..tady je třeba říct: černí jsou sourozenci s modrým kapratým o hnízdo později. Matka šedohnědá tygra,..ve vlákně někde nahoře...otec modrý.Chtěl jsem osvěžit krev...a takto to dopadlo, ale dělají mi radost..
mirafer
napsal(a):
Srdečně zve,
Míra Fér.
..přátelé, již zítra DEN ČESKÉHO BUBLÁKA - Osinalice..
Těšíme se na vás..
Ano, opět to byl svátek a myslím, že nejen nás bubláčkářů..
Včera, za nádherného počasí jsme se sjeli do Osinalic na tradiční DEN ČESKÉHO BUBLÁKA.
Klubové srdcaře, přátele a příznivce našeho klubu jako vždy přivítali domácí pán, přítel Pauzr s manželkou a vedení klubu. Za možnost se zde setkávat v tak milém a útulném prostředí v lůnu přírody poděkoval i za nás, přítel Stodola svým osobním darem, věnováním vkusné dřevořezby, která obohatí interiér roubenky. Tentokráte jsme neměli pevný program a tak jsme zavzpomínali na v nedávné době zemřelé. Na Jendu Langra, jeho dlouholetý kamarád a souputník ve vedení Klubu, Ivan Janoušek. Pojilo je dlouholeté přátelství a tak bylo o čem povídat. Bylo odsouhlaseno, že již na nejbližší Speciální výstavě se bude soutěžit o Memoriál Jana Langra na bubláky červené, které měl Jenda tak rád. Na Pavla Šmejkala zavzmomínal Miroslav Fér, který k němu měl nejblíže..
..někteří si prohlédli stáje koní, někteří se byli podívat na nedaleké pastvině..
Díky za hezky prožitý den mezi přáteli a za rok snad opět v Osinalicích..
Při celostátní výstavě CHOVATEL 2017 v Lysé nad Labem, ve dnech 17.11.-19.11.2017, proběhne Speciální výstava Klubu chovatelů holubů českých bubláků. Bude zde vystaveno 133 ks českých,10 ks arabských,7 ks bucharských a 6 ks jednovrkočatých bubláků.
K prohlídce naší expozice srdečně zveme.
Fér Miroslav
jednatel klubu.
Přátelé, dnes jsem se byl podívat na Výstavišti v Lysé nad Labem, abych nasál atmosféru pro příští víkend..
Probíhá výstava KOLA 2017+ pivní a vinnné slavnosti (Kola nemusím) výstava móc pěkná..
Než jsem tam šel, tak jsem něco stačil nafotit, jako POZVÁNKU na CHOVATEL 2017. Na fotce letošní ročník modrých tygrů, nevím proč, ale letos se rodilo podstatně více samců..
..rovněž samci, tentokráte žlutí. Na holubičky se po návratu z výstavy již nedostalo..slunko dnes zapadlo nějak velice brzo..
mirafer
napsal(a):
Přátelé, dnes jsem se byl podívat na Výstavišti v Lysé nad Labem, abych nasál atmosféru pro příští víkend..
Probíhá výstava KOLA 2017+ pivní a vinnné slavnosti (Kola nemusím) výstava móc pěkná..
Než jsem tam šel, tak jsem něco stačil nafotit, jako POZVÁNKU na CHOVATEL 2017. Na fotce letošní ročník modrých tygrů, nevím proč, ale letos se rodilo podstatně více samců..
Míro, máš je parádní.Že se rodí podstatně víc samců je známka, že máš chov zdravej, dobře krmenej, prostě vitální.V případě, že se rodí více samic, tak se příroda brání a je tam nějaký problém.Tak buď rád a foť.Zdraví Zdeněk.
CV Lysá nad Labem víc sem nestačil nafotit doufám že se ostatní přidají s ostatními rázy.
Ondřej K.
napsal(a):
CV Lysá nad Labem víc sem nestačil nafotit doufám že se ostatní přidají s ostatními rázy.
Ahoj všem chovatelům bubláků. Další speciální výstava klubu českých bubláků a ne jen jich se konala ve dnech 17. - 20.11.2017 při Cv Lysá nad Labem a že to byla podívaná.
poty76
napsal(a):
Ahoj všem chovatelům bubláků. Další speciální výstava klubu českých bubláků a ne jen jich se konala ve dnech 17. - 20.11.2017 při Cv Lysá nad Labem a že to byla podívaná.
Jako již tradičně zde krásné bubláky předvedl př. Fér, př. Kopecký, př. Maruška, př. Kabeláč, př. Jandík, př. V. Červený, př. Škudla, př. Mesteková, př. Vaník, př. Charvát, př. Hájek, př. Dlask. Všem těmto chovatelům je potřeba poděkovat za dobrou propagaci Klubu českého bubláka.
poty76
napsal(a):
Speciální výstava Klubu chovatelů holubů českých bubláků při CV CHOVATEL 2017 v Lysé nad Labem se mimořádně vydařila. Alespoň já z toho mám dobrý pocit. Vždyť 24 barevných rázů pohromadě, to je úžasné..jsem za to rád a všem, kdo se na tak pěkné akci podíleli děkuji. Tentokrát jsem nefotil, neb jsem o to požádal fotografa s okem pro detaily a velkým příznivcem bubláků Bohouše Potůčka, některé fotky již ukázal a další jistě budou následovat..
Fér Miroslav,
jednatel klubuČB.
Pro moji osobu bylo velikánskou ctí fotit pro klub ČB a Mirečka jako takového. Parta lidí okolo tohoto jemného a krásného holoubka udělala zase velký kus práce a mně si naprosto získala, takže 4 páry na severu čech v mé voliéře mi budou dělat velikánskou radost. Zdůrazňuji, že toto je pouze pro rozjezd, věřím že v budoucnu se zařadím a vypomohu především plemeni.
Bohouš Potůček - nejen příznivec ČB
poty76
napsal(a):
Pro moji osobu bylo velikánskou ctí fotit pro klub ČB a Mirečka jako takového. Parta lidí okolo tohoto jemného a krásného holoubka udělala zase velký kus práce a mně si naprosto získala, takže 4 páry na severu čech v mé voliéře mi budou dělat velikánskou radost. Zdůrazňuji, že toto je pouze pro rozjezd, věřím že v budoucnu se zařadím a vypomohu především plemeni.
Bohouš Potůček - nejen příznivec ČB
Je úžasný vidět rozdíl fotek ode mě a z fotoaparátu zkušeného fotografa
Ahoj Ondro, buď naprosto v klidu. Ono mi to trvalo dost dlouho než jsem se takto vypracoval. Dá se říci že 8 let, byť již po 2 - 3 letech to už bylo o.k.. Za tu dobu mám 3 a doufám, že poslední fotoaparát. Abych to ještě vylepšil, tak musím provést investici v otázce většího objektivu pro lepší přiblížení. Protože v těchto klecích někdy fotit kdy musíš jít až pod podlážku je problém. Jinak Zdeněk mi říká, že mám proto velký cit. No možná na tom něco bude. Dělejte i nadále toto krásné plemeno. Já dnes ztrávil krásný čas se svými novými tvářemi které dorazili z Lysé. A jsem neskutečně nadšený! A to nadšení nebere konce pánové bubláčkáři! Dnes si dáme modré tygry
Jinak Mireček mi do začátku nachal bubláka modrého tygra P21 nejlepší bublák v typu, no a to jsem čuměl.
poty76
napsal(a):
Ahoj Ondro, buď naprosto v klidu. Ono mi to trvalo dost dlouho než jsem se takto vypracoval. Dá se říci že 8 let, byť již po 2 - 3 letech to už bylo o.k.. Za tu dobu mám 3 a doufám, že poslední fotoaparát. Abych to ještě vylepšil, tak musím provést investici v otázce většího objektivu pro lepší přiblížení. Protože v těchto klecích někdy fotit kdy musíš jít až pod podlážku je problém. Jinak Zdeněk mi říká, že mám proto velký cit. No možná na tom něco bude. Dělejte i nadále toto krásné plemeno. Já dnes ztrávil krásný čas se svými novými tvářemi které dorazili z Lysé. A jsem neskutečně nadšený! A to nadšení nebere konce pánové bubláčkáři! Dnes si dáme modré tygry
Jinak Mireček mi do začátku nachal bubláka modrého tygra P21 nejlepší bublák v typu, no a to jsem čuměl.
Tak to sme jen a jen rádi jen tak dále.
Buqice
napsal(a):
...prej, pánové bubláčkáři...." No já se kvůli vám pánem nestanu :) To se vám to, pánové, fotí, když já jsem totálně zapykaná i s foťákem pět dní o patro níže u drůbeže :) no počkejte příště... :D příště fotim taky :D !
Oou, omlouvám se za opomnění paní bubláčkářky zde od nás ze severu. Mimochodem na speciálce úspěšné
Ne příliš chovaný barevný ráz českých bubláků v barvě červené mi přímo trhá srdce a věřím, že během roku (2018) se mi podaří získat do začátku 1 - 2 páry a stejně tak bych ještě rád červené štítníky. Moje zaujetí pro červenou je příliš veliké. Takže žlutí, modří tygři, červení a červení štítníci by do budoucna mohli prozářit můj dvůr. To by byla pastva pro oči a pohlazení po duši. Budu se na to těšit. B.
Ahoj Bohousi taky me cerveni plnodarevni velice oslovili vloni jsem zacal s jednim parem a na letosni sezonu jsem s pomoci Miry Fera a pana Kabelace dal dohromady sedum paru tak doufam ze neco kvalitniho odchovam a na Tvuj dvur dodam s pozdravem Milan doufam ze se uvidime v Koline na stavacich nebo v lednu v Lyse.
bublacek
napsal(a):
Ahoj Bohousi taky me cerveni plnodarevni velice oslovili vloni jsem zacal s jednim parem a na letosni sezonu jsem s pomoci Miry Fera a pana Kabelace dal dohromady sedum paru tak doufam ze neco kvalitniho odchovam a na Tvuj dvur dodam s pozdravem Milan doufam ze se uvidime v Koline na stavacich nebo v lednu v Lyse.
..tak to mi připadá, že také červení budou zachráněni a rozšíření, zvláště když se do toho dávaji tito tři chovatelé..
Tak jako Kouťák si dávám otázku..je konec sezony, nebo už začala nová?
..místo aby byli v klidu, tak většina zasedla..Bohouši i červení štítníci, jak se to doslechli..
mirafer
napsal(a):
..tak to mi připadá, že také červení budou zachráněni a rozšíření, zvláště když se do toho dávaji tito tři chovatelé..
Ahoj Míro. Když je necháš teď sedět, tak za 19 dnů se líhnou, deset dnů počkáš a můžeš kroužkovat rok 2018.Já vždy musím nakroužkovat 1.1.alespoň jedno holoubě.Zdeněk.
bublacek
napsal(a):
Ahoj Milane, tak to je hezký nárůst. Tak to rozchovej ať u mně hezky 2 páry do začátku přistanou a já si mám s čím hrát . Takže akce s Ondrou proběhla a ten hezký holoubek červený štítník zdobí jeho holubník v jížních čechách? No tak to má být. Akce Kolín mně momentálně nějak nezapadá do kalendáře, ale slíbil jsem článek, tak asi i proti své vůli budu muset jet. Mám toho teď hodně a nějak časově nestíhám a Kolín bych byl od pátku, což si nemohu v tomto presu dovolit na 3 dny odjet. Mám na rozhodnutí ještě 2 - 3 dny. Jinak v Lysé se uvidíme na 100% již od pátku rána. Budu se těšít Milane, jste super partička a mám z toho a z vás velkou radost. Ahoj Bob
mirafer
napsal(a):
Ahoj Mirečku, nooooo konečně jsi se tady zase ukázal a hned sem dáš takovou pecku. Jj, asi mně ti tvoji štítníci slyšeli a rychle nasedli. Bubláci od tebe jsou úžasní, v každé možné volné chvilce si mezi ně vlezu a pěkně si s nimi pokecám . Abych nezapomněl, mám tě od nich pozdravovat a vzkatují Ti, že u Bohouška se mají dobře a že nelitují cesty na sever. Aby ještě jo, když jsem se na ně tak strašně 2 roky těšil až jsem si vysněné dovezl. Takže jak vidíš už si přeložím jejich bublání. A to jsem si říkal, Bobe jazyk neumíš a s holubem pokecáš . No řekni, není toto úžasné? Zdravím Tě kamaráde Bobš
kouták
napsal(a):
Ahoj Míro. Když je necháš teď sedět, tak za 19 dnů se líhnou, deset dnů počkáš a můžeš kroužkovat rok 2018.Já vždy musím nakroužkovat 1.1.alespoň jedno holoubě.Zdeněk.
Ahoj Zdeňku, naprostá pravda. Na přelomu prosince a ledna jdu párovat staváky. Těším se na to. Ještě teď finišují práce na holubníku. Desinfekce hnízd, bílení, různé čistění do kola a pak to začne. Já a moje nemoc pro česká plemena. To mi nikdo neodpáře.
Buqice
napsal(a):
Malý pozdrav ze včerejšího Lipska :).
Díky za hezké přiblížení z Lipska. Nemáte tam toho víc?
bublacek
napsal(a):
Bohousi s Ondrou to probehlo v pohode nechal mi nejlepe oceneneho holuba z jeho kolekce ale stitnik se mu nehodil takze zustal v polabi u nestora bublaku Miry Fera urcite Ti neco z teto sezony pripravim tesim se na pokec v Lyse Milan.
Já také a tentokrát tě zvu na oběd já! Takže ne, že se mi někde nacpeš!
TUR:TEXAN
napsal(a):
Dobré ráno, Kdybych pěkně poprosil.šlo by ještě nějaké fotky bublaků(ne českých) sem nainstalovát?
Předem mnohokrát děkují. TURKOT.
..proč ne. Klub chovatelů holubů českých bubláků sdružuje ve svém středu i chovatele bubláků ostatních. Malá ukázka.
..bubláci bucharští.
Oou, díky za krásné příspěvky kolegyně.
Tak si dáme zase českého bubláka. Konkrétně to bude černý šupkatý od př. Škudly. Tento holub získal 95b a pohár (32) na málo chovaný ráz českého bubláka. V té samé kol. byl ještě ohodnocen jeden holoubek a to 96b a Čc. Takže paráda
Ahoj kluci, zdravím všechny příznivce bubláků a ne jen českých. Tak se nám to blíží, holoubci nám zase cestu zkříží a my vytáhneme dvířka od budníků z mříží. U mně ještě měsíc musí vydržet a pak to vypukne. Už se těším na svého prvního bubláčka. Mirečku už jsou 2 dny na volno v té vrchní prostorné voliéře, dneska mněli siestu na krmítku a vyhřívali se na sluníčku. To byl pohled, celá osmička frajerů a frajerek. Škoda, že jsem si neudělal fotečku. Ale těch bude během roku určitě dost. Zdravím všechny bubláčkáře a v únoru snad na schůzi. Nejen příznivec českých bubláků, ale českých plemen jako takových. Bohouš P.
A něco z Cv Lysá, pár jich tady ještě mám.
Krásné poslední kroužkování. No tak po včerejším odskočení si do Kolína se tady zase dnes zapojuji do tohoto krásného vlákna mezi úžasné přátele a chovatele nejen č.bubláků. Včera jsem si hezky popovídal v Kolíně také s Milanem, mimochodem ho tímto zdravím. Záběr to byl široký, ne jen o bublácích. Jak zjišťuji, padl jsem do výborné party a zato jsem velmi rád. Je to taková ta pozitivní energie kterou si předáváme navzájem. Doufám, že vám to nekazím Bohouš P.
mirafer
napsal(a):
..1:0 žlutý veterán..
..poslední dny 10-ti leté sezony se blíží ke konci..
Buqice
napsal(a):
Hlásím poslední letošní kroužkování :).
...před, předposlední letošní kroužkování a hned klubová Šampionka 97b.
..byla to však adopce na dálku, holubička se musela zůčastnit Speciálky na CV Lysá..
..a poslední kroužkování? budou se líhnout na Štědrý den, tak jak říká Zdeněk z Kout, známý to Kouťák, tak nejspíš 1.1...
..stejně je to ale borec, kam se mladí na něj hrabou..
Veterána? Kolik takových holubů je, co se mohou pochlubit takovou plodnou životní érou / kariérou. Mirečku, naprosto nepřekonatelný o tom žádná. No kdo umí, ten umí
martibo
napsal(a):
Sou tu uz 30 let mohli byt lepsi. cerny belopruhy.
..co vím, tak Ondra je dělá tak dva, tři roky a určitě z nich má radost, já taky. Ono je to těžké.30 let a kde jsou? Vím o jednom chovateli, který se s nimi zabývá. Já se s nimi za celou dobu setkal tak jednou, dvakrát.
O zapálené a cílevědomé chovatele však máme zájem..
Uživatel s deaktivovaným účtem

mirafer
napsal(a):
..co vím, tak Ondra je dělá tak dva, tři roky a určitě z nich má radost, já taky. Ono je to těžké.30 let a kde jsou? Vím o jednom chovateli, který se s nimi zabývá. Já se s nimi za celou dobu setkal tak jednou, dvakrát.
O zapálené a cílevědomé chovatele však máme zájem..
Sleduju tohle téma od začátku a je paráda se dívat na perfektní zvířata a hlavně na český klenot holubi říše jakým český bublák určitě je tudíž z nějakého anonymního nicnerikajiciho komentáře bych si nic nedělal...chlapci bublackari jen tak dále a přeju hodně úspěchů s těmito krasavci
Pane Bombala, tohle jste mohl napsat hned v prvním příspěvku. Obávám se, že by to asi stejně nic neřešilo, ale bylo by to lepší. Abych byl upřímný, tento vzorek (bílý pruh) jsem zaznamenal na českém bublákovi v barvě černé zhruba před 3 roky na Cv Lysá. Pokud jste byl první, kdo je před 30 lety vyšlechtil, nebylo by možná od věci kdyby jste se s Ondrou spojil a pomohl mu třeba jen konzultací, radou jak jste došpěl k dokonalosti bílých pruhů. V tom asi spatřujete, resp. v nedotažení celého pruhu přes křídlo ten problém. Nebo se mýlím? Jak píše Míra, budeme rádi, když šikovní a perspektivní chovatelé podpoří jak plemeno, tak klub bubláků. Děkujeme za komentář. Bohouš P.

martibo
napsal(a):
Neni to mysleno jako anonym. holuby cerne belopruhe jsem vyslechtil ja pred 30 leti holubi jsem daroval nikdy jsem je neprodaval ipresto se snima zachazelo jak mneskyma holuby. m bombala.
Zdravím p.Bombala vidíte a proto je dobré mít vyplněný profil jináč je to pro ostatní jen anonymní prispevek
Myslím že na to že jsou udělaný prakticky ze 3ks kteří nebyli dokonalý a za dvě sezóny. A to první sezóna o jednom páru bělopruhý x šedohnědá z pruhových. Druhé sezóny o tom samém páru plus bělopruhý x bělopruhá( dvě bílé pirka v letce) je toto jakš tak nějaký výsledek který není dokonalý a ještě nějaký čas nebude, ale myslím si že hned je hanit že ste byl lepší v rázu který se dnes počítá na KUSY. To je takový hrdinství který zamrzí.
Ondro buď naprosto v klidu. Jak tě znám ze začátku s pár prohozených emailů, tak tohle tě nemůže a já říkám, že ani nesmí rozhodit. Pokračuj v nastoleném díle, protože dostat do křídla vzorek pruhu, ještě když na to nemáš pořádný výchozí materiál jak popisuješ je kumšt. Děláš to dobře a výsledky se dostaví. Takže si s tím i nadále hraj, nebo to dopadne jako u onoho pána který to určitě přenechal z toho důvodu, že k sobě nikoho neměl a neviděl ono pomyslné světílko na konci tunelu. Přece si nezašpiníme vlákno dohady. Já už jsem sice zvyklý na přející z jiného vlákna, už mám obavy jestli to není zase kvůli mně, že jsem začal podporovat toto vlákno. Ale snad je to jen shoda náhod za nejistých okolností. Makej dál na 100%. Díky Bohouš P.
Tak jsem se dostal k svému počítači kde mám fotky a dávám sem z letošní Cv Lysá českého bubláka černého bělopruhého. Tato holubička dostala 96b a Čc.
Bohužel lepší fotku nemám.
A tyto jsem měl možnost vidět poprvé při Cv Lysá nad Labem v roce 2014 v počtu 7ks. V té době je tam předvedl př. Maruška a př. Škudla a to byla též hezká podívaná. Bral jsem je s kamarádem Standou Kopeckým jako raritku a Standa mi říkal ty si vyfoť. Ty sem dlouho neviděl a ta jeho věta mi dodnes zní v uších. Je všeobecně známo, že každá bělopruhá, kapratá, šupkatá a třeba i kresba tygra se štítníky má svá specifika, svoji obtížnost. Přivést to k dokonalosti není jen o umění a citu, ale i o štěstí. To platí o každé kresbě a u všech plemen. Důležité je poznamenat, což každý holubář ví a není to novinkou, že pro úspěch je zapotřebí aspoň 3 chovatelů na sebe krevně nezávislých pro dobrou spolupráci a vytvoření kvalitního barevného / kresebného rázu.
..při první reakci mě Martin ani nenapadl, proto jsem tak reagoval. Vím, že je to zapálený šlechtitel. Nejspíš mu bylo líto jeho práce, rozdal se, ale semínko zapadlo někde na skálu. U Ondry je naděje, že padlo na úrodnou půdu a ponese ovoce. Rád mu pomůžu sehnat něco do chovu..
..myslím, že Bohouš stylově ukončil diskuzi o černých bělopruhých. Pravdou je, že ta holubička na CV byla nádherná, na fotce však vypadá úplně jinak..
Míra.
Ano, nezvládl jsem jí vyfotit lépe a bohužel jsem se k ní zapomněl vrátit. Někdy se to stane a pokud se mi to nepodaří na 2 -3 pokusy, vracím se k tomu později. Zde jsem svoji práci neodvedl dobře, kaji se! Bohouš P.
Tak si dáme titul Mistr klubu. Takto jsem jí měl zachytit.
No za chvilku vystřílím všechny náboje asi zase budu muset někam vyjet mimo domov a dobít
...ještě jsem dneska stihla rozčilovat bubláky s focením v chumelenici :).
Tak pridam neco z cervenych dve holubicky do belostitnych pripraveny pro Bohouse a Bohousi neco pro Tve oko takto zacinam parit belokosy bude vse cervene cca 10 paru bublaku a deset paru belokosu cervenych k tomu deset paru bublaku cernych jinak Vas vsechny zdravim tesim se v Lyse nebo v breznu u Miry na vyrocce bublaku s pozdravem Milan.
Ahoj Milane, my pokecáme v Lysé. Jak jsme se spolu bavili. Jinak myslíš s červenými i na mě? Holubičkám se na severu bude líbit, o tom žádná. Zbuduju tady kvalitní bubláčkářskou základnu a nedaleko mám naší bubláčkářku, která tady zadává velmi hezké fotky a dle toho co předvedla v Lysé si myslím, že ta kvalita tam je. Takže tady bude v roce 2018 o jednoho zapáleného chovatele bubláků víc. A uvidíme do budoucna co tady s červenými vyvedu, tato barva je moje srdcovka. To je o mě všeobecně známo. Jinak koukám, že poslední dva dny jste tady přidali na intenzitě a asi jste se rozhodli dohnat vlákno o čs.
Mirečku to je ta šampionka po tom 10- letém frajerovi?
Přátelé, zde jsem si dovolil udělat menší přání. Samolepka výročí je staršího data, ale podstatné je, že rok založení vzniku klubu sedí. Mějte se fajn, zdraví vás Bohouš Potůček
mirafer
napsal(a):
..a poslední kroužkování? budou se líhnout na Štědrý den, tak jak říká Zdeněk z Kout, známý to Kouťák, tak nejspíš 1.1...
..stejně je to ale borec, kam se mladí na něj hrabou..
Tak Míro, dostaneš je pod stromeček?V Koutech včera dva a pod stromeček očekávám čtyři.Počasí nám přeje a tak přeji celé tvé rodině krásné Vánoce a Tobě hodně holoubat s modrými kroužky v roce 2018.Zdeněk.
kouták
napsal(a):
Tak Míro, dostaneš je pod stromeček?V Koutech včera dva a pod stromeček očekávám čtyři.Počasí nám přeje a tak přeji celé tvé rodině krásné Vánoce a Tobě hodně holoubat s modrými kroužky v roce 2018.Zdeněk.
Zdravím všechny chovatele, nejen bubláků a rovněž přeji všem klidné prožití vánočních svátků. Věřím, že se zde bubeme setkávat i v příštím roce. Tímto i děkuji všem přispívajícím v našem vláknu, děkuji za krásné momentky z chovů a tobě Bohouši za výrazné obohacení tohoto vlákna.
Zdeňku, již jsem dostal, nechtělo se jim čekat..
..nechal jsem si do chovu letošní tygřičku, nahradila tu šedohnědou tygru, ( tam záměr nevyšel ) ale že začne takto rychle, vypadá to ještě na žluté kroužky..
..tak i mladé Šampiónce jsem sehnal nápadníka, docela jim to sluší a tátovi je dost podobná.
Tak si to všichni ve zdraví užijte a na jaře to rozjedem !..nebo jaro už je?
Zdraví,
Míra Fér.
Mirečku, volno na výročku mám již zařízené, mělo by to klapnout. Mám přislíbené jak 2. tak 3.3.. To znamená že bych dorazil 2.3. na večer. Jinak bych tam byl v sobotu až kolem 10h a to je pozdě. No ale plánovat hodně dopředu se nemá. Pokud bude s čím, tak propagace z mojí strany bude probíhat i nadále. A ano, dáme se do toho. Já už to také připravuji a modré kroužky už mám doma. Ještě chci vydržet 3 týdny, ale... Bohouš P.
Krásné svátky, přátelé, a dovolila jsem si taky vytvořit jednu bublající PFku :).
Tak jsem byl nakrmit a než jsem vše udělal, zastavil jsem se u bubláčků abych si udělal nějakou tu fotečku. Hezky drželi a dokonce byli zvědavý co že tam zase dělám s tou divnou věcí v ruce. Tak jim říkám, zvykejte si, protože během celého roku z vás a vašich potomků budu dělat mediální hvězdy .
Mirečku u mně se mají dobře.
Podvečerní pohoda na severu čech v podobě žlutých. Ti se nedali vůbec rušit
Moji bubláci dostali od Ježíška novej foťák... rozumíte mi všichni, že jo :) ?
To jste nemusela ani psát, protože je to viditelné okem, že tam je markantní rozdíl . Jsem rád, protože patříte mezi ty, kteří umí udělat fotku a takových budeme potřebovat co nejvíce abychom vypomohli s vylepšením stránek bubláčkářů, resp. spíše s jejich obohacením o fotogalerii z různých akcí. Těším se na to, protože každý nejsme na stejných akcích a pokud jsme, tak vy můžete zachytit lépe holuba který mně se až tak moc nepovede a obráceně. Poté když se to puzzle složí, bude to suprové dílo. A holub - bublák si to zaslouží!
V tom bychom ještě s dalšími mohli vytvořit silný tým a českého bubláčka daleko více zviditelnit. A věřte, že já dělám vše na více jak 100% pokud mi to čas atd. dovolí. Ty 2 hlavní plemena které mě provází po velikánskou část mého života + teď 3 (bublák), půjdou do povědomí chovatelů. To je základ pro získání dalších členů. Pokud klub ukáže to, jak pracuje! A klub tuto probematiku zná a dělá maximum pro rozšíření chovatelské základny. Což já osobně kvituji! Mohu porovnávat, stejně jako vy. A zde to funguje úplně jinak. Zdravím všechny Bohouš Potůček
Zdravím všechny bubláčkáře a vkládám námět k zamyšlení. Trošku jsme si doma s klukem hráli a tak jsem začal vymýšlet, blbnout a vzniklo z toho tohle "logo". Beru to jako, kdo si hraje nezlobí. Co se týče bubláka, jsem absolutně potěšen tím jak jsem k němu přilnul a oni ke mně. A tou partou okolo něj, lidmi kteří mě obklopují již po 2 roky. Tak co vy na to? Bohouš P.
Ps: Není problém tam dát jinou barvu, barvu s kresbou.
poty76
napsal(a):
Zdravím všechny bubláčkáře a vkládám námět k zamyšlení. Trošku jsme si doma s klukem hráli a tak jsem začal vymýšlet, blbnout a vzniklo z toho tohle "logo". Beru to jako, kdo si hraje nezlobí. Co se týče bubláka, jsem absolutně potěšen tím jak jsem k němu přilnul a oni ke mně. A tou partou okolo něj, lidmi kteří mě obklopují již po 2 roky. Tak co vy na to? Bohouš P.
Ps: Není problém tam dát jinou barvu, barvu s kresbou.
Já si myslím že to vypadá pěkně Bohouši na barvě nezáleží jde o druh a podstatu.
Ps: já mam i hrneček s bubláky.
Není to moc dlouho, co jsem v jiném klubu podobně, vylepšila logo"...má to ale i svoje stinné stránky. Když je logo vytvořené z fotek (ne jenom kreslené), tak potom cokoliv, co se s tím logem vytváří, vyjde o hodně dražší. Takže kdyby se v tomhle klubu náhodou našel taky podobný ministr pro rozvoj ptákovin, tak bude mít problém potom sehnat nějakou cenově rozumnou variantu čehokoliv, co by se s tím logem dělalo. Vytvořila jsem logo s fotkama...a pak mi málem práskla hlava, když došlo na výrobu triček, mikin, samolepek atd. Jak je tam fotka, cena jde úplně jinam...
P.s. hrnek s bublákama mám taky, z Lipska. Taky by se mi líbilo kdyby byl nějaký český :D nebo triko...nebo vesta :D.
Zatím je zamýšlené do úvodu klubových stránek, neříkám, že se neperu s myšlenkou udělání něčeho, co by se dalo nosit a poukazovat na propagaci klubu. Bylo by to hezké, mám kamaráda který tyto věci v koprodukci s někým vyrábí. Vše dělá v barevném provedení. Ceny bych zjistil, ale to bylo zamýšlené jako další kroky do budoucna. A každý by byl osloven individuálně krs závazné objednání. Ale to už jsme zašli daleko. Ovšem dobrý tip z vaší strany. Tohle se mi líbí, rozmanitost nápadů. Díky Bohouš.
Koukám, že jsme trošku usnuli přes ty svátky. Já měl tedy kromě vánoc pracovní, ale večer brouzdám
A asi jsem právě vystřílel náboje, tak hurá v lednu do Lysé a snad zase něco málo dobiji. B.
Třeba jen společné fotky chovatelů bubláků když nebude moc holubů. I to je dobré.
Před x lety byli k vidění i u nás na výstavách a to v Podbořanech. Bohužel, dnes už ne, resp. zřídka a asi to bude především na mě abych představil u nás české bubláky, v naší ZO. Věřím, že se tohoto úkolu zhostím dobře a třeba do budoucna i získám nové zájemce z naší strany tady na severu pro chov českých bubláků. No uvidíme
poty76
napsal(a):
Před x lety byli k vidění i u nás na výstavách a to v Podbořanech. Bohužel, dnes už ne, resp. zřídka a asi to bude především na mě abych představil u nás české bubláky, v naší ZO. Věřím, že se tohoto úkolu zhostím dobře a třeba do budoucna i získám nové zájemce z naší strany tady na severu pro chov českých bubláků. No uvidíme
Již dlouho přemýšlím o uspořádání Speciální výstavy klubu chovatelů holubů českých bubláků jako o putovní akci po naší republice. Určitě by dostala nový rozměr a přiblížila možnost vystavovat i těm, kterým se zdá Lysá daleko a třeba oslovila nějaké zájemce o tento náš národní skvost. Je to jen takový nápad o kterém se můžeme pobavit na Výroční čl.schůzi v Lysé n.L., dne 3.3.2018.
Fér M.
Ahoj bublačkáři,
Nedá se s Mirkem nic jiného než souhlasit. Ideální by byla speciálka v trochu rodinnějším prostředí, ideálně s noclehem a rovnou i výroční schůzi, jak to máme na speciálkách králíků.
Všem přeji do nového roku především to zdraví a štěstí. To samé i našim zvířecím miláčkům.
Honza.
mirafer
napsal(a):
Již dlouho přemýšlím o uspořádání Speciální výstavy klubu chovatelů holubů českých bubláků jako o putovní akci po naší republice. Určitě by dostala nový rozměr a přiblížila možnost vystavovat i těm, kterým se zdá Lysá daleko a třeba oslovila nějaké zájemce o tento náš národní skvost. Je to jen takový nápad o kterém se můžeme pobavit na Výroční čl.schůzi v Lysé n.L., dne 3.3.2018.
Fér M.
Míro, to je úžasný nápad a už se těším až připutujete do našeho kraje. Zdeněk.
Buqice
napsal(a):
Já nevím kde jsou Kouty, ale už se těším na schůzi i do Kouta
Co kdybysme na schůzi vymysleli taky někoho pro funkcí, ministra pro rozvoj ptákovin " abysme měli nějaké ty propagační srandy...trička atd. Kolega Bobánek by se na to, myslím, moc hodil
Hm, tak vy mi dáváte, ale co kdybych si vás vzal jako spolupracovníka. Vytvořili bychom nějaké náměty a zkusili to přenézt do reality. Mně by se ať už ta vesta či tričko nabo jen čepice s logem Čb velmi zamlouvala. Ale chtělo by to aby to vypadalo reprezentativně. O tom žádná!
Já si třeba udělal logo kde mám všechy plemena z klubů v kterých jsem, resp, v jednom snad ještě budu. Tož ve 3! Takže to bych si chtěl nechat vytisknout na čepici. Ze předu třeba českého strakáče a na jednom boku český stavák a na druhém český bublák a v zádu Czech republic clube + česká vlajka. Poptám možnosti jen co budu mít volněji a nechám si udělat nástřel mojí čepice a ukáži. Ju? Bobeš alias zjemněle Bobánek.
Já to tak beru, trošku s nadsázkou. Ale bez té funkce nějakého zábavného "šmouly", tyhle funkce do klubu nepatří! To už jsem na jedněch klubovkách zažil a nestotožňuji se s tím. Vše tak trošku z vážností abychom si zachovali tvář. Jinak myslím, že ty bubláčkáře které já znám by něco na sebe s propagací bubláka potěšilo. Vy jste take velmi vynalézavá. A co, že každé ráno takhle brzy? Zdravím vás Bohouš.
Ahoj Bohousi reaguji na Tvoje prizpevky k propagaci bublaka nejakym logem na tricku cepici veste bylo by to super urcite bych mel zajem navrhy jsem videl a dobry.Jinak dve cerveny belostitnicky co z Lyse poputuji k Tobe jdou uz do paru museji to vydrze. Preji vsem chovatelum bublaku i ostatnim chovatelum do Noveho roku vse nejlepsi a hodne zdravi a chovatelskych uspechu Milan.

Zdravim vespolek,
tady jsem si dovolil takovy maly rychly nastrel...treba na nalepku.
At se Vam vydari letosni chovna sezona
MP.
Na výstavě Náš chovatel se presentovalo 5 chovatelů Českého bubláka a to př. M. Nový s bílými (4ks), př. L. Mikeš s černými (6ks), př. M. Fér s modrými (2ks), modrými tygry (2ks), žlutými (2ks), př. M. Maruška s červenými (4ks) a př.J. Mesteková s modrými (4ks) a modrými tygry (4ks). Celkem vystavilo 5 chovatelů na 28ks českých bubláků ve velmi slušné kvalitě a s dobrým hodnocením která čítalo na 28ks průměrnou bodovou známku 93,75b!
Moje srdcová záležitost v podobě obliby červené barvy se přenesla i do chovu českých bubláků. Věřím, že toto je teprve začátek cesty na kterou se vydávám. Konečně jsem se dočkal a mám je doma.
...tak ještě nějaké moje úlovky z Lysé...pro ty, co nejsou na fb holubí skupině :).
Ty fotky z posuzování, přesně v to jsem doufal, že to sem pošlete. Paráda
Mě to nedá..kopíruju sem, co už jsem psala na fb, protože pořád žasnu... :
...
Dovoluji si představit vám bubláčka s číslem kroužku 1050/17. Když mu bylo deset dnů, spolubydlíci maransčata ho prakticky stáhla za živa. Kůže mu zbyla jen na břiše a křídlech. Celá hlava i záda byly stažené na holé maso. Přemýšlela jsem tenkrát, že by bylo rozumné s ním praštit...ale že jsem nenapravitelný zastánce názoru, že naděje je vždycky, zalévala jsem ho dezinfekcí a kapku dokrmovala.
Ke konci roku se udělují různá ocenění... tenhle pták u mě dostane titul, bojovník roku", ať už na výstavě dopadne jakkoliv.
...
Doplňuju informaci o další díl. Ten pták dostal v Lysé 94. Pro začátek, po útěku hrobníkovi z lopaty... kdyby mu chutnal šampus, tak by na to měl vhodnou chvíli, ne :) ?
...to byste nevěřili, jak neskutečně blbě se manipuluje s foťákem, když máte pravou ruku v sádře...
mirafer
napsal(a):
...mě zas dostali na toto..
mirafer
napsal(a):
Líbí se ti bubláci, chceš pro ně něco dělat, chceš být součástí dobré party? Pak jsi zván na Výroční členskou schůzi na sobotu 3.3.2018 v 10. hod. do Lysé nad Labem. Máš li zájem zavolej na 601 594 625-upřesním místo konání.
Těšíme se.
Fér Miroslav,
jednatel klubu.
..všichni vysmátí..
Dovoluji si podělit se s vámi o vítězné fotky ze soukromé soutěže, nejhezčí posuzovatel" :).
Krása a elegance v jednom
Mirečku, krásná pozvánka na výroční členskou schůzi klubu, nelze než
Samozřejmě jsem myslel tu psanou pozvánku, tito bubláci jsou naší kolegyně (chovatelky) ze severu.
Ahoj Mirečku, Stando, Milane a pí. Mesteková tak co, rozjedeme to letos? Já sice teprve budu začínat pouštět na hnízda, ostříhat rousy a hurá na to. Bohužel, letos se mi to dosti zkomplikovalo a nakonec pozdrželo, ale když začnu koncem února, měl by to být normální stav. Dnes jsem fotil ve voliéře, jak jinak. Snad se nějaké fotky povedly a nebude to otravovat, že sem zadávám "zatím" bubláčky v počtu 11ks, bude lépe! Na to vemte jed . Ahoj, přátelé. Zdraví vás Bohouš P. ze severu.
Ta modrá se mi velmi líbí a 6 - 8 párů by u mě mělo být do budoucna vítanou společností
Žlutá je též velmi hezkou podívanou a v dalších letech bych velmi rád držel 4 - 5 párů těchto krasavců
No a jak už jsem kdysi zmínil, červená barva a moje slabost pro ní, je neskutečná. Z tohoto důvodu bych rád v dalších letech byl někde okolo 10 párů. Možná se to zvrtne a bude vše malinko jinak, ale, ale... na to je třeba si počkat.
poty76
napsal(a):
Ahoj Mirečku, Stando, Milane a pí. Mesteková tak co, rozjedeme to letos? Já sice teprve budu začínat pouštět na hnízda, ostříhat rousy a hurá na to. Bohužel, letos se mi to dosti zkomplikovalo a nakonec pozdrželo, ale když začnu koncem února, měl by to být normální stav. Dnes jsem fotil ve voliéře, jak jinak. Snad se nějaké fotky povedly a nebude to otravovat, že sem zadávám "zatím" bubláčky v počtu 11ks, bude lépe! Na to vemte jed . Ahoj, přátelé. Zdraví vás Bohouš P. ze severu.
Ty, jo..asi se dám na staváky..
Ahoj chlapi jak jsem psal nahoře máte to super. já jsem splakal ted před chovnou sezonou.Navštívila mě škodná a probrala mi to pěkně. zebrala vše co bylo na hnízdech.Chtěl jsem se zeptat před svhůzí jestli někdo z vás nemá nějaké holubice, jakékoliv co vám na holubníku zbylo v jakékoliv barvě mimo bílé.Nemusí to být žádné šampionky jenom abych se vrátil postupně tam kde jsem byl a abych ty plaváky znovu začal, Pár plavých holubů tam zbylo.tak něco k nim Potřeboval bych aspon 3 ks.Jinak se těšim na schůzi že vas zase všechny uvidím v sobotu 3.3. ahoj Franta.
Nějak se mi mezi těmi staváky poblouznili a začínají orlovat, bohužel záběr není dokonalý. Už jsem ho zastihl při dávání křídel dolů.
faha
napsal(a):
Ahoj chlapi jak jsem psal nahoře máte to super. já jsem splakal ted před chovnou sezonou.Navštívila mě škodná a probrala mi to pěkně. zebrala vše co bylo na hnízdech.Chtěl jsem se zeptat před svhůzí jestli někdo z vás nemá nějaké holubice, jakékoliv co vám na holubníku zbylo v jakékoliv barvě mimo bílé.Nemusí to být žádné šampionky jenom abych se vrátil postupně tam kde jsem byl a abych ty plaváky znovu začal, Pár plavých holubů tam zbylo.tak něco k nim Potřeboval bych aspon 3 ks.Jinak se těšim na schůzi že vas zase všechny uvidím v sobotu 3.3. ahoj Franta.
Ahoj Fando, také já se těším, nebuď smutný, už teď vím, že kamarádi z klubu mají pro tebe nejméně 2 holubičky..
Míra.