Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2017 18:06
pat

XXX.XXX.178.89

Zdravím, jak správně pojmenovat zbarvení u těchto dragounů. Rodiče obou - otec šedohnědý, matka žlutá recesivní.

1. Holubice, rok 2016 - je to stříbřitý bělouš?

22.1.2017 18:11
pat

XXX.XXX.178.89

2. Holub, rok 2016. Je to žlutý bělouš recesivní? Matou mě ty tmavé skvrny...

22.1.2017 18:48
kosice90

XXX.XXX.30.21

Je to žlutý bělouš( žlutá dominantní - poštovní řada). Tmavé skvrny - štěpitelný na modrou.

22.1.2017 19:19
stanislavbruckner

XXX.XXX.247.7

pat napsal(a):

Pokud jsou tmavé pigmentové skvrny pouze u 1,0 jako u tohoto jde o červeně popelavou (stříbrnou), ta holubička je modrý bělouš podle ocasu se zahnědlou barvou.

23.1.2017 21:37
mysak

XXX.XXX.32.81

pat napsal(a):
Zdravím, jak správně pojmenovat zbarvení u těchto dragounů. Rodiče obou - otec šedohnědý, matka žlutá recesivní.

1. Holubice, rok 2016 - je to stříbřitý bělouš?

Já bych řekl, že jo, Patriku. Mimochodem, krásné oko!

23.1.2017 21:40
mysak

XXX.XXX.32.81

pat napsal(a):

Já bych řekl, že je to popelavě žlutý (dominantní) bělouš. Skvrny jenom dokládají, že je to holub, štěpák do černé pigmentce.

24.1.2017 11:41
tono

XXX.XXX.23.24

Z takového spojení rodičů by to ani holubice nemohla být a holoubata po obou rodičích "d" (rozředěné), nemohou být ani červeně popelavé ani modré, Ta žlutě recesivní matka skrývá žlutě popelavou. =to=.

24.1.2017 12:35
majowec

XXX.XXX.85.91

Zdravim,

take bych se rad pripojil s dotazem, jak spravne nazvat tuto barvu. Diky

MP.

24.1.2017 19:02
mysak

XXX.XXX.40.41

majowec napsal(a):
Zdravim,

MP.

Ten první holub snad indigo, ale střílím od boku.

24.1.2017 20:33
kosice90

XXX.XXX.30.21

Ten první holub bych také tipoval černený dominant indigo. Nedávno jste se ptal na vyšlechtění
andalůské barvy, zkuste tohoto holuba napářit na černou holubici. Jejich holoubata opět párujte s opět černými. Výsledek by se měl dostavit.

24.1.2017 21:11
rous

XXX.XXX.33.162

majowec napsal(a):
Zdravim,

MP.

Mě to připadá jako 1,0 popelavě červená

24.1.2017 22:40
majowec

XXX.XXX.109.39

kosice90 napsal(a):
Ten první holub bych také tipoval černený dominant indigo. Nedávno jste se ptal na vyšlechtění
andalůské barvy, zkuste tohoto holuba napářit na černou holubici. Jejich holoubata opět párujte s opět černými. Výsledek by se měl dostavit.

To jsou zrovna moji dva pracovni holubi, krze ktere bych chtel zkusit dostat ty kyzene barvy - andaluz x almond. Prvnimu sice take rikam popelave cerveny, ale k andaluzu to ma vizuelne velmi blizko. Druhy holub se barvou celkem priblizuje svetlemu almodu, a krom barvy moji domnenku jeste lehce podporuje trzene oko (coz je u almondu tez velmi caste).

25.1.2017 18:32
rous

XXX.XXX.33.162

majowec napsal(a):
To jsou zrovna moji dva pracovni holubi, krze ktere bych chtel zkusit dostat ty kyzene barvy - andaluz x almond. Prvnimu sice take rikam popelave cerveny, ale k andaluzu to ma vizuelne velmi blizko. Druhy holub se barvou celkem priblizuje svetlemu almodu, a krom barvy moji domnenku jeste lehce podporuje trzene oko (coz je u almondu tez velmi caste).

Nechci být pesimista, popelavě červená a andaluská nemají moc společného, jak fenotyp tak ani genotip. Přesto vám fandím, a je krásné že máte své cíle. Přidávám foto, moje křížení do Českých lysek (Saský beloocasý) s bílými pruhy s komplexem genů Ts. Já využil jiná plemena k přenosu.

25.1.2017 18:44
5555

XXX.XXX.180.126

Maro ahoj, už jsem se párkrát setkal s tvrzením...už mám skoro almondy nebo už mám skoro andaluziány, a to i od "odborníků" na genetiku. Tyto geny se u holubů jen tak nevyskytnou, musí se jednoduše přenést z jiného plemene.
Na první fotce máš červeného tmavého holuba, na druhé žlutého tmavého straka, oba jsou to zřejmě samci, neboť mají pigmentové skvrny černé, holubice je mít může také, ale ty by byly šedohnědé, značí to, že samci štěpí na černou řadu. Ale tyto pigmentové skvrny nic nenapovídají o tom, že by to mohla být mandlová barva...Stejně jako lemování, které vytváří popelavě červená v kombinaci s černou barvou (např. levanduloví parukáři) může "vypadat" jako andaluská, ale geneticky to tak prostě není.
Vydrž a něco mandlového či andaluského seženeme a kdybys nechtěl čekat na originál čínského holuba, dej si tři roky práce s křížením přes andaluské a mandlové parukáře. Výsledek Tě jistě překvapí, neboť se zlepší i pernaté ozdoby čínských holubů a přinejmenším u andaluské Ti ho garantuji...

25.1.2017 18:46
majowec

XXX.XXX.85.91

rous napsal(a):
Nechci být pesimista, popelavě červená a andaluská nemají moc společného, jak fenotyp tak ani genotip. Přesto vám fandím, a je krásné že máte své cíle. Přidávám foto, moje křížení do Českých lysek (Saský beloocasý) s bílými pruhy s komplexem genů Ts. Já využil jiná plemena k přenosu.

To je velka pecka.) Dobre Vy!

Podle me je problem, ze u vetsiny plemen strukturovych holubu je tolik specifickych prvku (at uz v postavach, v peri, atd.), ze by prenos z jineho plemene byl na velmi dlouhou dobu a jeste s neuplne jistym vysledkem. Ja ty jedince primo v barve, za cas sezenu.) Jen si chci trochu zkouset hrat s barvama a tesit se co z ceho vypadne (i kdyz te genetice prilis nerozumim).

At se Vam dari

MP.

25.1.2017 18:54
majowec

XXX.XXX.85.91

5555 napsal(a):
Maro ahoj, už jsem se párkrát setkal s tvrzením...už mám skoro almondy nebo už mám skoro andaluziány, a to i od "odborníků" na genetiku. Tyto geny se u holubů jen tak nevyskytnou, musí se jednoduše přenést z jiného plemene.
Na první fotce máš červeného tmavého holuba, na druhé žlutého tmavého straka, oba jsou to zřejmě samci, neboť mají pigmentové skvrny černé, holubice je mít může také, ale ty by byly šedohnědé, značí to, že samci štěpí na černou řadu. Ale tyto pigmentové skvrny nic nenapovídají o tom, že by to mohla být mandlová barva...Stejně jako lemování, které vytváří popelavě červená v kombinaci s černou barvou (např. levanduloví parukáři) může "vypadat" jako andaluská, ale geneticky to tak prostě není.
Vydrž a něco mandlového či andaluského seženeme a kdybys nechtěl čekat na originál čínského holuba, dej si tři roky práce s křížením přes andaluské a mandlové parukáře. Výsledek Tě jistě překvapí, neboť se zlepší i pernaté ozdoby čínských holubů a přinejmenším u andaluské Ti ho garantuji...

Si me predbehl.) Jen se obavam, ze stavba tela parukare (uzka hrud, protahla postava) je presny opak toho, co bych potreboval docilit u cinana (kratka postava, co nejsirsi v prsou), s cimz mam problem u cinanu samotnych (natoz je prodluzovat krizenim :) S timto mam zkusenosti minimalni, mozna kdyz bude prostor, tak to hecnu. Ale jak pises, ty barvy casem sezenem, je jasny

MP.

25.1.2017 18:56
pekol

XXX.XXX.24.95

Priatelia pridávam troch do "mlyna"
1.Indigo na hnedej plnofarebnej pigmentácii, nie je to tak výrazné ako na čiernej
2. indigo na čiernej
3. indigo na heterozygotovi (BaB+ Ss).

25.1.2017 20:11
poty76

XXX.XXX.145.250

pekol napsal(a):
Priatelia pridávam troch do "mlyna"
1.Indigo na hnedej plnofarebnej pigmentácii, nie je to tak výrazné ako na čiernej
2. indigo na čiernej
3. indigo na heterozygotovi (BaB+ Ss).

Nádherní angličani. Petře dobře si s nimi hrajete. Ať se vám po celý rok daří a děkuji, že stále vytrvale na faunu vkládáte různé fotky anglických voláčů a to i přesto, že jste na to sám. Díky

JG 007

26.1.2017 00:50
JG 007

XXX.XXX.236.122

Zdravím. Také se dám do řeči. Co je tohle za
barvu ?

26.1.2017 08:32
5555

XXX.XXX.40.193

Na první fotce jsou zleva: modrý pruhový, modrý bělouš homozygot (čápek) zřejmě bělohrotý, modrý pruhový bělouš (heterozygot),

holub na druhé fotce je již vidět na první fotce,

na třetí fotce je holub popelavě červený, opět zřejmě bělohrotý, v čisté formě by se z něj udělala stříbrná. S.

JG 007

26.1.2017 11:08
JG 007

XXX.XXX.236.122

Sourozenci kříženci otec tippler matka stavák.
Barva ? Dávám je zpět do staváků.

JG 007

26.1.2017 11:10
JG 007

XXX.XXX.236.122

Tohle bylo na internetu.
Nevím co je to za barvu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2017 12:14

JG 007 napsal(a):
Sourozenci kříženci otec tippler matka stavák.
Barva ? Dávám je zpět do staváků.

Do stavaku bych je urcite zpatky nedaval pokud si nechcete znicit chov.

26.1.2017 16:27
majowec

XXX.XXX.85.91

JG 007 napsal(a):
Barva?

Kdo vyrabi tyto krouzky s ceskou vlajkou (treti fotka)? Diky.

JG 007

26.1.2017 18:17
JG 007

XXX.XXX.236.122

To jsou kroužky našeho klubu KCHT klub chovatelů tipplerů. A vyrábí je pro nás jeden soukromník v Polsku.

JG 007

26.1.2017 18:20
JG 007

XXX.XXX.236.122

Kdo přesně nevím. Tady je web adresa www.kcht.ucikana.cz Proč se ptáte ?

26.1.2017 20:10
majowec

XXX.XXX.9.217

Ptam se proto, ze jsou moc pekne a rad bych si cca 20ks osmicek objednal. Diky. Pohledam.

MP.

26.1.2017 20:14

majowec napsal(a):
Ptam se proto, ze jsou moc pekne a rad bych si cca 20ks osmicek objednal. Diky. Pohledam.

MP.

Cau Marku, pekne muzou byt ale ses si vedom toho ze pokud jimi holuby okrouzkujes ze je nemuzes vystavovat?ani v ramci CSCH ani unas v klubu...teda pokud nedas krouzky oba tj.jak ten CSCH tak ten vyrobeny...

JG 007

26.1.2017 20:27
JG 007

XXX.XXX.236.1

To jsou sedmičky kroužky.

26.1.2017 20:37
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

JG 007 napsal(a):
Tohle bylo na internetu.
Nevím co je to za barvu.

Halfsider.

26.1.2017 20:40
p.lukas

XXX.XXX.42.2

JG 007 napsal(a):
Tohle bylo na internetu.
Nevím co je to za barvu.

Pravděpodobně mozaika, holub nese geny dvou barev a ty se pak střídají na různých částech těla.

26.1.2017 22:38
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

p.lukas napsal(a):
Pravděpodobně mozaika, holub nese geny dvou barev a ty se pak střídají na různých částech těla.

Fotogenicky vidíme jedinca s dvomi génmi farby, geneticky na potomkov prenáša len jednu, žiaľ "Chvála Bohu" potomkovia nebudú po rodičovi "half-sider resp. chimera".

Viď video - andulka; https://www.youtube.com/watch?v=HAjPEp1U8uI

Holuby; http://www.angelfire.com/ga/huntleyloft/mosaics.html.

26.1.2017 23:12
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Tu vidíme tri komponenty/zložky; Farba + Kresba + Strakatosť v inej farbe?!

27.1.2017 00:09
tono

XXX.XXX.23.24

rastislavmpavelka napsal(a):
Tu vidíme tri komponenty/zložky; Farba + Kresba + Strakatosť v inej farbe?!

Tři komponenty by už nebyl "Half sider", strakatost nemůžeme brát jako poloviční ! Buď pigmentace nebo vzorky. Strakatost nemusí být zrcadlová. =to=.

Přidejte reakci

Přidat smajlík