Žerou si holubi vejce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2017 18:36
martina85

XXX.XXX.250.242

Dobrý den, ztratilo se mi vejce v hnízdě.
Mám holubník cca metr nad zemí. Holubi nemají voliéru, jsou na volno. Mám pštrosáky. jeden pár si nanesl 1vejce a zasedl. Po 4dnech vejce zmizelo. Na noc (se setměním) holubi zavírám a ráno v 5 je opět otvírám. V 9 hodin jezdím domů pokrmit zvířata, holub seděl a když jsem přijela ve tři z práce, tak koukám, že jsou všici holubi venku, tak jsem se šla podívat do hnízda ato bylo prázdné, vejce nikde, ani venku. Hnízdo bylo suché, takže kdyby ho rozbili a snědli, stejně by tam určitě bylo něco poznat. Jinak holub je v naprostém pořádku, nikde náznak boje, nikde žádné peříčko (vždyt by to vejce bránil, já už od něj kolikrát dostala křídlem). I to hnízdo je naprosto v pořádku, nerozházené. K nám na pozemek se dostane tak max. lasička. Na 90% vylučuji kunu, lišku a dravce. A stejně tohle se stalo přes den. jedině mě napadá, že ho ti holubi snědli, ale hnízdo bylo suché. nemáte někdo s tímhle zkušenosti? Ještě jak se to stalo, tak jsem nalíčila sklopec s vejcem a nic, už třetí den nic. Díky za odpovědi.

2.3.2017 19:48
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.holubi vejce nežerou.nejspíše ho rozbité a přilepené na peří vynesli z hnízda a pak někde za letu odpadlo.

2.3.2017 19:55
martina85

XXX.XXX.250.242

A stává se to často, že si rozbijí vejce? Jinak díky, dost mi to vrtalo hlavou, jelikož škodná byto neměla být.

2.3.2017 20:13
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Záleží na konkrétním jednotlivci.nejvíce se to stává u prvního hnízdění z jara, kdy zváště to první vejce nemusí být ještě tak kvalitní co do pevnosti skořápky, druhé hnízdění již bývá v pořádku.ovšem nesmějí se dva holubi v hnízdě poprat.

2.3.2017 20:17
martina85

XXX.XXX.250.242

Strašně moc díky.

2.3.2017 20:25
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Za další ho mohl objevit potkan, metr pro něj nic neznamená.

3.3.2017 22:02
martina85

XXX.XXX.250.242

Zdravím potkan to být nemohl, ted je tam nemáme. Sváděli jsme s nima letitej boj, a momentálně nad nima vítězíme. A stejně, bylo to přez den, dle mé zkušenosti ve dne lezou potkani malý a mladí, ty byse tam nedostali a pokud by lezli ven malý mladí potkani, tak by jich tam muselo být zase dost a to by se poznalo už jinde (napr. u slepic a prasete) Prostě myšáci to být nemohli. Zřejmě ta měkčí skořápka. díky za odpověd, jelikož už sem je začala podezřívat, že si to vejce snědli sami.

4.3.2017 13:24
faha

XXX.XXX.205.5

Straka.

6.3.2017 21:10
holubička

XXX.XXX.187.200

Straka mi prijde nejpravdepodobnejsi. Staci chvile, kdyz se holub vzdali z hnizda (nektere "povedene" pary odleti i od dvou vajec). Vcera tady letela straka s necim bilym v zobaku a stihaly ji ctyri dalsi. Jakmile ptaci zacinaji hnizdit, ty potvory hlidkuji a mapuji situaci. A pak kdyz se lihnou mlade.

7.3.2017 18:02
martina85

XXX.XXX.250.253

Dá se tomu nějak zabránit, teda pokavad je to straka?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2017 21:05

martina85 napsal(a):
Dá se tomu nějak zabránit, teda pokavad je to straka?

Foto holubníku?

7.3.2017 21:26
martina85

XXX.XXX.250.253

Ty vlezy jsou malé, tak pro holuba, ale protáhne se mi tam i araukana. Jenže slepice pouštim až když jsem doma.

8.3.2017 07:01
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Tak například to dřevo může skrývat cokoliv.Na tu straku bych až tak nevsázel.Já osobně to vidím na kunu, lasičku, potkana, ti dokážou všechno a nic je nezastaví.Nastražíl bych nějakou léčku s vajíčkem a pokusil se o odchyt.Držím palce at se zadaří a máte klid

8.3.2017 11:01

Straku bych vyloučil taky...jak Pise rotvik v tom dřevě může byt cokoli navíc pokud kuna nebo klasická vidí snadnou obživu v podobě vajec tak se holubů nebo slepic ani nedotkne přece si nebude ničit zlatý důl ;-).

8.3.2017 11:03

Lasicka.

8.3.2017 17:14
martina85

XXX.XXX.250.253

Dobrý den, predátoři to nejsou. Opravdu tohle vim na 100%. Myslím, že to je, jak psal mazuták tou měkkostí skořápky.
PS. v tom dřevě nebydlí nic, to jsem tam naskládala za 14dni a jeto ze tří stran od země až ke stropu osázeno prkny + dole je 30cm štěrku a hned za plotem je rybník, kde nic neprojde a zdalších stran pozemku je vysoký dvoumetrový prknový plot, stavěn bez sebemenší dírky. Normálně mám venku malý kachnata a nic se neztratí. A zlý dravý ptáci to taky nemohou být, jelikož nám jdou přez pozemek elektrický dráty a máme odzkoušeno, že prostě tam neslítnou. A hlavně holub o víkendu seděl poctivě, vajíčko nebylo ani chvíli bez dozoru a pochybuju, že by najednou v týdnu na to kašlal a odletěl. Hlavně hnízdo bylo naprosto v pořádku, nic nerozházeno, holub byl OK. proto už jsem byla zoufalá v přemýšlení a myslela jsem si že si ho snědli sami.
jen jsem netušila že i straka žere vajíčka, ale straku jsem ještě u nás neviděla. Ale nejsem doma celý den, tak kdo ví. Jinak děkuji za rady a tipy.

9.3.2017 11:18
holubička

XXX.XXX.187.200

Pokud u vas straky normalne neziji, muzete ji taky vyloucit. S tim rozmacknutym vajickem nevim.. uz jsem taky videla krapky, ale to bylo na hole dlazbe a holubi dal sedeli, i kdyz to vajicko uplne ztratilo tvar. Ale nerozteklo se, protoze pod skorapkou je jeste blana. Holubi jsou mekkozobi, to nevim, co by na tom hnizde museli delat, aby se vajicko rozteklo. Ale mozne je vsechno.

Kdysi se ztratily ze dne na den vajicka z jiz opusteneho hnizda v okapu - nevylihle kvuli nevhodnym podminkam. Taky dodnes nevim, kam se podely. Skodna tu neni a ani by se sem nedostala, ale strak jsou tu obcas cela hejna..

9.3.2017 11:24
holubička

XXX.XXX.187.200

Ps: Myslim, ze straky se specializuji na cerstva vejce. Parkrat jsem strcila nejake plonkove do kvetinace, aby bylo videt zdaleka, ale zustalo tam az do zimy, zjara jsem ho pak vyhodila..

Přidejte reakci

Přidat smajlík