Lupusy, Lupusy naser si do pusy.Sory jako tak se to dnes říká né snad?Tak podívejte až Vás budo u stat ty holubi jako toho chovatele a práce nevnímaje tak pak budete mluvit jinak.Ono celkově se vždy vyjadřuji lide k něčemu aniž by chápali pointu celé situace.Když chovatel cely život na něčem pracuje tak si to i brání to je jako když si postavi dům a brání si ho.Ano dravci jsou také tvorové, ale musí se kumulovat jako jini predátoři.Pokud se to nebude dít tak lidé už nebudou nic chovat poněvadž budou dělat potravu pro predatory at to jsou dravci nebo jiné šelmy.
Ono celkově se vždy vyjadřuji lide k něčemu aniž by chápali pointu celé situace.
vaše vlastní věta na vás sedí jako ulitá
tak malé shrnutí :
1) Vám se evidentně líbí mazat holuby jedem, aby se otrávil dravec
2) mě se to nelíbí
Co teď s tím ? 2 odlišné názory na diskuzy, no něco pro vás asi "nemožného"... musím zacitovat klasika :
...já bych ty internety zakázala...
tož dobrou noc " milý " anonyme (asi se stydíte sám za sebe a já se vám vlastně ani nedivím).
Hlavní problém nejsou přemnožení dravci, ale šílenosti v zemědělství, vybily se cíleně miliony kusů dobytka, proto půda časem přestane bez hnoje rodit, obrovité dávky chemie nejen způsobují epidemii rakoviny u lidí, otrávili spodní vody, udělali z krajiny skoro mrtvou pláň, bez drobné zvěře, motýlů, ptactva, zbyly jen ruiny cukrovarů. kravínů, vepřínů, to jsou hlavní důvody, ale vybíjet zbytek dravců, není řešení, oni nesou následky těch cílených zvráceností.
Calc

XXX.XXX.132.88
argi
napsal(a):
Lupusy, Lupusy naser si do pusy.Sory jako tak se to dnes říká né snad?Tak podívejte až Vás budo u stat ty holubi jako toho chovatele a práce nevnímaje tak pak budete mluvit jinak.Ono celkově se vždy vyjadřuji lide k něčemu aniž by chápali pointu celé situace.Když chovatel cely život na něčem pracuje tak si to i brání to je jako když si postavi dům a brání si ho.Ano dravci jsou také tvorové, ale musí se kumulovat jako jini predátoři.Pokud se to nebude dít tak lidé už nebudou nic chovat poněvadž budou dělat potravu pro predatory at to jsou dravci nebo jiné šelmy.
Ano dravci jsou také tvorové, ale musí se kumulovat jako jini predátoři...než se začneš vyjadřovat, bylo by lepší naučit se česky. Zatím se jdi taky kumulovat.
Calc

XXX.XXX.132.88
lupus4
napsal(a):
Ono celkově se vždy vyjadřuji lide k něčemu aniž by chápali pointu celé situace.
vaše vlastní věta na vás sedí jako ulitá
tak malé shrnutí :
1) Vám se evidentně líbí mazat holuby jedem, aby se otrávil dravec
2) mě se to nelíbí
Co teď s tím ? 2 odlišné názory na diskuzy, no něco pro vás asi "nemožného"... musím zacitovat klasika :
...já bych ty internety zakázala...
tož dobrou noc " milý " anonyme (asi se stydíte sám za sebe a já se vám vlastně ani nedivím).
Calc

XXX.XXX.132.88
čendas
napsal(a):
Hlavní problém nejsou přemnožení dravci, ale šílenosti v zemědělství, vybily se cíleně miliony kusů dobytka, proto půda časem přestane bez hnoje rodit, obrovité dávky chemie nejen způsobují epidemii rakoviny u lidí, otrávili spodní vody, udělali z krajiny skoro mrtvou pláň, bez drobné zvěře, motýlů, ptactva, zbyly jen ruiny cukrovarů. kravínů, vepřínů, to jsou hlavní důvody, ale vybíjet zbytek dravců, není řešení, oni nesou následky těch cílených zvráceností.
Smekám a souhlasím
čendas
napsal(a):
Zdravím.k tomu je třeba ještě připočítat různé velkosklady, supermarkety, parkoviště.v důsledku toho drobná lovná zvěř vymizela a dravci začali chovy sportovních holubů decimovat ve velkém.a až chovatelům dojde trpělivost a přejdou na chov voliérových bambuláčů, dravci pojdou hlady.bude zajímavé, jak to budou ochránci řešit.zatím jim to vyhovuje, oni náklady na krmivo nemají, škody nikomu nehradí.jedině, že by do budoucna zavedli placeného chovatele krmiče, něco na způsob placeného informátora josefa vyskočila ze švejka.
Okolek

XXX.XXX.241.221
čendas
napsal(a):
Souhlasím s Vámi.Tady nikdo nechce (snad) vybíjet dravce.Jen by se mohli občas regulovat, nebo by mohli pseudoochranáři hradit škody.A teď do mě.
Calc

XXX.XXX.132.88
Okolek
napsal(a):
Souhlasím s Vámi.Tady nikdo nechce (snad) vybíjet dravce.Jen by se mohli občas regulovat, nebo by mohli pseudoochranáři hradit škody.A teď do mě.
Typický zkostnatělý holubář. Nikdo nechce (snad?) vybíjet dravce a na druhém vláknu schvaluješ trávení. Hmm. Udělej si jasno.
čendas
napsal(a):
Čendasi máš pravdu když jedou do pšenic 5 x do repek 8 x a vše chemie když jse to spočíta tak by nedělali nebyt dotací na polích neuvidime nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Začíná mě štvát krahujec. A také ti kteří je zakazují chytat. Nebyl bych schopen takovému majestátnímu zvířeti ublížit, ale poslední dobou nad tím hodně přemýšlím. Bylo by pro mě mnohem pohodlnější "namazat" holuba a takto se zbavit krahujčice která se naučila na mé holuby a pravidelně si na ně létá. (Takový pták je největší noční můra, za celou dobu co chovám holuby mám vypozorováno že jinak dravci zaůtočí jednou za čas když zrovna letí kolem.) Normálně bych ji chytl do koše a odvezl někam hodně daleko, co nejdál od lidí. To bych ale riskoval že mě někdo udá atd. Tím že mám holuby plemene které je krásné svým letem, tak je nehodlám trápit ve voliéře.

Pro zajímavost, holubi pod krahujcem skončí vždycky takhle: ( sežraní zaživa, může to trvat i hodiny).

Krahujec je pouhy, TRENER"...pouzivat jedy na holuby je ubohe !A takovemu cloveku zlamu hnaty na miste a muzete jsi volat koho chcete i PČR! Zakaz odlovu dravcu do kosu je zamerny v tom, ze by jse do nich mohl chytnout i dravci kteri jse u nas vyskytujou vzacne, ale nelegalne se provozuje nadale...pokud mate jakekoliv plemeno casem se adaptuji, trva to roky a straty budou vzdy nejake...ponechte vetsi mnozstvi vyletku pro selekci dravce a na jare vytridite ty co odpovidaji vami chovanemu plemeni a ty ponechate do chovu...K cemu mi je holub utaply sedici jak kacena, plny nemoci ktere nevidim, ale priroda ano, k cemu mi je holub krasny dokonaly ?Kdyz je debi_ zdegenerovany lidskou selekci na zaklade krasy a ostatni vlastnosti jsou opomijeny... muzu vam poradit pro zacatek plynovku a srapaky..delobuchy pred vypoustenim odpalit ze 2 rany..bohuzel casem jsi zvykne a budete tam kde jste.Odstranite krahujce, zitra mate jestraba...pres zimu jsi nevytvareji teritorium takze se nejak mezi sebou toleruji a kdyz ho odstranite na jare no tak jeho misto zaujme dalsi..Kazdy rok se zastavi plocha na nasi planete o velikosti ČR, kdo komu ubira prostor?...s jistotou vim, ze mi lide, tem co tady byli drive a jedine co je tady premnozene tak je clovek...to me opravdu bavi ty sobecke kecy o premnozenych dravcich, to ze nase konzumni spolecnost mysli jen na sve pupky a ubohe plechove pohary, ktere nemaji zadnou cenu po vsech strankach, jak mohu ocenit holuba po extereru, kdyz nesplnuje vlastnosti plemene, prelecovany chov od holoubat...to je nase budocnost?tak pak nebrecte

napsal(a):
Pro zajímavost, holubi pod krahujcem skončí vždycky takhle: ( sežraní zaživa, může to trvat i hodiny).
A clovek je lepsi?

Je stejně neuvěřitelný, že ta krajujčice toho holuba udolá. Ono krahujec je malé zvíře. U nás teda radši vrabčáky.
napsal(a):
Krahujec je pouhy, TRENER"...pouzivat jedy na holuby je ubohe !A takovemu cloveku zlamu hnaty na miste a muzete jsi volat koho chcete i PČR! Zakaz odlovu dravcu do kosu je zamerny v tom, ze by jse do nich mohl chytnout i dravci kteri jse u nas vyskytujou vzacne, ale nelegalne se provozuje nadale...pokud mate jakekoliv plemeno casem se adaptuji, trva to roky a straty budou vzdy nejake...ponechte vetsi mnozstvi vyletku pro selekci dravce a na jare vytridite ty co odpovidaji vami chovanemu plemeni a ty ponechate do chovu...K cemu mi je holub utaply sedici jak kacena, plny nemoci ktere nevidim, ale priroda ano, k cemu mi je holub krasny dokonaly ?Kdyz je debi_ zdegenerovany lidskou selekci na zaklade krasy a ostatni vlastnosti jsou opomijeny... muzu vam poradit pro zacatek plynovku a srapaky..delobuchy pred vypoustenim odpalit ze 2 rany..bohuzel casem jsi zvykne a budete tam kde jste.Odstranite krahujce, zitra mate jestraba...pres zimu jsi nevytvareji teritorium takze se nejak mezi sebou toleruji a kdyz ho odstranite na jare no tak jeho misto zaujme dalsi..Kazdy rok se zastavi plocha na nasi planete o velikosti ČR, kdo komu ubira prostor?...s jistotou vim, ze mi lide, tem co tady byli drive a jedine co je tady premnozene tak je clovek...to me opravdu bavi ty sobecke kecy o premnozenych dravcich, to ze nase konzumni spolecnost mysli jen na sve pupky a ubohe plechove pohary, ktere nemaji zadnou cenu po vsech strankach, jak mohu ocenit holuba po extereru, kdyz nesplnuje vlastnosti plemene, prelecovany chov od holoubat...to je nase budocnost?tak pak nebrecte
Ano dravec býval pouhý trenér. Ano, je třeba ozdravit chov a přiblížit přírodě. Ale...To vše platí a platí i to, že člověk je nebývale "přemnožen". O tom by se dalo dlouhosáhle diskutovat. Nicméně od dob, kdy člověk začínal měnit krajinu z původní divoké na, jak se mnohdy uvádí, kulturní, musí za to nést a nese odpovědnost. To platí o proporcionalitě v přírodě obecně. Stejně jako současné "umyrtvování" zemědělské půdy řepkou a kukuřicí přináší zvýšenou erozi, tak neúměrné množství dravců přináší problémy. A za to všechno odpovídá člověk. Při rozumném hospodaření(bez dotací a různých placených institucí na ochranu toho, či onoho), by se vytvořila určitá přírodní rovnováha, neboť úživnost nějaké krajiny (kterou vytváří člověk), je dána. Stejně tak nikoho by nenanadlo, že zavře 10 krav na pastvině 1 ha, tak je zcestné ochraňovat vrchol potravního řetězce, bez stanovení úživnosti. Stejně tak, přešlechtěná plemena holubů jsou a budou odkázána do voliér. Problém není v dravcích, ale v nerozumném přístupu lidí k celkové přirozené rovnováze. Jsou místa, kde prostě se halubáři stávají nedobrovolnými krmiči dravců a jsou u nás i místa, kde lze úspěšně využívat dravce, jako trenéry a pro zdravotní selekci...

jo012810
napsal(a):
Ano dravec býval pouhý trenér. Ano, je třeba ozdravit chov a přiblížit přírodě. Ale...To vše platí a platí i to, že člověk je nebývale "přemnožen". O tom by se dalo dlouhosáhle diskutovat. Nicméně od dob, kdy člověk začínal měnit krajinu z původní divoké na, jak se mnohdy uvádí, kulturní, musí za to nést a nese odpovědnost. To platí o proporcionalitě v přírodě obecně. Stejně jako současné "umyrtvování" zemědělské půdy řepkou a kukuřicí přináší zvýšenou erozi, tak neúměrné množství dravců přináší problémy. A za to všechno odpovídá člověk. Při rozumném hospodaření(bez dotací a různých placených institucí na ochranu toho, či onoho), by se vytvořila určitá přírodní rovnováha, neboť úživnost nějaké krajiny (kterou vytváří člověk), je dána. Stejně tak nikoho by nenanadlo, že zavře 10 krav na pastvině 1 ha, tak je zcestné ochraňovat vrchol potravního řetězce, bez stanovení úživnosti. Stejně tak, přešlechtěná plemena holubů jsou a budou odkázána do voliér. Problém není v dravcích, ale v nerozumném přístupu lidí k celkové přirozené rovnováze. Jsou místa, kde prostě se halubáři stávají nedobrovolnými krmiči dravců a jsou u nás i místa, kde lze úspěšně využívat dravce, jako trenéry a pro zdravotní selekci...
Vrchol potravního řetězce nepotřebuje stanovení úživnosti. protože jakmile není dost kořisti, tak samovolně hyne hlady.
dravec není schopen ulovit úplně všechno. prostě to nejde. úživnost musíte hlídat u býložravců - pokud nemáte šelmy, které je loví - protože květiny neutíkají a přemnožený býložravec je schopný je sežrat všechny. dravec v případě nedostatku kořisti končí. teda, pokud mu nepředložíte nějaké holuby, kteří neutíkají jako ty rostliny, protože už nemůžou. ovšem ty prostě patří do klece, no.
napsal(a):
Vrchol potravního řetězce nepotřebuje stanovení úživnosti. protože jakmile není dost kořisti, tak samovolně hyne hlady.
dravec není schopen ulovit úplně všechno. prostě to nejde. úživnost musíte hlídat u býložravců - pokud nemáte šelmy, které je loví - protože květiny neutíkají a přemnožený býložravec je schopný je sežrat všechny. dravec v případě nedostatku kořisti končí. teda, pokud mu nepředložíte nějaké holuby, kteří neutíkají jako ty rostliny, protože už nemůžou. ovšem ty prostě patří do klece, no.
Ono i u predátorů se vždy stanovovala úživost příslušného biotopu a učilo se to na "lesárnách". Každý fořt znal svůj revír a věděl, kolik lišek, jezevců a dravců v revíru je únosné, aby plnili funkci zdravotní policie a nedecimovali drobnou zvěř. To byla ta správná vyvážená ochrana přírody, jako celku. Predátor sice uhyne, pokud nebude mít dostatek potravy, ale za potravou jde kamkoliv a mimo svůj přirozený biot (který mu obsazuje tkzv. kulturní krajina) je škůdcem. Dříve byl jestřáb lesní skutečně plachým ptákem a zahlédnout jej ve volné přírodě, dalo "fušku". Do vesnice se neodvážil. Celá porušená přírodní rovnováha přináší problémy v úbytku drobné zvěře, ptáků naší přírody, pokud pominu straku. A to jde na vrub selektivní neuvážené ochraně za kterou stojí člověk, mnohdy i finanční zájmy.

jo012810
napsal(a):
Ono i u predátorů se vždy stanovovala úživost příslušného biotopu a učilo se to na "lesárnách". Každý fořt znal svůj revír a věděl, kolik lišek, jezevců a dravců v revíru je únosné, aby plnili funkci zdravotní policie a nedecimovali drobnou zvěř. To byla ta správná vyvážená ochrana přírody, jako celku. Predátor sice uhyne, pokud nebude mít dostatek potravy, ale za potravou jde kamkoliv a mimo svůj přirozený biot (který mu obsazuje tkzv. kulturní krajina) je škůdcem. Dříve byl jestřáb lesní skutečně plachým ptákem a zahlédnout jej ve volné přírodě, dalo "fušku". Do vesnice se neodvážil. Celá porušená přírodní rovnováha přináší problémy v úbytku drobné zvěře, ptáků naší přírody, pokud pominu straku. A to jde na vrub selektivní neuvážené ochraně za kterou stojí člověk, mnohdy i finanční zájmy.
No já si teda myslím, že drobná zvěř fakt nemá problém kvůli "přemnoženému" káněti nebo jestřábovi.
drobná má problém, protože celé hospodaření jí neposkytuje žádný životní prostor. Může žít mezi solárními panely? Ne. Může žít na nakrátko posekaných loukách na dotace? Taky ne, nemá tam úkryt a hnízda jí rozjezdí stroje. Vysekává se každá mez, každý příkop, všechno je posekané na anglický trávník a kde ne, tam je jedovatý lán řepky. A kde něco přežije, tam to sežere divoké prase.

V podstatě v naší přírodě zůstalo už jen to, co je přizpůsobivé, jako liška a straka, která se nažere i u popelnice nebo na přejetinách u silnice, divoký prase, to samý. Hrabošů je na těch na krátko ostříhaných loukách ještě dost, takže káně dobrý a jestřáb a krahujec holt musí za člověkem. Ono i ti drobní ptáci musí za člověkem. Kdysi jsem vídávala přes zimu stehlíky, jak sedávali na suchých bodlácích a žrali semena.
Dnes? Stehlíky mám na krmítku a v okolí v zimě není jediný bodlák.

jo012810
napsal(a):
Plně s Vámi souhlasím.

napsal(a):
Začíná mě štvát krahujec. A také ti kteří je zakazují chytat. Nebyl bych schopen takovému majestátnímu zvířeti ublížit, ale poslední dobou nad tím hodně přemýšlím. Bylo by pro mě mnohem pohodlnější "namazat" holuba a takto se zbavit krahujčice která se naučila na mé holuby a pravidelně si na ně létá. (Takový pták je největší noční můra, za celou dobu co chovám holuby mám vypozorováno že jinak dravci zaůtočí jednou za čas když zrovna letí kolem.) Normálně bych ji chytl do koše a odvezl někam hodně daleko, co nejdál od lidí. To bych ale riskoval že mě někdo udá atd. Tím že mám holuby plemene které je krásné svým letem, tak je nehodlám trápit ve voliéře.
Koš si dejte na svůj pozemek, tak ať ho nikdo nevidí a nikde se s tím nechlubte.
napsal(a):
V podstatě v naší přírodě zůstalo už jen to, co je přizpůsobivé, jako liška a straka, která se nažere i u popelnice nebo na přejetinách u silnice, divoký prase, to samý. Hrabošů je na těch na krátko ostříhaných loukách ještě dost, takže káně dobrý a jestřáb a krahujec holt musí za člověkem. Ono i ti drobní ptáci musí za člověkem. Kdysi jsem vídávala přes zimu stehlíky, jak sedávali na suchých bodlácích a žrali semena.
Dnes? Stehlíky mám na krmítku a v okolí v zimě není jediný bodlák.
Zdravím.přesně.ochránci nechrání přírodu komplexně, jen se zaměřili na jediný směr, na ochranu vrcholových predátorů, aniž by si položili otázku, čím se budou živit, když přirozená kořist téměř již není, pro to neudělali nic.žijí asi v domění, že příroda jsou jen dravci, a těm nezbývá, než lovit u chovatelů sportovních holubů.a pokud chovatel chce docílit nějakých výsledků, musí trénovat, zaučovat, a takto si vlastně toho predátora naučí létat k němu na lov pravidelně, že už ani přirozenou kořist nevyhledává.ze strany ochránců je s tím zřejmě počítáno.potom se nemůžou divit, že se chovatelé snaží ho zbavit jakýmikoliv prostředky.

napsal(a):
Koš si dejte na svůj pozemek, tak ať ho nikdo nevidí a nikde se s tím nechlubte.
Psal jsem to ve vzteku protože mi ta potvora už polovinu holubů vylovila, a včera na hejno nalétla už i v mé přítomnosti. Ubližovat jí ale nebudu ani kdyby mi chov zrušila. Maximálně ji opravdu chytím a odvezu, protože už asi neumí nic jiného než žít z mých holubů.
Žiju bohužel blízko lesa, takže řešením nakonec asi bude pořídit si nějaké dravcům odolnější plemeno, aby mi na té střeše alespoň něco vrkalo.
napsal(a):
No já si teda myslím, že drobná zvěř fakt nemá problém kvůli "přemnoženému" káněti nebo jestřábovi.
drobná má problém, protože celé hospodaření jí neposkytuje žádný životní prostor. Může žít mezi solárními panely? Ne. Může žít na nakrátko posekaných loukách na dotace? Taky ne, nemá tam úkryt a hnízda jí rozjezdí stroje. Vysekává se každá mez, každý příkop, všechno je posekané na anglický trávník a kde ne, tam je jedovatý lán řepky. A kde něco přežije, tam to sežere divoké prase.
Vždyť o tom píši. Člověk změnil krajinu a tím i přírodní podmínky (a to i pro drobnou zvěř) a zavedl ochranu vrcholu potravního řetězce a v tom je problém. Ne v dravcích, ale v dnešním pojetí ochrany přírody, kdy namísto proporcionální ochrany se provádí ochrana jednotlivostí, bez domyšlení dopadu. Jak jsem uvedl, do toho vstupují dotace a různé ochranařské organizace napojené na státní rozpočet. Dokud nezvítězí zdravý selský rozum, do té doby není šance na změnu. Moderní je nepojmenovat věci pravým jménem, ale vyslovovat se v duch tkzv. korektnosti s různými přívlastky.
napsal(a):
Psal jsem to ve vzteku protože mi ta potvora už polovinu holubů vylovila, a včera na hejno nalétla už i v mé přítomnosti. Ubližovat jí ale nebudu ani kdyby mi chov zrušila. Maximálně ji opravdu chytím a odvezu, protože už asi neumí nic jiného než žít z mých holubů.
Žiju bohužel blízko lesa, takže řešením nakonec asi bude pořídit si nějaké dravcům odolnější plemeno, aby mi na té střeše alespoň něco vrkalo.
Zdravím.to vám nepomůže, váš chov už pojala jako jisté loviště.i já to mám do lesa asi 300 metrů, jakmile jsem pustil tipplery na trenink, útok následoval od pěti do patnácti minut, i několikrát do hodiny, když nechytil na poprvé, přilétl za pár minut z jiného směru, dokud prostě nechytil.došlo to až tak daleko, že po vypuštění holubi nezamířili do vzduchu, nýbrž do chodby u holubníku.prostě pochopili, že je posílám na smrt.jen to bude déle trvat, než vám to zdecimuje.
napsal(a):
Věčne tema.Ve vašem připadě se jedna o možna zdravy chov niko-li o chov odolny utokum predatora.Mate pouze velke štěsti na vyskyt a množstvi dravcu v krajině.Rozhodně vašim zpusobem chovu nevychovate supermany odolne utoku dravce.I muj soused takto choval.Po dve zimy dobry.Třeti sezona horši a po čtvrte sezoně...zustal 1 holub ktery přežil diky tomu že travil čas pouze v holubniku max. na vletu.A pro změnu začal přichazet o drubež.Tomu se řika konec chovatelu v čechach! Muj osobni nazor na množstvi dravcu v přirodě...neni o tom co uživi krajina ale tolerantni chovatel ! Vyšlechtime odolne ovce vuči chranenym vlkum, odolne ryby...kormoran vydra, atd.Toto nema řešeni.Pokud bobou zvyhodnovany jedni vuči druhym a ti nahoře se važne nezačnou zabyvat naši PŘIRODOU JAKO CELEK! Takže toho pana upřimě lituji, Jedina možna pomoc je ZAVŘIT a čekat.Pač co funguje u vas zcela určite nepomuže zde.

Zdravim, pomerne dosti jste prekroutil mou myslenku, nazor?! nemam cas se dohadovat...no? jestraba tu mam tak nekolikrat dene pokud neulovi jinde a uz se po zbytek dne neukaze, jestrab me rano uz ceka prevazne v zime jak je pustim, ted jeste neni jejich dychtivost po potrave velka, ale vzime sebere primo predemnou, zarucene vam reknu kdyz pustim BV tak je rozmeta do 5 minut naposled jsem mel obavy ze jsem o vetsi cast prisel, sbiral jsem je do vecera nakonec jsem je mel vsechny coz jsem cumel protoze kdyz jsem videl jak jednoho srazil k zemi tak jsem myslel ze je po nem, ale uletel...takze zadne stesti nemam pouze nemam pocit ze bych mel tohoto tvora pronasledovat pouze, obdivuji ho stejne jako sve holuby je pochopitelne pokud chovam plemena, neco co rado leta a jeste vytvari nejakou akrobacii tak to je jak pozvanka se zlatym pismem napsana...Dravci stojí na vrcholu potravního řetězce. Herbicidy a pesticidy, kterými je kontaminována jejich kořist, se jim v těle hromadí ve zhoubném množství. Následkem je neplodnost nebo vejce s tak křehkou skořápkou, že je samice nemůže vysedět. Stav dravců je přesným indikátorem zdraví životního prostředí. Dnes je situace naštěstí o trochu lepší než v éře DDT, která vládce vzduchu téměř vyhubila.
Mnoho druhů dravých ptáků bylo v Evropě téměř vyhubeno také kvůli nesmyslnému pronásledování. Přitom dravci nemohou nikdy ohrozit početné stavy své kořisti. Když je potravy méně, narodí se i méně dravců – například samičky při nedostatku přeruší sezení na vejcích a rodiče hnízdo opustí. Dravci jako vrcholní predátoři ptačí říše jsou naopak pro rovnováhu v přírodě nepostradatelní. Prevzato nejsem tvurce textu..dlouze bych hledal slova jak to napsat bo nemam cas...je pochopitelne a logicke ze priroda se ma chranit jako celek ale regulaci mohu provadet tam kde je neco zivocisneho rostlineho zavleceno, jako jednotlivec vzdy budu umlcen tak jsi vsichni zijte v presveceni co vam kdo nakukal...vzrazdete, travte, poucujte jine jak je on ci onen premnozen, je mi to sumak =, clovek"vsak nebojte priroda se umi postarata by mela posledni slovo! to ze clovek ma potrebu stale neco menit se nevyplaci a funguje to jak bumerang a vase slova, co prosperuje dnes nemusi pristi rok to mate pravdu.pozdravem A.E.
DRAVCI jako vrch.pradatoři-ANO.O vražděni, traveni a poučovani nic navim.Napsal jsem pouze svuj nazor a postřech.Nic jsem nepřevzal nikdo mi neradil..Jen si myslim, že stavy dravcu v přirodě neurčuje početna přirozena kořist ale kořist chovatelu.Takže"NEZABIJIM ANI...jen se vyjadřuji.jako vy, Pan lumiik taky nepsal nic o jedech a...vy hned lamete hnaty! tak nevim kdo co PŘEKRUCUJE, Jenom zbytečně startujete.Zdravim.

Ma slova nebyla mirena proti jednotlivci ani Lumik ani vy pane!pouze me urazi takove jednani a do jiste nabadani spolecnosti.Jo pokud bych ve svem okoli zaznamenal takovou svin_co maze holuby jedem nenecha me to chladnym.mam rad prirodu a vse co do ni patri kdyz jsem s kamaradem sebral krahujci jeho ulovek postu kterou jsem nasledne usmrtil pro znacne poraneni, krahujec neustale i za nasi pritomnosti zasedaval do mista ulovku.kde zbylo pouhe peri a hledal svou korist.takze neodbytnost dravcu zname, ale ani ve snu me nenapadne ze bych mel sirit pomluvy o premnozenych dravcich, reakce o odchytu a traveni ktere akorat nabadaji spolecnost k takovym cinum.ktere budou mit fatalni nasledky pro nas ne pro prirodu ta bude existovat porad jenom v jinem seskupeni...kdyby se tu resily premnozeni slimaci a zavlecene druhy tak nerikam nic pouze kupte jsi indicke bezce ktere jsem mel az me zacala otravovat liska ktera jsi chodila vesele na zahrade protoze vedela ze pes za ni nemuze...a tak tu zijem hezky vecer.
napsal(a):
Ma slova nebyla mirena proti jednotlivci ani Lumik ani vy pane!pouze me urazi takove jednani a do jiste nabadani spolecnosti.Jo pokud bych ve svem okoli zaznamenal takovou svin_co maze holuby jedem nenecha me to chladnym.mam rad prirodu a vse co do ni patri kdyz jsem s kamaradem sebral krahujci jeho ulovek postu kterou jsem nasledne usmrtil pro znacne poraneni, krahujec neustale i za nasi pritomnosti zasedaval do mista ulovku.kde zbylo pouhe peri a hledal svou korist.takze neodbytnost dravcu zname, ale ani ve snu me nenapadne ze bych mel sirit pomluvy o premnozenych dravcich, reakce o odchytu a traveni ktere akorat nabadaji spolecnost k takovym cinum.ktere budou mit fatalni nasledky pro nas ne pro prirodu ta bude existovat porad jenom v jinem seskupeni...kdyby se tu resily premnozeni slimaci a zavlecene druhy tak nerikam nic pouze kupte jsi indicke bezce ktere jsem mel az me zacala otravovat liska ktera jsi chodila vesele na zahrade protoze vedela ze pes za ni nemuze...a tak tu zijem hezky vecer.
Zdravím.přírodu má rád snad každý, ale do té přírody tedy patří i ta přirozená kořist, ne domácí zvířectvo.a tady je to jádro pudla.ono to jiné seskupení totiž již je.tož asi tak.
Byl jsem dneska v drogerii pro barvu a sešel se tam s kamarádem. Povídá " ty myší potvory se mi daly do jablek, jdu koupit jed a vytrávím je do posledního kousku". Nevím proč, ale mně myši jablka nežerou povídám si tak jen tak pro sebe. Přemýšlel jsem proč? Asi proto, že žádné doma na uskladnění nemám. Mně myši nevadí, mně neškodí a tak je netrávím.
Já bych toto věčné a bolestné téma shrnul, že následky lidské a jen lidské činnosti odsírá predátor, kořist a naše hobby. Stav je zoufalý. Ale můžeme si za to sami jako lidé, nikoli TY zahnuté zobáky, nikoli TI ochránci, nikoli MY chovatelé. Ono je snadné najít viníka a najít na něj hůl. Ale problém je daleko daleko hlubší.
Juraj Kafka.

mysak
napsal(a):
Já bych toto věčné a bolestné téma shrnul, že následky lidské a jen lidské činnosti odsírá predátor, kořist a naše hobby. Stav je zoufalý. Ale můžeme si za to sami jako lidé, nikoli TY zahnuté zobáky, nikoli TI ochránci, nikoli MY chovatelé. Ono je snadné najít viníka a najít na něj hůl. Ale problém je daleko daleko hlubší.
Juraj Kafka.

mysak
napsal(a):
Juraj Kafka.
Krasny nazor...Nejrozumnejsi prispevek tohoto vlakna!
mysak
napsal(a):
Juraj Kafka.
Jj

cajzek
napsal(a):
Názor krásný, to je sice hezký, jak to řešit pořád neslyším.
A co chcete resit ? Clovek jsi vybral spolecnost holubu, kteri jsou potravou dravcu, vzdy to bylo a bude. Travit dravce a lapat do sklopcu neni reseni a snizovani stavu techto krasavcu take ne...tezko to pochopi clovek ktery je zaslepen sam sebou a svym ja...! Tim nemyslim vas, ale vseobecne.Holub domaci jsou pro nej snadnou koristi, tak proc bych ho mel trestat, za jeho chytrost...Clovek take hleda snadnou !Hezky vecer.

Hleda snadnou cestu..
napsal(a):
Hleda snadnou cestu..
Pozdravujem Presne tak, má aj výbornú pamäť. Keď ho pustím, tak za týždeň je späť. Mám to odskúšané.Stačí si preveriť čip. Z hladu vojde do holubníka, podobne ako iný štvornohý predátor, aj otvorom 10 x 10. Jedného zožerie, viac vadí asi to, že 5 ďalších dokmása, sotva prežijú. Moja chyba, mám zaistiť prebiehačky. J.Hrabal. Foto s útorkovej návštevy holubníka.
hrabal1
napsal(a):
Pozdravujem Presne tak, má aj výbornú pamäť. Keď ho pustím, tak za týždeň je späť. Mám to odskúšané.Stačí si preveriť čip. Z hladu vojde do holubníka, podobne ako iný štvornohý predátor, aj otvorom 10 x 10. Jedného zožerie, viac vadí asi to, že 5 ďalších dokmása, sotva prežijú. Moja chyba, mám zaistiť prebiehačky. J.Hrabal. Foto s útorkovej návštevy holubníka.
Jestli máte poblíž záchrannou stanici tak...více v SZ
lupus4
napsal(a):
Jestli máte poblíž záchrannou stanici tak...více v SZ
Pozdravujem. Tak som sa pousmial. Asi Vám táto fotka napovie. J.Hrabal.

hrabal1
napsal(a):
Pozdravujem. Tak som sa pousmial. Asi Vám táto fotka napovie. J.Hrabal.
Zdravim, mate srdce na spravnem miste...

napsal(a):
Hleda snadnou cestu..
?

napsal(a):
Hleda snadnou cestu..
Opravdu ne pane kolego a nechci se rozepisovat aby z toho opět nebyl problém. Snadnou cestu hledáte Vy, ale nenabízíte vůbec nic nad rámec Vaší reality. Pěkný večer. M.N.

mysak
napsal(a):
a co chcete řešit? Vybít dravce do mrtě, nebo rozbít těm hloupým ochráncům hubu, či skoncovat s holubama jen proto, že nikde neslyšíte řešení? Problém je mnohem hlubší než jak ho možná stíháme vnímat.
Juro hlavně to řešit a nemlátit jen prázdnou slámu. To je oč tu běží.
Martin.

napsal(a):
Opravdu ne pane kolego a nechci se rozepisovat aby z toho opět nebyl problém. Snadnou cestu hledáte Vy, ale nenabízíte vůbec nic nad rámec Vaší reality. Pěkný večer. M.N.
Zdravim.Chlape, vubec zadny ostych, klidne se rozepiste.Snadnou cestu hleda kazdy, clovek i to pouhe zvire! Jenze zvireti jde o preziti a pouhou potravu, ale cloveku jde o obohaceni...z rozmaru...Pripada mi rozumnejsi a prirozene, promokleho mladeho jestraba co se placa v omladine, posadit do vetvi, nez kdyz ho vydim pod hnizdem prostreleneho brokovnici...jeste nevyletl a uz nekomu skodil!?=clovek. Nad ramec reality ?A co bych mel nabizet ?Fotky pozustatku ulovenych holubu, nebo cisla krouzku, nalezena v sokolim hnizde, nebo mam presvedcovat spolecnost jak je regulace dravcu opodstatněná, Ne dekuji..to prenecham vam..hezky den A.E.
mysak
napsal(a):
a co chcete řešit? Vybít dravce do mrtě, nebo rozbít těm hloupým ochráncům hubu, či skoncovat s holubama jen proto, že nikde neslyšíte řešení? Problém je mnohem hlubší než jak ho možná stíháme vnímat.
Pozdravujem. Jasne, že by mala byť rovnováha, ale ako ju nastoliť. Už som to tu písal. Ako mladý začínajúci ornitolog som chcel vedieť, ako je to s krmením mladých dravcov na hniezde a potom, ako sa správajú. Všetko sa muselo pozorovať ďalekohladom. Preto som v mojej knihe písal, že dravce po vyletení z hniezda uprednosťnujú farbu koristi, akú dostavali od rodičov a mnohé iné, v praxi overené fakty. Kedže som aj holubiar, opakoval som pokus z mladosti, kedy sme v obrovskej lesnej voliére odchovali bažanty a vypustili. Ale v tejto dobe, skúste to. Prvý problém, súkromné honitby. Keď sa to konečne podarilo, cirka pädesiatku mladých bažantov, odchovaných zo zbierky peňazí cirka 20 ľudí nám vymlátili polovníci. Dravci vyšli naprázdno. Iný pokus- mestské holuby. Po ich premnožení v meste a legálnom odchyte miesto do plynu, išli do prírody na prerobený polovnický posed na okraji lesa cirka 4 m vysoký. Takže na nôžkach hore bol kvázi holubník 2x2 m.s malinkým výletom 10x10. Po roku prišli štátny úradníci, je to nelegálne zaplevelenie honitby- darmo som poukazoval, že mladé piskláky sa tam udomácnili, dokázali prežiť a možno sa časom aj rozmnožovať-potrava pre dravce, opäť vyšli naprázdno. Chudák staručký polovník, ktorý pri svojej obchôdzke reviru denne krmil presťahované holuby. než privyknú. A iné pokusy s prepelicami atď. A teraz skúste napísať Vy, čo ste urobili pre vtáctvo. Podotýkam, že to píšem bez akejkoľvek zášti, nemám dôvod niekoho urážať a nie som ani fanatický ochránca. Som za rovnováhu, ale ako natlačiť to drobné vtáctvo späť do prírody? Dravcom ostáva samoregulácia, najlepšie funguje o poštoliek. Ak je málo myší, odchovajú sotva jedno mladé, alebo nič. J.Hrabal.

napsal(a):
Zdravim.Chlape, vubec zadny ostych, klidne se rozepiste.Snadnou cestu hleda kazdy, clovek i to pouhe zvire! Jenze zvireti jde o preziti a pouhou potravu, ale cloveku jde o obohaceni...z rozmaru...Pripada mi rozumnejsi a prirozene, promokleho mladeho jestraba co se placa v omladine, posadit do vetvi, nez kdyz ho vydim pod hnizdem prostreleneho brokovnici...jeste nevyletl a uz nekomu skodil!?=clovek. Nad ramec reality ?A co bych mel nabizet ?Fotky pozustatku ulovenych holubu, nebo cisla krouzku, nalezena v sokolim hnizde, nebo mam presvedcovat spolecnost jak je regulace dravcu opodstatněná, Ne dekuji..to prenecham vam..hezky den A.E.
Pane kolego, i z těch kroužků v sokolích hnízdech ochranáři serou a likvidují je, aby se vůbec nikdo nic nedozvěděl a takto to funguje. Kálet někomu na hlavu je lepší než bojovat a nebát se? Ne děkuji...

mysak
napsal(a):
Dobrý den.Dravce nikdo nechce vybít do mrtě, ale stačil by změnit zákon na ochranu pernatých dravců.
mysak
napsal(a):
Pane Kavka, předčete si znova pozorně toto vlákno, kdo tu píše o vybíjení dravců, já o žádným nevím.Ten hlubší problém je ten, že tu, až na pana Hrabala nepřipouštíte nikdo diskuzi a tváříte se jako by se v té přírodě nic nedělo.
Priatelia pozdravujem. Nezavádzajme túto diskusiu do nejakej nenávisti. Zaiste, každý má kus pravdy. Viem, ako to napr. pan Kavka myslí. Zoberte si nás, kolko by bolo ochotných vrátiť sa k obrábaniu pôdy a uživiť sa. A hneď tu máte komplex problémov, kde tu pôdu viziať, kde zohnať náradie, naučiť sa niečo dopestovať, spracovať. A tak chodíme do supermarketu. Keby ich zrušili, než sa to všetko naučíme, tretina zahynie. Dravce stratili prirodzenú obživu, hladom strácajú ostražitosť a z chovu si robia supermarket. Aj tak nenávidení ochráncovia môžu paradoxne prispieť. Tým, že sa začali čipovať dravce, vieme o nich ďaleko viac. Ak sa údaje spracujú a v rozumnej miere využíjú, zistíme to, čo už Tí starí polovníci. Ak mal na starosti 20 ha, pravidelne obchádzal revír, vedel že tam môže pripustiť jeden pár pernatých a ich mladé. Keď zahniezdil druhý pár, odstrelil jeden kus z páru, čím odstavil volného jedinca na celú sezónu. Dnes novodobí majitelia ani polovníka do lesa nepustia. Vďaka čipovaniu sa zistilo, že dravce majú svoju trasu po ktorej lovia. Povedzme bod A, B, C atď. Body si určuje podľa toho, kde už niečo ulovil. Každý deň obletí všetky body/miesta úspešného úlovu/. Ak nič neuloví v bode A, letí do bodu B a tie body rozširuje, pokiaľ nenarazí na konkurenciu. To je vlastne to teritórium. Ak je v ňom Váš holubník, čo s tým? Letí ráno, holuba Vám nechytne, ale poobede/v našom ponímaní/ letí znova po celej trase. Povedzme, že vtáctvo v bode A sa zašije, V bode B včas varuje straka, na rade sú Vaše vysokoletce v bode C a nemajú sa vo vzduchu kam ukryť. Ostáva im bystrosť, súdržnosť krdľa, zdravie a pevné nervy! Všetko evolučné znaky prežitia akéhokoľvek tvora. Práve čipovanie by mohlo pômocť úradníkom, keby sa ukázalo premnoženie. Ale či chcú pômocť úradníci. Keby ste aj tých našich presvedčili, presvedčíte BRUSEL!? Ako že to ten pan Kavka napísal, !?-že problém je mnohem hlubší- má pravdu. Skuste tu kludne napísať v čom by ste videl zmenu zákona. J.Hrabal.
cajzek
napsal(a):
Pane Kavka, předčete si znova pozorně toto vlákno, kdo tu píše o vybíjení dravců, já o žádným nevím.Ten hlubší problém je ten, že tu, až na pana Hrabala nepřipouštíte nikdo diskuzi a tváříte se jako by se v té přírodě nic nedělo.
Nekomolte moje jméno, děkuji. Vlákno čtu velmi pozorně. Jakou přírodu máte na mysli? Je ještě vůbec nějaká?
Prepáčte pane Kafka, ani som si to neuvedomil. Ešte dodám k tomu výše. Tým, že ten polovník odstavil "druhý" pár, ešte sa mu ten voľný dravec odvďačil. Tým, že ostal sám, lovil iba pre seba, raz za deň. Vyhol sa tak dominantnému páru, ale v revíre zostal. Len, čo dominantný pár vyviedol mladé, aj tento volný jedinec, tým že bol už dospelý a skúsený, vyhaňal mladé z revíru. Pravda, videl v tom svôj prospech, nevedomky pomohol aj dominantnému páru. Ale čo keď by stiahol na svoju stranu povedzme partnerku konkurenta, ak bol krajší mocnejší a v presvadobnom čase ukazoval krajšie vývrtky, strmhlavý let a mnoho s pestrosti námluv dravcov. Asi je Vám toto čítanie na prd, holuby Vám neochráni. Ale, ako napraviť, čo denno denne ničíme. Včera som narazil na taký prípad. Dávno sme v medzi za dedinou zasadili stromy, jablone-kožovky. Pre vtákov na zimu. Nahodil som úradnú vestu, aby ma nezastrelili/ čo sú dnes bežné vyhražky aj uprostred lesa/ Včera dorazilo obrovské auto, brali jablka- vraj na zákvas a bude slivovička. Nuž, čo k tomu dodať. Hádam nechcete napísať, že na vine sú ochráncovia, ktorí tam tie stromy po vzoru starých otcov zasadili a ponechali pre obživu vtákov. Paradoxy sú denno denne, keď povolili štátny úradníci výrub šípkových kríkov opäť obživu pre vtákov na zimu- na tom istom poschodí sídlia úradníci, ktorí sa vraj starajú o ich ochranu! Tak som im povedal, nech si aspoň na okno zavesia cez zimu krmítko. Ešte raz sa ospravedlňujem pan Kafka. J.Hrabal.
Já chovám staváky a nemám je v blízkosti lesa, tak u mne loví převážně krahulice.Na holuby se musí naučit, jinak je jenom plaší.Jak napsala paní Ježková, (dravec v případě nedostatku kořisti končí a začne lovit holuby).a já to mohu jenom potvrdit.Horší je že holuby na zimu zavřu a jenom bezmocně koukám jak likviduje zbytek zpěvného ptactva.Píšete co jsme udělali pro ptactvo, dnes už vím, že jsem já neudělal nic.Až letos zasáhla náhoda, hezká sousedka krahulici zlikvidovala a mne potvrdila že už takový dravec nemá co v přírodě dělat. Loni ztráty začátkem září, letos jenom plašení koncem října a na zahrádku se vrátilo ptactvo.
Já to pochopil tak, že za přírodu rozhodl ten krásný pejsek. Takže ten slabší pták podlehl tomu silnějšímu psovi. Tudíž příroda rozhodla, že ten pták neměl místo na zemi. Podle mě by se mělo všechno s rozumem regulovat co se tu neřízeně přemnožuje ( liška, kuna, straka, někde i draví ptáci, jelen sika, divoké prasata, městští holubi atd.) Podle mě nelze chránit jeden živočišný druh na úkor ostatních. Příroda by si rovnováhu zcela určitě našla sama, ale takto postižená už to nezvládá, kor když sem člověk zavleče druhy, kteří zde nemají přirozené nepřátele! Cajzek Já Vám rozumím

cajzek
napsal(a):
Omyl, to je ona.
Az rok a pul na tvrdo dle zákona, za to ze pejsek chcipaka zakousnul. Ještě par negru do chalupy z afriky a jsme kompletni, jeba...t toto!
kaprál
napsal(a):
Já to pochopil tak, že za přírodu rozhodl ten krásný pejsek. Takže ten slabší pták podlehl tomu silnějšímu psovi. Tudíž příroda rozhodla, že ten pták neměl místo na zemi. Podle mě by se mělo všechno s rozumem regulovat co se tu neřízeně přemnožuje ( liška, kuna, straka, někde i draví ptáci, jelen sika, divoké prasata, městští holubi atd.) Podle mě nelze chránit jeden živočišný druh na úkor ostatních. Příroda by si rovnováhu zcela určitě našla sama, ale takto postižená už to nezvládá, kor když sem člověk zavleče druhy, kteří zde nemají přirozené nepřátele! Cajzek Já Vám rozumím
Presne tak jak pisete, pod to se jen podepsat.takhle to musi videt kazdy rozumny clovek. Pepa Razak
kaprál
napsal(a):
I Já bych se pod toto podepsal! Tady nejde jen o toho zmíněného krahulíka, tady jde o nastavení celého koloběhu! Nelze si z toho vytáhnout jeden druh a ten chránit, stejně tak jeden daný mezičlánek lovit. Holt jednou vyhraje krásný sokol, jednou pes a jednou člověk, ale vše musí být v rovnováze. Nelze říkat hele ti kormoráni jsou tak hezcí a super lovci když vám sloví celý revír. Ano, ať zde hnízdí a přirozeně probírají tento revír, ale na té řece je závislých několik druhů predátorů (ledňáček, vydra, atd.) a ty musíme chránit, aby i oni měli šanci zde slovit svojí kořist! To znamená, regulovat (třeba odstřely) stavy těchto kormoránů. Hezký den přeje Holis

napsal(a):
Az rok a pul na tvrdo dle zákona, za to ze pejsek chcipaka zakousnul. Ještě par negru do chalupy z afriky a jsme kompletni, jeba...t toto!
A to je ta naše milovaná EU

napsal(a):
A to je ta naše milovaná EU
EU schválila nové velmi vzácné druhy...
Sokol nestěhovavý - forma komínová
Jestřáb domácí
Krahujec zahradní
Ale jako jinak je všechno prima a nic významného se neděje.
Pěkný zbytek dne.
M.N.

napsal(a):
EU schválila nové velmi vzácné druhy...
Sokol nestěhovavý - forma komínová
Jestřáb domácí
Krahujec zahradní
Ale jako jinak je všechno prima a nic významného se neděje.
Pěkný zbytek dne.
M.N.
Ahoj Martine.To přejmenování dravců se tě povedlo a docela jsem se zasmál.Ale je to pravdivé.Zdravím tě. Petr P.

baštris
napsal(a):
Http://media.rozhlas.cz/sever/audio/_audio/02081898.mp3.
Děkuji Jardo za vložení tohoto odkazu! Konečně řečená pravda z úst odborníka. Jen si přát snad toto:
- omezit urbanizaci hnízdění sokola a snažit se o jeho navrácení do CHKO. Sledování hnízd a práce s těmito ptáky bude sice složitější a dražší, ale ve finále produktivnější.
- říkat lidem pravdu a hledat řešení dané situace, ne jen preferovat svůj zájem.
Přeji všem krásné svátky.
M.N.

napsal(a):
Děkuji Jardo za vložení tohoto odkazu! Konečně řečená pravda z úst odborníka. Jen si přát snad toto:
- omezit urbanizaci hnízdění sokola a snažit se o jeho navrácení do CHKO. Sledování hnízd a práce s těmito ptáky bude sice složitější a dražší, ale ve finále produktivnější.
- říkat lidem pravdu a hledat řešení dané situace, ne jen preferovat svůj zájem.
Přeji všem krásné svátky.
M.N.
Jenom zde nám malinko lžou, to aby nikdo nevěděl, že nám naše PH opravdu rasuje, viz odkaz níže:
http://www.e-mostecko.cz/zpravy/litvinov/8618-v-chemparku-zaluzi-se-vylihla-tri-sokoli-mladata
napsal(a):
Jenom zde nám malinko lžou, to aby nikdo nevěděl, že nám naše PH opravdu rasuje, viz odkaz níže:
http://www.e-mostecko.cz/zpravy/litvinov/8618-v-chemparku-zaluzi-se-vylihla-tri-sokoli-mladata
No odborník (z radia) si mne "získal" větou, že pražští sokoli létají za Prahu lovit mj. křepelky
N a této stránce najdete několik desítek odkazů co bylo publikováno v mediích.
http://www.alkawildlife.eu/page.php?mx=55_projekty/aktualni&ax=83_sokol-stehovavy-v-prumyslovych-arealech&lx=cz&ft=&us=.

lupus4
napsal(a):
No odborník (z radia) si mne "získal" větou, že pražští sokoli létají za Prahu lovit mj. křepelky
Vidíš, to mi tam tak nějak uniklo, ale co už, křepelky bych si dal i já!
Zdravím.po přečtení celého vlákna nabývám dojmu, že naše příroda je již v takovém stavu, že pokud by chovatelé sportovních plemen holubů přešli na chov volierový, že veškeří dravci by zákonitě pomřeli hlady.co se bude chránit potom.třeba ti ochránci přejdou na ochranu těch křepelek za prahou.v mém regionu není již k ulovení nic, bažanta, koroptev, vrabce jsem tu nikdy neviděl, vymizeli i zahradní hrdličky, a v poslední době začali mizet už i straky.ještě pár let, a nebude již co chránit.ale zato tu máme na dvou kilometrech čtverečných všechny supermarkety.albert, kaufland, lídl, penny, billa, pochopitelně s patřičným parkovištěm, plus ještě obi.a v tom já s vysokoletci.hlavně mi tu přírodu nezávidte.ta příroda tu vyrostla až po mým nastěhování, a jsem tu již jediný kdo holuby vůbec chová, ostatní co tu byli jsou již po smrti, a volierový bambuláče nechci.a ted babo rad.v tomto případě by si ochranu zasloužili spíše moji holubi.ale přitom všichni milují přírodu, asi každý jinak.
V posledních letech vlivem zločineckých postupů, nejen v zemědělství, se podařilo cíleně zlikvidovat nejen ptactvo, motýli, drobná zvěř, ale i hmyz,80% ho zmizelo, vše spěje k likvidaci, což se nijak netají, nejen zemědělství, ochrana přírody, dostaly cílený smrtící úder, zbyly jen divoká prasata, straky, sojky, ale i ti brzo padnou pro zářné zítřky, poslední co vládnoucí elitu zajímá, jsou koníčky socek, natož holubářství
Jenže ta "elita" nespadla z Měsíce, ani odjinud z vesmíru, ale vyrostla tady mezi námi a také námi byla do těch koryt dosazena. Kdysi o víkendu dopoledne v Tv ukazovali v jakémsi ekomagazinu, jak ti naši slušní spoluobčané bojují za ekologii - na jakémsi bývalém zarostlém poli chce fy. těžit písek. Naši ctihodní ekoobčané vypsali proti tomuto záměru petici a všichni místní ji podepsali. Jak dojemná záchrana přírody.
Jenže pak se ukázalo, že všichni tito ctihodní bojovníci za přírodu mají naproti těm pozemkům přes cestu vystavěné nové satelitní baráky (původně samozřejmě nedávno ještě pole) a taky i na té sporné obrovské parcele už jsou zájmy architektů i dalších zákazníků (těch ctihodných ekoobčanů) k zastavění dalším satelitem, takže hluk z pískovny by byl pro ty rychlejší tou obrovskou ekozátěží a ti pomalejší by si museli vyhlédnout jiný kout přírody ke zničení. Jakýsi mluvka tam pak žvanil o "rozvoji" území.
Takže ve skutečnosti tito lidé rozhodují o existenci přírody i našich koníčků - zkuste jim tam chovat holuby (s.rou jim na střechy), drůbež (ráno kokrhá), ptáci řvou a všechno dohromady jim smrdí. Příroda pro ně totiž dneska znamená - udržovaný trávník a posezení s grilovačkou.
Zdravím všechny,
náhodou jsem objevil parádně zpracované stránky hledačů s detektory kovů. Holubí kroužky jsou pomalu jejich nejběžnějším "úlovkem". Z těch komentářů k jednotlivým nálezům někdy docela mrazí. I několik desítek kroužků PH pod jedním stromem atd. Mrkněte na to.
Hodně úspěchů v roce 2018 a co nejméně ztrát.
J.S.
https://www.lovecpokladu.cz/artefakty/c/novovek/hospodarska-zvirata/kynologie-a-ornitologie/ptaci-krouzky/?page=1.

incas
napsal(a):
Zdravím všechny,
náhodou jsem objevil parádně zpracované stránky hledačů s detektory kovů. Holubí kroužky jsou pomalu jejich nejběžnějším "úlovkem". Z těch komentářů k jednotlivým nálezům někdy docela mrazí. I několik desítek kroužků PH pod jedním stromem atd. Mrkněte na to.
Hodně úspěchů v roce 2018 a co nejméně ztrát.
J.S.
https://www.lovecpokladu.cz/artefakty/c/novovek/hospodarska-zvirata/kynologie-a-ornitologie/ptaci-krouzky/?page=1.
Dobrý den. Tak to je opravdu hrůza ! Díky za info. Jinak přeji všem holubářům dobré vůle, hodně štěstí a zdraví v novém roce 2018. P.P.

napsal(a):
Dobrý den. Tak to je opravdu hrůza ! Díky za info. Jinak přeji všem holubářům dobré vůle, hodně štěstí a zdraví v novém roce 2018. P.P.
Krásná práce