Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2017 13:06
Moris 01

XXX.XXX.209.239

V sobotu jsem přivezl pár holubú košoa. Včera jsem si všiml zvláštního trusu. Ale nejen u nich, ale i mých dvouročních staváků. U té holubice košoa, to může být novým prostředím? Hlavně u ní mi to přijde vážné. Jak mám postupovat dále? Je to vážné? Za foto se omlouvám, ale lépe to neumím popsat. Za případné rady děkuji Čermák

4 obrázek je od košoa
2 a 3 od stavákú.

8.2.2017 13:34
st.toman

XXX.XXX.32.219

Co krmíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2017 13:38

Zdravim kontaktujte pana Polaska je to veterinar a chovatel PH dokaze dobre poradit...nemusi se jednat o salmonelu ale spatne stravenou potravu proto jsou vykaly zelene, jednou jsem mel podobny problem z dovezeneho materialu ze puvodem Znojma tehdy mi tento veterinar poradil metrozol...nasledne bily jogurt s probiotickou kulturou aby se zazivaci trakt dostal do normalu a bylo po vsem a ja uz byl nervozni ze jsem jsi zavlekl salmonelu...kontakt naleznete na netu.

8.2.2017 13:39

Www.polasek-holubi.estranky je velice ochotny urcite vam poradi.

8.2.2017 14:18
Moris 01

XXX.XXX.209.239

Děkuji za kontakt. Už jsem mu volal, říkal, že by to neměla být salmonelóza. Doporučil mi i co mám dělat dále. Teď jsem krmil směsí pšenice, ječmen, slunečnice, konopí, kukuřice a ještě jsem přidával MIKROS pro holuby.

8.2.2017 14:28

Nemate zac at se dari...

8.2.2017 15:39
lupus4

XXX.XXX.180.6

Moris 01 napsal(a):
V sobotu jsem přivezl pár holubú košoa. Včera jsem si všiml zvláštního trusu. Ale nejen u nich, ale i mých dvouročních staváků. U té holubice košoa, to může být novým prostředím? Hlavně u ní mi to přijde vážné. Jak mám postupovat dále? Je to vážné? Za foto se omlouvám, ale lépe to neumím popsat. Za případné rady děkuji Čermák

4 obrázek je od košoa
2 a 3 od stavákú.

A pro příště cca min 14dnů karanténa

Chkm

8.2.2017 15:51
Chkm

XXX.XXX.209.239

Napadá mě zda by to nemohlo být ještě přechodem na jiné krmení u těch holubů košoa. Víte čím krmil minulý chovatel? Třeba je tento trus v pořádku u něj. Každopádně bych vyhledal veterinární pomoc a udělal rozbory trusu. Ještě mě nspadá zdali to nemůže být paramyxoviroza?

8.2.2017 19:03
Moris 01

XXX.XXX.209.239

Jasně, že mě napadla karanténa. Ale chovatel od něhož jsou, by mě nenapadlo, že si přitáhnu takový sarjat. Jinak jim dam vždy karantenu. Chovatele se ještě zeptám čím krmil, nevím to. Byl jsem u vet a on mi dal antibiotika na salmonelozu. Tak uvidíme. Poslali jsme trus na rozbor.

8.2.2017 19:12
Moris 01

XXX.XXX.209.239

Můžu salmonelozu od holubu chytit ja a moje rodina?

8.2.2017 19:19
lupus4

XXX.XXX.52.18

Moris 01 napsal(a):
Jasně, že mě napadla karanténa. Ale chovatel od něhož jsou, by mě nenapadlo, že si přitáhnu takový sarjat. Jinak jim dam vždy karantenu. Chovatele se ještě zeptám čím krmil, nevím to. Byl jsem u vet a on mi dal antibiotika na salmonelozu. Tak uvidíme. Poslali jsme trus na rozbor.

Tak v tom mám chaos

Už jsem mu volal, říkal, že by to neměla být salmonelóza. Doporučil mi i co mám dělat dále.

No a co teda poradil Polášek, ?

on mi dal antibiotika na salmonelozu.

že léčíte salmonelu ?

8.2.2017 19:24
pekol

XXX.XXX.61.226

Tmavý čierny trus - nemôže to byť ADENO virus ? Doniesol som holuby z poslednej výstavy a pár minuloročných holubov zvracalo všimol som si práve čierny trus, dosť neskoro.
Rýchla pomoc a žiadne straty. Mám už ich "vakcinované". V jeseni asi dám holuby na prvú výstavu, aby som to neriešil pri -18. Myslel som, že to bude horšie. Našťastie nie. P.

8.2.2017 20:01
kouták

XXX.XXX.168.33

Moris 01 napsal(a):

Zdravím.Trochu poradím a nejen Vám, ale všem.Od roku 2014, vždy když přinesu do svého chovu cizího holuba, byť od kamaráda, tak jej sice dám do karantény, ale následující den odvezu jeho trus na vyšetření.Pokud vyšetření trusu dopadne dobře, tak bych jej mohl zařadit do chovu.A nyní výsledek.Ještě jsem nezaznamenal, že by vyšetření trusu u zakoupených holubů dopadlo dobře.Když jsem to v roce 2014 udělal poprvé, tak jsem se zhrozil a následující roky je to mnohem horší, takže toto opatření vřele všem doporučuji.Tato rada je z praxe a mám vše ze Státního veterinárního ústavu černé na bílém, včetně čísel kroužků.Zdraví všechny Kouťák.

8.2.2017 20:52
Moris 01

XXX.XXX.209.239

kouták napsal(a):
Zdravím.Trochu poradím a nejen Vám, ale všem.Od roku 2014, vždy když přinesu do svého chovu cizího holuba, byť od kamaráda, tak jej sice dám do karantény, ale následující den odvezu jeho trus na vyšetření.Pokud vyšetření trusu dopadne dobře, tak bych jej mohl zařadit do chovu.A nyní výsledek.Ještě jsem nezaznamenal, že by vyšetření trusu u zakoupených holubů dopadlo dobře.Když jsem to v roce 2014 udělal poprvé, tak jsem se zhrozil a následující roky je to mnohem horší, takže toto opatření vřele všem doporučuji.Tato rada je z praxe a mám vše ze Státního veterinárního ústavu černé na bílém, včetně čísel kroužků.Zdraví všechny Kouťák.

To je velmi dobrý nápad. Ale já mám komplikaci v tom, že náš veterinář posílá vše do Plzně, což je hodně daleko a docela drahé. Neumím si představt, že bych posílal každý rrus do Plzně. Ale každopádně dobrý nápad. Kdybych měl lepší možnosti, určitě bych to dělal jako Vy.

8.2.2017 21:01
Moris 01

XXX.XXX.209.239

lupus4 napsal(a):
Tak v tom mám chaos

Už jsem mu volal, říkal, že by to neměla být salmonelóza. Doporučil mi i co mám dělat dále.

No a co teda poradil Polášek, ?

on mi dal antibiotika na salmonelozu.

že léčíte salmonelu ?

Vaterinář z mého bydliště mi dal antibiotika na salmonelózu. Říkal, že podle něj to je salmonela. Poslal trus mých holubů do Plzně na posouzení, zda je to ona, nebo ne. S poláškem jsem pouze telefonoval. Ten říkal, že to není salmonela. Ale říkal, že je to podle něj zase ta paramyxoviroza, coz mi nesedi a ani veterinari z Ase ne. Už je to srozumitelné?

Nevíte tedy někdo zda je salmoneloza přenosná na človéka od holuba?

8.2.2017 21:04
lupus4

XXX.XXX.253.3

Při normální hygieně NE,.

9.2.2017 08:20
jo012810

XXX.XXX.96.211

kouták napsal(a):

Rozhodně správný postup. Pokud vet. předepíše vlastně "na slepo" antibiotika a to pokud možno širokospektrální, nic to neřeší. Spíše oslabuje imunitu. Když léčit holuby, jinak než sekeromicinem, pak jedině po zjištění přesné diagnózy a u nenahraditelných jedinců. Právě, že se léčí většinou "preventivně", tak přirozená imunita v populaci klesá a je to začarovaný kruh. Prostě i v přírodě nevydrží jedinec oslabený a to je, dle mého i "hon" kolem ptačí chřipky. Ten virus je zde od nepaměti, různě mutuje a pokud se vynechá přírodní selekce, pak bude mít již brzy fatální následky. Ale jak někde bylo uvedeno, jde o peníze a ovládání celého lidstva pomocí propagandy a tkzv. vědeckých poznatků. Ale to je jen můj osobní názor, každý neť si udělá své závěry a podle nich chová...

9.2.2017 09:17
stanislavbruckner

XXX.XXX.247.7

jo012810 napsal(a):
Rozhodně správný postup. Pokud vet. předepíše vlastně "na slepo" antibiotika a to pokud možno širokospektrální, nic to neřeší. Spíše oslabuje imunitu. Když léčit holuby, jinak než sekeromicinem, pak jedině po zjištění přesné diagnózy a u nenahraditelných jedinců. Právě, že se léčí většinou "preventivně", tak přirozená imunita v populaci klesá a je to začarovaný kruh. Prostě i v přírodě nevydrží jedinec oslabený a to je, dle mého i "hon" kolem ptačí chřipky. Ten virus je zde od nepaměti, různě mutuje a pokud se vynechá přírodní selekce, pak bude mít již brzy fatální následky. Ale jak někde bylo uvedeno, jde o peníze a ovládání celého lidstva pomocí propagandy a tkzv. vědeckých poznatků. Ale to je jen můj osobní názor, každý neť si udělá své závěry a podle nich chová...

Svatá slova, pak nebude obvyklé i na vrcholných výstavách vidět nakrčené chudáky stojící v různě zbarvených kalužích průjmů. Veterinář vám dá potvrzení za dvacku na cokoliv. Po takové výstavě lidé volají co mají dělat že jím to těžce stoná a hyne.Chce to nemilosrdně na náklady vystavovatele holuby přemístit do karantény a pryč z výstaviště! Padni komu padni! Na co nám budou poháry když místo chovné sezony máte s chovu lazaret! Sám už používám jen očkování proti paramixe a špachtli + bylinkové prevence. V chovné sezoně nikdy nedoplňovat chov o cizí holuby a vystavovat až po přeočkování Pharmavacem Columbi 2.
Chovu zdar SB

PPeter

15.3.2017 21:41
PPeter

XXX.XXX.12.173

Tak hovoríte že preventívne liečenie napr Salmonelu stojí za... Radšej nech sa sami vytriedia? Ak.to.nieje moc.vazne?

Přidejte reakci

Přidat smajlík