Dne 25.5.2017 v dopoledních hodinách nás navždy opustil př. František Tesař z Blšan u Podbořan ve věku nedožitých 83let. Chovatel českých staváků ve 4 barevných rázech sedlaté kresby, ale především modré a černé. Čestný člen severočeské pobočky. Navždy dotlouklo velké srdce, srdce které celý život bilo pro českého staváka. Františku, přeji vám ať se i tam nahoře nadále věnujete holubaření se všemi kamarády které tam potkáte. Pro mě jste nebyl jen učitel od kterého jsem začal pochytávat moudra od roku 1996, ale hlavně velký člověk, klidný, obětavý a především neskutečný holubář v pravém slova smyslu. Váš odchod mně velmi zasáhl, stejně jako Zdeňka. Oběma nám budete neskutečně chybět a myslím, že ne jen nám! Mě osobně jste ukázal cestu při našich debatách na našem výstavišti a ne jen tam. Vaše účast byla vždy okořeněna pohárem. Čest vaší památce. Nikdy nezapomeneme! Klub českého staváka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čest jeho památce!
Včera, když mi to Bohouš napsal, tak jsem si řekl, že další velký holubář a nekonfliktní člověk opustil naše řady a vstoupil tam nahoru. Je toho poslední dobou nějak moc, ale takový je prostě život. Pana Tesaře jsem znal velice krátce, ale mohu říci jen to, že jak Fanda Štěpánek, Milouš Veselý a mnozí další byli a jsou tím světlem, za kterým je potřeba jít. Pak bude naše holubářství dále pokračovat. Také čest jeho památce. Lukáš M. Toužetín.