Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2017 20:31
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím všechny.Tak jsem konečně něco nafotil.Dnešní den byl ideální, protože v tom vedru se nedalo nic jiného dělat.Zdeněk FRANTA.

20.6.2017 20:36
kouták

XXX.XXX.168.33

Taky něco z jiného zbarvení, hlavně, že se povedl stříbřitý kapratý.

20.6.2017 21:22
modena5

XXX.XXX.155.146

Super F.Z.

20.6.2017 22:25
5555

XXX.XXX.180.126

Tak tomu říkám rozjezd

20.6.2017 22:39
rous

XXX.XXX.33.162

není co dodat, prostě umělecké dílo.

21.6.2017 10:18
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Krása

10.7.2017 18:57
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak zase přidám něco nového, co již vyletělo, nebo zajímavosti na hnízdě.Také jeden uletěl při focení, ale byl chycen.Přátelé kteří telefonujete a máte zájem o NVH, tak slibuji, že všem nechám, ale bohužel v letošním roce je seznam zájemců již zaplněn.Chovám pouze 10 párů a i když většina párů již odchovává čtvrté hnízdění, tak se na všechny nedostane.Z důvodu, že v roce 2018 bych se rád zůčastnil Evropské výstavy v Dánsku, tak na ní musím vychovat kvalitu v roce letošním.Zdraví všechny Zdeněk FRANTA.

10.7.2017 19:55
modena5

XXX.XXX.129.127

Moc pěkný F.Z.

11.7.2017 00:54
boubin

XXX.XXX.72.225

Dobrý den, co štítníci, povedlo se něco ? Boubelík Roman Sviny.

11.7.2017 20:06
kouták

XXX.XXX.168.33

boubin napsal(a):
Dobrý den, co štítníci, povedlo se něco ? Boubelík Roman Sviny.

Zdravím.Se štítníkama je to trochu složitější.Z těch štítníků které jsem sehnal jsem toho moc nenadělal, protože po přepelichání jejich štíty zestrakatěly a odchov bílá, nebo hrozná strakatost.Prodávající je pěkně proškubal, tak jsem je dal pryč.Ptačí chřipka zastavila v loňském roce prodej v cizině, tak snad něco kvalitního až letos na podzim.Pokud však neseženu kvalitu, tak nemá cenu nic začínat.Z.Franta.

11.7.2017 22:15
poty76

XXX.XXX.145.250

kouták napsal(a):
Tak zase přidám něco nového, co již vyletělo, nebo zajímavosti na hnízdě.Také jeden uletěl při focení, ale byl chycen.Přátelé kteří telefonujete a máte zájem o NVH, tak slibuji, že všem nechám, ale bohužel v letošním roce je seznam zájemců již zaplněn.Chovám pouze 10 párů a i když většina párů již odchovává čtvrté hnízdění, tak se na všechny nedostane.Z důvodu, že v roce 2018 bych se rád zůčastnil Evropské výstavy v Dánsku, tak na ní musím vychovat kvalitu v roce letošním.Zdraví všechny Zdeněk FRANTA.

Ahoj Zdeňku jsi borec, pokaždé tady hltám tvá slova. A co se týče NVH, velikánská paráda. Vždy si neskutečně šmáknu a pohladí mě to po srdíčku byť je nechovám. Děkuji ti za krásné fotky a zdravím do Jížních čech. Bohouš P.

11.7.2017 23:15
kouták

XXX.XXX.168.33

poty76 napsal(a):
Ahoj Zdeňku jsi borec, pokaždé tady hltám tvá slova. A co se týče NVH, velikánská paráda. Vždy si neskutečně šmáknu a pohladí mě to po srdíčku byť je nechovám. Děkuji ti za krásné fotky a zdravím do Jížních čech. Bohouš P.

Bohouši díky.Ono je úplně jedno jaké plemeno holubů ten, nebo onen holubář chová, protože pokud je holubářství u něho srdeční záležitost, tak se kochá každým holubem a může to být i věžák.Když se podívám na 884 příspěvků u Českého staváka, kde Tvá zásluha je úžasná a zároveň žasnu kolik je nás takto postižených.Čtu zde poctivě všechny příspěvky, někdy jsem spokojen, někdy se vztekám, ale když se zamyslím, tak i když vím, že holubářů ubývá, tak ti hodně postižení mezi které se počítám a samořejmně beru i Tebe, tak se s nima rád setkávám, rád si s nima telefonuji a neskutečně mě to posiluje.Nejsem jen postižen NVH, miluji přírodu, rozplývám se nad každým ptačím tvorem v ní a může to být i jestřáb, hlavně že létá a má na sobě peříčka.Zdraví Zdeněk FRANTA.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2017 08:38

kouták napsal(a):
Bohouši díky.Ono je úplně jedno jaké plemeno holubů ten, nebo onen holubář chová, protože pokud je holubářství u něho srdeční záležitost, tak se kochá každým holubem a může to být i věžák.Když se podívám na 884 příspěvků u Českého staváka, kde Tvá zásluha je úžasná a zároveň žasnu kolik je nás takto postižených.Čtu zde poctivě všechny příspěvky, někdy jsem spokojen, někdy se vztekám, ale když se zamyslím, tak i když vím, že holubářů ubývá, tak ti hodně postižení mezi které se počítám a samořejmně beru i Tebe, tak se s nima rád setkávám, rád si s nima telefonuji a neskutečně mě to posiluje.Nejsem jen postižen NVH, miluji přírodu, rozplývám se nad každým ptačím tvorem v ní a může to být i jestřáb, hlavně že létá a má na sobě peříčka.Zdraví Zdeněk FRANTA.

Zdendo ahoj,

Odchovy máš jako vždy super! Krásné modré štítníky z Polska dovezl pan Honsa a má je tam v dost párech, tak by asi nebyl problém se mu ozvat.

Krásný den.

M.

JG 007

13.7.2017 01:27
JG 007

XXX.XXX.236.122

Ahoj. Mám dotaz. Nedávno jsem koupil na burze
v Týništi 1 pár NVH žlutě plavý holub a hnědá holubice. Seděli už 3 x a po každé vše čisté.Jak je to možné ? Díky.

13.7.2017 08:18
Rotvik

XXX.XXX.176.249

JG 007 napsal(a):
v Týništi 1 pár NVH žlutě plavý holub a hnědá holubice. Seděli už 3 x a po každé vše čisté.Jak je to možné ? Díky.

Dobrý den,
celkem běžná praxe nákupu na burzách.Zvlášť pokud jde o hotový chovný pár.
Přepárujte, vyměňte partnery a hned se ukáže kde je chyba.
Ať se daří...

13.7.2017 18:00
kouták

XXX.XXX.168.33

JG 007 napsal(a):

"JAK JE TO MOŽNÉ ?"Na to snad nemůže ani nikdo seriozně odpovědět.Pokud jsi alespoň na něco nepřišel sám, tak přepáření které správně nabízí "rotvik", nebude nic platné.
Pokud tedy není žádná informace o tvém chovu, tak nezbývá než věštit.Věštit sice mohu, ale zda to povede k tomu, že tvůj pár NVH bude mít vejce oplodněné si nejsem jist.Nakoupil si BRAK a záleží na tobě, zda s ním chceš dále pracovat, nebo je přepáříš a zjistíš, že máš BRAK a posléze je utratíš.Doporučuji vřele si přečíst staré přísěvky zde na diskuzi, protože vše podstatné je tam napsáno a hlavně co jsem doporučoval, když jsi sháněl NVH.Doufám, že tě má reakce neodradí od chovu, ale je třeba holuby chovat, nejen je vlastnit.Kouťák.

13.7.2017 20:55
Rotvik

XXX.XXX.190.86

kouták napsal(a):
"JAK JE TO MOŽNÉ ?"Na to snad nemůže ani nikdo seriozně odpovědět.Pokud jsi alespoň na něco nepřišel sám, tak přepáření které správně nabízí "rotvik", nebude nic platné.
Pokud tedy není žádná informace o tvém chovu, tak nezbývá než věštit.Věštit sice mohu, ale zda to povede k tomu, že tvůj pár NVH bude mít vejce oplodněné si nejsem jist.Nakoupil si BRAK a záleží na tobě, zda s ním chceš dále pracovat, nebo je přepáříš a zjistíš, že máš BRAK a posléze je utratíš.Doporučuji vřele si přečíst staré přísěvky zde na diskuzi, protože vše podstatné je tam napsáno a hlavně co jsem doporučoval, když jsi sháněl NVH.Doufám, že tě má reakce neodradí od chovu, ale je třeba holuby chovat, nejen je vlastnit.Kouťák.

Bohužel pravda a nic jiného než pravda.
Znám stovky případů jako je JG 007.A víte co je na tom nejhorší?
NEDAJÍ SI ŘÍCT A NEDAJÍ SI ŘÍCT.

Jinak kouťáku,
už jsem to možná psal, ale přesto,
super fotky, super holubů a ať se i nadále daří.

1.8.2017 13:47
koodl

XXX.XXX.117.59

kouták napsal(a):
Zdravím.Se štítníkama je to trochu složitější.Z těch štítníků které jsem sehnal jsem toho moc nenadělal, protože po přepelichání jejich štíty zestrakatěly a odchov bílá, nebo hrozná strakatost.Prodávající je pěkně proškubal, tak jsem je dal pryč.Ptačí chřipka zastavila v loňském roce prodej v cizině, tak snad něco kvalitního až letos na podzim.Pokud však neseženu kvalitu, tak nemá cenu nic začínat.Z.Franta.

Ahoj Zdenku.Tohle tu pro tebe roste, pokud se ti to bude líbit.Bohužel na trh vSoběslavy to ještě nebude ale můžeme se tam aspoň domluvit. K.Ř.

1.8.2017 15:32
kouták

XXX.XXX.168.33

koodl napsal(a):
Ahoj Zdenku.Tohle tu pro tebe roste, pokud se ti to bude líbit.Bohužel na trh vSoběslavy to ještě nebude ale můžeme se tam aspoň domluvit. K.Ř.

Ahoj Karle.Je krásnej a pokud to bude holub, tak se určitě domluvíme.Rád počkám na září a už mám zase nad čím přemýšlet.Díky Zdeněk.

JG 007

3.8.2017 09:37
JG 007

XXX.XXX.236.122

Polaří vám NVH ? U nás ve vesnici bydlel jeden starší pán ten měl NVH a ti mu lítaly na pole až 4 km daleko. To už je hodně let zpět.

3.8.2017 09:58
st.toman

XXX.XXX.32.219

JG 007 napsal(a):
Polaří vám NVH ? U nás ve vesnici bydlel jeden starší pán ten měl NVH a ti mu lítaly na pole až 4 km daleko. To už je hodně let zpět.

Jo, taky jsem takový míval, sice jen dva páry fálů a ti lítali s moravskými pštrosi modrými bezpruhými i českými staváky do pole celý rok. Dneska jsou to plemena jen výstavní a kdyby polařili, tak se jejich postavy zkazí (nebudou vyhovovat požadavku vzorníku) a tím pádem nedostanou potřebný body.

JG 007

3.8.2017 12:42
JG 007

XXX.XXX.236.122

Já mám 1 pár NVH a lítá mi s poštákama někdy i na 1-2 hodiny někam pryč zmizí všichni tam a za 1-2 hodiny přiletí z druhé strany a jsou strašně vysoko nevím kam až lítají. NVH je vyšlechtěnej z pošťáka takže když má volnost tak lítá dobře s poštákama v hejnu. Holub není kanár holub se musí taky proletět.

3.8.2017 21:26
kouták

XXX.XXX.168.33

st.toman napsal(a):
Jo, taky jsem takový míval, sice jen dva páry fálů a ti lítali s moravskými pštrosi modrými bezpruhými i českými staváky do pole celý rok. Dneska jsou to plemena jen výstavní a kdyby polařili, tak se jejich postavy zkazí (nebudou vyhovovat požadavku vzorníku) a tím pádem nedostanou potřebný body.

Stando, máš pravdu, že ta doba je už dávno pryč.Byla to doba krásná a nikdy nezapomenu když se zvedlo moje hejno NVH v počtu kolem 100 kusů a na druhém konci vesnice se spojili s hejnem holubů souseda a někam odlétli polařit.Nezáleželo vůbec na tom, zda se všichni vrátili domů.Nezáleželo ani na tom, zda si některého vzal jestřáb, nezáleželo na tom, zda některý zůstal u souseda a našel si tam partnera.Byla to doba pravého holubářství, kdy ještě holub byl holubem.Postupem let, kdy jsem se stával organizovaným holubářem a začal dovážet NVH ze zahraničí a můj kamarád jestřáb a krahujec je okamžitě chytal a žral, protože to nebyla ta pravá ostražitá "Koutecká krev", znamenalo to, pokud jsem chtěl holubařit, alespoň trochu na úrovni, tak jsem začal budovat voliery a jsou tam dodnes.Radost z kroužícícho hejna holubů nad chalupou však nemám. Prvním krokem bylo vystoupení z klubu a určitě přijde ta doba, kdy si lehnu do trávy jako někteří z vás a budu se kochat a kochat.Zdraví Kouťák.

3.8.2017 21:34
mirafer

XXX.XXX.144.139

..teda těm to sluší..s tou trávou bych to nepřeháněl, byli jsme tam jen chvilku a manželka chytla klíště, no snad to bylo až za plotem..

Míra.

3.8.2017 22:12
st.toman

XXX.XXX.32.219

kouták napsal(a):
Stando, máš pravdu, že ta doba je už dávno pryč.Byla to doba krásná a nikdy nezapomenu když se zvedlo moje hejno NVH v počtu kolem 100 kusů a na druhém konci vesnice se spojili s hejnem holubů souseda a někam odlétli polařit.Nezáleželo vůbec na tom, zda se všichni vrátili domů.Nezáleželo ani na tom, zda si některého vzal jestřáb, nezáleželo na tom, zda některý zůstal u souseda a našel si tam partnera.Byla to doba pravého holubářství, kdy ještě holub byl holubem.Postupem let, kdy jsem se stával organizovaným holubářem a začal dovážet NVH ze zahraničí a můj kamarád jestřáb a krahujec je okamžitě chytal a žral, protože to nebyla ta pravá ostražitá "Koutecká krev", znamenalo to, pokud jsem chtěl holubařit, alespoň trochu na úrovni, tak jsem začal budovat voliery a jsou tam dodnes.Radost z kroužícícho hejna holubů nad chalupou však nemám. Prvním krokem bylo vystoupení z klubu a určitě přijde ta doba, kdy si lehnu do trávy jako někteří z vás a budu se kochat a kochat.Zdraví Kouťák.

Děkuji Zdeňku za vyznání, abych řekl pravdu, když jsem to odmáčk, tak jsem si uvědomil, že to asi nebylo vůči Tobě fér, protože vím, jak se s holuby mazlíš a jak se snažíš jim vytvořit v tom prostředí kde je máš ubytovaný takový komfort, jako by byli na volno. Seš prostě holubář srdcař a frajer. Díky a zdravím. S.T.

JG 007

4.8.2017 10:04
JG 007

XXX.XXX.236.122

Dobrý den. Od kud jste vy pane "kauťáku" ? Nevím jak se jmenujete.

4.8.2017 11:02
kouták

XXX.XXX.168.33

JG 007 napsal(a):

Tak nevím, zda čtete co Vám píši.Zde na tomto vláknu jsem uvedl 3x své jméno a příjmení.Na druhém vláknu NVH, kde jsem Vám radil adresář klubu NVH, jsem vám napsal i e-mail a doplňuji, že jsem z Třeboně.Zdraví Zdeněk FRANTA alias Kouťák.

4.8.2017 11:38
Rotvik

XXX.XXX.176.249

JG 007 napsal(a):

? Viděl jsem hodné, ale toto ?

4.8.2017 18:50

kouták napsal(a):

Pane Koutak, vy dokážete tak výstižné poukazat na holubarstvi, na to PRAVE HOLUBARSTVI! Snad budu mit nekdy moznost vas poznat osobne.Drzim vam palce, at dosahnete vaseho cile.Opet a zas jste poukazal, ze jste chlap se zdravym a selskym rozumem, necht vase cesty vedou k uspechu!Takovych smýšlejících je opravdu dnes malo! S pozdravem Adamcik Eduard.

20.8.2017 13:59
majowec

XXX.XXX.250.22

Dobry den,

nechci narusovat Vase vlakno, jen bych Vas chtel poprosit o maly komentar k typu hlav NVH, ktere jsem nafotil na vystave v Hrivcicich. Ktery z techto holubu je v typu nejlepsi a proc?

Vzdy me tito holubi fascinovali a prijde mi, ze se telesne tvary nekterych jedincu celkem vyrazne lisi. Dle meho je povetsinou patrny rozdil predevsim u barevneho razu strak, ktere na me casto pusobi robustneji, oproti treba modrym pruhovym ci plavym holubum, kteri jsou v postavach spise drobnejsi, vzprimenejsi a elegantnejsi.

Dekuji a preji at se dari Vam v chovu

Marek Pokorny.

20.8.2017 14:01
majowec

XXX.XXX.250.22

Jeste muj osobni typ na favorita - cislo 2 (modry).)

MP.

20.8.2017 22:46
kouták

XXX.XXX.168.33

majowec napsal(a):
Dobry den,

nechci narusovat Vase vlakno, jen bych Vas chtel poprosit o maly komentar k typu hlav NVH, ktere jsem nafotil na vystave v Hrivcicich. Ktery z techto holubu je v typu nejlepsi a proc?

Vzdy me tito holubi fascinovali a prijde mi, ze se telesne tvary nekterych jedincu celkem vyrazne lisi. Dle meho je povetsinou patrny rozdil predevsim u barevneho razu strak, ktere na me casto pusobi robustneji, oproti treba modrym pruhovym ci plavym holubum, kteri jsou v postavach spise drobnejsi, vzprimenejsi a elegantnejsi.

Dekuji a preji at se dari Vam v chovu

Marek Pokorny.

Zdravím.Začnu odzadu tělesnými tvary NVH.Je pravdou, že u NVH vidíme rozdílnou hmotnost jednotlivých holubů, ale není pravdou, že to je jen u strak.Je to i u jiného zbarvení a viděl jsem i straky drobné.Zatím nezáleží na hmotnosti, ale na standardu, který určuje SRN.Napsal jsem ZATÍM NEZÁLEŽÍ a to proto, že toto zjištění již proběhlo na jedné schůzi klubu NVH a přenesl je jeden člen klubu, posuzovatel, kterého si velice vážím a považuji jej za jednoho z největších odborníků NVH.Pokud se však jednou něco řekne, tak později vždy přijde doba, že se s tím někdo začne zábývat.Uvidíme.
K fotkám hlav NVH, které jste nafotil na výstavě se lze vyjádřit pouze laicky, protože určitě je nějaký posuzovatel na výstavě posoudil a posoudil je nejen podle hlavy, ale jako celek.Můj osobní názor je, že skutečně nejlepší nafocená hlava je toho modrého a k ostatním se vyjadřovat raději nebudu.
Pokud máte zájem, tak na stránkách ČSCH je ŠLECHTITELSKÝ PLÁN NVH, kde je standard krásně popsán a i rozkreslen do nejmenšího detailu.
Přeji mnoho úspěchů ve Vašem chovu a těším se na další fotky Vašich holoubků.
Zdeněk FRANTA.

27.8.2017 12:02
kouták

XXX.XXX.168.33

Na stránkách SRN byl tento holub označen jako ideál NVH, tak pokud se mi to povedlo přeskenovat dávám k nahlédnutí. Kouťák.

27.8.2017 20:21
st.toman

XXX.XXX.32.219

kouták napsal(a):
Na stránkách SRN byl tento holub označen jako ideál NVH, tak pokud se mi to povedlo přeskenovat dávám k nahlédnutí. Kouťák.

Zdravím, že by Postřižiny?

4.10.2017 19:41
kouták

XXX.XXX.168.33

Konec sezony je tady a tak jsem nafotil poslední 4 písklata.Nafotil jsem si i můj nejkvalitnější pár.Za letošní rok vychoval 12 holoubat a už zase sedí.V minulosti bych nikdy nevěřil, že to NVH dokáže.Zdraví Zdeněk FRANTA.

5.10.2017 07:52

kouták napsal(a):
Konec sezony je tady a tak jsem nafotil poslední 4 písklata.Nafotil jsem si i můj nejkvalitnější pár.Za letošní rok vychoval 12 holoubat a už zase sedí.V minulosti bych nikdy nevěřil, že to NVH dokáže.Zdraví Zdeněk FRANTA.

Ahoj,

jediný životaschopný chov NVH v EU!

Máš to pěkné jako vždy.

M.

5.10.2017 20:57
kouták

XXX.XXX.168.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj,

jediný životaschopný chov NVH v EU!

Máš to pěkné jako vždy.

M.

Ahoj Martine.
Víš co je nejhorší? Když zjistíš, že jsi celý život vychovával z holuba holuba.ZDENĚK.

6.10.2017 09:47

kouták napsal(a):
Ahoj Martine.
Víš co je nejhorší? Když zjistíš, že jsi celý život vychovával z holuba holuba.ZDENĚK.

Vydal ses cestou trnitou, leč poupata nádherná, plody Tvé práce nyní dnes a denně shlížíš!

16.11.2017 18:12
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak pokračuji.Holubář by neměl být nikdy spokojen, ale takto vypadá radost.Zdeněk FRANTA.

16.11.2017 18:16
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak ještě slíbenou holku ze Štraubingu, další posila žlutě šimlatá od kamaráda a nakonec jeden červeně kapratý krasavec, který se povedl loni v největších mrazech.

16.11.2017 19:53
modena5

XXX.XXX.145.103

Super F:Z:.

17.11.2017 08:59

kouták napsal(a):
Tak pokračuji.Holubář by neměl být nikdy spokojen, ale takto vypadá radost.Zdeněk FRANTA.

17.11.2017 21:46
tono

XXX.XXX.23.24

Taky u Evžena Kuffy ve Vendryni u Třince se je na co koukat

17.11.2017 22:09
kouták

XXX.XXX.168.33

tono napsal(a):
Taky u Evžena Kuffy ve Vendryni u Třince se je na co koukat

Tondo, konečně nějaká fotka dalších šaubů.Dívat se pořád jen na moje mě nebaví a tak se musím kochat třeba stavákama, které jsi sem dnes dal.Máš je nádherné.
Kuffa má kvalitní chov a je stejný blázen do šabů jako já.Nejvíc se mi líbí ten modrý kaprák, ale to je jasné, protože na tu kapratou jsem ujetej.Až něco vyfotíš, tak to sem dej ať se mohu také pokochat.Zdraví Zdeněk.

17.11.2017 22:22
jale56

XXX.XXX.196.231

Ahoj Zdenku, tohle vypadlo z toho tvého lonňského šampiona. J.L.

17.11.2017 22:47
kouták

XXX.XXX.168.33

jale56 napsal(a):
Ahoj Zdenku, tohle vypadlo z toho tvého lonňského šampiona. J.L.

Ahoj Jardo, udělal jsi mi velkou radost.Parádní šaub a ještě k tomu fotogenickej, což se o mojich říci nedá.Neklecoval jsem je a tak jsem je nemohl udržet v mé fotokleci a také to tak dopadlo.Ještě, že nemohli uletět ze skleníku.Do Holic letos nepojedu, ale mám v plánu příští rok někam vyjet a tak jsi první koho asi navštívím.Ještě jednou zdraví a přeji ať se i nadále tak daří.Zdeněk.

18.11.2017 18:19
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak ŠAUBAŘI, kde jste?Je třeba dělat propagaci NVH.Na speciálku z cizích lidí nepřijde nikdo a zde je jedna z možností v internetové době ukázat mladým chovatelům toto krásné plemeno holubů.Zatím se tu trochu snažím já a přestože vím, že to šaubaři čtou, tak mic.Zdraví Zdeněk FRANTA.

25.11.2017 15:50
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jsem jim dnes vyčistil než zamrzne a vyfotil to mé chovné stádo.

25.11.2017 15:52
kouták

XXX.XXX.168.33

Ještě jedno pískle a tak nevím, zda končí nebo začínají.Kouťák.

25.11.2017 16:03
mirafer

XXX.XXX.124.26

kouták napsal(a):

..teda Zdeňku, ani nedýchám. Prostě nádhera a ti žlutí, to je pohlazení..

Míra.

25.11.2017 16:09
modena5

XXX.XXX.182.71

Opět super. F:Z:.

25.11.2017 17:09
lupus4

XXX.XXX.66.47

kouták napsal(a):
Ještě jedno pískle a tak nevím, zda končí nebo začínají.Kouťák.

Nádhera
Tak kolik jsi toho nakroužkoval (či odchoval) ? 10 párů /100 -120 holoubat?
Jestli je to tajný tak do SZ

25.11.2017 17:24
cajzek

XXX.XXX.168.65

kouták napsal(a):

Nádherná relaxace na srdíčko.

25.11.2017 18:30
kouták

XXX.XXX.168.33

lupus4 napsal(a):
Nádhera
Tak kolik jsi toho nakroužkoval (či odchoval) ? 10 párů /100 -120 holoubat?
Jestli je to tajný tak do SZ

Václave, mám sice vždy pouze těch 10 párů.Každý pár však není stejný.Cizí krev dodat jednou za čas musím, ale z té cizí krve se pokouším dostat normální odchov marně.Loňské cizí holubice, které jsem zakoupil za nehoráznou cenu, jsem před měsícem daroval kamarádovi na tzv.převýchovu do volného chovu.Jejich degenerace byla tak velká, že jedna z nich za dva roky sama nevyletěla z holubníku do voliery a vynášet jí na sluníčko mě přestalo bavit.U druhé byla její debilita ještě horší.Byla schopna hodit na výletové prkénko dvě slámy a snést vejce.Jinak se jednalo o dokonalé NVH.
U mého chovu tajného nic není a tak s tím pískletem výše jsem odchoval 71 výletků, takže ten dlouhý seznam zájemců jsem letos částečně pokryl.Ostatní musí počkat.Nejlepší pár dal s tím pískletem 15 výletků a další pár 14 výletků.Je to rarita i v mém chovu, ale pokud pár u mě nedá alespoň 6 výletků za sezonu, tak jde buď na tu převýchovu, a nebo tvrdá selekce.
Když už jsem se tak rozepsal, tak jeden zážitek.Jedna letošní holubička od nejlepšího páru, krmila všechny mladší sourozence co našla na podlaze.Dnes jsem jí přistihl, že chodí do budníku rodičů a tam krmí toto nejmladší pískle.Vím, že nikdy z mého chovu neodejde. Zdraví Zdeněk FRANTA.

25.11.2017 18:46
tono

XXX.XXX.23.24

Zdeňku máš to parádní, je to pokoukaníčko . Ten kapráč u Evžena už není ( vlastně nebyl už, když jsem sem ty fotky dával), teď je u mně. Až bude trochu více času, tak nafotím tu moji letošní sestavu, když už jsi mě k tomu vyzval. Samozřejmě ti Tvoji a Evženovi extraligovi to nejsou, ale co už. =to=.

2.12.2017 00:14

Zdravim všechny. Slyšel jsem že kdysy vypadali NVH jinak. Dají se ještě sehnat NVH toho starého typu ? Prej tihle jsou nemotornější v letu a ten starý typ létal jak pošták výborně. Díky za info.

2.12.2017 06:08
jo012810

XXX.XXX.96.211

NVH je typickým představitelem "šlechtění proti přírodě". Vznikl z poštovního holuba. Pamatuji šauby, kteří měli krásnou stavbu těla, jako sportovní PH a lišili se pouze v našlechtěných hlavách-krásné vajíčko. Nevím, zda někdo takové ještě má, ale určitě by neuspěl na výstavě. Současný standard upřednostňuje tělesný rámec, který připomíná spíše slepičáky a ne pošťákym, z kterých vzešel. Nicméně komu se líbí NVH takový, jaký je, nic proti tomuto vkusu.

2.12.2017 09:58
kouták

XXX.XXX.168.33

NVH jak v názvu je holubem německým.Byl vyšlechtěn jako holub užitkový z holubů poštovních, ale i z jiných plemen s vyvinutějším orientačním smyslem za což byli tehdy pokládáni i karieři, bagdety, rejdiči atd..K nám byli importováni z Německa již koncem dvacátých let a dostavila se velká popularita tohoto plemene.Jako kluk si u nás na jihu pomatuji, že např.v Lomnici nad Lužnicí a jejím okolí měl NVH snad každý chovatel.První klub byl založen v Erfurtu a jmenoval se Německý spolek chovatelů ušlechtilých poštovních holubů v roce 1920.U nás byl klub již tehdy Německých výstavních holubů založen v roce 1955 v Brně.Toliko trochu osvěty ve zkrácené formě.
Od roku 1955 byli NVH imporotování z bývalé NDR a od roku 1990 ze SRN a dá se říci, že se prolínají celou Evropou.
Standart udává SRN a naši chovatelé pokud chtějí s nima udržet krok musí v jejich šlechtění pokračovat.Po dobu co já chovám NVH, tak doznal obrovských změn ve šlechtění a pokud si někdo myslí, že by sehnal NVH starého typu, který u nás vydržel tak do šedesátých let, tak je to nemyslitelné.
Zdraví Zdeněk FRANTA.

2.12.2017 12:24

Něco ze starého typu zůstat muselo. A nebo se poptám některých chovatelů v Německu. Slyšel jsem o jednom chovateli to už je dávno že mu starý typ NVH létal i tratě jako poštáci.

2.12.2017 18:02

Dobrý večer Zdenku Franto. Odkud jste ? Jezdíte do Týniště na burzu ? Mám volného NVH samce tak bych vzal k němu něco kvalitnějšího. Máte volnou holubicu ? Měl jsem celej pár NVH ale holubicu mi vzal dravec. Holub mi bloudí po dvoře sám žádnou jinou holubici jiného plemene nechcce dal jsem k němu prozatím už hodně holubic a žádnou nechtěl. Je žlutě plavej.

2.12.2017 19:49
kouták

XXX.XXX.168.33

Dobrý večer Zdenku Franto. Odkud jste ? Jezdíte do Týniště na burzu ? Mám volného NVH samce tak bych vzal k němu něco kvalitnějšího. Máte volnou holubicu ? Měl jsem celej pár NVH ale holubicu mi vzal dravec. Holub mi bloudí po dvoře sám žádnou jinou holubici jiného plemene nechcce dal jsem k němu prozatím už hodně holubic a žádnou nechtěl. Je žlutě plavej.

Zdraví a odpovím Vám na obě otázky.
Něco ze starého typu zůstat mohlo, ale už to nemůže být za 50 let starý typ.Muselo za tu dlouhou dobu dojít ke křížení starého a nového typu.Pokud je někdo použil jako holuby poštovní, tak to byl vždy kříženec s poštovním holubem.Toto dělá mnoho chovatelů a tito kříženci jsou sice podobní starému typu, ale starý typ, jak jej znám já, to v žádném případě není.
Do Týniště na burzu nejezdím a stejně již žádnou volnou holubici nemám.U mě je vždy do konce listopadu vše v párech.Jsem z Třeboně a pokud budete chtít něco z odchovu 2018, tak si udělejte v létě dovolenou k nám na JIH a můžete je mít. Zdeněk FRANTA.

2.12.2017 22:25

Zdeněk Franta -
Já jsem od vás daleko. Bydlím kousek od Moravské Třebové okres Svitavy. Nemám auto. Je mi sice 27 let ale už jsem v invalidním důchodě kvůli vrozené vadě volné klouby po celém těle nemůžu těžkou práci. Tak mám dost doma času. Mám na 150 holubů celkem ptáky kanáry, chůvičky zebřičky, králíky a zdědený chov slepic po dědovi.

3.12.2017 10:10
modena5

XXX.XXX.238.110

3.12.2017 10:37
1471979

XXX.XXX.87.197

Dobry den. Vcerajsi sampion na specialke v Holicach, najitel je pan Burian.

3.12.2017 11:48
kouták

XXX.XXX.168.33

modena5 napsal(a):
1969 Takový jsem měl.

Františku, tak Ty jsi býval šaubař?I když fotky horší, tak se dá poznat, že kvalita tam byla.Díky a zdraví Zdeněk.

5.12.2017 20:34
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdeněk Franta -
Já jsem od vás daleko. Bydlím kousek od Moravské Třebové okres Svitavy. Nemám auto. Je mi sice 27 let ale už jsem v invalidním důchodě kvůli vrozené vadě volné klouby po celém těle nemůžu těžkou práci. Tak mám dost doma času. Mám na 150 holubů celkem ptáky kanáry, chůvičky zebřičky, králíky a zdědený chov slepic po dědovi.

Zdravím.
Vyhledal jsem pro Vás chovatele NVH, kteří jsou ve vašem okolí, kam lze dojet i autobusem, pokud vám to zdravotní stav dovolí.Př.Potůček bydlí v Třebařově, což je od vás 9 km, Př.ing.Švob bydlí v Lanškrouně a od vás je to 20 km.Oba chovají kvalitní NVH a jejich adresa a telefon je na stránkách klubu NVH v adresáři. Přeji ať se daří Zdeněk FRANTA.

20.12.2017 21:53
tatra815

XXX.XXX.31.184

Zdravím všechny zdejší chovatele holubů.
Minulý týden jsem si konečně pořídil tři páry NVH. Chystal jsem se k tomu již pár měsíců a teď se mi to konečně podařilo. Byli to moji první holubi, když jsem byl ještě malý kluk. koupil jsem je tehdy na Chovatelské výstavě za 50 korun z bedny. Okamžitě jak jsem je viděl tak mi imponovali i když můj děda, taky holubář říkal, že je neusadím a uletí mi. Po dvou měsících co byli zavřeni ve volieře uletěli. Teď mám nové a k nim mám zde Staroněmecké racky, Staroholandské kapucíny a Prácheňské káníky. Tito budou další krásnou ozdobou mého chovu těchto ušlechtilých ptáků.
Tímto jsem se chtěl připojit mezi Vás, pokud dovolíte a sdílet svámi radosti i starosti z chovu.
Přeji touto cestou všem krásné Vánoce a pohodu.
Ať to lítá. Václav.

20.12.2017 22:30
kouták

XXX.XXX.168.33

tatra815 napsal(a):
Zdravím všechny zdejší chovatele holubů.
Minulý týden jsem si konečně pořídil tři páry NVH. Chystal jsem se k tomu již pár měsíců a teď se mi to konečně podařilo. Byli to moji první holubi, když jsem byl ještě malý kluk. koupil jsem je tehdy na Chovatelské výstavě za 50 korun z bedny. Okamžitě jak jsem je viděl tak mi imponovali i když můj děda, taky holubář říkal, že je neusadím a uletí mi. Po dvou měsících co byli zavřeni ve volieře uletěli. Teď mám nové a k nim mám zde Staroněmecké racky, Staroholandské kapucíny a Prácheňské káníky. Tito budou další krásnou ozdobou mého chovu těchto ušlechtilých ptáků.
Tímto jsem se chtěl připojit mezi Vás, pokud dovolíte a sdílet svámi radosti i starosti z chovu.
Přeji touto cestou všem krásné Vánoce a pohodu.
Ať to lítá. Václav.

Zdravím a vítám zde nového ŠAUBAŘE Již z Vašeho vyznání je patrné, že zde budete s náma pokračovat, což mě velice těší.Chovatelů NVH zde není moc a tak alespoň do svého profilu se nám trochu představte ať víme, kde a v jakém zbarvení budou létat.
Přeji rovněž krásné Vánoce.Zdeněk FRANTA.

21.12.2017 15:44
tatra815

XXX.XXX.31.184

Zdravím, určitě dám vše do pořádku. dneska jsem je nafotil tak večer je sem šoupnu.

21.12.2017 18:42
tatra815

XXX.XXX.31.184

Dobrý večer,
tak jmenuji se Václav Kopecký, bydlím v Braňanech u Mostu v severních Čechách, ale původně pocházím z Bavorova v jižních Čechách. Jak už jsem psal, holubařím od svého dětství s menšími či většími přestávkami. Pro pana Frantu, jezdím do Trhových Svinů k mamince a bratrovi.Protože jstez Třeboně určitě víte kde to je. No a tady jsou ti mí miláčci a voliera kde bydlí.

21.12.2017 18:43
tatra815

XXX.XXX.31.184

Ta fotka voliery je z doby její stavby.

21.12.2017 18:54
kouták

XXX.XXX.168.33

tatra815 napsal(a):
Dobrý večer,
tak jmenuji se Václav Kopecký, bydlím v Braňanech u Mostu v severních Čechách, ale původně pocházím z Bavorova v jižních Čechách. Jak už jsem psal, holubařím od svého dětství s menšími či většími přestávkami. Pro pana Frantu, jezdím do Trhových Svinů k mamince a bratrovi.Protože jstez Třeboně určitě víte kde to je. No a tady jsou ti mí miláčci a voliera kde bydlí.

Zdravím.Musím uznat, že jste nakoupuil parádní NVH.Přeji ať se chov daří a až se nám trochu oteplí a pojede domů na JIH, tak se můžete zastavit u mě na holubníku a řádně to probereme.Zdeněk FRANTA.

21.12.2017 20:01
tatra815

XXX.XXX.31.184

Jsem velmi potěšen za Vaše kladné hodnocení i za pozvání, které velice rád přijímám. Určitě si budeme mít co říct. Jezdím také na dovču na Holnou u Kardašovy Řečice tak se určitě shodnem na čase.

22.12.2017 08:57

tatra815 napsal(a):
Dobrý večer,

Zdravím, ti holubi jsou velmi kvalitní. Ovšem jaká škoda, že jste se nezkontaktoval se mnou, když jsem končil s chovem. Máme to k sobě fakt kousek a Zdeněk Franta ví, že u mne seděli také bomba holubi, které jsem nakonec pozabíjel a něco rozdal. Ať se Vám daří.

M.N.

22.12.2017 17:27
tatra815

XXX.XXX.31.184

Tak to je mi moc líto. Vím, že jste z Lomu což je opravdu kousek. Jezdím tam občas k p. Mazancovi. Že máte na prodej tyto holuby jsem nevěděl. Je to fakt škoda.
Děkuji za přání a i Vám přeji ať Vám to lítá a holubi se vracejí.
Kopecký.

22.12.2017 21:31

Dobrý večer. Zdenku Franto. Dobrej typ. Už mám u pana Potůčka domluvený pár modrých pruhových NVH a k tomu mému žlutě plavému NVH skřivančí holubici.

22.12.2017 21:36

Příští týden pro ně jedu.

23.12.2017 22:09

Dobrý večer. Dají se NVH naučit polařit ? Ten můj žlutý se nikdy ani když měl holubici NVH nerozletěli sami vždy je museli k tomu vyhecovat poštáci. S poštákama letěli na prolet nad vesnicí bez poštáků ani omylem.

23.12.2017 22:24

Měl jsem jeden chovný pár NVH a létala s poštákama na pole pak přiletěl holub s PH z pole sám a holubice ne. Nejspíš dravec. Tak mi zůstal doma žlutě plavý holub a mám k němu zamluvenou skřivančí nvh holubici. A ještě vezmu jeden modrý pár at mám 2 páry.

24.12.2017 08:28
kouták

XXX.XXX.168.33

Dobrý večer. Dají se NVH naučit polařit ? Ten můj žlutý se nikdy ani když měl holubici NVH nerozletěli sami vždy je museli k tomu vyhecovat poštáci. S poštákama letěli na prolet nad vesnicí bez poštáků ani omylem.

Příteli, ptáte se neustále na to samé.NVH naučíte možná létat, ale polařit?Víte vůbec co polaření je? V dnešní době ani obyčejný věžák již do polí nelétá, raději paběrkuje ve městech po lidech.V jarních měsících najde mořené obilí a po žních najde přeherbicidované pole a ani jeden plevel a nemluvím ani o dravcích.Pro NVH jistá smrt.Jsou však Vánoce a tak raději nebudu psát co si dále o tom dále myslím.Zdeněk FRANTA.

25.12.2017 22:30

Jak jsem psal že mám domluvenou skřivančí NVH holubici tak jí dám se žlutě plavym NVH. Jaké barvy to může dávat ?

26.12.2017 09:07
kouták

XXX.XXX.168.33

Jak jsem psal že mám domluvenou skřivančí NVH holubici tak jí dám se žlutě plavym NVH. Jaké barvy to může dávat ?

Mladý muži, na vaše najapné otázky bylo na tomto foru mnohokrát odpovězeno a tak stačí číst.Napsal jste odkud jste a že máte zdravotní potíže, ale dosud jste nevystoupil z anonymity a anonymita u holubářů neexistuje.U holuba neznáte původ a holubici jste si ještě nepřinesl a už se ptáte na odchov.Soudě dle vašeho přeplněného holubníku u NVH stejně žádný odchov nedostanete, protože NVH je náročný na prostor a klid a za čas se zase budete ptát jak je to možné.NVH je velice náročné plemeno, můžeme se o tom pobavit, ale až něco dokážete.Mé doporučení je, že by jste si měl také něco o holubech prostudovat.Z.FRANTA.

26.12.2017 17:20

kouták napsal(a):
Mladý muži, na vaše najapné otázky bylo na tomto foru mnohokrát odpovězeno a tak stačí číst.Napsal jste odkud jste a že máte zdravotní potíže, ale dosud jste nevystoupil z anonymity a anonymita u holubářů neexistuje.U holuba neznáte původ a holubici jste si ještě nepřinesl a už se ptáte na odchov.Soudě dle vašeho přeplněného holubníku u NVH stejně žádný odchov nedostanete, protože NVH je náročný na prostor a klid a za čas se zase budete ptát jak je to možné.NVH je velice náročné plemeno, můžeme se o tom pobavit, ale až něco dokážete.Mé doporučení je, že by jste si měl také něco o holubech prostudovat.Z.FRANTA.

Zdendo ahoj, toto je prostě jedna z perel holubářství. Má závodní PH, tipplery, NVH, křížence všeho druhu. Z holubníku tečou houna - holubi se tam nevejdou, a je invalidní, a tak asi fakt nemůže, tudíž vydrbal bych se na takovou robotu.

M.

26.12.2017 17:35
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdendo ahoj, toto je prostě jedna z perel holubářství. Má závodní PH, tipplery, NVH, křížence všeho druhu. Z holubníku tečou houna - holubi se tam nevejdou, a je invalidní, a tak asi fakt nemůže, tudíž vydrbal bych se na takovou robotu.

M.

Martine znáš mě, že se vždy snažím poradit, pomoci jak to jde, ale někdy to prostě nejde.Zdeněk.

26.12.2017 18:09

To že je invalidní bych do toho moc nezapojoval, každý sme nějaký(já mám od narození vrozenou oční vadu...)... Nicméně vzal to za ten nejhorší konec co mohl. Jak už psal Martin ma PH má NVH má triplety + všelijaké jejich křížence (pokud se nepletu na vlákně ó ČS dával fotky křížence tiplera a ČS ?! )Kdysi na selských dvorech to byl běžný jev že se krizilo vše se vším ale tam šlo většinou ó produkci masa kdežto tady anonymní přítel krizi vše se vším bez rozmyslu a s nulovým výsledkem což je špatně jak pro holuby(především pro ně) tak pro něho samotného

26.12.2017 19:13

kouták napsal(a):
Martine znáš mě, že se vždy snažím poradit, pomoci jak to jde, ale někdy to prostě nejde.Zdeněk.

je to někdy fakt marný a ani Zdenda to nezachrání...

28.12.2017 16:22
kouták

XXX.XXX.168.33

VÁŽENÍ PŘÁTELĚ, KAMARÁDI, CHOVATELÉ NVH.
Konec roku 2017 se nezadržitelně blíží a já rokem 2018 vstupuji do 35 roku chovu NVH.Dlouhá to doba s jedním plemenem.NVH jsem za tuto dobu věnoval všechen svůj um, ale byla to spíše výzva, zda jsem holubář či ne.Nyní je to už jenom radost z holubaření, radost z toho co jsem dokázal, ale ta výzva, ta výzva tam již chybí.Mám na to tedy jeden rok jak dál.
Přeji Všem hodně zdraví, štěstí a radosti z Vašich chovů v roce 2018.Zdeněk FRANTA.

28.12.2017 18:34
tatra815

XXX.XXX.31.184

Vážení přátelé chovatelé
Dovolte, abych se i já připojil k blahopřání všeho nejlepšího do Nového roku 2018, hodně štěstí, zdraví a úspěchů v chovatelství i v ostatním životě.
Vážený příteli pane Franto, snad byste nechtěl rezignovat na chov těchto krásných holubů? Vždyť je vždycky co vylepšovat i když si myslíte, že už víc dokázat nejde.
Přeji Vám ještě jednou mnoho úspěchů a zdaru.
S pozdravem Kopecký Václav.

28.12.2017 19:01
mirafer

XXX.XXX.124.26

kouták napsal(a):
Konec roku 2017 se nezadržitelně blíží a já rokem 2018 vstupuji do 35 roku chovu NVH.Dlouhá to doba s jedním plemenem.NVH jsem za tuto dobu věnoval všechen svůj um, ale byla to spíše výzva, zda jsem holubář či ne.Nyní je to už jenom radost z holubaření, radost z toho co jsem dokázal, ale ta výzva, ta výzva tam již chybí.Mám na to tedy jeden rok jak dál.
Přeji Všem hodně zdraví, štěstí a radosti z Vašich chovů v roce 2018.Zdeněk FRANTA.

Milý Zdeňku, jsem hrozně rád, že při naší dovolené jsem zavítal do osady? V Koutech a poznal tebe i tvou paní. Hrozně rádi na to vzpomínáme, manželka až na to klíště, ale určitě ho chytla až za plotem.. Hlavně však, že jsem poznal holubářského odborníka a milého člověka, laskavého holubáře jak se patří. Nemá cenu to tady rozvádět, jak chov i prostředí hovoří za vše. Už se nám po Třeboňsku zastesklo a na podzim už plánujeme opět Amálku v Třeboni a cestou nejspíš dám pár bubláčků do Soběslavi, abychom nejeli jen tak na prázdno..a k tobě bych rád opět přijel. Té zmínce o jednom roku jsem sice neporozuměl, ale že jsi holubář, o tom žádná. Hlavně, že už se nepodepisuješ dědek, ty kluku mladej..
Také já přeji všem do nového roku hodně zdraví, radosti z chovů, ať chováte cokoliv co vám dělá radost, pohodu a hodně síly...

Fér Miroslav.

28.12.2017 19:13

kouták napsal(a):

I ja preji, hodne zdravicka, stesticka, Vsem chovatelum". I Vam pane Zdenku, do Noveho roku 2018.muj stryc rikaval, podivej se na ten orech", u SAUBU je to srdicko, jsou nadherni...

28.12.2017 19:14

Omlouvam se nedoplnil jsem podpis, preji krasny podvecer Vsem...Adamcik E.

28.12.2017 23:29

kouták napsal(a):

Zdendo můj milovanej, zase to nepřeháněj s tou přecitlivělostí a jeď dál v klidu ve svých kolejích. Jestli potřebuješ poklonu, tak tady ji máš, ale jak říkám, jeď dál v klidu a nebuď nervózní. Já také zase přijedu na pokec, neboj! Vše nej přeje Martin.

29.12.2017 10:54
kouták

XXX.XXX.168.33

Kamarádi, buďte v klidu.Děkuji za přání a jako každý chlap musím bilancovat.Na poli Německém jsem toho udělal dost, ale něco mě žene neustále dál a tak bych rád přidal další plemeno po kterém toužím mnoho let.Jsem JIHOČECH a tak je to jasné.Prácheňský káník.Nevím sice, zda něco ještě dokáži, ale svou představu mám a nebo u mě bude létat ještě životaschopný holub.
Míro, Martine, Václave, Edo a další.Rád Vás všechny v mé divočině uvidím, protože holubářských přátel není nikdy dost.Zdraví Zdeněk FRANTA.

29.12.2017 22:04

Už jsou doma první 2 páry za týden jedu k panu Potůčkovy pro další dva páry. Pan Potůček je dost nemocný byl na operaci tak snižuje chov o polovinu. Udělal jsem holubník na NVH na 6 pár a ted vyrábím k němu velkou voliéru.

30.12.2017 12:25
kouták

XXX.XXX.168.33

Už jsou doma první 2 páry za týden jedu k panu Potůčkovy pro další dva páry. Pan Potůček je dost nemocný byl na operaci tak snižuje chov o polovinu. Udělal jsem holubník na NVH na 6 pár a ted vyrábím k němu velkou voliéru.

Snaha je, základ chovu je, tak ať se daří.Kouťák.

31.12.2017 12:52

Dobrý den.
kámoš začal holubařit a shání Anglické výstavní holubi. a řekl mě jestli bych mu něco nesehnal a já o tomto plemenu nevím vůbec nic. Porádíte ? Děkuji za info.

31.12.2017 14:16

Dobrý den.
kámoš začal holubařit a shání Anglické výstavní holubi. a řekl mě jestli bych mu něco nesehnal a já o tomto plemenu nevím vůbec nic. Porádíte ? Děkuji za info.

V první řadě chováme HOLUBY ne holubi!umíš zapnout počítač?umíš viď?umíš na zapnutem počítači najet na internet?umíš viď?tak proč si něco nesezenes ke čtení sám?promiň ale začínám přemýšlet nad tím jestli jsi jen invalidní nebo máš i nějakou psychickou poruchu?!?

31.12.2017 14:53

kouták napsal(a):
Kamarádi, buďte v klidu.Děkuji za přání a jako každý chlap musím bilancovat.Na poli Německém jsem toho udělal dost, ale něco mě žene neustále dál a tak bych rád přidal další plemeno po kterém toužím mnoho let.Jsem JIHOČECH a tak je to jasné.Prácheňský káník.Nevím sice, zda něco ještě dokáži, ale svou představu mám a nebo u mě bude létat ještě životaschopný holub.
Míro, Martine, Václave, Edo a další.Rád Vás všechny v mé divočině uvidím, protože holubářských přátel není nikdy dost.Zdraví Zdeněk FRANTA.

Ahoj, je potřeba zajet k Tobě a řádně pokecat. Takže jedno z mých novoročních přání bude ta návštěva!

5.1.2018 17:33

Dobrý večer pane Zdenku Franto. Podařilo se mi sehnat jednoho NVH z vašeho chovu červeného kapratého rok 2015. Dnes jsem se stavil u Pana Potůčka. Pan Potůček má známého a ten známej má známého tak ten ho poslal panu Potůčkovy nachoval si od něj a dnes mi ho pan Potůček dal.

5.1.2018 18:07

Rok 2013 jsem to spletl.

5.1.2018 18:08
kouták

XXX.XXX.168.33

Dobrý večer pane Zdenku Franto. Podařilo se mi sehnat jednoho NVH z vašeho chovu červeného kapratého rok 2015. Dnes jsem se stavil u Pana Potůčka. Pan Potůček má známého a ten známej má známého tak ten ho poslal panu Potůčkovy nachoval si od něj a dnes mi ho pan Potůček dal.

Zdravím.Proč nenapíšeš číslo kroužku?Do vašeho kraje jsem dne 5.12.2015 prodal dva holuby.Prvního
6767/15 jsem prodal přímo Oldovi Potůčkovi a druhého 6794/15 nějakému p.Svobodovi.Je jedno kterého jsi koupil Ty, protože oba mají perfektní původ a doufám, že tento holub nezapadne.Až něco odchováš, tak ukaž foto.Kouťák.

5.1.2018 18:59

Číslo zítra pošlu. ted ho už nebudu v holubníku budit.

5.1.2018 19:04

A k němu mi dal žlutě plavou holubici. Od té holubice rodiče jsou otec černý, matka žlutě plavá.

5.1.2018 19:11
kouták

XXX.XXX.168.33

Číslo zítra pošlu. ted ho už nebudu v holubníku budit.

Už nemusíš.S Oldou Potůčkem jsem před 5 minutama mluvil, takže všechno vím.

5.1.2018 19:45

A tak jakej to je ?

5.1.2018 22:31

CZ-EE-13-D8272. Je to NVH od v8s ?

6.1.2018 08:47
kouták

XXX.XXX.168.33

CZ-EE-13-D8272. Je to NVH od v8s ?

Na takovouto diskuzi máš interní zprávy, ale ještě naposledy odpovím.1.0 8272/13 je z mého chovu.Otec červeně kapratý, matka plavá žlutopruhá ze SRN.Až něco odchováš, tak teprve zde diskutuj. Kouťák.

Přidejte reakci

Přidat smajlík