Středočeská výstava Lysá NÁŠ CHOVATEL:
Výstavní poplatky:
klecné holub...45, - Kč !
správní poplatek...70, -Kč ?
katalog...80.-Kč /každý povinen odebrat/!
vstupné... ?, - Kč
transport zvířat na a z výstavy si každý zajistí osobně ! /2x cesta/
dodat holuby ve středu - odebrat v neděli odpoledne /4dny/!
burza-trh... také dobrý!
B.
Preji hezky den, myslim si ze jakakoliv vystava by nemela byt financni zatez pro chovatele ktery nese nejvetsi brime teto akce, tj. musi zvirata vlastnit, dovezt na vystavu, zaplatit veskere manipulacni poplatky, klecne, katalog, cestu zpet, muze se stat ze se zvire po dobu vystavy nakazi, takze lecba, popripade i o zvire prijde.nejvetsi dil by melo garantovat vystaviste, vybirat penize od sponzoru, stankaru, za parkoviste, vstupne. ale proc by to delali kdyz to dostanou od chovatelu ?
chov.
napsal(a):
Středočeská výstava Lysá NÁŠ CHOVATEL:
Výstavní poplatky:
klecné holub...45, - Kč !
správní poplatek...70, -Kč ?
katalog...80.-Kč /každý povinen odebrat/!
vstupné... ?, - Kč
transport zvířat na a z výstavy si každý zajistí osobně ! /2x cesta/
dodat holuby ve středu - odebrat v neděli odpoledne /4dny/!
burza-trh... také dobrý!
B.
a já bláhově myslel že to je odměna pro vystavovatele, tak jsem ještě na poslední chvíli asi dvacet holubů přihlásil možná pro důchodce bude SLEVA
Ani náhodou se nechci zastávat a obhajovat nastavené výstavní poplatky, ale...Každá sranda něco stojí. Výstaviště v Lysé n.L. je podnikatelský subjekt a tedy jeho posláním je vytvářet zisk. Pokud některé kraje pořádají své výstavy svépomocí, třeba i mají vlastní prostory seženou si sponzory atd. pak poplatky mohou být značně jiné. Rozhodně každý chovatel má možnost svobodné volby a nemusí vystavovat. Pokud vystavuje, pak musí akceptovat výstavní podmínky a to platí obecně. Mě na takovýchto výstavách, kde rozhodně nevystavuji, vadí dlouhý pobyt zvířat mimo domov a s tím spojený stres. Ale říkám, je to volba každého potencionálního vystavovatele.
Pokud chovatele nebudou vystavovat a tvrdě platit, nevim na co navštěvnici budou koukat!Vstup bude stat nejmeně 500kč a budou tam jen stankaři.Nebyt chovatelu nevim kdo / že by stankaři /platili veškere naklady?Myslim, že vystavovatele by měli mit vše zdarma, protože PRAVĚ ONI určuji navštěvnost a tim i PRACHY.
- říkám to stále, je to jako kdyby herci v divadle museli zaplatit, než začnou hrát a fotbalisté také!
- kdyby to bylo alespoň za rozumné peníze, co z nás tahají!
- správní poplatek mají asi za počítání peněz co obdrží?
- máme smůlu, že není ve vedení Výstaviště nějaký chovatel, případně holubář, ten by se určitě styděl a podíval by se jak to dělají jinde!
- prostě většinou jsme důchodci, tak prostě nevystavujeme.
- každý chce vytvářet zisk, ale ti co pospíchají, aby zbohatli - již zkrachovali, nebo jsou v Africe.
B.
raspic
napsal(a):
Pokud chovatele nebudou vystavovat a tvrdě platit, nevim na co navštěvnici budou koukat!Vstup bude stat nejmeně 500kč a budou tam jen stankaři.Nebyt chovatelu nevim kdo / že by stankaři /platili veškere naklady?Myslim, že vystavovatele by měli mit vše zdarma, protože PRAVĚ ONI určuji navštěvnost a tim i PRACHY.
Velmi podmětná myšlenka. Ano vystavovatelé dodávají exponáty. Nikde není napsáno, že takto by nemohlo být, kdyby zástupci na VH sledovali, za co se vydávají peníze a jak se hospodaří s deficitem. Při rozumném hospodaření ČSCH (roční rozpočet cca 15 mil. Kč). Z rozpočtu jde cca 70% na správu spolku. Zbytek jde do podpory chovatelství. To je tak nějak rok, co rok a málo kdo z chovatelů si s tím láme hlavu. Vysoké výstavní poplatky jsou důsledkem, nikoliv příčinou...Je v rukách chovatelů, aby se zajímali o "svazovou politiku", změnili pravidla hry a mohou být výstavní poplatky dotované nízké a nebo žádné. Někdo musí režii výstavy zaplatit. Dnes to jsou především vystavovatelé a návštěvníci. To je skutečnost a brblání beze změny pravidel v celém ČSCH (Stanovy, jednací řád, struktura adt.), nemohou nic změnit. Snad si jednotlivci mohou postěžovat, ale bez efektu...
chov.
napsal(a):
- říkám to stále, je to jako kdyby herci v divadle museli zaplatit, než začnou hrát a fotbalisté také!
- kdyby to bylo alespoň za rozumné peníze, co z nás tahají!
- správní poplatek mají asi za počítání peněz co obdrží?
- máme smůlu, že není ve vedení Výstaviště nějaký chovatel, případně holubář, ten by se určitě styděl a podíval by se jak to dělají jinde!
- prostě většinou jsme důchodci, tak prostě nevystavujeme.
- každý chce vytvářet zisk, ale ti co pospíchají, aby zbohatli - již zkrachovali, nebo jsou v Africe.
B.
Chtěl bych vás uklidnit. Ředitelem společnosti Výstaviště Lysá nad Labem je současný místopředseda UOK holubů Mgr. Ondřej Matouš. Takže byste mohl některou připomínku nebo myšlenku, která vás oprávněně tíží (a nejen vás), adresovat přímo jemu. Mohlo by se ale stát, že by vás šmahem označil za obhájce či propagátora pořádků minulého režimu.
Mohu vás ale ubezpečit, že pan Matouš se nestydí za různé věci, což několikrát demonstroval v minulosti na zdejší diskuzi, kterou se ale pravděpodobně rozhodl již nenavštěvovat. Možná je to tak i lepší pro klid a spokojenost jak jeho, tak i diskutujících.
raspic
napsal(a):
Ano, klecné a nutnost koupit si katalog jsem taky nepochopil.
Jako by nestačilo, že chovatel musí své kusy odchytit, uzavřít,
připravit (očistit), dopravit tam i zpět, po výstavě se hodí i nějaká
ta karanténa atd.
Nehledě na blbé kecy, že tamten měl tohle pírko tak a tamten
zase jinak. Nejchytřejší jsou samozřejmě ti, co nich nechovají
nebo nevystavují. Svou adresu a další osobní údaje musí mít
v katalogu, takže aby ještě případně hlídal dvounohou škodnou atd.
O podmínkách v kleci (5 dnů), o podestýlce, o špinavých či prázdných
miskách či možnosti zcizení přímo na výstavě nemluvě.
Také nechápu proč se platí správní poplatek a z jakého důvodu jsem povinen odebrat katalog! Ale klecné kolem 30 Kč mi přijde adekvátní a nemám s ním žádný problém. Furt je to ještě za hubičku. V Německu klecné 8 euro a nikdo to nějak moc neřeší. Výstavy kde se třeba platí pouze správní poplatek mi přijde už jako přežitek. Vždyť jen posouzení vyjde na cca.17 Kč. Kde má pak spolek najít peníze na obnovení fundusu?
Můžou zvýšit vstupné. Z těch 60-80 Kč na rovnou stovku.
Bude se to líp (normálněji) vybírat, na pokladně to rychleji uteče.
A tím se vybere víc peněz. Ovšem musí část peněz ze vstupného
jít chovatelům a né výstavišti. Návštěvnost to, dle mého, neohrozí.
Lidi pin.dat budou, to dělají vždycky, ale tu dvacku navíc stejně
nakonec dají. Stejně ji kolikrát utratí(me) za nesmysly.
holis
napsal(a):
Také nechápu proč se platí správní poplatek a z jakého důvodu jsem povinen odebrat katalog! Ale klecné kolem 30 Kč mi přijde adekvátní a nemám s ním žádný problém. Furt je to ještě za hubičku. V Německu klecné 8 euro a nikdo to nějak moc neřeší. Výstavy kde se třeba platí pouze správní poplatek mi přijde už jako přežitek. Vždyť jen posouzení vyjde na cca.17 Kč. Kde má pak spolek najít peníze na obnovení fundusu?
Jsem si téměř jist, že když píšete o německém klecném, tak že víte, že pro jejich chovatele s měsíčním příjmem např,5.000 Eur je to celkem legrace (takže ne dražžší). I na Slovensku, kde se platí 4 Eur za klec, je to v porovnání vyšší, než v Lysé. Ale ?...vše má své ale, tak i toto srovnání a to v tom nejzásadnějším. V Nitře se cítíte příjemně, všude čisto, klece pravidelně doplňovány pitím a kvalitním krmením, všude, kam se pohnete, ochota a vstřícnost pořadatelů, nadstandardní zabezpečení zázemí a servisu pro chovatele a ostatní návštěvníky. Nikdy jsem na takové úrovni výstavy, jakou by měla být Lysá, neviděl tolik holubů, kteří by byli ve stavu ve kterém nevykazovali nejlepší zdraví a o výstavní kondici se u mnohých už vůbec nedalo hovořit. Jak je to možné ? Předpokladem je, že většina z nás se, krom jiného, jede na takovou výstavu poučit, prohlédnout konkurenční zvířata. Avšak z jednání některých gyrantů jsem si mnohdy připadal jak obtížný hmyz. Ale to bylo před 2 lety, od té doby tam nepáchnu. Ale pozor...na nádvoří to vypadalo jako u kolotočů. Všude hvízdání, pískání, vyvolávání, prostě nedůstojné a úplně mimo účelovost akce. Podobné poznatky jsem získal od kamarádů - návštěvníků letošní tzv. Celostátní výstavy. Jejich závěr ? Lysá naposled. ! Dovolím si tvrdit, že úroveň tzv. CV v Lysé táhne ve svém důsledku naše chovatelství dolů, místo toho, aby to bylo vyvrcholení celoroční činnosti, impulzem pro činnost členů a organizací do dalšího období. Zejména u zahraničních návštěvníků ztratila CV v Lysé již dávno pověst lákavé akce a respekt obecně. A poslední úvaha...jen mi není jasno, kdo stále podporuje, či má již několik let zájem na tomto setrvalém stavu a nijak se nesnaží nebo nepřičiní o jeho nápravu. Zajeďte na Slovensko, Slováci umí. Ale to by vás musela opustit ta ješitnost, ta čecháčská sebestřednost, která vám v Nitře ani nedovolila v letošním roce instalovat propagační stánek ČSCH. Styděl jsem se za vás, funkcionáři, protože vy toho nejste schopni.
Hezké vánoce všem.
Omlouvám se. Jenom ještě dva snímečky z Nitry (z expozice holubů), pro porovnání s Lysou.
jarda.b.valassko
napsal(a):
Jsem si téměř jist, že když píšete o německém klecném, tak že víte, že pro jejich chovatele s měsíčním příjmem např,5.000 Eur je to celkem legrace (takže ne dražžší). I na Slovensku, kde se platí 4 Eur za klec, je to v porovnání vyšší, než v Lysé. Ale ?...vše má své ale, tak i toto srovnání a to v tom nejzásadnějším. V Nitře se cítíte příjemně, všude čisto, klece pravidelně doplňovány pitím a kvalitním krmením, všude, kam se pohnete, ochota a vstřícnost pořadatelů, nadstandardní zabezpečení zázemí a servisu pro chovatele a ostatní návštěvníky. Nikdy jsem na takové úrovni výstavy, jakou by měla být Lysá, neviděl tolik holubů, kteří by byli ve stavu ve kterém nevykazovali nejlepší zdraví a o výstavní kondici se u mnohých už vůbec nedalo hovořit. Jak je to možné ? Předpokladem je, že většina z nás se, krom jiného, jede na takovou výstavu poučit, prohlédnout konkurenční zvířata. Avšak z jednání některých gyrantů jsem si mnohdy připadal jak obtížný hmyz. Ale to bylo před 2 lety, od té doby tam nepáchnu. Ale pozor...na nádvoří to vypadalo jako u kolotočů. Všude hvízdání, pískání, vyvolávání, prostě nedůstojné a úplně mimo účelovost akce. Podobné poznatky jsem získal od kamarádů - návštěvníků letošní tzv. Celostátní výstavy. Jejich závěr ? Lysá naposled. ! Dovolím si tvrdit, že úroveň tzv. CV v Lysé táhne ve svém důsledku naše chovatelství dolů, místo toho, aby to bylo vyvrcholení celoroční činnosti, impulzem pro činnost členů a organizací do dalšího období. Zejména u zahraničních návštěvníků ztratila CV v Lysé již dávno pověst lákavé akce a respekt obecně. A poslední úvaha...jen mi není jasno, kdo stále podporuje, či má již několik let zájem na tomto setrvalém stavu a nijak se nesnaží nebo nepřičiní o jeho nápravu. Zajeďte na Slovensko, Slováci umí. Ale to by vás musela opustit ta ješitnost, ta čecháčská sebestřednost, která vám v Nitře ani nedovolila v letošním roce instalovat propagační stánek ČSCH. Styděl jsem se za vás, funkcionáři, protože vy toho nejste schopni.
Hezké vánoce všem.
Při platu českého chovatele 20000 je 45 Kč také hračka.To, že jsou na výstavě nemocní holubi, je hlavně vizitka nás chovatelů (vystavovatelů). Ale ano, určitě je co v Lysé zlepšovat!
holis
napsal(a):
Při platu českého chovatele 20000 je 45 Kč také hračka.To, že jsou na výstavě nemocní holubi, je hlavně vizitka nás chovatelů (vystavovatelů). Ale ano, určitě je co v Lysé zlepšovat!
- při důchodu českého chovatele 1/2 to již taková hračka není a když se to vše sečte, tak si spočítejte na kolik přijde vystavení jednoho holuba v Lysé?
- a nemocní holubi /vystavovatelé-určitě/, ale kde je přejímka a kontrola holubů a účast veta při přejímce a kde je karanténa /již jste viděl cedulku na kleci - holub v karanténě? Nebo tam nemocný holub zůstane po celou výstavu? A na "posuzováku" máte - holub zahmyzen a holub je vedle vašeho po celou výstavu a neošetřen!
- jsem přesvědčen, že na výstavách na př. Soběslav, kde se klecné neplatí, nebo Bohdalov, kde mají i svoz zvířat, Slavonice v sále, Nitra a j. - je servis neporovnatelný a náklady na vystavení pro chovatele rovněž!
- a o burze při výstavě - raději nemluvme!
B.
1 holub = ani ne 10 cigaret nebo malej frťan. To snad není takový randál Cestu mě proplácí ZO, když jedeme alespoň 2 vystavovatelé. Pokud teda na to ZO má. Ta moje ano.30 % klecného mě proplatí ZO, dalších 30% mi přispěje okres. Ted tu píši o CV. S těmi nemocemi, přijímkou (kontrolou) máte naprostou pravdu A teď k tomu servisu. Myslíte, že když přivezu ve čtvrtek po 300 Km cestě vystresované zvířata do Bohdalova a dostanou napít! a najíst až v pátek pozdě odpoledne, že to je super servis?! Chudáci zvířata! To to vet. nesleduje? Na oplátku musím poznamenat, že má Bohdalov super věci (nápady), které se snažíme dostat do praxe i na naší výstavě, viz online katalog atd.
2mazutak
napsal(a):
Zdravím.taky si myslím, že část nákladů by mněli nést stánkaři, protože výstava jako taková jim přitahuje zákazníky, jinde by takový kšeft nemněli.
Jenže, když natáhnete stánkaře, tak on zdraží zboží. V Lysé jsem se jednoho stánkaře ptal, zda mu přijde klobása za 60 Kč normální? On povídal, když mi dají drahej nájem, tak na něj
musím vydělat! Takže vyšší najem = vyšší ceny buřtů. Je to začarovaný kruh. Ale v zásadě s vámi souhlasím.
Novák888

XXX.XXX.126.95
Kolik lidí navštívilo výstavu v Lysé v listopadu?Dá se to někde najít?
2mazutak
napsal(a):
Pokud zdraží neúměrně, o to méně těch klobás prodá.on je rozdíl vydělat, a nahrabat.a aby alespoň vydělal, tak si rozmyslí zdražit neúměrně, jinak si návštěvníci budou brát svačinu z domova.já znám ceny dvě.sušnou, a sprostou.a tu už nedám.
Je mi uplně jedno zda stoji klobasa 100,200 nebo 300 o tom přece vystaya NENI klidně si je mužou nabouchat.Ze všeho nejduležitějši jsou podminky pro vystavovatele! Od toho se odviji počty vystavenych zviřat a tim i navštěvnost atd,.
Uživatel s deaktivovaným účtem

raspic
napsal(a):
Je mi uplně jedno zda stoji klobasa 100,200 nebo 300 o tom přece vystaya NENI klidně si je mužou nabouchat.Ze všeho nejduležitějši jsou podminky pro vystavovatele! Od toho se odviji počty vystavenych zviřat a tim i navštěvnost atd,.
Mily pane divil by ste se ale i o tom vystava je nejmene 60-70%navstevniku jsou lide kteri chodi tzv.na cumendu a chteji jist i pit.na kazde vetsi akci at uz chovatelske nebo zabavne si muzete vsimnout ze stankari se snazi prodat sve zbozi za co nejvic ikdyz kvalita kolikrat neodpovida a ani to nemusi byt nastavene vysi najmu za stanek vetsinou je to jen vymluva...kdyz uvedu jen tu gastronomii ktera tady byla zminena to funguje tak ze plati smluvni cena tj.bud na ni pristoupite nebo ne...co se tyce podminek pro chovatele a vystavovatele je to vcelku zalostne ale bouzel nase slavne CSCH to zdrejme nijak zvlast neresi a podle toho to taky vypada...udelejme vystavu vyberme co nejvic penez no a zbytek uz nejak dopadne...jak uz tady nekdo psal vemte si priklad z NITRY.
napsal(a):
Mily pane divil by ste se ale i o tom vystava je nejmene 60-70%navstevniku jsou lide kteri chodi tzv.na cumendu a chteji jist i pit.na kazde vetsi akci at uz chovatelske nebo zabavne si muzete vsimnout ze stankari se snazi prodat sve zbozi za co nejvic ikdyz kvalita kolikrat neodpovida a ani to nemusi byt nastavene vysi najmu za stanek vetsinou je to jen vymluva...kdyz uvedu jen tu gastronomii ktera tady byla zminena to funguje tak ze plati smluvni cena tj.bud na ni pristoupite nebo ne...co se tyce podminek pro chovatele a vystavovatele je to vcelku zalostne ale bouzel nase slavne CSCH to zdrejme nijak zvlast neresi a podle toho to taky vypada...udelejme vystavu vyberme co nejvic penez no a zbytek uz nejak dopadne...jak uz tady nekdo psal vemte si priklad z NITRY.
A vždyť je tam snad bufet, ne?

mysak
napsal(a):
A vždyť je tam snad bufet, ne?
Samozdrejme ze tam je i bufet ale na co prvniho narazite nez se k bufetu dostanete?

postak
napsal(a):
Pánové všimli jste si vůbec že se jednà o středočeskou výstavu.Požádal bych pána z Valašska zda by nàm neporeferoval jakou výstavu uspořàdali ve Zlínském kraji když mu Lysà tak leží v žaludku.
Vystava Moravy a Sleszska v Prerove.Jedna z nejvetsich vystav v rebublice staci?navic kazdy mesic se tam kona nejvetsi burza okrasneho ptacva, holubu, drubeze atd. Ale o tom ste mozna neslysel...ne vsecho se deje v cechach.
postak
napsal(a):
Pánové všimli jste si vůbec že se jednà o středočeskou výstavu.Požádal bych pána z Valašska zda by nàm neporeferoval jakou výstavu uspořàdali ve Zlínském kraji když mu Lysà tak leží v žaludku.
Kolego Josefe Kolaříku.
Zdá se mi, že váš příspěvek je drobátko mimo mísu. Jestli jste si dobře přečetl příspěvek můj, tak já popisuji stav tzv. Celostátních výstav (!) v Lysé nad Labem do doby před dvěma lety. A ten byl skutečně žalostný. A nebo se mohlo stát, že jsme my dva navštěvovali (jestli vy vůbec) vždy jinou "Celostátní výstavu".
No a pokud chcete odpověď na vaši otázku, která nedává v kontextu toho co jsem napsal, smysl, tak bych se vás jenom zeptal, proč si myslíte, že každý z Valašska musí být nutně z kraje Zlínského ?
Ale dobře... pokud vím, tak ve Zlínském kraji se pravidelně pořádají krajské výstavy, z nichž obzvláště ta, kterou co dva roky pořádá ZO Vsetín 1, je na velmi vysoké odborné chovatelské i společenské úrovni. Někdy zajeďte a zjistíte, že to skutečně není žádná (promiňte mi) tuctovka, kde převládá komerce nad úctou k chovatelsví a chovatelům.
Zrovna tak bych vám doporučil navštívit pravidelná měsíční chovatelská setkání (chcete-li burzy) v Kroměříži, které probíhají ve velmi kulturním prostředí v prostorách, se kterými se většina zařízení k popisovanému účelu nemůže srovnávat ani tou největší náhodou.
A co je nejdůležitější, milý příteli Josefe Kolaříku ? Akce na Valašsku dělají lidé pro sebe a jiné především s láskou a nezištným nadšením a zapálením pro věc. Nečekají a nespoléhají na to, že jim to nějaká instituce nebo výstaviště (!) zajistí.
A ještě drobnou radu, příteli Kolaříku, kterou můžete respektovat, nebo nemusíte. Příště, až se budete chtít zapojit do jakékoliv diskuze, tak si především přečtěte pozorně to, na co chcete reagovat a hlavně si zjistěte aspoň nejzákladnější fakta. Jinak by to mohlo vypadat tak, že jenom plácáte a že se třeba ani moc neorientujete.
Tak...hezký den, příteli Kolaříku.

postak
napsal(a):
Ale slyšel, předloni i viděl výstava pěkná reprezentuje čtyři moravské kraje středočeskà jeden český přesto si troufnu říci že neni slabší.
Ja nerikam ze je slabsi jen sem Vam odpovedel za jardu z valasska

jarda.b.valassko
napsal(a):
Kolego Josefe Kolaříku.
Zdá se mi, že váš příspěvek je drobátko mimo mísu. Jestli jste si dobře přečetl příspěvek můj, tak já popisuji stav tzv. Celostátních výstav (!) v Lysé nad Labem do doby před dvěma lety. A ten byl skutečně žalostný. A nebo se mohlo stát, že jsme my dva navštěvovali (jestli vy vůbec) vždy jinou "Celostátní výstavu".
No a pokud chcete odpověď na vaši otázku, která nedává v kontextu toho co jsem napsal, smysl, tak bych se vás jenom zeptal, proč si myslíte, že každý z Valašska musí být nutně z kraje Zlínského ?
Ale dobře... pokud vím, tak ve Zlínském kraji se pravidelně pořádají krajské výstavy, z nichž obzvláště ta, kterou co dva roky pořádá ZO Vsetín 1, je na velmi vysoké odborné chovatelské i společenské úrovni. Někdy zajeďte a zjistíte, že to skutečně není žádná (promiňte mi) tuctovka, kde převládá komerce nad úctou k chovatelsví a chovatelům.
Zrovna tak bych vám doporučil navštívit pravidelná měsíční chovatelská setkání (chcete-li burzy) v Kroměříži, které probíhají ve velmi kulturním prostředí v prostorách, se kterými se většina zařízení k popisovanému účelu nemůže srovnávat ani tou největší náhodou.
A co je nejdůležitější, milý příteli Josefe Kolaříku ? Akce na Valašsku dělají lidé pro sebe a jiné především s láskou a nezištným nadšením a zapálením pro věc. Nečekají a nespoléhají na to, že jim to nějaká instituce nebo výstaviště (!) zajistí.
A ještě drobnou radu, příteli Kolaříku, kterou můžete respektovat, nebo nemusíte. Příště, až se budete chtít zapojit do jakékoliv diskuze, tak si především přečtěte pozorně to, na co chcete reagovat a hlavně si zjistěte aspoň nejzákladnější fakta. Jinak by to mohlo vypadat tak, že jenom plácáte a že se třeba ani moc neorientujete.
Tak...hezký den, příteli Kolaříku.
napsal(a):
Děkuji příteli Jardovi za poučení věřím že ve Vsetíně pořádaj pěknou výstavu pro sebe jak píše.A tŕeba se tam i někdy podívàm.Kolik však je výstav s takovým počtem návštěvníků jako středočeská v Lysé ?Bohdalov, Soběslav kolik ještě?Ale nechci se hádat.Já do Lysé pojedu jako spouta jinych vy ne, je to na každém z nàs.

pavelb
napsal(a):
Dobrý večer, právě že snad jen př. Kolařík pochopil
Středočeská a Celostátní opravdu nejsou jedna a tatáž akce a kritizovat ( byť oprávněně ) CV na tématu o SV je prostě...
Pavel.
Priteli krome nazvu maji tyhle dve vystavy hodne spolecneho...a muzete se na me vsichni zlobit jakk chcete... kdo byl tak pochopi...
Adam530

XXX.XXX.182.31
jarda.b.valassko
napsal(a):
Hezké vánoce všem.
Jardo, prosím. Nedmýchej tu vášně... těch 5000eur by brali i zápaďáci. Ty platy tam tak zázračné nejsou. S jejich náklady na život (násobně vyšší nájmy, více méně neexistence osobního vlastnictví nemovitosti jako u nás, ale nájmy alespoň ve velkých městech) jsme se se setřenkama, co se tam narodily, dopočítali že na tom zas tak zázračně nejsou... Když si sám a máš si to platit tak s běžným platem pokryješ režie na život. Nelze přepočítat výplatu a nevidět ten zbytek... NEJlíp sou na tom Čecháčci, co bydlí u nás a do práce to maj přes hranici co by kamenem... Samozřejmě specifické odborné práce jsou dobře honorované i u nás a na západě tuplem, ale neděláme všeci ve Škodovce, apod. že
P.S. s CV souhlas, ale pokud jde o výši klecného, měli by se podívat i chovatelé na sebe a sundat si oslí uši zvýšením ceny kterou za zvíře požadují, aby jim to pokrylo náklady na výstavu.
Adam530
napsal(a):
Jardo, prosím. Nedmýchej tu vášně... těch 5000eur by brali i zápaďáci. Ty platy tam tak zázračné nejsou. S jejich náklady na život (násobně vyšší nájmy, více méně neexistence osobního vlastnictví nemovitosti jako u nás, ale nájmy alespoň ve velkých městech) jsme se se setřenkama, co se tam narodily, dopočítali že na tom zas tak zázračně nejsou... Když si sám a máš si to platit tak s běžným platem pokryješ režie na život. Nelze přepočítat výplatu a nevidět ten zbytek... NEJlíp sou na tom Čecháčci, co bydlí u nás a do práce to maj přes hranici co by kamenem... Samozřejmě specifické odborné práce jsou dobře honorované i u nás a na západě tuplem, ale neděláme všeci ve Škodovce, apod. že
P.S. s CV souhlas, ale pokud jde o výši klecného, měli by se podívat i chovatelé na sebe a sundat si oslí uši zvýšením ceny kterou za zvíře požadují, aby jim to pokrylo náklady na výstavu.
Zdravím tě Adame.
Jistě, těch 5.000 E, které jsem uváděl, tak to je v Německu velmi solidní mzda, nadprůměrná. Ze statistik vyplývá, že průměrně si Němec vydělá cca.3.700 E. I z té průměrné mzdy je ale pro něj "prkotina" zaplatit klecné 8 E, kdežto občan ČR, který měsíčně vydělá průměrně 925 E (přepočet na který dosáhne pouhá cca 1/4), si to zcela jistě rozmýšlí. A o našich důchodcích a jejich podmínkách se v tomto smyslu raději ani nezmiňuji.
To ale není to, na co je v mém příspěvku kladen největší důraz. Tím je...situace a úroveň tzv. CV v Lysé. Už to nechci dál pitvat, ale mrzí mne, že ve své reakci sis z mého příspěvku vytáhl pouze jednu nepodstatnou větu, ve které jsem se nepřesně(!) zmínil o průměrné mzdě v Německu. V Německu jsem jistou dobu pobýval pracovně, takže si dovolím tvrdit že vím o co jde.
Jinak...jsem důchodce s průměrným důchodem a rád platím v Maďarsku klecné 8 E a na Slovensku 4 E. Takže jenom o klecném to není. Zdůrazňuji "jenom" o klecném.
Přeji ti hezký zbytek dne a ať se ti daří.
...přátelé, ale no tak...je třeba se dívat do budoucnosti..
Klub chovatelů holubů českých bubláků vás zve na svoji Speciálku do Lysé, která proběhne právě v tomto termínu..13.1. - 15.1.2017. Těšíme se na vás.
Fér Miroslav, jednatel klubu.
Adam530

XXX.XXX.144.202
jarda.b.valassko
napsal(a):
Zdravím tě Adame.
Jistě, těch 5.000 E, které jsem uváděl, tak to je v Německu velmi solidní mzda, nadprůměrná. Ze statistik vyplývá, že průměrně si Němec vydělá cca.3.700 E. I z té průměrné mzdy je ale pro něj "prkotina" zaplatit klecné 8 E, kdežto občan ČR, který měsíčně vydělá průměrně 925 E (přepočet na který dosáhne pouhá cca 1/4), si to zcela jistě rozmýšlí. A o našich důchodcích a jejich podmínkách se v tomto smyslu raději ani nezmiňuji.
To ale není to, na co je v mém příspěvku kladen největší důraz. Tím je...situace a úroveň tzv. CV v Lysé. Už to nechci dál pitvat, ale mrzí mne, že ve své reakci sis z mého příspěvku vytáhl pouze jednu nepodstatnou větu, ve které jsem se nepřesně(!) zmínil o průměrné mzdě v Německu. V Německu jsem jistou dobu pobýval pracovně, takže si dovolím tvrdit že vím o co jde.
Jinak...jsem důchodce s průměrným důchodem a rád platím v Maďarsku klecné 8 E a na Slovensku 4 E. Takže jenom o klecném to není. Zdůrazňuji "jenom" o klecném.
Přeji ti hezký zbytek dne a ať se ti daří.
Neboj, na zbytek sem nereagoval nebot souhlasím s tvým názorem. I já si po Lysé spravil chut v Nitře. Aspon vím, proč si mne tam zval již několikrát v minulosti... No další rok je jasno Pěkné svátky všem a dobrý vstup do chovné sezony 17!