paja8
napsal(a):
Zdravím, chci se zeptat jaká je cena letošních výletků.Děkuji.
Zdravím.O NVH zde převážně melu Já, tak bych měl odpovědět.Na tuto otázku se však odpovědět nedá.Každý si cenu určuje sám a pokud bych měl hovořit za svou osobu, tak bych mohl říci pouze za kolik nakupuji já sám.Pokud potřebuji kvalitního holuba a ten holub mě např.na výstavě zastaví, je mi jedno kolik stojí a musím ho mít.O holubech SRN ani nemluvím, ale pokud jej chci, tak si jej také koupím.
Takže závěr.Nakupujem NVH za šílené částky /běžná cena 100 EURO/ a když je prodáváme tak za pakatel.Kouťák.
JG 007

XXX.XXX.236.1
NVH dostanete na burze za 200 nebo 300 kč.
JG 007
napsal(a):
NVH dostanete na burze za 200 nebo 300 kč.
Ano máte pravdu, že se dá koupit na burze za uvedené částky a i levněji.Chodím na trh do Soběslavi pravidelně a navštěvuji i jiné trhy.Na trh vozím své holuby pouze po telefonické dohodě.Vždy se však zastavím u jiných NVH zde prodávaných a mohu zodpovědně říci, že kvalitního NVH jsem na burzách neviděl a ve většině případů to nemá nic společného se současným NVH.Jediný trh, kde lze zakoupit kvalitní NVH je při speciálce v Holicích.Pokud mohu doporučit, tak je nejlépe nakupovat přímo u chovatele a adresář je stránkách klubu NVH.
Tím, že občas zde něco napíši o NVH se rozjela korespondence na mé osobní poště, kde se snažím radama pomoci chovatelům kteří nakoupili na burzách a nyní jsou nešťastmí, protože neodchovávají nic a jejich holubi jsou nemocní, nebo zničeni laickým léčením a příbuzenskou plemenitbou.Je to prostě vyhazování peněz a nemůže to přinést žádnou radost z chovu.Zdraví všechny Zdeněk FRANTA.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kouták
napsal(a):
Ano máte pravdu, že se dá koupit na burze za uvedené částky a i levněji.Chodím na trh do Soběslavi pravidelně a navštěvuji i jiné trhy.Na trh vozím své holuby pouze po telefonické dohodě.Vždy se však zastavím u jiných NVH zde prodávaných a mohu zodpovědně říci, že kvalitního NVH jsem na burzách neviděl a ve většině případů to nemá nic společného se současným NVH.Jediný trh, kde lze zakoupit kvalitní NVH je při speciálce v Holicích.Pokud mohu doporučit, tak je nejlépe nakupovat přímo u chovatele a adresář je stránkách klubu NVH.
Tím, že občas zde něco napíši o NVH se rozjela korespondence na mé osobní poště, kde se snažím radama pomoci chovatelům kteří nakoupili na burzách a nyní jsou nešťastmí, protože neodchovávají nic a jejich holubi jsou nemocní, nebo zničeni laickým léčením a příbuzenskou plemenitbou.Je to prostě vyhazování peněz a nemůže to přinést žádnou radost z chovu.Zdraví všechny Zdeněk FRANTA.
Panu Frantovi věřte, on ví o NVH tolik co málokdo. A umí to s nimi asi nejlépe ze všech chovatelů v celé ČR. Zdravím Tě příteli.

napsal(a):
Panu Frantovi věřte, on ví o NVH tolik co málokdo. A umí to s nimi asi nejlépe ze všech chovatelů v celé ČR. Zdravím Tě příteli.
Musim jen souhlasit nejen o NVH, ale i o holubech vseobecne, jeho rady a fylozofie tohoto cloveka jsou mimoradne...i kdyz pana Koutaka neznam rad jsi poctu i ve starsich diskuzich...

napsal(a):
Musim jen souhlasit nejen o NVH, ale i o holubech vseobecne, jeho rady a fylozofie tohoto cloveka jsou mimoradne...i kdyz pana Koutaka neznam rad jsi poctu i ve starsich diskuzich...
Zdeněk je jediný chovatel v ČR, který chová životaschopné NVH. Holuby vysoké kvality a vysoké plodnosti. Od takovýchto chovatelů je potřeba zakládat chovy a ne nakupovat na burzách a na výstavách.

napsal(a):
Zdeněk je jediný chovatel v ČR, který chová životaschopné NVH. Holuby vysoké kvality a vysoké plodnosti. Od takovýchto chovatelů je potřeba zakládat chovy a ne nakupovat na burzách a na výstavách.
Presne tak, holub musi zustat holubem""jak rika pan koutak!
JG 007

XXX.XXX.236.122
1 pár NVH jsem koupil na Burze v Týništi holub 200 kč holubice 150 kč. Seděli mi na vejcích 2 x a po každé obě vajíčka čistá.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Dnes jsem byl v Brně a vyděl jsem na náměstí Svobody mezi věžákama modrého pruhového NVH jak tam prohání jednu věžačku. Nejspíš někomu frnknul.
napsal(a):
Martine, mám to dát přečíst manželce?Raději to řeknu zítra holubům.Zdraví Zdeněk.

JG 007
napsal(a):
1 pár NVH jsem koupil na Burze v Týništi holub 200 kč holubice 150 kč. Seděli mi na vejcích 2 x a po každé obě vajíčka čistá.
Tudíž nákup na burze se vyplatil.

kouták
napsal(a):
Martine, mám to dát přečíst manželce?Raději to řeknu zítra holubům.Zdraví Zdeněk.
Zdendo paní pozdrav a s holoubky povrkej :o)
Pozdrav z Duchcova!
Zdravím, do trhu jezdím téměř 50 let a věřte, že si neděli bez trhu neumím představit. Co tu píšete o nákupu holubů v trhu je tak padesát na padesát. Samozřejmě starý holuby je blbost kupovat, stejně jako očividně nemocný, ale holoubata a nebo od známého chovatele proč né? Nedělejte z trhů odvrhující monstrum, kde ten správnej a opravdovej holubář prochází s rouškou na hlavě a po příchodu domů se vykoupá v savu. Já navštěvuju hodně výstav jako návštěvník a tam je to se zdravotním stavem taky všelijaký. Měli by jste spíše poradit mladým a nebo nezkušeným chovatelům poradit, co nakoupit a jak s nakoupenými holuby zacházet. Měli by jste jim říci něco o karanténě, něco o sledování v karanténě chování holuba, jeho dýchání, jeho trus, jeho spaní atd. To, že se nechá koupit kvalitní kousek i za pajsku a nebo stovku, to je snad každýmu jasný, že se nechá dát mladýmu chovateli holuba zadarmo a poradit s chovem, to je snad taky jasný. I z holubárny vám darebák dá nemocnýho holuba bez mrknutím oka.Proto si myslím, že není dobře jednoznačně odsuzovat nákup zvířat na trzích, či výstavách. Všechno je o lidech.
paja8
napsal(a):
Zdravím, chtěl jsem jen z jistit jaká je cena za lepší holuby.Chci si pořídit tak tři až čtyři páry pro radost.
Zdravím.V žádném případě jsem Vás nechtěl odradit od nákupu na trzích, i když to tak vyznělo.Vím, že se dají nakoupit na trhu kvalitní holubi, ale není trh jako trh.Jak psal Standa, tak je třeba nakupovat od známého chovatele a snažit se vyhnout překupníkům, ale o tom zde bylo jiné téma.V okolí vašeho bydliště neznám chovatele NVH.Nejblíže znám chovatele v Rokycanech.Rád bych nabídl něco ze svého chovu, ale seznam zájemců je na letošní rok dost velký, ale stává se, že někdo ztratí zájem.Můžem se pobavit na soukromé poště./franta.kouty@seznam.cz/.Zdeněk FRANTA.
paja8
napsal(a):
Zdravím.Asi se ptám špatně ale nedají se sehnat nějak kontakty na chovatele nvh.

st.toman
napsal(a):
Zdravím, do trhu jezdím téměř 50 let a věřte, že si neděli bez trhu neumím představit. Co tu píšete o nákupu holubů v trhu je tak padesát na padesát. Samozřejmě starý holuby je blbost kupovat, stejně jako očividně nemocný, ale holoubata a nebo od známého chovatele proč né? Nedělejte z trhů odvrhující monstrum, kde ten správnej a opravdovej holubář prochází s rouškou na hlavě a po příchodu domů se vykoupá v savu. Já navštěvuju hodně výstav jako návštěvník a tam je to se zdravotním stavem taky všelijaký. Měli by jste spíše poradit mladým a nebo nezkušeným chovatelům poradit, co nakoupit a jak s nakoupenými holuby zacházet. Měli by jste jim říci něco o karanténě, něco o sledování v karanténě chování holuba, jeho dýchání, jeho trus, jeho spaní atd. To, že se nechá koupit kvalitní kousek i za pajsku a nebo stovku, to je snad každýmu jasný, že se nechá dát mladýmu chovateli holuba zadarmo a poradit s chovem, to je snad taky jasný. I z holubárny vám darebák dá nemocnýho holuba bez mrknutím oka.Proto si myslím, že není dobře jednoznačně odsuzovat nákup zvířat na trzích, či výstavách. Všechno je o lidech.
Ahoj Stando,
nechtěl jsem odsuzovat trhy a nákupy na výstavách. Bohužel trh a výstava je zbytečný mezičlánek kde se i zvířata mohou nakazit a také že se nakazí. Podle mne je jediná správná cesta si zajet k chovateli na holubník, já to tak dělám, ale nikomu to nenutím.
paja8
napsal(a):
Zdravím.Nemá někdo tel.kontakt na pana Thierla z Nýřan.Na vzdálenost je to pro mě nejlepší.Děkuji.
Na stránkách klubu NVH je seznam členů klubu a zde je i telefon a adresa na pana Thierla.Psal jste zde, že jste na stránkách klubu byl.Pokud by jste to nenalezl, tak napiště na můj e-mail.Zdeněk FRANTA.

paja8
napsal(a):
Ty holubi mám domluvený u pana Oberajtra z Horšovského Týna.To je pro mě ještě lepší.A jsou to loňské páry.
Zdravím, přítele Oberajtra ode mne pozdravujte, děkuji!