnil, neni tak tezke dohledat ze vas chov se timto potyka jak jste psal i vase holubata neustale pouzivate postriky i v dobach kdy se nic nedelo udajne preventivne...nechapu ?neni ani tak tezke dohledat v jakem marasu chovate na to ze jste holubar 20 let zopakuju 20 let!

Nevím od kdy si tykáme?Ano objevilo se mi to u holoubat ne u starých holubů proto SME se s kolegou zaměřili trošku jiným směrem že by to mohl způsobovat jiný parazit buďto nějaký druh Čmelíka nebo vsenka...Striknout preventivně před sezonou je špatně?Že o tom nevím?Já chovám v marasu?Dobře si prohlédněte svoje fotky...

20.2.2017 13:36

Tak za 1.jsem vasnivy chovatel i zahradkar a moc dobre vym ze pouzivani postriku at uz na jakekoliv bazi vede nejen ke zniceni prospesnych zivocichu, mikroorganizmu, ale vznika urcita rezistence, odolnost vuci plisnim, chorobam, virum, napadeni skudci v zivocisne risi parazitum (ektoparazitum)z vasich slov a prispevku bylo zrejme ze se tim potykali a starsi kusy vcetne holoubat taky je zrejme, ze pouzivani postriku pouzivate ve svem chovu jako sodovku...nemam nic proti prevenci ale vseho moc skodi...neni divu ze mate problem se toho zbavit !?za 2.celou dobu vam rikam ze se jedna o perozrouta, perovku taky jsem vam dal najevo, ze je vice druhu, poslal jsem vam odkaz na clanky kde jse to v jednom popisuje a vy porad jste tvrdil ze to tak neni vyse nahore, necht jsi kazdy precte...ted otacite na druhou stranu, prevracite skutecnost co jste tvrdil porad je to perozrout at uz se jedna o jakykoliv druh ci latinsky nazev a to jste celo dobu popiral a to i v jine diskuzi...za 3 nejsem jsi vedom ze by na mych fotkach bylo zrejme ze bych choval v nejakem marasu v soucasne dobe mam holuby svetle kresby, holoubata rodice jsou cisti bez znesisteni trusem a bez zrejmych priznaku napadeni parazitu taktez plati o chov.zarizeni ma prevence spociva spociva v okyselovani vody acidomid, jablecny ocet, pestra strava zrnin, gritu, zelenych slozek salat, lichoresnice atd...kladu duraz na hygienu vyvapneni zarizeni, pouzivani holubarske beloby osetreni podlahy sedacek podsypani hnizdnich misek, s oblibou pouzivam cesnek samozrejme doma vypestovany Rusky...jsem proti prelecovani pouzivani ANTIBIOTIK a kazdy jedinec ktery to vyzaduje je zmeho chovu odstranen v loni jsem dovezl ze Znojma 10 ks do chovu jsem nakonec zaradil pouze 4 ks mam zasady a tech se drzim neplodni, zhyckani holubi nachylni do meho chovu nepatri! vetsi cast, zaklad chovu jsem ziskal s Kralovehradeckeho kraje od cloveka ktery ma chov zalozeny na prirode bez pouzivani antibiotik, prelecovani a chova v podobnych podminkach jsou kvalitniho exterieru, bublavi, plodni, ostraziti, vitalni podobnou selekci jsem udrzoval v chovu postaku ktere jsem choval 17 let, metrozol jsem v zivote pouzil 1 za zivot a postrik proti parazitum v lonskem roce kdy jsem privezl 10ks za zminovaneho Znojma kteri byli napadeni perozroutem ktereho jsem uspesne zlikvidoval a do sveho chovu jsem zaradil pouze 4 ks bud se adaptuji na me podminky nebo jdou z kola ven, CHEMIE JE ZACAROVANY KRUH PRECTETE JSI NEKTERE CLANKY O VNIMAVOSTI EKTOPARAZITU NA SOUCASNE POUZIVANE POSTRIKY V CETNE JEJI ODOLNOSTI...V DOBE INTERNETU TO MOZNA ZVLADNETE I KDYZ O TOM POCHYBUJI KDYZ JSTE NEBYL SCHOPNY UVERIT ZE POSKOZENI PERI, PROSITE LETKY, LAMAVOST ZPUSOBUJE DRUH PEROZROUTA!

20.2.2017 13:54

Nevím zktereho severu moravy jste...já sem s Třince tudíž tomu říkáme stejne ale neplete si vsenku a péřovku(perozrouta).

Jedna vec je pouziti postriku na vystavach kde jse najdou jedinci kteri zacleni zvire do vystavy i s timto napadenim, a clovek slusny poctivy se nestaci pak divit co jsi zavlekl..a pouzit postrik doporucim v pripade dovezeneho materialu v karantene kde vyckava zda se neco projevi popripade vysetreni trusu, a pak postrik pouzit pokud mozno jen kdyz se neco deje zjistit co to je a pak zasahnout prislusnym postrikem, doprucuju vam take doorat holubum castejsi koupel a verte ze holub tam vleze i v teplotach pod nul s pul metrem snehu muzete zvolit nejaly sampon proti parazitum neni to ucine co jsem cetl ale je to takova nenasilna prevence, vcetne orechoveho listi ktere vadi i hlodavcum samozrejme nic neni 100%nejdulezitejsi je hygiena a neoslabovat jedince levivy, postriky, stresem to je k probkemu pak jen krucek...

20.2.2017 14:02
PMHD

XXX.XXX.167.80

Ta čeština. V době internetu. Vým, já o tom nevím, že je ve vyjmenovaných slovech. Čárky a háčky?

20.2.2017 14:10

Tak za 1.jsem vasnivy chovatel i zahradkar a moc dobre vym ze pouzivani postriku at uz na jakekoliv bazi vede nejen ke zniceni prospesnych zivocichu, mikroorganizmu, ale vznika urcita rezistence, odolnost vuci plisnim, chorobam, virum, napadeni skudci v zivocisne risi parazitum (ektoparazitum)z vasich slov a prispevku bylo zrejme ze se tim potykali a starsi kusy vcetne holoubat taky je zrejme, ze pouzivani postriku pouzivate ve svem chovu jako sodovku...nemam nic proti prevenci ale vseho moc skodi...neni divu ze mate problem se toho zbavit !?za 2.celou dobu vam rikam ze se jedna o perozrouta, perovku taky jsem vam dal najevo, ze je vice druhu, poslal jsem vam odkaz na clanky kde jse to v jednom popisuje a vy porad jste tvrdil ze to tak neni vyse nahore, necht jsi kazdy precte...ted otacite na druhou stranu, prevracite skutecnost co jste tvrdil porad je to perozrout at uz se jedna o jakykoliv druh ci latinsky nazev a to jste celo dobu popiral a to i v jine diskuzi...za 3 nejsem jsi vedom ze by na mych fotkach bylo zrejme ze bych choval v nejakem marasu v soucasne dobe mam holuby svetle kresby, holoubata rodice jsou cisti bez znesisteni trusem a bez zrejmych priznaku napadeni parazitu taktez plati o chov.zarizeni ma prevence spociva spociva v okyselovani vody acidomid, jablecny ocet, pestra strava zrnin, gritu, zelenych slozek salat, lichoresnice atd...kladu duraz na hygienu vyvapneni zarizeni, pouzivani holubarske beloby osetreni podlahy sedacek podsypani hnizdnich misek, s oblibou pouzivam cesnek samozrejme doma vypestovany Rusky...jsem proti prelecovani pouzivani ANTIBIOTIK a kazdy jedinec ktery to vyzaduje je zmeho chovu odstranen v loni jsem dovezl ze Znojma 10 ks do chovu jsem nakonec zaradil pouze 4 ks mam zasady a tech se drzim neplodni, zhyckani holubi nachylni do meho chovu nepatri! vetsi cast, zaklad chovu jsem ziskal s Kralovehradeckeho kraje od cloveka ktery ma chov zalozeny na prirode bez pouzivani antibiotik, prelecovani a chova v podobnych podminkach jsou kvalitniho exterieru, bublavi, plodni, ostraziti, vitalni podobnou selekci jsem udrzoval v chovu postaku ktere jsem choval 17 let, metrozol jsem v zivote pouzil 1 za zivot a postrik proti parazitum v lonskem roce kdy jsem privezl 10ks za zminovaneho Znojma kteri byli napadeni perozroutem ktereho jsem uspesne zlikvidoval a do sveho chovu jsem zaradil pouze 4 ks bud se adaptuji na me podminky nebo jdou z kola ven, CHEMIE JE ZACAROVANY KRUH PRECTETE JSI NEKTERE CLANKY O VNIMAVOSTI EKTOPARAZITU NA SOUCASNE POUZIVANE POSTRIKY V CETNE JEJI ODOLNOSTI...V DOBE INTERNETU TO MOZNA ZVLADNETE I KDYZ O TOM POCHYBUJI KDYZ JSTE NEBYL SCHOPNY UVERIT ZE POSKOZENI PERI, PROSITE LETKY, LAMAVOST ZPUSOBUJE DRUH PEROZROUTA!

Psal sem vám to už minule jediné co používám je entizol a před sezonoun arpalit víc vám už ktomu psát nebudu...Můžu vás ujistit že můj chov je na hodně dobre urovni

20.2.2017 14:19

Tak v tom pripade neni co resit i kdyz by se dali vase slova co pouzivate opet zpochybnit...preji hodne uspechu v boji proti ektoparazitum...

20.2.2017 14:40

PMHD napsal(a):
Ta čeština. V době internetu. Vým, já o tom nevím, že je ve vyjmenovaných slovech. Čárky a háčky?

Pisu z telefonu a v rychlosti a priznam, ze pisu hrubky a co ?pani ucitelko! Zapomel jste dodat, ze jsem napsal prispevek jako vetu..pracuju venku a v dobe kratkeho odpocinku, reagoval jsem...pokud k tomuto tematu nemate co rict tak mlcte! poucte me, treba se opravdu pletu vcetne literatury? vsichni meli moznost a dostatek casu reagovat a kazdy mlcel, krom pana Hrabala a pana nad nim...

20.2.2017 16:31

Tak v tom pripade neni co resit i kdyz by se dali vase slova co pouzivate opet zpochybnit...preji hodne uspechu v boji proti ektoparazitum...

Můžete to zkusit.

20.2.2017 18:37

Treba zacnu ivermectin sirokospektralni antiparazitikum (neurotoxicky) v kombinaci entinazolu coz je antibiotikum mam dojem...nevim co tomu organizmu prida na hodnote krom oslabene imunity, a pricinu propuknuti dalsich nemoci takovy jedinec tezko bojuje z parazity, ti dokazou telo ochromit zavlecenim dalsim nespecifikovanym virem, ci nakazou, neoplozenost vajec, poruchy fungovani organu, apatie a pri vetsi zamorenosti k umrti samotneho zvirete..atd kaslu na ty vase nazory, parazitujete na ostatnich a nemate samostatne rozhodovani, zaujal me vas prispevek mam dojem cesky rejdic kde pan ukazoval krizence, chova pro potechu psal ze je na invalidnim duchode, nema auto ?je to asi nejaky podivin..?.to uznam co pise, ale vam to nedalo a kopiroval jste prispevek vaseho kamarada bobanka a jeste jste se pripomenul v teto cizi diskuzi ho vrele pozdravit jak obhajujete jeho zajmy, jak kriminalizoval krizeni.kdyz koukam na vystavach co dokazou nekteri vytvorit, jsem znechucen jaky se tu probouzi nesvar i pro budoci generace ze se klade velky duraz na exterier a na to nejdulezitejsi se zapomina...tim muj rozhovor s vama skoncil, jiste by se dalo pokracovat do nekonecna ted mam neco na praci neodkladneho...hezky vecer.

20.2.2017 22:17
poty76

XXX.XXX.145.250

Koukám, že vy kde vlezete, tam tráva neroste! Jestli se nepletu, rozdával jste tady moudra v několika diskusích. Když vás tady semleli, na chvíli jste zmizel a vystupoval jako anonymní nick, tak se tady také objevoval váš profil. Nevím co se stalo, že jste najednou psal ale pod anonymem! Mimochodem, uvádějte přesné a ne zkreslující informace, když už berete můj nick do své pusy! Já jsem se vyjádřil na diskusi o káníkovi a to z toho důvodu že pán s přihlašovacími údaji JG 007, začal nesmyslně zadávat ať už různé otázky či fotky kříženců, které se netýkali tématu. Pro mě je to znehodnocování vlákna! Jestli že se na vlákně český stavák zeptá i po odpovědi které se mu dostalo na stejnou věc a to na polaření. Poté nevím co si o tom myslet. Beru to jako znehodnocení vlákna, jak jsem již napsal.

Jako důkaz můžeme použít i další vlákno o českém rejdiči. Co se týče nicku bflmpz (Martina), známe se pouze prostřednictvím fauny, přes síť. Na dálku jsme přátelé, tak to se mi chovatelé oslovujeme, oslovením přítel. To asi znáte. Pouze poukázal na to, že je zbytečné zadávat stejné fotky na více vláken a tvořit nesmyslné křížence. Nic víc! Pokud se vás to dotklo, nevím, neznám vaše myšlenkové pochody a ani nemám potřebu. Mimochodem čí obhajoval zájmy. Moje? Napsal jsem pravdu. Pokud někdo přikřižuje plemena do jiných, než začne měl by vědět co od toho očekává a hlavně co z toho vypadne! Vy dáváte stejnou barvu, stejné plemeno, tak že nešlechtíte! Já u holubů také ne, nemám důvod cokoli dávat do staváků. A už vůbec ne, jiné plemeno. U králíků ano, tam regeneruji barevný ráz. Na náhody by se holubářství a ne jenom to, dělat nemělo. V jaké je pán JG 007 situaci, popsal až po příspěvku bflmpz. Nehledě na to, že tam opět přiznal jak má českého rejdiče v páru s orientálním rollerem. Víte já také jezdím po celé republice vlakem, stojí to hodně odříkání, ale nebrečím! Nebudu tady poukazovat nato jaké mám nebo nemám problémy, protože nikdo z vás co sem chodíte mi s jejich vyřešením nepomůžete, stejné je to obráceně, tak že používat něco na obranu v dnešní době snad už ani nelze. V dnešním příspěvku v čase 14.40h se podivujete nad tím, že vsichni meli moznost a dostatek casu reagovat a kazdy mlcel, krom pana Hrabala a pana nad nim...
Když to tady ti holubáři vidí, kdo by sem lezl? Vždyť je to jenom jakési, takési neustále dokazování a zbytečné napadání. Málo kdo se z vás / nás známe osobně a budeme tady do sebe pořád kopat? Zbytečné.

To, že na výstavách vidíme plemena která s holubem už nemají nic společného, není novinkou. Je to holá a smutná skutečnost! Jak již psali někteří, zde holub RYS mluví sám za sebe. Choval jsem je ještě v roce 2005 a používal jsem je jako chůvy pro Pomořany a Hanácké. Byli to holubi plní života, polařili a bez problémů mi tyto velké voláče odchovávali. Dnes když je vidím, tak už určitě nepolaří! Jestli vůbec létají po střechách. V tomto by si měli udělat pořádek kluby a jejich členové. Mějte se a ať se vám daří vaši Altenburští bubláci. Jsou moc hezcí, tak se s nimi bavte. V Lysé jsem u klecí poslouchal jak to tam vařili. S pozdravem Potůček B.

Ps: Závěrem bych chtěl říci, že mi je šumák co kříží a s čím pán JG 007! Je to pouze jeho věc, ale ať to nevěsí na vlákna křížem krážem. Je mi líto, ale mně to vadí! Vadí mi to proto, protože jsou to vlákna s českými plemeny (národní), ti kluci a propagátoři těch plemen která chovají se snaží vytvořit kvalitní propagaci plemene s neméně kvalitním a dlouhým vláknem zde na fauně. Samozřejmě to neznamená, že někdo někam nesmí, ba naopak. Ale ať je přípěvek k tématu. Jinak každý si dělá za své a jak si dělá je čistě jeho věc.

21.2.2017 01:54

Zdravim, pane bobanku vazim jsi vasi reakce, odpuste jsi slova jak kdo semlel ?nejsem jsi vedom odesel jsem, ze sve vlastni vule a dal jsem to patricne najevo !nehodlam byt soucasti spolecnosti lidi, kteri popiraji pravdu, a budou tvrdit, ze neco je..kdyz neni.C7o se tyce p.JG007 s vama souhlasim sam jsem napsal a usoudil, ze je to nejaky podivin a me by to taky stvalo ja nemel ani v nejmensim na takoveho cloveka regovat, ale souhlasim s vasi verzi jste vzdelany clovek...co se tyce bflmpz a jeho obhajoby, spatne jste to pochopil ja pouze sledoval tu jeho vlezlou osobnost co casto kopiruje nazory ostatnich, nehlede na to, ze zvatla lzi..me i ostatnim, tahle diskuze mluvi pro me osobne za vse, ale jak rikate akorat jsem se snazil tady mu neustale dokazovat a kopat kolem sebe uznavam je to nesmysl a blbost, ale jde mi o pravdu a nesnesu cloveka co nedokaze dat najevo ze se plete...jinak preju mnoho uspechu u chebacku jste jeden z mala ktery jse o neco snazi vcetne propagace Ceskeho stavaka a zminovane Chebske straky nejsem privrzenec vystavnictvi me osobne to nikda nezaujalo ja se vzdy od mala dival na to pres prsty vzdy jsem byl presvecen a i dnes to ve me pretrvava ze jsou vsichni krasni po exterieru ale jak se rika u zen, z krasneho talire se nenajis" tot reakce na plemena kde se vytratila jejich telesna vyvazenost, plodnost atd...a co se tyce ze jsem vystupoval anonymne toho jsi nejsem vedom pouze jsem na kratko zrusil profil, chtel jsem jsi zajistit ze nebudu mit nutkani na cokoliv reagovat.pritelkyne ta je uz na prasky ze jse holubum venuju vyc nez ji...smajlík) s pozdravem Adamcik E.

21.2.2017 08:50

Jeste dodam k tomu krizeni, pokud clovek takove krizence nepousti dal a i kdyby clovek zkousel co z toho vyleze a pak to skonci v tlame psa, treba vyvar polevka...domnivam se ze to delal kdejaky zacinajici holubar takove pokusy jako kluk !?...abych rekl pravdu ja jsem v zivote nevyprodukoval krizence coz me trosku mrzi, z pohledu zvedavosti, ale priznam se k jedne veci, pri utocich jestraba hlavne ted v obdobi vajec vetsinou prijdu o holubici jelikoz holub sedi vejcich..drive u chovanych postaku nebyl problem mam plno kamaradu postakaru ale u altenburaku co ted ?Kdyz jsem prisel o holubici, v okoli nikdo neni a 3 roky jsem hledal toto plemeno a to pouze od seriozniho cloveka, ktery pokud mozno chova ve stejnych podminkach a pokud mozno bez leciv s prirozenou imunitou, aby nezustal tento jedinec sam nez budu mit nahradu dosadil jsem mu holubicku postaka...holoubata bud skonci v polevce nebo jsi je kratce ponecham pouze ze zvedavosti a pak skonci v tlame od psa jsi posmakne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík