Poděkování členům KCHT

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2017 13:02
162

XXX.XXX.114.1

Dobrý den.Tímto bych chtěl poděkovat všem co mi pomohli se založením chovu Anglických Tipplerů.Jak jsem zjistil, sehnat tyto holoubky, není žádná sranda.Díky všem, co mi pomohli radou, na koho a kam se mám obrátit Panu J.Beranovi, ale hlavně dvoum členům KCHT.Roman Čermák a Jakub Goppold.Nebýt těchto dvou Pánů asi bych neměl nic.Holuby mi darovaly a dokonce i přivezli.Do začátku mi dali několik cených rad.Velice si jich vážím a jsem jejich velkým dlužníkem.Díky jim se mi podařilo složit 6 párů a dnes již 5 párů sedí.Ještě jednou moc a moc díky.

Macek Zdeněk Třebařov.

15.4.2017 15:43
jo012810

XXX.XXX.96.211

Odchov tipplerů by neměl být problém a od 6 párů budete mít holoubat, že nebudete vědět co s nimi. Pokud si dáte čas a budete výletky cvičit a přebírat, jistě vyberete letuschopné hejno, s kterým se můžete zúčastnit soutěží KCHT. Soutěže mladých začínají o víkendu 8. a 9. července. Každý zájemce je zván do osutěží. Pokud není členem KCHT, může se zúčastnit, jako host. Ať se daří a máte radost z létání s tipplery.

JG 007

15.4.2017 17:52
JG 007

XXX.XXX.236.122

Čau Zdenku. Hlavně ať se ti daří s odchovem. A co ti dva bílí staváci sedí ?

JG 007

15.4.2017 17:54
JG 007

XXX.XXX.236.122

Moje letošní holoubata od tipplerů.

15.4.2017 19:54
Vági

XXX.XXX.223.60

162 napsal(a):
Dobrý den.Tímto bych chtěl poděkovat všem co mi pomohli se založením chovu Anglických Tipplerů.Jak jsem zjistil, sehnat tyto holoubky, není žádná sranda.Díky všem, co mi pomohli radou, na koho a kam se mám obrátit Panu J.Beranovi, ale hlavně dvoum členům KCHT.Roman Čermák a Jakub Goppold.Nebýt těchto dvou Pánů asi bych neměl nic.Holuby mi darovaly a dokonce i přivezli.Do začátku mi dali několik cených rad.Velice si jich vážím a jsem jejich velkým dlužníkem.Díky jim se mi podařilo složit 6 párů a dnes již 5 párů sedí.Ještě jednou moc a moc díky.

Macek Zdeněk Třebařov.

Najít ty správné lidi a chovatelé co Vám dokáží pomoc a zajistit Vám chovný holubi do začátku je vždy to nejdůležitější a velice cenné. Sám jsem minulí rok začínal s RK a měl jsem to podobné jako Vy. Tak ať se Vám daří a hlavně ať se kluci činní v letu a je z čeho vybírat

18.4.2017 08:04
162

XXX.XXX.114.1

Čau Jakube.Staváci o první vejce přišli a zatím po druhé nenasedli.

JG 007

3.5.2017 23:36
JG 007

XXX.XXX.236.122

Čau Zdenku. Tak co holoubata máš už nějaké ?

4.5.2017 08:28
162

XXX.XXX.114.1

Ahoj Jakube.Moc se nedaří.Od tipplerů mám jen tři holoubata Snesou jen jedno vejce a nebo to mají čistý.Staváci první snůška dvě vejce, jedno vyhodili a vykašlali se na to.Podložil jsem ho pod tipplery a ti ho vychovávají už jsem ho nakroužkoval.Po druhé snesli jedno vejce a opět to opustili.Krmením to asi nebude.Dávám vytamíny, zelený, ječmen, pšenici, trochu kukuřice.Zatím čau Zdenek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2017 13:36

162 napsal(a):
Ahoj Jakube.Moc se nedaří.Od tipplerů mám jen tři holoubata Snesou jen jedno vejce a nebo to mají čistý.Staváci první snůška dvě vejce, jedno vyhodili a vykašlali se na to.Podložil jsem ho pod tipplery a ti ho vychovávají už jsem ho nakroužkoval.Po druhé snesli jedno vejce a opět to opustili.Krmením to asi nebude.Dávám vytamíny, zelený, ječmen, pšenici, trochu kukuřice.Zatím čau Zdenek.

Z 90% téhle případů je vždy problém na straně chovatele...i když chovate tiplery složení stravy mi přídě hodně nedostatečné (pro stavaky určité ) hlavně bych se zaměřil proč holubi opouštějí snasku (paraziti v budnicich atd. ) a proč jen po jednom vejici (nedostatek vápníku mala pestrost stravy... ).

4.5.2017 16:19
162

XXX.XXX.114.1

Jednoduše řečeno.ale co zlepšit.Paraziti tam určitě nejsou.Snůšku opouštějí jenom staváci.Dávám mix obilí, zelené kopřiva pampeliška, žabinec.Písek mají stále k dispozici.Vejce jsou na pohled v pořádku, skořábka dostatečně silná, lesklá.Vitamíny Kombisol.Indikace:
Přípravek Kombisol Multi se používá při zvýšené fyziologické zátěži organismu zvířat v období reprodukce, maximálního růstu, vysoké užitkovosti, sportovního nebo pracovního výkonu, při stresu všeho druhu (tepelný, technologický, nutriční, transportní apod.), pro zvýšení obranyschopnosti organismu při výskytu infekčních onemocnění, při sníženém příjmu krmiva v důsledku dietetických poruch nebo infekcí gastrointestinálního traktu, při poklesu snášky, pro zvýšení biologické hodnoty násadových vajec a zlepšení jejich oplozenosti a líhnivosti. Podává se při léčbě antibiotiky, sulfonamidy a antikokcidiky.

JG 007

4.5.2017 17:19
JG 007

XXX.XXX.236.122

Čau Zdenku. Zkus Metrozol, Acidomid, Salmocolin adeno.

4.5.2017 17:29
162

XXX.XXX.114.1

Díky za radu.Zkusím to sehnat a uvydíme.

4.5.2017 18:26

162 napsal(a):
Jednoduše řečeno.ale co zlepšit.Paraziti tam určitě nejsou.Snůšku opouštějí jenom staváci.Dávám mix obilí, zelené kopřiva pampeliška, žabinec.Písek mají stále k dispozici.Vejce jsou na pohled v pořádku, skořábka dostatečně silná, lesklá.Vitamíny Kombisol.Indikace:
Přípravek Kombisol Multi se používá při zvýšené fyziologické zátěži organismu zvířat v období reprodukce, maximálního růstu, vysoké užitkovosti, sportovního nebo pracovního výkonu, při stresu všeho druhu (tepelný, technologický, nutriční, transportní apod.), pro zvýšení obranyschopnosti organismu při výskytu infekčních onemocnění, při sníženém příjmu krmiva v důsledku dietetických poruch nebo infekcí gastrointestinálního traktu, při poklesu snášky, pro zvýšení biologické hodnoty násadových vajec a zlepšení jejich oplozenosti a líhnivosti. Podává se při léčbě antibiotiky, sulfonamidy a antikokcidiky.

Jednoduše řečeno ale vámi neudelano pokud myslíte směs obilí ty tri položky jak uvadite tak je to hodně chabá výživa...u me se krmná směs skládá z 12ti položek + zelené+vitaminy...

4.5.2017 18:43
162

XXX.XXX.114.1

Díky za radu.Určitě holubům tu směs vylepším.

4.5.2017 18:55
jo012810

XXX.XXX.96.211

Tak se to zase hemží různými léčivy a doplňky a nutností krmit zaručeně namíchanými vysoce hodnotnými směskami, které jsou poměrně drahé. To určitě bude platit při voliérovém chovu holubů, kde jak zoohygiena a dokonalá výživa jsou na místě. Otázkou je zda zadavatel nechová holuby volně. Pokud ano, tam problematika výživy je daleko jednodušší. Dovolím si tvrdit, že holubi se v hospodářstvích krmili zadinou, zlomkovou pšenicí, ječmenem a tím co vyrostlo na poli. Takže někde kukuřice, len, slunečnice, hrách, peluška, oves atd. Rozhodně pestrost obilovin nedosahovala běžně většíhio čísla, jak 5. Ostatní si holuby nasbírali na polích a loukách. Tippleři se většinou chovají voliérově a jejich výživa pro soutěže a chov, je celkem propracovaná. Pokud by byli na volno, platí o nich to, co jiných holubech...Neúplná snáška, případně neoplozenost, může jít na vrub nějakého onemocnění. Podávat léky "preventivně" je špatně a zaděláv se na problém se snižující se imunitou. Když léčit, tak jedině cíleně po rozboru trusu a to jen tlumení kokcidií a trichošky. Ostatní nemoci léčit sekeromicinem. Zadavateli bych radil trpělivost, ono se hojnější odchovy dostaví, příroda si sama pomůže.

4.5.2017 20:36

jo012810 napsal(a):
Tak se to zase hemží různými léčivy a doplňky a nutností krmit zaručeně namíchanými vysoce hodnotnými směskami, které jsou poměrně drahé. To určitě bude platit při voliérovém chovu holubů, kde jak zoohygiena a dokonalá výživa jsou na místě. Otázkou je zda zadavatel nechová holuby volně. Pokud ano, tam problematika výživy je daleko jednodušší. Dovolím si tvrdit, že holubi se v hospodářstvích krmili zadinou, zlomkovou pšenicí, ječmenem a tím co vyrostlo na poli. Takže někde kukuřice, len, slunečnice, hrách, peluška, oves atd. Rozhodně pestrost obilovin nedosahovala běžně většíhio čísla, jak 5. Ostatní si holuby nasbírali na polích a loukách. Tippleři se většinou chovají voliérově a jejich výživa pro soutěže a chov, je celkem propracovaná. Pokud by byli na volno, platí o nich to, co jiných holubech...Neúplná snáška, případně neoplozenost, může jít na vrub nějakého onemocnění. Podávat léky "preventivně" je špatně a zaděláv se na problém se snižující se imunitou. Když léčit, tak jedině cíleně po rozboru trusu a to jen tlumení kokcidií a trichošky. Ostatní nemoci léčit sekeromicinem. Zadavateli bych radil trpělivost, ono se hojnější odchovy dostaví, příroda si sama pomůže.

Ve vašem příspěvků s vama v dosti věcech souhlasím hlavně co ste napsal o lécích ale co se týče krmení ste se mi zdát trošku zaspal dobu...Volných chovu je dnes minimum(závidím těm co to můžou praktikovat, i když já můžu taky občas pustit volné a to bydlím ve městě...)zda se vám 13kc za kilo 12ti slozkove směsí moc?

13.7.2017 17:49
162

XXX.XXX.114.1

Dobrý den.Tak se mi konečně začíná dařit.Holubi jsem přeléčil metrozolem, přidal nějaké vytamíny, vyrobil si grit, vylepšil jsem krmení atd.Zlepšila se oplozenost vajec a první holoubátka již létají.Předevčírem zalétnutý čas 3hod 8 min.a stále se zlepšují.Dosedli bezchybně i když kousek od holubníku hrčela sekačka a na vedlejší střeše byli pokrývači.Tu snušku mi opouštěli, protože je rušili staváci.Oddělil jsem staváky a chovné páry sedí bez chyby.Musím ještě jednou poděkovat všem, kdo mi pomáhají.Velké díky.

JG 007

14.7.2017 15:49
JG 007

XXX.XXX.236.122

Čau Zdenku. Tak už mám vzduchovku Je plně funkční ale nemám diabolky Je to Slavia 630 zdarma. Co ten modrej kapratej kříženec co vypadá jak pošťák má taky holoubata ?

14.7.2017 21:28
162

XXX.XXX.114.1

Ahoj Jakube.To je dobře že si tu vzduchovku sehnal.Funkční může být, ale pokud by neměla pořádný výkon, tak ti ji dám dohromady že bude jako nová.Od toho modrýho kapratýho mám jedno holoubě.Potom padla holubice co jsem měl od Romana, byla s tím kapratým.Jejich holoubě už pouštím a lítá perfektně.Teť se mi skřížil s jinou holubycí mají dvě holoubata, předevčírem jsem je kroužkoval.Jsou to ty co jsou na fotce.Budu rád, když se někdy až budete mít cestu s Romanem stavíte.Zatím čau Zdeněk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík