Odstřel holubů v Českém Brodě.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2017 23:04
basovnik

XXX.XXX.11.252

Dnes 29.1.2017 v odpoledních hodinách proběhl v Českém Brodě na Kolínsku odstřel městských holubů.
Za 3 hodiny myslivci postříleli.910 holubů.
Tahle AKCE probíhala v historickém centru města, v nemocnici a u školy kde tito holuby byli silně přemnoženi.
AKCE se koná za plného provozu!
Po městě se procházeli rodiny z dětmi a návštěvníci města a do toho jim nad hlavami svištěli broky a na zem padali rozstříleni holuby.
Nedovedu si tohle představit, že by se to dělo v Italských Benátkách...
To jsme opravdu kulturní národ !
Zajímalo by mě, kdo to nechal dojít tak daleko, že se to muselo tak razantně řešit.
Jsou i jinačí způsoby jak tomu zabránit aby se tito holuby přemnožili, ale pro někoho to asi není tolik atraktivní způsob.
Kolik tam bylo postříleno kroužkovaných poštovních holubů, to se už asi nikdy nedovíme.
V minulosti se zde již konala stejná AKCE při které se postřílelo přes 2.tisíce holubů.
Po dnešním dnu má Český Brod novou turistickou atrakci.
Další odstřel se bude konat zase 5. února a 19. února.

30.1.2017 00:16
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

basovnik napsal(a):
Dnes 29.1.2017 v odpoledních hodinách proběhl v Českém Brodě na Kolínsku odstřel městských holubů.
Za 3 hodiny myslivci postříleli.910 holubů.
Tahle AKCE probíhala v historickém centru města, v nemocnici a u školy kde tito holuby byli silně přemnoženi.
AKCE se koná za plného provozu!
Po městě se procházeli rodiny z dětmi a návštěvníci města a do toho jim nad hlavami svištěli broky a na zem padali rozstříleni holuby.
Nedovedu si tohle představit, že by se to dělo v Italských Benátkách...
To jsme opravdu kulturní národ !
Zajímalo by mě, kdo to nechal dojít tak daleko, že se to muselo tak razantně řešit.
Jsou i jinačí způsoby jak tomu zabránit aby se tito holuby přemnožili, ale pro někoho to asi není tolik atraktivní způsob.
Kolik tam bylo postříleno kroužkovaných poštovních holubů, to se už asi nikdy nedovíme.
V minulosti se zde již konala stejná AKCE při které se postřílelo přes 2.tisíce holubů.
Po dnešním dnu má Český Brod novou turistickou atrakci.
Další odstřel se bude konat zase 5. února a 19. února.

Myslivci / poľovníci sú potenciální snajperi - žoldnieri.

1.2.2017 12:08
Filip K.

XXX.XXX.36.71

Dobrý den,

četl jsem tady na fóru, že minulý rok byl jeden odstřel zrušen po zásahu ochránců zvířat. Chci se zeptat, zda někdo z Brodu neví, jestli i letos ochránci zvířat nějak zasáhnou. Nechat postřelené holuby se trápit je naprosto hnusné..

Děkuji, F.

1.2.2017 12:30
gopmember

XXX.XXX.120.247

A veterináři mají plné ruce práce s vybíjením jiných ptáků. Takže na řešení exemplárního týrání zvířat nemají čas a hlavně ani zájem...

2.2.2017 05:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.205

Televize.

2.2.2017 17:17
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Filip K. napsal(a):
Dobrý den,

četl jsem tady na fóru, že minulý rok byl jeden odstřel zrušen po zásahu ochránců zvířat. Chci se zeptat, zda někdo z Brodu neví, jestli i letos ochránci zvířat nějak zasáhnou. Nechat postřelené holuby se trápit je naprosto hnusné..

Děkuji, F.

Ano, je to hnusné, zvlášť když se dušují, že budou holubi ihned dohledáni a zlikvidováni.
Mám doma dalšího, který to tak nějak přežil, ale opět-nebude létat.Ten loňský už se s tím naučil žít.A bez problému se snese za balkonu na jednom křídle a druhým udržuje balanc.Ale ten drhuý bude frajer.Vypadá to na holubičku.

2.2.2017 23:00
Hradečák

XXX.XXX.221.2

Náměstí, veřejná prostranství jsou nehonební plochy. Jak můžou myslivci vykonávat právo myslivosti na nehonebních plochách ? Je to proti zákonu, kdo jim dal vyjimku ? Likvidovat kachny,
labutě s ptačí chřipkou né ? Ale věžáci mezi lidmi jo ? Nevím kde je spravedlnost ? Kde jsou Ochránci ? Je neco shnilé...

3.2.2017 06:23
st.toman

XXX.XXX.32.219

Holub domácí není mezi lovnou zvěří a tudíž vykonávat právo myslivosti normálně nejde. Ten odstřel je zřejmě podle nějakého zvláštního nařízení. Určitě by se ta regulace nechala dělat bez střelby na náměstích.

3.2.2017 09:35
hanka s.

XXX.XXX.72.61

st.toman napsal(a):
Holub domácí není mezi lovnou zvěří a tudíž vykonávat právo myslivosti normálně nejde. Ten odstřel je zřejmě podle nějakého zvláštního nařízení. Určitě by se ta regulace nechala dělat bez střelby na náměstích.

Prej ne.Jsou sice dané klece na odchyt, ale oni tam kupodivu nelezou.1)jsou klece dané na místech, kam nesedají 2)raději si zaletí na nezorané pole, kde je kukuřice habaděj 3)přilétli holubi z okolních měst za snadno dostupnou potravou(je tuhá zima), a tak sedají v Brodě na domech.A ty klece jsou tam prý už od října!Ale kde se to holubovi nelíbí, tam nejde.Na to zapomněli.Nebo to neznají.

3.2.2017 14:53
st.toman

XXX.XXX.32.219

To klecema neudělají. Je třeba jim otevřít nějakou půdu, kde se usadí a za půl roku v noci tam okýnko zavřít a je jich valná většina zavřena. Pak mohou být přebráni a další jejich život je v rukou chytačů, co s nima udělají. Vím a znám to z vl. zkušenosti. Chodíval jsem v Bavorově na kostelní věž a řešil to vždycky tak, jak jsem napsal.

3.2.2017 15:47
basovnik

XXX.XXX.11.183

st.toman napsal(a):
To klecema neudělají. Je třeba jim otevřít nějakou půdu, kde se usadí a za půl roku v noci tam okýnko zavřít a je jich valná většina zavřena. Pak mohou být přebráni a další jejich život je v rukou chytačů, co s nima udělají. Vím a znám to z vl. zkušenosti. Chodíval jsem v Bavorově na kostelní věž a řešil to vždycky tak, jak jsem napsal.

Dobrý den pane st.toman.
Vážím si zde každého příspěvku co zde napíšete.
I tentokrát jako mnohokrát v minulosti máte zcela pravdu, jak ve velkém a hlavně v klidu zredukovat stav holubů ve městě.
Vím, že před pár lety měli v Hodoníně, na Moravě velký problém na vlakovém nádraží z holuby.
Vyřešili to přesně jak říkáte-rychle, levně, účinně a bezpečně.
Z osobní zkušenosti vím, že pokud to dělá Firma, tak si za likvidaci 1 holuba počítají až 450 CZK.
A nikdy to neudělá pořádně-protože by tím přišla v budoucna o kšeft za pár let v ČR by neměla co likvidovat a skončila by.

http://hodoninsky.denik.cz/zpravy_region/veseli-trapi-holubi-po-odchytu-skonci-jako-krmivo.html.

3.2.2017 17:01
basovnik

XXX.XXX.11.183

basovnik napsal(a):
Dobrý den pane st.toman.
I tentokrát jako mnohokrát v minulosti máte zcela pravdu, jak ve velkém a hlavně v klidu zredukovat stav holubů ve městě.
Vím, že před pár lety měli v Hodoníně, na Moravě velký problém na vlakovém nádraží z holuby.
Z osobní zkušenosti vím, že pokud to dělá Firma, tak si za likvidaci 1 holuba počítají až 450 CZK.
A nikdy to neudělá pořádně-protože by tím přišla v budoucna o kšeft za pár let v ČR by neměla co likvidovat a skončila by.

http://hodoninsky.denik.cz/zpravy_region/veseli-trapi-holubi-po-odchytu-skonci-jako-krmivo.html.

Z osobní zkušenosti vím, z jednoho konkrétního případu, že to dělala Firma, která si za likvidaci 1 holuba vzala 450 CZK.
Tím bylo myšleno to, že ta Firma nejprve zkouší různé varianty odchytu, např. do sítí při nocování, odchyt do klecí, krmení holubů, a když se to pak celé náklady sečtou, a vydělí se to počtem odchycených holubů, tak dojdeme k této částce 450 CZK.
Konečný efekt to má takový, že firma tahá z radnice peníze, a bylo zde i podezření, že tyto odlovené holuby za městem pouštěli zpět na volno.
Samozřejmě že tato částka může být výrazně nižší, když se zvolí ten nejlepší postup, ale to by se někomu muselo chtít.
Za předpokladu, že to bude dělat holubář, který tomu rozumí.
Zde se naskýtá myšlenka?
Kdyby ve městech bylo několik takových holubníků, kde by se holuby průběžně během roku redukovali.Náklady na provoz by byli minimální.Několik holubníků by obstaral 1 zaměstnanec městského úřadu, který by zde mohl docházet jedou za měsíc, nebo chovatel z místní organizace, a spokojenost by byla na obou stranách.

Nedaleko mého bydliště na škole blízko kostela je již řadu let k tomuto účelu zbudovaný holubník, ale starali se zde o to lidé, kteří o chovu holubu nevěděli vůbec nic.
Tento holubník nevyhovoval základním potřebám holubů.Holubník byl jako velká výkladní skříň.V létě zde bylo po celý den plno světla, a nesnesitelné horko jako ve skleníku.Tento projekt nedopadl podle očekávání.
Před časem se ke mě dostala informace že Vídni se o něčem takovém uvažuje- městské holubníky.
Pánové radní z Českého Brodu, máte nad čím přemýšlet.

3.2.2017 17:01
basovnik

XXX.XXX.11.183

basovnik napsal(a):
Dobrý den pane st.toman.

Z osobní zkušenosti vím, z jednoho konkrétního případu, že to dělala Firma, která si za likvidaci 1 holuba vzala 450 CZK.
Tím bylo myšleno to, že ta Firma nejprve zkouší různé varianty odchytu, např. do sítí při nocování, odchyt do klecí, krmení holubů, a když se to pak celé náklady sečtou, a vydělí se to počtem odchycených holubů, tak dojdeme k této částce 450 CZK.
Konečný efekt to má takový, že firma tahá z radnice peníze, a bylo zde i podezření, že tyto odlovené holuby za městem pouštěli zpět na volno.
Samozřejmě že tato částka může být výrazně nižší, když se zvolí ten nejlepší postup, ale to by se někomu muselo chtít.
Za předpokladu, že to bude dělat holubář, který tomu rozumí.
Zde se naskýtá myšlenka?
Kdyby ve městech bylo několik takových holubníků, kde by se holuby průběžně během roku redukovali.Náklady na provoz by byli minimální.Několik holubníků by obstaral 1 zaměstnanec městského úřadu, který by zde mohl docházet jedou za měsíc, nebo chovatel z místní organizace, a spokojenost by byla na obou stranách.

Nedaleko mého bydliště na škole blízko kostela je již řadu let k tomuto účelu zbudovaný holubník, ale starali se zde o to lidé, kteří o chovu holubu nevěděli vůbec nic.
Tento holubník nevyhovoval základním potřebám holubů.Holubník byl jako velká výkladní skříň.V létě zde bylo po celý den plno světla, a nesnesitelné horko jako ve skleníku.Tento projekt nedopadl podle očekávání.
Před časem se ke mě dostala informace že Vídni se o něčem takovém uvažuje- městské holubníky.
Pánové radní z Českého Brodu, máte nad čím přemýšlet.

Denisecek

25.7.2017 11:12
Denisecek

XXX.XXX.186.3

Je potřeba ty holuby odstřelovat? Nestačí na ně tohle http://www.rivaservis.cz/sluzby/vyskove-prace/montaze-a-demontaze/zabrany-proti-holubum ? Nebo se to naučí nějak obejít? Chudáci holuby na odstřel, ale zase chápu, že hold se někdy nedá jinak.

2.8.2017 13:08
efulin1

XXX.XXX.166.52

Resilo se to tu i vloni a predloni. Cesky Brod mne timto pristupem fascinuje a jwste vice mne fascinuje, ze jim to prochazi. Jedinkrat se to povedlo trosku medializovat a jedno vetsi sdruzeni prosadilo, aby k zatahu nakonec nedoslo. Je zvlastni, ze pristi pokus uz zase prosel. Musi nad tim fakt stat lid obecny/verejnost, aby se nejaky urednicek dovedel, ze neco takhle velkeho se 2x do roka odehraje?

2.8.2017 20:51
čendas

XXX.XXX.242.17

I zdánlivá maličkost, která dovede gojimské lůze, která si nestačila nakrást, udělat ze života ještě větší peklo, je nadšeně vítaná, okamžitě uzákoněná, propašovaná do otrokářské ústavy, což se již ani netají, vše normální, lidské bylo hadrákem odkopnuto, bída, permanentni stres, šikana, fízlování, sražení necikánské porodnosti k nule aj, zrůdnosti jsou naše budoucnost.

Libor

8.8.2017 21:17
 Libor

XXX.XXX.245.179

Doba kamenná.

11.8.2017 16:14
holubička

XXX.XXX.187.34

Městské holubníky by byly fajn - za předpokladu, že by tam nikdo nevraždil holuby a "redukce počtu" by se prováděla uváženým a citlivým odběrem vajec z hnízd.. Některé páry nesedí dobře, a takové by nemusely mít mláďata žádná, atd.
Ale "přítomnost holubáře jednou za měsíc" bych viděla silně podceněnou - dokážete si někdo představit, že byste se u svých holubů zastavili jednou za měsíc?

24.8.2017 14:34
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Obávám se, že v zimě k tomu dojde opět.Protože to jak instalovali ty klece-uplně nefunkčně-na střeše...A argumentovali tím, že je to absolutní nesmysl takhle holuby chytat, protože o tom odchytu nevědí nic.Nic méně, máme tu člověka, který chce prosadit ten městský holubník.A já si myslím, že by takový nápad šel dovést k dokonalosti.A doufám, že to prosadíme společně s občany našeho města.Nebo zas budu mít na balkoně va volierce holubí lazaret...smajlík
Momentálně tu mám pamětníka přestřelky z roku 2016 a k němu jednu holubici.

25.8.2017 08:55
holubička

XXX.XXX.40.34

efulin1 napsal(a):
Resilo se to tu i vloni a predloni. Cesky Brod mne timto pristupem fascinuje a jwste vice mne fascinuje, ze jim to prochazi. Jedinkrat se to povedlo trosku medializovat a jedno vetsi sdruzeni prosadilo, aby k zatahu nakonec nedoslo. Je zvlastni, ze pristi pokus uz zase prosel. Musi nad tim fakt stat lid obecny/verejnost, aby se nejaky urednicek dovedel, ze neco takhle velkeho se 2x do roka odehraje?

Nevíte prosím vás někdo, které sdružení to bylo?
Potřebovala bych to URGENTNĚ vědět.

Díky!

25.8.2017 09:51
holubička

XXX.XXX.40.34

hanka s. napsal(a):
Obávám se, že v zimě k tomu dojde opět.Protože to jak instalovali ty klece-uplně nefunkčně-na střeše...A argumentovali tím, že je to absolutní nesmysl takhle holuby chytat, protože o tom odchytu nevědí nic.Nic méně, máme tu člověka, který chce prosadit ten městský holubník.A já si myslím, že by takový nápad šel dovést k dokonalosti.A doufám, že to prosadíme společně s občany našeho města.Nebo zas budu mít na balkoně va volierce holubí lazaret...smajlík
Momentálně tu mám pamětníka přestřelky z roku 2016 a k němu jednu holubici.

Hanko s., možná by bylo nejlepší, kdybyste nějaké to sdružení také založili, jako jednotlivé občany vás můžou lehčeji ignorovat, sdružení by mělo větší váhu. Krom toho byste mohli vytvořit konkrétní projekt a žádat o dotace na jeho provedení (je možné, že toto mohou udělat i jednotliví občané - nevím přesně).

Já se teď také obávám nějakého problému, protože toleruju holuby a nevyháním je, což je některým sousedům trnem v oku. Už v minulosti poslali stížnost, a teď mám neblahé tušení, že to bude pokračovat. Nedělám sice nic trestného, ale to těmhle lidem asi nelze vysvětlit. Mám za to, že jediné, co jim trochu nahrává, je pochybná městská vyhláška o nekrmení holubů - přinejmenším v zimě by něco takového nemělo být v platnosti, protože nechat umírat zvířata na nemoci, které dostanou z důvodu naprostého vyhladovění, je NEHUMÁNNÍ.
Potřebovala bych kontaktovat nějaké sdružení nebo úřad na ochranu zvířat (jestli takový úřad existuje) a poradit se, jak postupovat, protože se obávám nějaké perzekuce.

Jestli máte někdo tipy nebo vlastní zkušenosti, napište prosím.

kolejník

2.11.2017 08:34
kolejník

XXX.XXX.115.117

Houby se velmi rychle množí.Zanášejí svým trusem fasády domů, zejména ozdoby na historicky cených domech a půdy, kde se usazují pokud je tam otevřené okno.Suchý trus, který se víři vzlétnutím holuba je plný bakterií, které poletují vzduchem a lidé je vdechují. Proto je potřeba jejich stavy radikálně redukovat.Kde to nedělají, tak si zadělávají na velké problémy s obnovou zničeného.

2.11.2017 11:36
raspic

XXX.XXX.42.105

S co má společného ODSTREL HOLUBU s rychlym mnozenim HUB?!Vlastní zkušenost nebo jedna paní povidala?!

Fidlik

5.11.2017 16:42
Fidlik

XXX.XXX.167.13

holubička napsal(a):
Městské holubníky by byly fajn - za předpokladu, že by tam nikdo nevraždil holuby a "redukce počtu" by se prováděla uváženým a citlivým odběrem vajec z hnízd.. Některé páry nesedí dobře, a takové by nemusely mít mláďata žádná, atd.
Ale "přítomnost holubáře jednou za měsíc" bych viděla silně podceněnou - dokážete si někdo představit, že byste se u svých holubů zastavili jednou za měsíc?

Toto je inteligentní řešení a konečně by to se stavy těchto ptáků něco udělalo. Střílení a odchyty nejsou účinné, ale pravda dobrej byznys.
Střílet po holubech si ti vylízanci můžou v nějaké pc hře když mají takové choutky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík