SB

XXX.XXX.0.142
Dobrý den, poslední dobou jsem zaznamenal nešvar v mém holubníku a to takový, že těsně před pářením si místo samice přikrčí samec a samice provede to co samec normálně, zkrátka páření probíhá úplně opačně. V celku je mi jedno jak to mají ale zajímá mne zda vůbec dojde k oplození. Já vím, řeknete počkej a dozvíš se sám ale čekat nechci a také mne zajímá zda podobné věci jste zpozorovali také.
Děkuji Vám.
SB
napsal(a):
Dobrý den, poslední dobou jsem zaznamenal nešvar v mém holubníku a to takový, že těsně před pářením si místo samice přikrčí samec a samice provede to co samec normálně, zkrátka páření probíhá úplně opačně. V celku je mi jedno jak to mají ale zajímá mne zda vůbec dojde k oplození. Já vím, řeknete počkej a dozvíš se sám ale čekat nechci a také mne zajímá zda podobné věci jste zpozorovali také.
Děkuji Vám.
Běžná věc, jak u lidí
bohumil62
napsal(a):
Budou oplozená, nevím proč nešvar, je to naprosto normální jev.
Takhle, oplozená z tohoto aktu nebudou, ale zpravidla si to pak samec zase rád vymění a po vzájemných takovýchto praktikách se holoubat dočkáte. Hlavně, aby to nebyly dvě holubice a nebo dva holubi. To je taky celkem u holubů běžné.
SB

XXX.XXX.0.142
Děkuji za názory, jedná se o rodobarevné texany, takže to je opravdu holub a holubice. Samec se holt zbláznil a jelikož ho pozorují web kamerou už týden vím, že se to hned tak nezmění. Zabránit tomu půjde sekerou.
SB

XXX.XXX.0.142
Sekerou pokud z toho nic nebude, asi tak nějak
Pro Juraje
Takhle, oplozená z tohoto aktu nebudou
to je jen váš "pocit" nebo soudíte dle čeho ?
U svých holubů jsem pozoroval, že po normálním páření (1,0 nahoře) si temperamentní páry vyměnily pozice a pak následovalo tleskavý postkoitální letecké kolečko
pár kde si polohy neměnily a nahoře by byla stále jen 0,1 jsem neměl.
SB

XXX.XXX.0.142
Dle mého, to právě nestřídají. Holt budu muset počkat, protože z toho moc moudrý nejsem.
SB

XXX.XXX.0.142
Jak jsem slíbil, podat informace, tak činím. Všichni kdo psali, že z toho budou oplozená vejce bohužel pravdu neměli. Vejce jsou planá jak psal myšák, tímto tedy děkuji. Jsem s pozdravem.
SB

XXX.XXX.0.142
Přečtěte se prosím můj příspěvek nahoře odpovídal jsem, že se jedná o TEXANY tedy rodobarevné holuby.. nestřídají nic a je to prostě v háji holub půjde z chovu.
SB

XXX.XXX.0.142
Děkuji Vám za názor. Nicméně holuby chovám pro užitek, mám z toho pochopitelně i potěšení. Bohužel jak je zde vidět, všem to přijde normální ale Pánové, realita je, že pár má již druhé plané vejce. Namísto dobré rady jsem se dočkal nesmyslného opakování nepravdy. Pár to nestřídá, jak již zaznělo a nefunguje to, jak psal i pan Myšák.
Pro informaci-
holubi nemocní nejsou
vajíčka jsou od Holubičky bez vady
pavouček se ve vajíčku vůbec neobjeví
ostatních 8 párů má již holoubata a někteří již sedí podruhé
Ps: sekera byla pouhá nadsázka, tak holuby nezabíjím, mám na to lepší metodu. Pro citlivější povahy holuba vyřadím z chovu domluvou a pokud to nepomůže zahájím demonstrace pod názvem " máme planá vejce".
Uživatel s deaktivovaným účtem

SB
napsal(a):
Děkuji Vám za názor. Nicméně holuby chovám pro užitek, mám z toho pochopitelně i potěšení. Bohužel jak je zde vidět, všem to přijde normální ale Pánové, realita je, že pár má již druhé plané vejce. Namísto dobré rady jsem se dočkal nesmyslného opakování nepravdy. Pár to nestřídá, jak již zaznělo a nefunguje to, jak psal i pan Myšák.
Pro informaci-
holubi nemocní nejsou
Ps: sekera byla pouhá nadsázka, tak holuby nezabíjím, mám na to lepší metodu. Pro citlivější povahy holuba vyřadím z chovu domluvou a pokud to nepomůže zahájím demonstrace pod názvem " máme planá vejce".
Delší dobu sem tuhle diskuzi sledoval a musím souhlasit s kolegy nademnou ze tohle chování je vcelku běžně, i me se to stává.byt vama zkusil bych to preparovat pokud mate možnost...na holubici bych dal mladšího temperametnejsiho samce.
SB

XXX.XXX.0.142
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Delší dobu sem tuhle diskuzi sledoval a musím souhlasit s kolegy nademnou ze tohle chování je vcelku běžně, i me se to stává.byt vama zkusil bych to preparovat pokud mate možnost...na holubici bych dal mladšího temperametnejsiho samce.
Děkuji. Ten samec mladší je. Ptal jsem se od té doby více chovatelů těžších plemen a všichni potvrdili, že se to bohužel stává a je lepší vyřadit z chovu. Často to přinese spoustu práce a výsledkem je zničená sezona toho jednoho páru... to to mám již za sebou, tyto pokusy.
Nebavím se celou dobu o tom zda je to běžné ale zda to tak fungovat bude, což se mne potvrdilo, že nebude. Víte, člověk se nejvíce dozví pozorováním a jakmile jsem zpozoroval tento problém, hned jsem se na to zaměřil a zjistil, že to holub zkrátka nestřídá. Tím se člověk naučí nejvíc, nepozorováním bych už hledal jiné příčiny, jako například nemoci atd... teď vím, že mohu být v klidu. Zakoupím nového a mám klid.
SB
napsal(a):
Pro informaci-
holubi nemocní nejsou
Zdravím, to co jste popsal se někdy stává.Měl jsem v chovu stejný pár a dle záznamů jsem to vydržel až do čtvrtých vajec.Měl jsem za to, že je samec neplodný a tak jsem jim podsadil vejce od jiného páru.Nádherně odchovali a další jejich vejce opět čistá.To, že se obráceně páří jsem si všiml až na konci sezony, tak jsem pod ně ještě podsadil další dvě snášky od jiných holubů a po ukončení sezony si jich nevšímal.Dle záznamů začátkem listopadu odchovali první vlastní holoubata a následující rok s nima nebyl problém.Pár jsem měl od roku 2004 do roku 2009 a ani jednou čisté vejce a pářili se již normálně.Nevím, zda jsem to napravil podsazováním, nebo se o to postaral jiný samec a naučil je to, ale tato diskuze mě donutila abych se pohrabal ve staré evidenci a i to bylo dobré. Přeji ať se daří.Kouťák.
kouták
napsal(a):
Zdravím, to co jste popsal se někdy stává.Měl jsem v chovu stejný pár a dle záznamů jsem to vydržel až do čtvrtých vajec.Měl jsem za to, že je samec neplodný a tak jsem jim podsadil vejce od jiného páru.Nádherně odchovali a další jejich vejce opět čistá.To, že se obráceně páří jsem si všiml až na konci sezony, tak jsem pod ně ještě podsadil další dvě snášky od jiných holubů a po ukončení sezony si jich nevšímal.Dle záznamů začátkem listopadu odchovali první vlastní holoubata a následující rok s nima nebyl problém.Pár jsem měl od roku 2004 do roku 2009 a ani jednou čisté vejce a pářili se již normálně.Nevím, zda jsem to napravil podsazováním, nebo se o to postaral jiný samec a naučil je to, ale tato diskuze mě donutila abych se pohrabal ve staré evidenci a i to bylo dobré. Přeji ať se daří.Kouťák.
Holub pana sb je a nebo už byl prostě chladný natolik, že chtivá holubice si to odbývala na něm. Pokud se to takto opakovalo, tedy holubi to nestřídali, ale jen vždy holubice nahoře, nemohlo dojít k předání spermií (pro Lupus), jelikož ejakulace je určitý proces po sobě jdoucích mechanismů a nedovedu si představit, jak by ten ejakulát mohl holub dostat do holubice zespoda. Příčina chování mohla být způsobena i nějakou hormonální poruchou, mechanickým poškozením, možná špatně vyvinutými varlaty...prodělanou skrytou nemocí... atd atd. Holub i po výsledcích kontroly vajec se jeví jako neplodný, tudíž špatný plemeník. Správný závěr tedy je, holuba vyřadit a nahradit jiným. Holubice jistě ráda nového přijme.
Já měl zase holuba bisexuála. Třebaže byl v páru s holubicí a řádně choval, po vystřídání holubice v hnízdění si jej vyhledal jiný samec (taky v páru) a tento se jím nechal odpářit. Pravidelně, odpoledne, když holub slezl z vajec, se to dělo.