Pan (iptaci) jmenovat ho nebudu. Který prodává Kvalitní Lahore, Texany jako masné holuby a pár kvalitních Poštovních standartů. Tak by mě zajímalo jak přišel na to že jsou to kvalitní a zdraví holubi. Koupit holuby po 50 kč v sobotu na výstavě v Novém městě na Moravě a obratem prodávat za 250 jako kvalitní chovné páry. To se na mě zlobte nebo ne to je humus. Třeba to někomu přijde normální ale kvůli těm pár stovkám si sr.t do úst? Vencovský Aleš
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ten prekupnik je na inzerci casto, nabizi pestrou nabídku plemen, nejen co je tam ted dosavadne, lze uz usoudit jak vse je focene v nejakych boxech vetsinou po paru a plemen snazici se prodat je nespocetne...tak aspon nejsem sam kdo jsi toho vsiml...nemam rad takove lidi a uz vubec prekupniky...
Ne že by mi byli milí tito překupnící, ale...V době internetu a mobilních komunikací a vlastní mobility, to jde podstatně hůře, než tomu bývalo. Ti dříve narození si jistě vzpomínají na "obchodníky" s holuby, kteří byli "profláklí" místně, okresně, nebo krajově. Stejně tomu bylo u koňských handlířů, případně i u jiného dobytka. Tehdáž to mělo nějaké ekonomické opodstatnění. Nyní u holubů to je snad jen "zlozvyk", který pomáhá dešcimovat skrovné stavy, především začínajících, holubářů. Přesun těchto "kšeftmanů" do oblastí kde to má ekonomické opodstatnění se přesunul na auta, motocykly a některé volnočasové aktivity. Jak vidíte, doba se vyvíjí, ale kšeftaři zůstali...
Zdravím.ano, u nás je to normální pro některé holubáře v úvozovkách.třeba burza kolín.tam jsou tři překupníci, kteří holuby nechovají, pouze drží od neděle do neděle, od burzy do burzy.jeden s poštovními holuby, který se neštítí prodávat i holuby zalétlé ze závodů.druhý, přezdívaný PUPEK kšeftuje se vším.byl jsem svědkem, když tam někdo přivezl koburské skřivany z pozůstalosti, prodal mu to po třiceti korunách, a on to hned obratem prodával po dvou stovkách, a ani mu nevadilo, že bývalý majitel ještě ani neodešel.když tam s kamarády přijedu já, hned jsou u nás zjistit za kolik, jestli to mají koupit a už kalkulují kolik z toho příští neděli trhnou.druhý zminovaný si dokonce ssebou vozí židli, setkáte se s ním na každé větší výstavě spojenou s burzou, kolín, lysá a pod.mněl dokonce jeden čas vstup na burzu zakázanou.
lupus4
napsal(a):
Tak to je fakt "sukces"
je na tom založen veškerý obchod - levně koupit, dráž prodat.
podobnej "pupek" jezdíval i do St na trh.
Proti tomu nic. Nakoupit, prodat. Já spíš narážel na to, že pán koupí v sobotu a v pondělí už prodává osvědčené páry. Tak jsem si říkal kolik mu asi vyvedli holoubat a nebo čím se tak osvědčili?
vencovskyales
napsal(a):
Proti tomu nic. Nakoupit, prodat. Já spíš narážel na to, že pán koupí v sobotu a v pondělí už prodává osvědčené páry. Tak jsem si říkal kolik mu asi vyvedli holoubat a nebo čím se tak osvědčili?
Já to chápu
Byl jsem svědkem, jak "strakonickej pupek" prodával pávíka (co vlastnil asi 10min) jednomu
jako samici, když nevzal, tak druhému hned zas jako samce - přání zákazníka bylo "rozkazem" pro pohlaví holoubka...
A přesto se našli lidé, co než by to vezli domů, tak to "pupkovi" prodali...
čili osud holubů jim byl zcela fuk...
lidi jsou různé...
Pozdravujem. Keď sme začali jazdiť do Štraubingu, väčšina viezla domov to čo chceli. Aspoň si mysleli. Než sme prišli na to, že netreba predávajúcemu hovoriť dopredu, čo potrebujete. Ináč s Vami vybabre a má akurát to, čo potrebujete.Ale obrátiť to a pýtať sa, čo predáva či samca, či samicu a o svojej požiadavke spočiatku taktne mlčať. Možno pre niektorých dobrá rada. J.Hrabal.

vencovskyales
napsal(a):
Pan (iptaci) jmenovat ho nebudu. Který prodává Kvalitní Lahore, Texany jako masné holuby a pár kvalitních Poštovních standartů. Tak by mě zajímalo jak přišel na to že jsou to kvalitní a zdraví holubi. Koupit holuby po 50 kč v sobotu na výstavě v Novém městě na Moravě a obratem prodávat za 250 jako kvalitní chovné páry. To se na mě zlobte nebo ne to je humus. Třeba to někomu přijde normální ale kvůli těm pár stovkám si sr.t do úst? Vencovský Aleš
Zdravím Vás, vždyť tohle není nic ojedinělého je tady další adept pod názvem RosyVlasik který nabízí Pražáky s fotkou Jirky sudy mimochodem už tady na to upozorňoval...Dále nabízí kariéry hyly pomořany atd. Když se podíváte tet na inzerci je tam zas a je to měsíc co měsíc...

vencovskyales
napsal(a):
Rada pro začátečníky:
1. nekupuj nic na burze
2. překupníka musíš poznat sám a nic od něj nekupuj
3. měj otevřené oči a hledej detaily.
napsal(a):
Rada pro začátečníky:
1. nekupuj nic na burze
2. překupníka musíš poznat sám a nic od něj nekupuj
3. měj otevřené oči a hledej detaily.
To je dobrá rada, ale někdy není zbytí, a musíte koupit i od překupníka.tito lidé jsou hlavně ti, kteří žijí v blízkosti těchto trhů a burz a jsou tam neděli co neděli.naproti tomu tací jako já, kteří se tam dostanou dvakrát nebo třikrát do roka jsem nucen koupit když nikdo jiný to co potřebuji nenabízí.ale to skutečně jen v nejvyšší nouzi, protože u těchto lidí je holubník semeništěm nemocí, protože se u nich týden co týden holubi střídají z různých koutů republiky.stalo se mi to jednou, že jsem musel koupit od překupníka a ne přímo od chovatele, který to na burzu přivezl.

2mazutak
napsal(a):
To je dobrá rada, ale někdy není zbytí, a musíte koupit i od překupníka.tito lidé jsou hlavně ti, kteří žijí v blízkosti těchto trhů a burz a jsou tam neděli co neděli.naproti tomu tací jako já, kteří se tam dostanou dvakrát nebo třikrát do roka jsem nucen koupit když nikdo jiný to co potřebuji nenabízí.ale to skutečně jen v nejvyšší nouzi, protože u těchto lidí je holubník semeništěm nemocí, protože se u nich týden co týden holubi střídají z různých koutů republiky.stalo se mi to jednou, že jsem musel koupit od překupníka a ne přímo od chovatele, který to na burzu přivezl.
Především si musíte rozmyslet, jestli něco musíte koupit, anebo nemusíte, čímž si ušetříte starosti s nemocemi atd. Pokud si půjdete zasouložit s prostitutkou jelikož musíte, je to něco podobného. Riziko převažuje pozitivní přínos.
napsal(a):
Především si musíte rozmyslet, jestli něco musíte koupit, anebo nemusíte, čímž si ušetříte starosti s nemocemi atd. Pokud si půjdete zasouložit s prostitutkou jelikož musíte, je to něco podobného. Riziko převažuje pozitivní přínos.
Zdravím,
už dlouho jsem se tak opravdu od srdce nezasmál.
Myšlenka velká a vysvětlení super.
Jen tak dál.
nemonvh=

Rotvik
napsal(a):
Zdravím,
už dlouho jsem se tak opravdu od srdce nezasmál.
Myšlenka velká a vysvětlení super.
Jen tak dál.
nemonvh=
Zdravím,
smích léčí to je také stará pravda.
Přeji krásný den.
Zdravím, v Novém městě jsem na výstavě byl a mohu jen potvrdit holubi po 50, -Kč skoupit a obratem ruky prodat za několikrát tolik. S tímto konkrétním překupníkem jsem měl již asi před deseti lety nemilou zkušenost, kdy mi prodal z přenosky v autě ještě jako naivnímu klukovi z osmé třídy ZŠ prahnoucímu po chovu papoušků za našetřených 800, - odzkoušený pár papoušků neofém tyrkysových, který údajně odchovává spousty mladých, jen již pro ně nemá místo. Samice po převozu domů měla svěšená křídla a i když jsem je ihned odčervil, samice do pěti dnů uhynula měla na noze kroužek o dvě čísla větší, který šel snadno stáhnout dolů, samec který měl být také kroužkovaný měl na noze pouze červenou bužírku, čehož jsem si při koupi nevšiml a podle zkušeného chovatele neofém, kterému jsem ho ukazoval, když jsem sháněl jinou samici mi řekl že je pták nejméně šestiletý, vhodný tak na dožití nikoli na chov. Mimo neofém jsem si já naivka koupil od téhož "chovatele" ještě samce morčete k mým čtyřem samicím a donesl jsem si do chovu kožní onemocnění, které zpravili až drahé masti a antibiotika. Naštěstí jsem se však nenechal odradit od chovatelství a nyní už poučen kupuji holuby a jiná zvířata do chovu převážně přímo na návštěvách od chovatelů a zatím vše bez problémů...
Http://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2980809/maranska-kurata-5-barevnych-razu/ sice to není o holubech ale je to tatáž osoba...